Dügün sorunsalı

Ben sadece dogru bulmuyorum dedim. Neden sadece benim açimdan anladiniz ki ? Kendisine de bulaşabilir ? Kayinvalidenin kronik rahatsizligi var kayinbabaminda. Benim babam ve annemin de benim bebegim var derken o dugunun riskinden bahsettim.

Eşinin kardeşi düğüne gitmek isterse o gitsin
Ben seni çok iyi anlıyorum kayınvalidene falan kızgınsın bende mesafeliyim
Sen eşine sadece akrabaları evimde ağırlamak istemiyorum yoruluyorum ve bizim bir çocuğumuz var de sonuçta pandemi dönemindeyiz ve eve başka şehirden birilerinin gelmesini istemiyorum çocuğumu korumaya çalışıyorum de
Ayrıca koca mersinde hiç mi otel falan yok gelmeyi biliyorlarsa otelde kalmayı da bilsinler
Sen hem çocuğa bakıcan hem evine bakıcan hem de gelenlere hizmet edicen kocanda kılını kıpırtatmıycak oh ne ala memleket be
Sakince söyle tatlım
Çok istiyorsa sen gidebilirsin düğüne de ama ben çocuğumu korumak için dışarı hele ki kalabalık ortama girmem de

Ben sadece dogru bulmuyorum dedim. Neden sadece benim açimdan anladiniz ki ? Kendisine de bulaşabilir ? Kayinvalidenin kronik rahatsizligi var kayinbabaminda. Benim babam ve annemin de benim bebegim var derken o dugunun riskinden bahsettim.
Bırakın bu durumu onlar düşünsün.
Risk her alanda risk. Pazar da, çarşı da. Gitmiyor muyuz önlemleri alarak gidiyoruz.
Siz misafir kabul etmeyebilirsiniz, hakkınız var buna.
Ama diğer meseleler onları ilgilendiriyor.

Anladım canım da bende kötü bir şey demedim üstüne çokn gelindiği için dedim 6 aylık bile olsan şuan lohusa oluyor 0,6 ay lohusalıkdır

Biliyorum kotu birsey demediginizi. Yanlis anlamayin. Burda saçimin rengini begenmedim diyenlere moral verenler gercekten birseyi kafasina takan , üzülen insanlari aşagılayıp kırarlar kural gibi düşün... Senin kötü bir donemden geçtigin , yeni dogum yapip yapmadigin yada moralinin ne kadar bozuk olduguyla ilgilenmeden direk cevabi yapıştirir ve kendileriyle ayni fikirde olmayan insanlari taşlarlar.

Başkasinin dediginiz gorumcemin dugunu. Şu yillardir pink şu kuafore gidelim cekimi şurda yaptiralim yemege sizin dugunde gittigimiz yere gidelim gelinligimin ipini sen bagla seninkini ben baglamistim deyip hayaller kuran kız var ya... ooo onun dügünü...

Sadece senin açından anlamadım. Bu ortamda düğünün riskinin farkındayım, herkes farkında. Benim de bebeğim var ve ben de normalleşme süreci başlamış olsa da dikkat ediyorum. Ama ne yaparsan yap o düğünü istedikleri zaman ve şekilde yapacaklar ve korkarım sen yine misafir ağırlamak zorunda kalacaksın. Düğünü engelleyemezsin ama misafirin önünü kesebilirsin. Düğünü şimdi yapmayın dersen baştan haksız olursun ve haklı olduğun konularda da kendini ifade edemezsin. Karşındakiler işlerine geldiği gibi anlar. Onun için diyorum bırak düğünlerini yapsınlar ama sen evine misafir alma.

Lohusa gibi davrandığınız için böyle algılanmış olabilir.
O anki tepkimizde belki haklıydınız ama düğün sorunsalı konunuz bence çok bencilce açılmış.

Bencillik tam olarak neresinde ?
Mesela bir kiz düsünün 15 yaşindan beri sizinle birlikte. 6 aydir dugununu hayal ediyor , yaninda olacaklari sayip duruyor. Ve saydiklari arasinda sizde varsiniz. Kınamı yakarsın diyor , tacımı takarsın diyor...
Ve siz kucuk bir bebeginiz var diye evden disari cikmiyorsunuz. Ve onu kirmamak adina diyorsunuz ki aşı bulunana kadar dogru bulmuyorum. Sonuçta ona da bulaşabilir ? Annesi kronik hasta ona bisey olabilir. Ben sadece fikrimi soyledim.
Bunun neresi bencillik ?

Eylülde inşallah okullar bile açılacak. Düğün neden yapılmasın. Bakarlar durum kötüye gidiyor iptal edilir zaten daha ekime var.

Normalde dügün tarihi olarak ocak ayarlandi. Öne cekeceklermiş yani tarihi. Ben yapilmasin demedim aşi bulunmadan dogru bulmuyorum dedim. Bu benim fikrim diye de ekledim zaten.

Sanirim o kiz artik ayni hayalleri kurmuyor.. bosverin insanlar degisir farkli hayaller kurar. Siz kendinizi ve bebeginizi dusunun kendi annesini dusunmeyen koronadan korkmayan birisi icin neden caninizi sıkıyorsunuz? Ne yaparsa yapsin zaten size sormamis bile sizin onu koydugunuz yere o sizi koymuyor umursamiyor

Gelecekler kalmaya gelmeselerde benim evime gelecekler ben o insanlari taniyorum ne kadar uzak olsamda gelecekler ben bilmiyormuyum taniyorum onlari gençler var aralarinda cunku.

Hayir ben aşı bulunana kadar dogru bulmuyorum dedim. Oda hayirlisi biz karar vericez dedi. Bende tabiki sizin karariniz ben sadece dogru bulmadigimi soyledim sonucta sana da bulasabilir dedim. Cunku dugun tarihlerini ocak ayina kararlastirmislardi ve bende bebegim o zaman bensiz kalabilecegi icin anneme birakirim diye düsunmuştum.

Insanlar neden degişiyor anlamiyorum. Halbuki ben dugun tarihimi onun vizelerinin olmadigi tarihe almiştim.

Gelecekler kalmaya gelmeselerde benim evime gelecekler ben o insanlari taniyorum ne kadar uzak olsamda gelecekler ben bilmiyormuyum taniyorum onlari gençler var aralarinda cunku.
Ailenizin yanına gidin düğün zamanında oraya da gelemezler herhalde. İstemediğinizi belli etmişken o kadarı yüzsüzlük olur çünkü.

Insanlar neden degişiyor anlamiyorum. Halbuki ben dugun tarihimi onun vizelerinin olmadigi tarihe almiştim.
Siz düğüne katılamayacak olmanıza ve arkadaş/görümcenizin sizi umursamamasına üzülmüşsünüz, haklısınız da ama bebeğiniz sağlığınız herşeyden önemli:)

Siz düğüne katılamayacak olmanıza ve arkadaş/görümcenizin sizi umursamamasına üzülmüşsünüz, haklısınız da ama bebeğiniz sağlığınız herşeyden önemli:)

Benim oglum iki aylikken hastanede yatti ömrumden ömur gitti. Koronadan korkmuyorum eger yakalanirsak oglumdan ayri kalmaktan korkuyorum

Sırf bu yüzden evlenmek isteyen gençlerin önünde duramazsınız
Sizi yanında isteyen bunu belirtir zaten
O istemediği halde sizin de bu kadar gitmek için tepki vermenizi abartı buldum
Kötü niyet olmasa da herkesin kendi hayatı
Hele ki bu dönemde
Bırakın herkes hayalini yaşasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…