• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dügün sorunsalı

İnsaniz hepimiz farkli farkliyiz degerlerimiz onceliklerimiz dusuncelerimiz farkli.. onun onceligi evlenmek demekki 😂

Hiçbir zaman öyle olmadim allaha sükürler olsun ki her zaman insanlarin isteklerine , dileklerine , taleplerine karşılık verdim. Eşim daha gecen gun dugunler yuzunden virusler cogaldi babamin oglu olsa gitmem diyordu. Çok komik gercekten.

Sırf bu yüzden evlenmek isteyen gençlerin önünde duramazsınız
Sizi yanında isteyen bunu belirtir zaten
O istemediği halde sizin de bu kadar gitmek için tepki vermenizi abartı buldum
Kötü niyet olmasa da herkesin kendi hayatı
Hele ki bu dönemde
Bırakın herkes hayalini yaşasın

Saglicakla alın kucagıniza miniginizi teşekkur ederim

Size "dugun yapabilir miyiz" diyen yokken aşi olmadan dugunu doğru bulmadiginizi soylemeniz çoj gereksiz olmuş. Katillmanizi asiri onemseselerdi size sorarlardi heralde.
Keşke oyle dediginizde "soorduk mu?" Deseydi gorumce 😬😬

Yerinizde olsam evime kimseyi almam, dugune de gitmem o ayri.
Eşimin taraftan da dugun daveti geldi bize mesela, kır düğünü ama biz gitmeyecegiz. Onun disinda milletin dugununu engelleme, ne zaman yapilacagini soyleme hakkina sahip degilsiniz.
Katilmayin yeterli

Size "dugun yapabilir miyiz" diyen yokken aşi olmadan dugunu doğru bulmadiginizi soylemeniz çoj gereksiz olmuş. Katillmanizi asiri onemseselerdi size sorarlardi heralde.
Keşke oyle dediginizde "soorduk mu?" Deseydi gorumce 😬😬

Yerinizde olsam evime kimseyi almam, dugune de gitmem o ayri. Eşimin taraftan da dugun daveti geldi mesela kır düğünü ama biz gitmeyecegiz. Onun disinda milletin dugununu engelleme, ne zaman yapilacagini soyleme hakkina sahip degilsiniz.
Katilmayin yeterli

Gerçekten sadece gülüyorum. Siz konuşmanin başini sonunu ortasini nerden biliyorsunuz da sorduk mu diye cevap vermesini diliyorsunuz ? 🤔 size ozel yazayim erkek tarafi bu pandemide dügun yapmak istemiyor. Damat adayimiz daha bundan 2 hafta once dugun yapamayiz korona var diyor. Ve baska sehirde oldugu icin gorumcem trip atiyor oda nasil istersen oyle olsun diyor. bunu bana anlatip sence nasil olur ekimde diyor. Bende aşi bulunmadan dogru bulmadigimi soyluyorum. Oda biz karar vericez bakalim diyor.
Esimde bundan 2 gun once bu dugun yapanlar nasil risk aliyorlar babamin oglunun dugunu olsa gitmem diyor. O yuzdn bende ekimde olsa gidermisin diye soruyorum 😂 ama iste bu ayrintilarla sizi bogmak istemedigimden bir iki cumlesini yaziyorum.

Gerçekten sadece gülüyorum. Siz konuşmanin başini sonunu ortasini nerden biliyorsunuz da sorduk mu diye cevap vermesini diliyorsunuz ? 🤔 size ozel yazayim erkek tarafi bu pandemide dügun yapmak istemiyor. Damat adayimiz daha bundan 2 hafta once dugun yapamayiz korona var diyor. Ve baska sehirde oldugu icin gorumcem trip atiyor oda nasil istersen oyle olsun diyor. bunu bana anlatip sence nasil olur ekimde diyor. Bende aşi bulunmadan dogru bulmadigimi soyluyorum. Oda biz karar vericez bakalim diyor.
Esimde bundan 2 gun once bu dugun yapanlar nasil risk aliyorlar babamin oglunun dugunu olsa gitmem diyor. O yuzdn bende ekimde olsa gidermisin diye soruyorum 😂 ama iste bu ayrintilarla sizi bogmak istemedigimden bir iki cumlesini yaziyorum.

Ve dün bana ekimde dugun yapacaklarini soyledi.
Ben 6 aydir disari cikmiyorum aşı bulunana kadar

Kendi konunuzu bir daha okuyun. Konuda "ekimde düğün yapacaklarini soylediler" diyip sonra da bana sordu nasil olur diye diyorsunuz, sorduysa da laf olsun diye demiştir nasil olur acaba seklinde. Ben ne okudugumu biliyorum da siz yorumlara gore laf degistiriyorsunuz.

Zaten kibarca "sorduk mu?" Demiş aslinda biz karar verecegiz diyerek. Ekimde dugunun yapilip yapilmayacagini size soran insan fikrinizi soylediginizde "biz karar verecegiz" demezdi zaten.

Kendi konunuzu bir daha okuyun. Konuda "ekimde düğün yapacaklarini soylediler" diyip sonra da bana sordu nasil olur diye diyorsunuz, sorduysa da laf olsun diye demiştir nasil olur acaba seklinde. Ben ne okudugumu biliyorum da siz yorumlara gore laf degistiriyorsunuz.

Zaten kibarca "sorduk mu?" Demiş aslinda biz karar verecegiz diyerek. Ekimde dugunun yapilip yapilmayacagini size soran insan fikrinizi soylediginizde "biz karar verecegiz" demezdi zaten.

Laf olsun diye sorulan sorulara cevap vermiyorsunuz anladigim kadariyla.

Kendi fikrimi soylememin neresi yanliş ?

Gelirler oraya da. Gelmeseler bile arayip beni darlarlar.

Ben bu 'gelirler' kısmını anlayamıyorum gerçekten. Nasıl gelebiliyorlar istemediğiniz, izin vermediğiniz halde sormadan etmeden? Siz mi fazla pasifsiniz eşiniz mi izin veriyor nedir çözemedim bir türlü

Ben bu 'gelirler' kısmını anlayamıyorum gerçekten. Nasıl gelebiliyorlar istemediğiniz, izin vermediğiniz halde sormadan etmeden? Siz mi fazla pasifsiniz eşiniz mi izin veriyor nedir çözemedim bir türlü

Pasifiz hayir diyemiyoruz. Diyemedigimiz için daha çok üstumuze geliyorlar. Insan kirmayi sevmedigimizden hep istemedigimiz seyleri yapiyoruz.

Pasifiz hayir diyemiyoruz. Diyemedigimiz için daha çok üstumuze geliyorlar. Insan kirmayi sevmedigimizden hep istemedigimiz seyleri yapiyoruz.

Bence en başından düğün tarihine yorum yapıp kötü olmak yerine, evinize misafir kabul etmeyin bunun için kötü olun. Şu risk döneminde eve misafir almak istememeye alınacak gücenecek bir durum yok, küçük bebeğiniz de var zaten. Kırılacak olan da kırılsın, kendinizi bu kadar strese sokmak yerine haklı olduğunuz konuda kırıverin bir kere. Zaten mesafe koymuşsunuz kvnizle araya bir de burdan yansın gemiler ne olacak

Konuyu kapattiriyorum
Burda begeni kapmak için yaptiginiz yorumlar midemi bulandiriyor.
Bir insan sanal alemde bile olsa bir insani kiracak üslupta konuşmamali. Ne kadar yanliş düsuncelere sahip olursa olsun. Üyeligimide iptal ettiriyorum..
Çnku hangi konuyu okursam okuyayim konu sahibine ayni üslupta yorumlar yapiliyor.

Bence en başından düğün tarihine yorum yapıp kötü olmak yerine, evinize misafir kabul etmeyin bunun için kötü olun. Şu risk döneminde eve misafir almak istememeye alınacak gücenecek bir durum yok, küçük bebeğiniz de var zaten. Kırılacak olan da kırılsın, kendinizi bu kadar strese sokmak yerine haklı olduğunuz konuda kırıverin bir kere. Zaten mesafe koymuşsunuz kvnizle araya bir de burdan yansın gemiler ne olacak

Teşekkur ederim guzel yorumunuz için. Ben gorumcemin konuşma taarzindan sen karisma ya da sana soran olmadi tarzi bir yaklaşim görmedim. Zaten konuda da simdiden gitmeyecegimi soylemelimiyim yoksa acik alanda olursa gelirim mi demeliyim diye sormuştum. Çunku işler kesinleşince soylemekte zor oluyor. Boylece gorumcem benim kalabalik ortamlara girmek istemedigimi anladi o yorumuda o yuzden yaptim

Teşekkur ederim guzel yorumunuz için. Ben gorumcemin konuşma taarzindan sen karisma ya da sana soran olmadi tarzi bir yaklaşim görmedim. Zaten konuda da simdiden gitmeyecegimi soylemelimiyim yoksa acik alanda olursa gelirim mi demeliyim diye sormuştum. Çunku işler kesinleşince soylemekte zor oluyor. Boylece gorumcem benim kalabalik ortamlara girmek istemedigimi anladi o yorumuda o yuzden yaptim

İnşallah sorun yaşamadan bir çözüm bulursunuz, ama benim dışardan gözle söyleyebileceğim tek şey evinize misafir kabul etmemek konusunda net olmak ve kendiniz düğüne misafirmiş gibi gidip gelmek olur. Tabi bu sorun yaşamadan ancak eşinizin yardımıyla olabilir.
Bir üstteki yorumunuza da üzüldüm, bence bu tarz kişiler için hesabınızı kapatmaya değmez. Bazılarının yorumları gerçekten çok samimiyetsiz ve prim için yapıldığı belli oluyor, benim de konu açmak isteyip vazgeçtiğim olmuştur bu yüzden. Ağzı torba olmadığı için büzemediğimiz insan türleri gerçek sanal her yerde var maalesef 🤷🏻‍♀️

İnşallah sorun yaşamadan bir çözüm bulursunuz, ama benim dışardan gözle söyleyebileceğim tek şey evinize misafir kabul etmemek konusunda net olmak ve kendiniz düğüne misafirmiş gibi gidip gelmek olur. Tabi bu sorun yaşamadan ancak eşinizin yardımıyla olabilir.
Bir üstteki yorumunuza da üzüldüm, bence bu tarz kişiler için hesabınızı kapatmaya değmez. Bazılarının yorumları gerçekten çok samimiyetsiz ve prim için yapıldığı belli oluyor, benim de konu açmak isteyip vazgeçtiğim olmuştur bu yüzden. Ağzı torba olmadığı için büzemediğimiz insan türleri gerçek sanal her yerde var maalesef 🤷🏻‍♀️

Sanal , gerçek ayrımı yapmadan insan kırmak karakterimde yoktur. Bir şeyi yazmadan , söylemeden 3 kere düsünürüm genelde 2.de vazgeçerim.
Iste sirf bu yuzden gorumcemin dugunune yorum yapma geregi duydum. Insanlar normalleşmiş olabilir ben ve benim içinde bulundugum aile normalleşmedi henüz. Bebegimiz var ve ben bu hastaliga yakalanip bebegimsiz kalmak istemiyorum. Bir dügün içinde 6 ayimi yakacak degilim. Tabikide yorumumu yaptim. Iyi dusunmussunuz cnm siz bilirsiniz deyip , sonradan isler kesinleşnce canim ben gelemem korona var demek istemiyorum.

Üzülmeyin aksine sevinin benim için :)

Kardeşinin düğününe gitcekmisin demeniz yersiz olmuş acik havada olursa sizde gidersiniz yoksa işler arap saçına döner misafir kabul edemem diye belirtin ses çıkarmazsanız tepenize çıkarlar

Evinize misafir almayın. O kadar yolculuk yapan insanın yoldan ne virüs kaptığı belli olmaz.

Hassasiyetinizde haklısınız. Umarım nişandaki gibi kalp kırmamak adına ne taviz verir ne de kv/kocanız tarafından “seni yormayacağız” diye kandırılırsınız. Bebeğiniz için pasif olmayın:)

Allah analı babalı büyütsün.

Ekim ayında olması, ocak ayında olmasından çok daha iyidir bence. Ocak ayına kadar geçmeyecek bu hastalık bu belli az çok. Kış mevsiminde, kapalı ortama daha çok girmeyle artacak bence vakalar. En azından Ekim ayında açık hava da yapabilirler.

Fazla hassas geldiniz bana. Son haftada misafir ağırlamak sizi hassaslaştırmış sanırım. Eşiniz başkasının düğünü için gitmem demiştir ama kendi kardeşi olunca gelemem diyemez.

Yerden göğe kadar haklısınız şu an ki normalleşme ekonomik nedenlerle oldu, virüs tehlikesinin geçmediğini sağlık bakanı hala söylüyor. Ben de hem hamileyim hem 22 aylık bebeğim var, sadece yürüyüş için çıkıyoruz eşimle bir de o markete gidiyor. Sitenin parkına da kimse olmadığı zamanlarda çocuğu indiriyoruz. Kalabalık düğün gibi ortamlarda insanlar sosyal mesafeyi falan unutuyor. Kim ne yaparsa yapsın karışamazsınız olayına da katılmıyorum bir kişinin hatası tüm toplumu ilgilendiriyor, hiç umulmadık biri yüzünden hiç umulmadık birinin hayatı bitebiliyor, ben aylardır ailemi göremiyorum aynı şehirde olmamıza rağmen, doğumuma gelebilecekler mi onu bile bilmiyorum.
İlla o düğün olacaksa imkanınız varsa aileniz izole yaşıyorsa yanlarına gidin, yoksa kesinlikle misafir kabul etmeyin. Bu konuda kararlı durun kim kırılırsa kırılsın. Eşiniz de düğüne giderse 14 gün karantinadan sonra birleşin. Taziye ve düğünler vakaları artırıyor diye bas bas bağırıyorlar azıcık dikkat ya sadece kendimiz için değil herkes için

Selam kizlar... derdimi anlatmadan once birkac sey yazmak istiyorum eskiye dair. Uzun olursa affola... Benim gorumcem var 20 yasinda kendisini cok severim. Kendiside beni sever ama cok düsuncesiz. Şöyle ki...
Bir erkek arkadasi vardi 2 senedir tanisşiyorlar ayrilikli kopuklu bir iliskileri vardi. Bana gelip 2 sene once ailesiyle taniştirmak istedigini yardim etmemi istedi. Bende kv ile kp oldugu ortamda konuyu açtim ve gerisini gorumceme biraktim. Soyledi ve kv hemen bagirarak " sen ne diyorsun x in ( eltimin) dogumu var 2 ay sonra sen tanişma erkek arkadaş diyorsun dedi. Gorumcemde peki cok haklisin anne deyip erteledi. Neyse dogum oldu 40 ini bekle 3.ayi dolsun derken bi sekilde tanışma oldu.
Sonra ben hamile kaldim benim dogumuma 1 ay kala gorumcem ben esim kv varken biz nisanlanmayi dusunuyoruz bu ay icinde diye konuyu açti. ( üniversiteye gidecek diye acele ediyorlar) Eşim sert cikti ( hayret ettim) pink hamile ne nişanindan bahsediyorsun diye. Kv ordan hamileyse hamile ne olcak yani hamileler nişana katilamazmi dedi.
Eşimde kimse bizde kalmaya gelmeyecekse tamam o zaman dedi ( esimin akrabalari istanbulda bizdr mersindeyiz ) kv de nerde kalacak o kadar insan bi yatmaya gelirler dedi. Ben yormam pink i dedi... Gorumcemde kv de de bozuldu... Esim pasiftir ailesine karsi gercekten bu konuda cok boşanmayi dusundum ama her zaman iyi yanlari daha agir basti. Ben laf soylerim kvlere susar. Bisey demez her zaman hakli bulur beni ama onlara bisey diyemez annesi zamaninda iyi korkutmuş olacak ki onu kırmaz , üzmez...
Ben tam 15 gun boyunca eşime ecel oldum resmen surekli tersledim küstüm trip attim evden gittim kavga cikardim derken bana yorulmayacaksin annem oyle soyledi merak etme sadece kalmaya gelecekler ben yardim ederim sana dedi. O gun geldi çatti. Istanbuldan geldiler benim dogumuma 1 hafta vardi. 3 gun bende kaldilar sabah akşam omrumden omur gitti diyebilirim. Çok yoruldum kimsede yardim etmedi...
Nişan oldu Neyse ki gittiler. Simdi sen neden konuşmadin diyenler olacaktir. Gidişati merak ettim diyelim kv bakalim ne diyecek , eltime yaptigini bana yapacakmi? eşim nasil tepki verecek , bakalim bu işi çozebilecekmi pasifmi kalacak diye dusunurken bir baktim nişan benim elimde patlamiş karnim burnumdayken. ( evet bunun icin cok kizdim kendime ve eşime doguma küs gittim. Ama dogumdan sonra eşimin benimle inanilmaz ilgilenmesi ve bebegimin 5 sene sonra tup bebekle gelmesi sonucu bisekilde baristik.. )

Ve kvlerden aşiri sogudum
Ustune birde dogum yaptim 2 ay evimden cikmadilar daha bir sogudum.
Suan hepsiyle mesafeliyim. Oyle olmak gerekiyormus cunku ve uzaklastim onlardan...

Neyse kizlar cok uzattim dolmuşum asil sorun bunlar 6.5 aydir nişanlilar. Ve dün bana ekimde dugun yapacaklarini soyledi.
Ben 6 aydir disari cikmiyorum aşı bulunana kadar disari cikmayi dusunmuyorum ve benim gorumcem dugun derdinde.
Ne olacakmiş... ben aşı bulunana kadar dugun yapılmasını dogru bulmuyorum dedim. Bizim kararimiz bakalim hayirlisi dedi.
Eşimle paylastim bu konuyu sen gidermisin ekimde olsa dedim kizkardesimin dugunu tabiki giderim dedi. ( yemin ederim o an kafasini duvara sürtüp kivilcim çikarmak istedim )

Yine istanbuldan gelecekler ve yine esim bisey yapamazsa bu ailede katliam cikar. Cunku ben artik o kirilmasin bu kirilmasin diye dusunmekten cok yoruldum...

Sizce kizlar bu sefer işler netleşmeden net bir sekilde kimseyi istemedigimi dugune de aşi bulunmadan asla gelmeyecegimi soylemelimiyim ? Yoksa onlarin hayati acik havada yaparlarsa giderim mi demeliyim ?

Not : Şimdi siz burda esime karsi benim pasif oldugumu dusunebilirsiniz. Ailesi hariç butun konularda çok iyi anlasiyoruz hicbir sorun yasamiyoruz. Yeri gelir benim annemin babamin karsisina gecer pinki uzmeyin der ama ailesine yapamiyor 🤦🏻‍♀️

Evet evet arkadaşlar görümcem bana sordu. Ben herşeye burnunu sokan o yengelerden degilim yani. Bana sorulmayan şeye cevapta vermem ve ayrintilarla sizi bogmakta istemedigimden kisa kestim. Yarim saat konuşuldu o anlatti ben dinledim. Ve konuşmanin sonunda nasil olur dedi aşi bulunmadan dogru bulmuyorum dedim oda bizim kararimiz bakalim dedi. Sopalarla halaymi çekcez dedim kimse sopalarla halay çekmiyor biz niye çekelim dedi.

Kayinvalidem de sende mi seneye olsun diyorsun dedi. Bende hayir ben karisamam ikisinin karari kendilerinin dugunu sonucta ama tekrar soyluyorum ben aşidan once dugun yapilmasini dogru bulmuyorum dedim.
Eşime sormamin nedenide daha iki gun once bu koronada nasil dugun yapiyorlar babamin oglu olsa gitmem dedigi icin sordum.
Babasinin kizi oldugundan olacak ki kizkardesimin dugunu giderim tabi dedi.
Eşine ben kimseyi eve almam bakamam ısrar edersen sende git annende kal düğün bitince gel de,millete hizmetçi yapmış doğum öncesi kocan pasif sende sesini cikarmsmissin tüp bebek demişsin ama hiç kıymeti yokmuş o çocuğun eşinin gözünde ve ailesinde.
Düğüne felan katılma kocan katılınca ya kimseye orada sarilmayacak yada iki haftada sana ve cocuga dokunamayacak.

Akrabamizin 2 hadta sonra nisani agustosta da dugunu olucak.Ben katilmayacagimi belirttim 2 bebekle bir yere gidemem diye.Siz de belirtin bitsin

Back