• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün sonrası takılar nereye gider?

mujdeci

Sevgi Neydi? Sevgi EMEKTİ
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2008
1.095
4
316
39
İstanbul
yorgan gitti kavga bitti kızlar kaydirigubbakcemile
ayrıldık artık önemi yok..

Son düzenleme:
seninde bildiğin gibi değişiyo canım bu. bence yöreden möreden kaynaklanmıyo değişiklik bilgiden görgüden kaynaklanıyo. bazı yerlerde kız tarafından takılan kızın ailesinde erkek tarafından takılanda erkek tarafında kalıyor. ama bizde gelinle damadın olur hepsi.. bi tanesini bile almadı kimse bizimkinin :nazar:

ya aılelerın durumu yoksa bazen masraflar onlarla karsılanabılır benım dugunumda esımn babası rusyadaydı durum yoktu dugunu yaptık ama anlastık ceyrekreı ve paraları verdık altınlar bana kaldı ama ben ole bı adet bılmıorum genldem gelınde kalır

gelınle damada takılıyor o altınlar dugun hedıyesı dıye ...

anlasıldıktan sonra ne ıstenırse yapılır

benim takilar paralar hepsi bizde kaldi
evlenecegin kisinin durumuna bakar
dugunu borcla yaptiysaniz tabiki borca gitmesi bence de daha uygun
ama diger sartlarda neden ailerlede kalir ki cok sacma

daha önce duymadım ailelere verildiğini, düğün masrafları için kullanılacaksa verilebilir ama takılar gelin ve damadındır nasıl isterlerse öyle değerlendirirler

bizim takılarda bize kaldı.evlenirken ailelerden destek alamadık.malum yoktu almadık.ikimiz çalışarak yaptık düğünü.sonra bilezikler hariç hepsiyle borç kapattık.

daha önce duymadım ailelere verildiğini, düğün masrafları için kullanılacaksa verilebilir ama takılar gelin ve damadındır nasıl isterlerse öyle değerlendirirler

evet canım bende böyle biliyorum en azından bizde bu şekilde ama bir iki yerden aileye kalır diye duydum merak ettim paylaşmak istedim.

bizimkinide kimse almadı .
bazı yerlerde kayınvalide alıyor.
görenege göre değişiyor yani.

hepsi bizde durdu tabi..

banada verilmesi çok saçma geliyo..

sonuçta size gelen hediyeler onlar..

Kayınpederim ertesi gün altınları elime verdi.Bizde altınlar kızındır.Onların adeti nasıl bilmiyorum,ama bana teslim etti.Kimseye birşey vermedim.Hepsi korumam altında,banka kasasında .:jeyyar:
Erkek tarafının altınlara el koyması hiç hoş değil bence.:kızgın:

altinlar gelinin hakkidir.
ben nisanda dedim dügünde yine söylicem az cok her nekadarsa isterse birtanecik bilezik olsun sayinin önemi yok eyer o bilezik nisan da dügünde herkesin önünde takilacak sonrada el ayak cekildikten sonra geri isteneckse takmayin istemiyorum diye. isteselerde vermicem tabi büyük konusmak istemiyorum acil bir durum olur gelin kendi gönlü ile verir katgi yardim olsun diye bu farkli bir durum.
Genel olark altinlar gelinin hakki!!

fmk aynen katılıyorum canım bende duyduğumda yuh dedim kaydirigubbakcemile
bunu erkek arkadaşımla hiç konuşmadık zaten böyle konuları konuşmayı sevmiorum ama böle bişiyle karşılaşırsam tepkim sert olur sanırım. ha dediğin gibi extrem bi durum olur tabiki o zmn eşime destek olmak amacıyla (başkasına değil eşime sadece) veririm seve seve ama onun dışında olmaz ya.

dugunu erkek tarfı yaparsa anne babaı takıalr verılıyor sanırım bızımde ceyrekle pararl verılcek bılzeıkler bende kalacak sanırım

düğünü tabiki erkek tarafı yapcak hatta bizim sanırım 2 ayrı yerde düğünümüz olcak bu yüzden isteyebilirler diye düşündüm

aa ne saçma niye kayınvalideme vereyim ki yeni bir düzen kuruyorum ben vermem banane
lülülülülülü

canım bizde düğün takıları gelin ve damatta kalır.gelin ve damat en yapmak ısterse onu yaparlar buyuk cogunlugu borca gıdıyo tabıkı

herkeste degişir ama bize hepsini verdiler
mobilyamızıda evimizin tüm eşyasınıda ailelerimiz aldı
ama durumu olmasaydı ben kabul etmezdim zaten gelen takılar borçlara giderdi
bunun için tartışıp huzursuz olan bi çok çift biliyorum
sen yinede evlen güzelim evlenmeden ögrenemezsin

Back