• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün problemi

bonbo

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2009
375
182
648
Diğer
sonunda benim de bir derdim oldu. özet geçeyim.

benim sevgilimin annesi düğün istiyor. ben anneannemi kaybettim geçen yıl bugün hem de. ondan sonra düğün istememeye başladım. sanki o olmayınca bir anlamı yokmuş gibi geliyor. kayınvalide adayım biricik oğluna sünnet düğünü yapamamış, içinde kalmış düğün istiyor. onu kırmak istemem. zaten ısrar da etmiyor ama gönlü olsun istiyorum. çünkü burda anormal olan benim o değil. neyse efendim benim aklımda açık bir mekânda bir nikah yapmak var. gündüz olsun, yazın olsun istiyorum. böyle süslenmiş masalar, kokteyl falan olabilir. çalgı çengi istemiyorum. öyle bi mekân bulamadım zaten o da ayrı mesele.

düğün salonu kesinlikle istemiyorum. ben düğünlerden nefret ederim. nişanlım da öyle. zaten düğünde oynamayacağım. bizde ayıplıyorlar belki o yüzden bilinçaltımda kaldı. sevmiyorum oynamayı. arkadaşlarım oynar artık :sm_cool:

düğün olursa 15.000 kağıdı mekân, yemek, müzik, süsleme için ayırdık. bu fiyata istanbul'da bi yer bulamıyorum delirecem. bildiğiniz bi yer varsa öneri de beklerim kızlar.

gelelim derdime; sizce ben abartıyor muyum? düğün istemiyorum gerçekten. pişman olur muyum? eğer böyle yapıp da pişman olan varsa beni uyarsın lütfen. ama sanki düğün yaparsak mutsuz olacakmışım gibime geliyor gün boyunca. babamlar da destek veriyor, gerek yok diyorlar. kayınpeder de öyle. ama kayınvalideciğim içten içe istiyor. yazık ben de üzülüyorum. ne yapayım kızlar? sorun ettim bu işi. düğün yapalım desek bu kez mekân sorunu çıkacak. yok pahalı da kötü de iyi de... ben en pahalı yerde de düğüne gittim. inanın millet ondan bile memnun değildi. her şeye bi bahane buluyorlar. yok yemek kötü, yok müzik bilmem ne... of! haksız mıyım? yoksa çok mu avrupai düşünüyorum? bana yol gösterin.

mekân önerecek arkadaşlara not: istanbul avrupa yakası veya avrupaya ters olmayan anadolu yakasında bi yer.

Son düzenleme:
ben de oynamayı filan sevmem.
biz de nikah yaptık ardından sınırlı sayıda misafire müzik eşliğinde yemek verildi.
gerçi bizimki kapalı mekandı ama gayet güzeldi.
hiç de pişman olmadım
kına gecesi yaptık.
isteyen orda oynadı zaten, hatta sevmesek bile biz de oynadık.
dediğin gibi kayınvalideyi çok kırmadan orta yolu bulmaya çalışırsınız sorun kalmaz.
gerçi benim kayınvalidem de nişan diye tutturmuştu.
yaptı da:))
ben sadece süslenip püslenip nişanlımla oturmuştum:))
aera sıra da dans ettik işte opuyorumnanaktan

bende esimde istemiyorduk dugun yapmayi.
ama benim annem ve babam ayri ee ikiside ayni ortamda olamicagi icin mecbur gunduz nikah yapildi babam ve cevresi icin.
aksamda dugun yapildi annem ve cevresi icin.
ama iyiki de dgun yapmisiz diyoruz simdi.cok harika gecti gercekten.oturmak nedir bilmedik ikimizde.
oynamayi fazla beceremedigim icin dugune karsiydim ben.ama kendi dugunum oldugu icin mi bilmiyorum gecenin sonuna kadar oturmadim gerci konuklardan kimse oturmadi.herkes oyuna doymus oldu o gece.daha sonra insanlarin ne kadar eglendiklerini duyunca gercekten cok mutlu oldum ve iyikide dugun yapmisiz dedim.

varsa imkaniniz yapin derim tabi son karar sizin...
ben anadolu yakasinda sahilde bir yerde yapmistik canim.

cnm sizinde istekleriniz önemli kayınvalideninde sonuçta insanlar özeniyor orta yolu bulursunuz umarım. belki gündüz sade bir nikah gecede en yakınlarınızı çağırıp yemekli bir eğlence yapabilirsiniz eminim iki tarafta mutlu olur. hayırlısı olsun şimdiden

canum bu soylediklerin baNA inan çok anlamsz gelıor düğün olsun ne olacak kalpler kırılmasın
benmde babaM yok ama şahsen düğün isterim
babamsz her biryanm eksık ama neyapalım hayat bu
boyle düşünme bence

para ayrılmış, yer aranıyor, bence düğün yapacaksın sen karar vermişsin. :) ama düşüncelerin hoştu.

Canım ben de eşim de düğün istemiyorduk, en baştan da belli ettik.Nişanımız da evde yapıldı.Fakat sadece nikah da istemiyorduk, yarım saatte her şey olup bitiyor çok fabrika işi.Biz de orta yolu bulduk, bizim mekan kapalıydı ama hiç sorun olmadı herkes rahat rahat nefes aldı; kokteyl verdik.Nikah kokteyli.Herkes masalarda içkisini içti, ordövrlerini yedi, gerektiğinde dans etti.Ben DJe tembihledim kolbasti filan asla çalma diye çünkü eşimin ailesinde düğün salonu adeti vardı, ben nefret ederim.Nikah yaparım daha iyi diye düşünüyordum.Kimse kırılmadı.Her şey de güzel geçti.Hem de 4 saat sürdü düğünden bir farkı kalmadı ama daha klas oldu açıkcası.

para ayrılmış, yer aranıyor, bence düğün yapacaksın sen karar vermişsin. :) ama düşüncelerin hoştu.

kabullendim diyelim canım. :1rolleyes:

hangi düşüncelerimi beğendin? o kadar çok ve o kadar birbirinden alakasız düşüncelerim var ki :roflol:

Canım ben de eşim de düğün istemiyorduk, en baştan da belli ettik.Nişanımız da evde yapıldı.Fakat sadece nikah da istemiyorduk, yarım saatte her şey olup bitiyor çok fabrika işi.Biz de orta yolu bulduk, bizim mekan kapalıydı ama hiç sorun olmadı herkes rahat rahat nefes aldı; kokteyl verdik.Nikah kokteyli.Herkes masalarda içkisini içti, ordövrlerini yedi, gerektiğinde dans etti.Ben DJe tembihledim kolbasti filan asla çalma diye çünkü eşimin ailesinde düğün salonu adeti vardı, ben nefret ederim.Nikah yaparım daha iyi diye düşünüyordum.Kimse kırılmadı.Her şey de güzel geçti.Hem de 4 saat sürdü düğünden bir farkı kalmadı ama daha klas oldu açıkcası.

evet aynen ben de öyle düşünüyorum. yani inan bana uygun değil. düğünde güvercin uçuverdi falan çalarsa ve o an samimi arkadaşlarımdan biriyle göz göze gelirsem gülmekten düğünü falan unuturum zaten. ben hiç sevmem düğünleri, çevrem de bilir. zaten herkes şok olur. kimse benden düğün beklemiyor. yurtdışındasın sanırım. orda mı evlenmiştin? orda daha şık oluyor mekanlar.

evet aynen ben de öyle düşünüyorum. yani inan bana uygun değil. düğünde güvercin uçuverdi falan çalarsa ve o an samimi arkadaşlarımdan biriyle göz göze gelirsem gülmekten düğünü falan unuturum zaten. ben hiç sevmem düğünleri, çevrem de bilir. zaten herkes şok olur. kimse benden düğün beklemiyor. yurtdışındasın sanırım. orda mı evlenmiştin? orda daha şık oluyor mekanlar.

evet ama ben istanbulda evlendim canım kadıköyde, zübeyde hanım kokteyl salonlarında, kadıköy nikah dairesinin yanında.15.000 filan da tutmadı, 4.000 filan 150 kişi galiba.

evet ama ben istanbulda evlendim canım kadıköyde, zübeyde hanım kokteyl salonlarında, kadıköy nikah dairesinin yanında.15.000 filan da tutmadı, 4.000 filan 150 kişi galiba.

biliyorum orayı bilmem mi? beş sene orda oturdum ben. benim de aklıma yatıyor orası. dahil etmiştim planlarıma. çok teşekkür ederim.

canım bende aynen senin gibi düşünüyorum.
konu çok dikkatimi çekti o yüzden.
aynen bende açık alanda yemekli hatta daha salaş bişey istiyorum..
kır düğünü konseptli.
ama bu yerlerde genelde anadolu yakasında ve uzak kalıyo..
baş şeyleri düşünebilirisn benimde aklıma geliyor..
hem fiyatlarıda uygun olur diye düşünüyorum..
belediyelerin tesisleri var,yeşilköy olsun florya olsun..
hem açık hava hem yemekli hem rahat..
düğün salonalrını zaten artık pek tercih etmiyoruz,
otellerde hem pahalı hemde beni çok kasıyor..
çok resmi geliyor bana otellerdeki düğünler..
güzel bir yer bulursan burdan söyle canım banada :)

Canım ben bunda bir dert göremedim, sonucta düsüncenle yalnız degilsin, nisanlında ailende kayınpederinde seni destekliyor. Nisanlın ailenin tek oglu mu? Eger öyleyse biraz anlamaya calıs derim, annesinin icinde uhte kalmıs sünnet yapamamıs diye.
Dügün günü en güzel gününüz olacak Allahın izniyle, birbirinizi kırmadan bir orta yol bulunur diye düsünüyorum ben.

canım bende aynen senin gibi düşünüyorum.
konu çok dikkatimi çekti o yüzden.
aynen bende açık alanda yemekli hatta daha salaş bişey istiyorum..
kır düğünü konseptli.
ama bu yerlerde genelde anadolu yakasında ve uzak kalıyo..
baş şeyleri düşünebilirisn benimde aklıma geliyor..
hem fiyatlarıda uygun olur diye düşünüyorum..
belediyelerin tesisleri var,yeşilköy olsun florya olsun..
hem açık hava hem yemekli hem rahat..
düğün salonalrını zaten artık pek tercih etmiyoruz,
otellerde hem pahalı hemde beni çok kasıyor..
çok resmi geliyor bana otellerdeki düğünler..
güzel bir yer bulursan burdan söyle canım banada :)

tamam canımm. söylerim. sen de bana söyle. olumunekankayizsmile

ben levent taraflarında bi yer görmüştüm ama çok fena fiyat çekiyorlar. düğün mekanı bölümünde var öyle yerler. o kadar parayı gözden çıkardım. nedir? herkes mutlu olsun. ben kasılayım bütün gün :lepi:

neden mutzuz olasın ki canım. madem kına gecesini düğün gibi yapın. düğün yerine de senin hayalinde ki gibi nikah yapın ?

Canım ben bunda bir dert göremedim, sonucta düsüncenle yalnız degilsin, nisanlında ailende kayınpederinde seni destekliyor. Nisanlın ailenin tek oglu mu? Eger öyleyse biraz anlamaya calıs derim, annesinin icinde uhte kalmıs sünnet yapamamıs diye.
Dügün günü en güzel gününüz olacak Allahın izniyle, birbirinizi kırmadan bir orta yol bulunur diye düsünüyorum ben.

evet canım tek çocuk kendisi tek oğlanı bırak. işim zor valla. bi de trakyalılar. eğlenceye düşkün, oynama, yeme, içme :teytey:

kayınvalidem düğün istiyor ama çok pahalı olmasın dicek eminim. e öyle bi şeyi de ben istemiyorum. ya gidip çırağan'da da istemiyorum tabii de... eski usûl düğün bana göre değili en azından kendimden bi şey yansıtayım diyorum. şimdilik sorun yok gibi. ama düğün zamanı kavgalarımızı yazarım canım. ortalık kaynar burda :roflol:

neden mutzuz olasın ki canım. madem kına gecesini düğün gibi yapın. düğün yerine de senin hayalinde ki gibi nikah yapın ?

kına gecesi bizde pek yok. en fazla kızın evinde çok yakın akrabalar ve arkadaşlar takılır. öyle kına kıyafeti, tuvalet, salon falan olmuyor, ben hiç görmedim. bi de ne kadar organizasyon, o kadar zahmet diye düşünenlerdenim. gelinliğimi 1000 yıldır planlıyorum. bi de kınalık olursa :roflol:

ama güzel öneri. bizde olmadığı için ben hiç düşünmemiştim canım. çok zorda kalırsam bu kozu oynarım yerimseniben sağol

Bence cıkacak kavgayı düsünecegine simdiden bizimle paylastıklarını hayalini onlarada söyle ki ileride iki tarafta hayal kırıklıgı yasamasın.
Sonucta onlarda insan, elbette önce bi dinlerler istegini kafalarında kurup düsünürler, en sonundada ikinizinde mutlu olacagı bir cözümle olay tatlıya baglanır.
Hic bir anne yavrusunun en güzel gününü zehir etmek istemezdir canım. a.s

Bonbocum, peki senin müzik zevkinden dolayı çevrendekiler olumsuz tepki verirse ne yapmayı düşüyorsun??

Ben de düğün hiç sevmem zaten 10 yıldır falan hiç bi düğüne gitmedim şakkıdı Bizim çevrede davul zurnasız düğün olmaz ve ben hiç dayanamıyorum, zurnanın sesi bi yana, davulun güm gümü kalp krizi geçirtcek gibi geliyor. Böyle bi gelenek varken, milletin sıkılma tripleri bitmez diye tahmin ediyorum, o yüzden düğün istemiyorum. ınsan ne kadar kendi özel günü diye düşünse de, millet sıkıntıdan patlarken de eğlenemezsin ki... Bi taraftan da 30 dk da bitsin de istemiyorum, gelinlik giyceksem bıkana kadar giyeyim ama değil mi bayanssulusmile Kına yapmayacam ama, o konuda eminim sempatiksalakcinni
Ayy pardon, ben de baya dertliymişim bu konuda :utangac:

Son düzenleme:
Back