düğün öncesi vazgeçme isteği

K

Doktorla yüzyüze görüşmedi bunu kabul etmedi yani. Fakat bi depresyon haliymis doktor öyle soyledi. Mutlu hissetmeme hayattan zevk almama insanlarla iletisim kurmada sorun yasiyor

Dediğiniz gibi Depresyon belirtisi bunlar.Ama önemli olan neden depresyona girdiği.??Altından kalkamayacağını düşünüp işin içinden çıkamıyor olabilir.Tam da düğün vaktinde olması bu ihtimali kuvvetlendiriyor..Ev,aile kurma ,sorumluluk ,yeni bir hayat,artık 2 kişilik düşünmek bunlar tabiki insanı depresyona itebilir.Maddi durumu düşünüyordur belki.Korkuyordur.Sizinde destek olmanız lazım. Başka birşeyler varsa bilemem tabi.

İyi gunde kötü günde söz veriyorsun benim çocuğum olmuyo eşime haksızlık ettigimi dusunuyodum pes etmemeye mücadele etmeye karar verdim sende daha yolun başında onu yalnız birakma düşüncesindeysen evlenme sonra hicbiseyine katlanamazsin

Öncelikle geçmiş olsun. Seviyorum demişsiniz kalın nişanlınıza yardımcı olun. Emek olmadan yemek olmuyor maalesef. Sevmeseniz çekemezsiniz ama siz seviyorum demişsiniz. Düğünü erteleyin bence. Erkekler böyle strese gelemiyor anlaşılan. Halbuki evliliklerde kadına daha büyük külfet düşüyor ne yazık ki.

Vazgeç canım Böyle evlenen 2 arkadaşım var sonuç hüsran malesef 2side boşandı . Hele annende huzursuzsa bırak gitsin

Maddi konular, evlilik yükü ve iş stresi
Evlilik günü yaklaştıkça stresli olması normal zaten. Sırf depresyonda diye evlilik düşündüğün bir insandan ayrılmak olur mu? Depresyonda olmayan var mı Allah aşkına.
Bence sizde evlilik stresine girmişsiniz ve annenizin etkisinde kalıyorsunuz. Her anne bu dönemde endişeli olur, kızının nasıl bir geleceği ve mutlu olup olmayacağını düşünür.
Evlenmeden önceki o bi kaç hafta zaten genelde kötü geçer. Siz nişanlınızı bu son günlerine bakıpta değerlendirmeyin sanırım uzun zamandır tanıyorsunuz. Eğer depresyon dışında ciddi bir hastalığı olsaydı zaten farkederdiniz.

Dediğiniz gibi Depresyon belirtisi bunlar.Ama önemli olan neden depresyona girdiği.??Altından kalkamayacağını düşünüp işin içinden çıkamıyor olabilir.Tam da düğün vaktinde olması bu ihtimali kuvvetlendiriyor..,aile kurma ,sorumluluk ,yeni bir hayat,artık 2 kişilik düşünmek bunlar tabiki insanı depresyona itebilir.Maddi durumu düşünüyordur belki.Korkuyordur.Sizinde destek olmanız lazım. Başka birşeyler varsa bilemem tabi.
bu gibi sebepler var bir de çok çok ince düşünmesi tabii... bazen o kadar ince düşünüyorki yapamayınca kendisini olumsuz etkiliyor kendi içinde.

İyi gunde kötü günde söz veriyorsun benim çocuğum olmuyo eşime haksızlık ettigimi dusunuyodum pes etmemeye mücadele etmeye karar verdim sende daha yolun başında onu yalnız birakma düşüncesindeysen evlenme sonra hicbiseyine katlanamazsin
yalnız bırakma düşüncesinde değilim ama bazen öyle bir an geliyor ki insan ne yapacağını şaşırıyor. bu konuyu açtığımda çok karışıktım, şimdi oyle değilim:KK51: teşekkür ederim

Öncelikle geçmiş olsun. Seviyorum demişsiniz kalın nişanlınıza yardımcı olun. Emek olmadan yemek olmuyor maalesef. Sevmeseniz çekemezsiniz ama siz seviyorum demişsiniz. Düğünü erteleyin bence. Erkekler böyle strese gelemiyor anlaşılan. Halbuki evliliklerde kadına daha büyük külfet düşüyor ne yazık ki.
sevdiğim bi sözdür bu. kararımızı değiştirmedik, beraberiz. o da çabalarıma karşılık veriyor artık. daha iyi tabi ama bi süreç bu sabretmek lazım. teşekkür ederim pozitif yaklaşımın için.

Evlilik günü yaklaştıkça stresli olması normal zaten. Sırf depresyonda diye evlilik düşündüğün bir insandan ayrılmak olur mu? Depresyonda olmayan var mı Allah aşkına.
Bence sizde evlilik stresine girmişsiniz ve annenizin etkisinde kalıyorsunuz. Her anne bu dönemde endişeli olur, kızının nasıl bir geleceği ve mutlu olup olmayacağını düşünür.
Evlenmeden önceki o bi kaç hafta zaten genelde kötü geçer. Siz nişanlınızı bu son günlerine bakıpta değerlendirmeyin sanırım uzun zamandır tanıyorsunuz. Eğer depresyon dışında ciddi bir hastalığı olsaydı zaten farkederdiniz.
çok teşekkürler gerçekten saptamalarınız doğru. bir kaç gün sakinleşmeye çalıştım. böylece kendime geldim. mesajınız da moral oldu bana

Düğün yaklaştıkça bende biraz uzaklaşma hissetmiştim. Stres, heyecan, ailemden uzaklaşacak olmak hepsi üstüste karışık duygulardı ama sonra geçti. Dediğiniz gibi sabretmek lazım ve tedavi gerekir diye düşünüyorum. Herşey dilediğiniz gibi olsun.

Düğün yaklaştıkça bende biraz uzaklaşma hissetmiştim. Stres, heyecan, ailemden uzaklaşacak olmak hepsi üstüste karışık duygulardı ama sonra geçti. Dediğiniz gibi sabretmek lazım ve tedavi gerekir diye düşünüyorum. Herşey dilediğiniz gibi olsun.
teşekkür ederim gerçekten:KK68: sakin düşünme yetimi kaybettiğimi farkediyorum bu aralar. bütün stres kalkınca bende de geçer inşallah.

çok teşekkürler gerçekten saptamalarınız doğru. bir kaç gün sakinleşmeye çalıştım. böylece kendime geldim. mesajınız da moral oldu bana

Olay devam edip etmemek değil ki.

O depresyon sürecindeyken evlenmeniz çok saçma değil mi?

Evliliğinizin ilk zamanlarını gri bir şekilde hatırlayacağınıza, önce tedavisi/terapisi bitsin, sonra evlenin.

Sık bir şekilde terapi alması gerek. O da sizi düşünüyor ise zaten bunu çoktan yapmalıydı.

Siz bu insanla evlenme kararı almışsınız.Ben olsaydım her türlü sorununda ona destek olur, yanında olurdum.

belki düğün tarihini ileri bi tarihe erteleyip tedavi sürecini birlikte atlatmalısınız

Olay devam edip etmemek değil ki.

O depresyon sürecindeyken evlenmeniz çok saçma değil mi?

Evliliğinizin ilk zamanlarını gri bir şekilde hatırlayacağınıza, önce tedavisi/terapisi bitsin, sonra evlenin.

Sık bir şekilde terapi alması gerek. O da sizi düşünüyor ise zaten bunu çoktan yapmalıydı.
imkan yok. yalnız yaşıyor ailesinden uzakta benden çok daha uzakta. bunu tek başına atlatması daha zor olur diye düşünüyorum.

belki düğün tarihini ileri bi tarihe erteleyip tedavi sürecini birlikte atlatmalısınız
bunu çok düşündüm ama dediğim gibi tanıdıklarından çevresinden uzak bir şehirde şuan. ailesine de bana da mesafesi uzak. bu süreçte tek başına kalması işleri daha zorlaştırır diye düşündüm. yanında olduğumda daha hızlı atlatabilir gibi geliyor.

bunu çok düşündüm ama dediğim gibi tanıdıklarından çevresinden uzak bir şehirde şuan. ailesine de bana da mesafesi uzak. bu süreçte tek başına kalması işleri daha zorlaştırır diye düşündüm. yanında olduğumda daha hızlı atlatabilir gibi geliyor.

Evet hem senden hem ailesinden uzaktaysa onu negatif yönde etkileyebilir bu süreçte. Hep bi kararsızlık içinde olacaksın sende. Benim de evlilik durumum vardı, bazı nedenlerden dolayı çok kararsızdım olsa mı olmasa mı acaba diye çok düşündüm ve çok dua ettim Allahım benim için en iyisi ne olacaksa öyle olsun diye. Ve bir an da en olmayacak bi şekilde saçma sapan nedenlerle bitti. Çok üzüldüm ama geriye dönüp baktığımda böylesinin daha hayırlı olduğunu görebiliyorum. O yüzden dua et sende

X