Düğün öncesi beyin fırtınası

Otobüsü kim tutmalı doğru olan mantıklı olan ne bilmem, cevremde gordugum genelde erkek tarafı yapıyor. Ama asıl mesele es adayının hayır diyebişmesi. 5 senelik evliyim suan bile esımden istedıgım bir sey olsa bana direk hayır dese cok kırılırım. Bilmiyorum 2 kere dusunsun bu evliliği.

Bizim de ayri sehirlerdeydi. Ben karadenizliyim esim istanbullu Kinayi benim memleketimde yaptik. Dolayisiyla esimin tarafindan da gelen olacakti onlar otobusle geldiler biz misafir sayimizi soyledik ona gore bos koltukla geldiler. Kinadan sonra misafirlerle beraber yola cikildi. Dugunden sonra herkes kendi biletini alarak evine dondu. Kiminin akrabasi vardi bikac gun kalip donenler oldu vs. Cok zor degil orta yolu bulmak aslinda

Yanılmıyorsam bizimkiler ortak ödemişti ama bizim düğün ayrı yerde oldu aileler misafirler aynı şehirden geldi

Daha önce tanıdıgımın başına da geldi böyle birşey erkek tarafı çift düğün yaptı ama o sebetten ayrı otobüs tutmam demişti.
Kızkardeşimde de sadece aile için erkek tarfı ototbüs tuttu

N
normalde erkek tarafi yapar ama sıkıntıysa hic ugrasmasinlar kiz tarafi tutsun bi araba ugrasilmaz dugun zamano

Su her seyi erkek tarafina yıkmaya calisip sonra da yapmayınca cimri demek sizce adil mi?
Misafirler kiz tarafininsa ucreti de kiz tarafi oder.
Biz de Ankara'dan Istanbul'a otobus tuttuk ve parasini babam odedi. Lafi bile edilmedi. Ne alaka erkek tarafi icin? Istemiyorlarsa tutmazlar sonucta. Herkes kendi imkanlarıyla gelir.

Kız tarafı öder tabiki herkesin kendi misafiri. Erkek tarafı öderken 300kisi çağırırlar, kız tarafı oderse 100kisi çağırır :))
Herşey neden erkek tarafından bekleniyor anlamıyorum. Bana çok garip gelir benim beğendiğim çoğu şeyi babam aldı erkek tarafından beklemedi.

Herkes kendi misafirinin masrafini karsilamali. Bizde genelde uzak mesafeler icin iki dugun yapiliyor. Kiz tarafindaki dugune erkegin sadece cok yakin akrabalari gelir,ayni sekilde erkek tarafindaki dugune de kizim cok yakin akrabalari gelir. Onun disinda herkes kendisine yakin mesafedeki dugune katilir,otobus falan tutulmaz, tutulsa da herkes kendi misafirininkini karsilar

Dugun yapiliyor diye parayi su gibi akitmayi anlamsiz buluyorum. Durumu olanda olmayanda bunu yapiyor sonra dünyanin borcunu öde dur.

Ben gelinligimi dahi erkek tarafina aldirmadim herkes kendi kiyafetini aldi. Benim akrabamin bilmem neyimin kuaforunude ödetmedim. Saçimi, makyajimida ödetmedim.

Bizde ayri sehirlerdeydik. Erkek tarafi kendi sehrinde dugun yapti. Benim ailemde benim sehrimde düğün yapti. 2 düğüm oldu. Kimse kimseyi biyere taşımadı. Gelen herkes kendi geldi.
Eşimde asla cimri biri değildir. Ama boylesi az baş ağrısı ve herşeyi erkeğe kitlemeye calismayi dogru bulmuyorum. Evlendikten sonra rahat rahat harcadık zaten. EK olarak dugunu esimle ben yapacak olsaydik dugun yapmazdik nikah kiyip geçerdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşımı tanırım yıllardır hesabı bile ödetmez herşeyi de erkek tarafından beklemez. Beyaz eşya ve mobilyalarının çoğunu bile kendisi aldı. Para konusunda cimri değildir ama sizin dediginiz gibi yapıp her masrafı erkeğe kitleyen illaki vardır. İstenen ufacık bir şey o da ailenin şimdiye kadar olan geleneği ile ilgili.
Sanırım bu konular düğün öncesi ufak sürtüşmeler.

Kız isteme ile nişan bir arada oldu diye neden üzülüyor ki? Uzaktan evlenenler artık hep böyle yapıyor. Hem angarya işlerle uğraşmamış oluyorsun, hepsi bir arada çıkıveriyor. Ayrıca artık bu şekilde evlenenlerin çoğu kınasını düğün gibi yapıyor, gelinlik+bindallı giyiyor. Kimseye minnet etmeye gerek yok. Gelmeye niyeti olan kınaya da gelir, düğüne de. Mesafe kaç kilometre bilmiyorum ama otobüs işi de o kadar kolay/ucuz değil. Düğün yapan erkek tarafının ona milyarlar saçmak istememesi çok doğal. Ancak bunu ifade ediş şekli, üslubu kaba olmuş.

Bursalıyım düğünüm İstanbul’da oldu. Çoğu kendi arabasıyla geldi akrabalarımın ama arabası olmayanlar için de babam otobüs tuttu. Erkek tarafı ile hiç bahsi geçmedi bile... teklif etseler de kabul etmezdik.. onlarda nişan için otobüs kiralayıp gelmişlerdi. Baktılar bizim cemiyetler kalabalık Kınaya sadece çok Yakınlar geldi istanbuldan

Adet şu bu geçtimde o birşekilde olur gider.Fakat söz konusu mevzu haline getirilmesi hoş olmamış.
Genel anlamda cimri ise bunu başlı başına düşünmeli arkadaşınız bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…