Düğün öncesi beyin fırtınası

Guzellikle her sey çözülür karşılıklı anlayisa bakar .Durumu musait olan otekini destekler ama üslup yanlis .Oyle yapan kisilerden 2 dügun isteyeceksin biri kiz biri oglan memleketinde
İşte ben de üslupta takıldım o kadar cimri hareketleri var ki arkadaşımın nişaninda bile belli ettiler. Hep lafını yapıyormuş adam kız bir kere aldığı takım ya da saatin hesabını yapmadı kendisine 100 tl ye sade elbise ayakkabı alırken adama 2000 e yakın para harcadı elbise ayakkabı saat için.

Ama canım sen statulusun ayol düşündüğün şeye bak hayayt ahahaha valla flixbusla hayal edemedim hayal gücüm geniş olduğu halde seninki yabanciydi birde dimi. Onlari 2 si dayida 3u amcada digerleri teyzede olmaz tabi mecbur otelde kalicaklar. Yengemin ailesinden biliyorum. Die deitschn

Canım sen benim nişanı görecektin. Hangi organizasyon yaptı dediler okadar beğendi herkes ama hepsi benim cebimden cikti. Ailemde çok az yemeklerde para ödemişler gerisi hep bende. Sizleride kiralamadım dekorasyon hepsi satın aldim. Benimkide sağolsun herseyi marka aldi. Bende bativerdim. Ama inan kimseye anası babası otobüs tutturdu dedirtmem. Düğünü ertelerim yine dedirtmem

Erkek tarafı ödemek zorunda değil ama üslup çok yanlış. Ben burdan az çok yaşayabileceği sıkıntıları tahmin edebiliyorum. Bu adamla olmaz. Ayrılmayı düşünmez mi arkadaşınız?

Ben talep etmedim fakat esim odemisti o donem surec boyle gelisti bu biraz nisanlisinin bakis acisina bagli. Bana boyle dese cok uzulur ve bozulurdum. Ayrica yasadigim cevrede bu erkek tarafinin yaptigi bsy

Erkeğin cimrisinden, üç kuruşu hesap edeninden nefret ederim. Öyle bi adamla ömür geçmez.
Her konuda mı böyle bu adam?

Erkek tarafı ödemek zorunda değil ama üslup çok yanlış. Ben burdan az çok yaşayabileceği sıkıntıları tahmin edebiliyorum. Bu adamla olmaz. Ayrılmayı düşünmez mi arkadaşınız?
Ben tam olarak duygularını bilemem o sadece farklı bakış açısı ve yörelere göre adetleri bilmek istedi. Kimseye de ayrıl denmez katlanabilecegini düşünüyor olabilir.
Herkesi hayatı ve hayata bakış açısı farklı.
Inş cok çok mutlu olsun tek temennim o.

Aynı şehir Farklı semtlerde oturduğumuz İçin iki taraftan da araç kaldırdık ve herkes kaldırdığı otobüsün ücretini kendi ödedi. Bizim sağolsun bir akrabımızım büyük bir aracı vardı yakıt parası karşılığı götürdü.

İyi de siz bunları arkadaşınıza okutmuyor musunuz? Abla olarak uyarıyoruz. Hayat onun hayatı zaten.

Kim öder bilmiyorum ama şehiriçi için bile 200-300 istiyorlarken şehirlerarası biraz fazladır:)

Cayma yaa ne güzel yuva kuracaksın. Mezarami götüreceksin bosver harca gitsin. Italyanlarda böyle adetmi varmış kiz. Herkes kendi ödesin yokmu onlarda. Ayy alman olmak varmis. 2 euroluk kahveyi bile ödemiyorlar kimseye. Hadi bunu gectim. Buna alınan darılan küsende yok gayet normal karşılanıyor. O zaman gelsin heyecanlanırsın hevesin gelir belkide. Hayırlısı olsun ♡

İyi de siz bunları arkadaşınıza okutmuyor musunuz? Abla olarak uyarıyoruz. Hayat onun hayatı zaten.
Tabi okutacağım yazma sebebim de bu zaten fikir almak. Ben fikir vermek istemedim kötü bir dönemdeyim benim yorumlarımı yanlış anlayabilir. Zamanında ben de çok dinlemedim kendim ettim kendim buldum hesabı.
O inş dinler tecrübe sanırım kazık yiye yiye öğreniliyor :)

biz türklerden beterler.
Yok canım, nerde herkes kendi ödesin?! Bana öyleysi denk gelirmi hic? Şansım olsa erkek olarak doğardım zaten :)
Vallah hevesim kacdi, ben hic sevmem böyle düğün organizasyonu filan.
Hic gelmiyor icimden. Bana kalsa tek başımiza gidip nikah sonrada aida ile dünya turu. Ayni gün piiiiiir tulumba kacar

Görümceme aynı şehirde mahalleden düğün yerine otobüs tutuldu Kp ödedi

Konu komşu şehir dışından gelen akrabalar bindiler

Biz bir düğüne gittik şehir dışında onda da bardı otobüs ama damat mı verdi parayı kızın babası mı bilmiyorum

Aynı şehirde olunca genelde kız babası sorun etmeyip ödüyor misafirine jest gibi düşünüp zira aynı şehirde herkesimin salonuna kendi de gidebilir

ama düğünü başka şehirde yapan damat olunca otobüs tutması da beklenebilir sanki

Aaa beni anlattin. Kız biz nisanlilari bırakıp dünya turuna cikalim. Döndüğümüzde kabul ederlerse sade nikah ile evleniriz benimkiler arnavut. Ben asla düğün istemiyorum sevmiyorum dedim. Kayınvalide çok üzüldü ama kabul ettiler. Sade nikah olacak belki yemekli veya kokteylli. Demek tek değilmişim düşüncemde

Kız tarafı öder, düğün yarı yarıya ise o da yarı yarıya olur, Muğla'da böyle.

Ya kim öder bilmiyorum ama en son kuzenim evlendi kız tarafı için düğünde ekstra otobüs tutulmuştu kız evden çıkarken yakınlar rahat düğün salonuna gelsinler diye.

Herkonuda boyle cimri mi?
Acikcasi "senin ailen icin tutamam" lafi cok rahatsiz edici . Dugumuze gelmek isteyen binsin otobuse ucaga gelsin dese baska senin ailen icin baska.
Ben boyle biseyi talep etmezdim etmedimde dugunumde sehir disindan gelen birsuru insan vardi 60-70 kisi kadar onlar evime kadar geldiler evden dugun yerinede taksilerle goturulduler babam verdi parasini .
Esimden otobus istemem senin ailen icin dese bi dusunurdun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…