Düğün öncesi beyin fırtınası

Deli_zambak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2017
950
1.360
63
Sevgili arkadaşlar,
Arkadaşım için sizin de fikrinizi almak istiyorum.
Düğün öncesi arkadaşım nişanlısıyla gelin alması ve otobüs konusunu konuşmuşlar (sehirler arasi mesafe bu arada) ve adam ben senin ailen icin otobüs tutamam demiş nişan da şehir dışı olduğu için çok hızlı olmuştu kız ısteme ve nişan aynı anda olmuştu. O yüzden çok üzülmüştü. Durumları iyi olmasına rağmen maddiyatta cimrilik yapıyorlar sürekli. Herşey oldu bittiye geliyor hep. Açıkçası sizin adetlerini neler ve bu durum normal mi. Bizde olur şehirler arası düğün ve erkek tarafı karşılar siz de nasıl. Bu durum sevgi ile olçülemez ama bu acelecilik ve cimrilik 3 kuruş 5 kurus hesabı bende soru işareti bıraktı. Sizin de görüşleriniz cok önemli arkadaşım için.
İyi akşamlar.

Kiz Arkadasimin dugunu kirsehirde oldu kendisi izmirde oturuyo. Kiz tarafi icin otobusu erkek tarafi tutmadi kizin annesi odedi (babasi kucukken olmus)
Cok rahatsiz edici birsey aslinda ama arkadasimin ailesi sorun etmedi
Ben olsam hic olmazsa yari yariya olsun isterdim heralde
Yada kinayi kendi memlekinde yaparken gelinliginide giysin. Kuzenim oyle yapacak

Kiz Arkadasimin dugunu kirsehirde oldu kendisi izmirde oturuyo. Kiz tarafi icin otobusu erkek tarafi tutmadi kizin annesi odedi (babasi kucukken olmus)
Cok rahatsiz edici birsey aslinda ama arkadasimin ailesi sorun etmedi
Ben olsam hic olmazsa yari yariya olsun isterdim heralde
Yada kinayi kendi memlekinde yaparken gelinliginide giysin. Kuzenim oyle yapacak

Sanırım en güzeli o da öyle yapacak sanırım.

Herkes kendi tarafinin misafirini karsilar bence.

Erkek tarafi kiz tarafinin yol parasini neden odesin.
Isine gelen gelir gelmeyen uzak diye gelmez.

Ilk defa duydum

• Beğen
Reactions: KV_
Bizim yörenin adetine göre (karadeniz) erkek tarafi tutar.
Düğünü erkek tarafi yapar bizde. Her masrafi karşılarlar.

Arkadasiniz kendisi konu acsaydi keske, bir uyelik almak cok zor olmamali, boyle kuzen, arkadas, komsu vs icin acilan konularda kendimi havaya dedikodu yapiyor gibi hissediyorum.
Haklısınız da o çok fazla yoğun bu aralar benden rica etti ben de kırmadım ara ara kk'den bahsettiğim için. Çok adet falan da bilmez bohça işleri falan da çok cok uzak ona

Iyide kızlarının düğünü erkek tarafi otobüs parasini karşılamazsa gitmiceklermi? Bunuda adete yormayin ALLAHINASKINA
Anasının babasının sorunu. Damadın degil

nişanda erkek tarafının yol parasını karşıladılarsa düğünde bekleyebilişrler.

Bizim yörenin adetine göre (karadeniz) erkek tarafi tutar.
Düğünü erkek tarafi yapar bizde. Her masrafi karşılarlar.
Kiz bende karadenizliyim bizimkilerde oyle ama eskide kaldi ben istemem odemelerini. Kendim oderim yine odetmem. Minnet edermis gibi :( lafini etseler uzulurum

Benim eski
Kiz bende karadenizliyim bizimkilerde oyle ama eskide kaldi ben istemem odemelerini. Kendim oderim yine odetmem. Minnet edermis gibi :KK43: lafini etseler uzulurum
Haklısınız sanırım minnet etmmemek lazım ama onun maddi açıdan ne durumda olduğunu bilmiyorum suan.
Nisan da fazla masraf yaptı sanırım takım elbise saat ayakkabı derken nişanlısı baya marka istemiş bir şimdi adamın bunun lafını yapmasına üzülmüş hatta aileme mahcup olmayayım parasını beraber ödeyelim demiş.

Kiz bende karadenizliyim bizimkilerde oyle ama eskide kaldi ben istemem odemelerini. Kendim oderim yine odetmem. Minnet edermis gibi :KK43: lafini etseler uzulurum

Bilirem... :) kesin ayni köylüyüzdür:)
Kiz almanyada kim otobüs tutacak :) flixbus? Düşünsene millet flixbus'la düğüne geliyormuş...
Yok, bende istemem ama... adet konusu olunca ailelerin mecbur uyum sağlaması lazim.
Has kazik bende. Nikaha nişanlımın akrabalari gelecek ve mecbur hotellerini biz ødeciz. Ben evlenmeden batdim :)

Guzellikle her sey çözülür karşılıklı anlayisa bakar .Durumu musait olan otekini destekler ama üslup yanlis .Oyle yapan kisilerden 2 dügun isteyeceksin biri kiz biri oglan memleketinde ;)

Bence nişanlısının tavrı çok çirkin. Senin tarafın benim tarafım ne ya? Biz de otobüs kaldırdık düğün için sen öde, ben öderim muhabbeti bile geçmedi aramızda. Gerçi biz herşeyi ikimiz yaptık eşimle...

Back