DÜĞÜN MEKANI - Salon-Kır Düğünü vs

yaren_76

mareşal
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
2.066
66
683
'Düğün Mekanı'

Hayallerinizi süsleyen düğününüz için önce nasıl bir mekan istediğinize karar verin. Nikah ve düğünü bir arada mı yoksa ayrı ayrı mı yapacağınıza karar verin ve nikah ayrı olacaksa nikah gününüzü alın. Mekan seçimine de yaklaşık 5-6 ay önceden karar vererek günü belirleyin.

Düğün mekanına karar verdikten sonra Catering Firmalarıyla da görüşerek değişik mönü seçeneklerini de öğrenebilir ve seçiminizi ona göre yapabilirsiniz.

Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar

Ailelerinizle görüşüp, davetli sayısını belirleyin. Bütçenizi ayarlarken ve mekanı seçerken davetli sayısı belirleyici bir etkendir.
Düşündüğünüz mekanlardan, oranın özelliklerini ve fiyatlarını alarak araştırmaya başlayabilirsiniz.
Fiyat alırken menü seçeneklerini inceleyin. Ayrıca servisin nasıl yapılacağını sorun.
Masa örtülerini, tabakları, çatal-bıçakları ve bardakları da görün.
Seçeceğiniz düğün mekanında yiyecek ve içecek servisi yapılıp yapılmadığını öğrenin.
Sadece salonu kiralıyorsanız, yiyecek ve içecek servisi için ayrıca bir catering firmasıyla anlaşabilirsiniz.
Müzik seçiminizi belirtin. Dışarıdan orkestra getirecekseniz, orkestra ile de görüşün.
Davetli sayınızı alabilecek kapasitede olduğu söylenen mekanı masalar yerleşik olarak görün.
Pastayı kimin hazırlayacağını önceden konuşun. Bir sürpriz yaşamamak için pastanızı bildiğiniz bir yere hazırlatın.
Fiyatların hafta içi ve hafta sonu olarak farklılık gösterip göstermediğini de öğrenin.
Ödeme planında anlaştığınız taktirde, bunu, detaylı bir anlatımla mutlaka kağıda dökün.
Nikahla düğünü bir arada yapacaksanız, nikah masasının yerine dikkat edin.
Gelin ve damadın oturacağı masada, şahitler ve eşleri, ayrıca yakın akrabalar da bulunmalıdır.
Masa düzenlerini davet ettiğinizden fazla konuk geleceğini hesaplayarak yapın.
Davetli topluluğu kalabalıksa yuvarlak masaları tercih edin.
Davetlilerin adlarının yazılı olduğu yer kartları hazırlayıp, masalara yerleştirebilirsiniz.
Düğünde gönderilecek çiçeklerin daha şık durması için, önceden yerlerini tespit edin.
Böyle günlerde, kapıda bir yığılma olmaması için arabaların park yerleri ile de ilgilenmelisiniz.
Konuklardan bir anı olsun isterseniz, girişe şık bir defter koyup, duygularını belirtmelerini isteyebilirsiniz.
Düzenleme ve organizasyonla ilgili bir firmayla anlaşıp, her ayrıntıyı onlara bırakabilirsiniz.
Bir yaz düğünü için düğün yeri olarak açık alan tercih ediyorsanız, bir yağmur sürprizini de düşünün!

kızlar 13 mayısda evleniyorum ama akşam yemek için bi mekan bulamadık isanbul da oturan arkadaşlar bildiğiniz yer varsa merkezi bi yerde fikirlerinizi bekliyorum...

kızlar 13 mayısda evleniyorum ama akşam yemek için bi mekan bulamadık isanbul da oturan arkadaşlar bildiğiniz yer varsa merkezi bi yerde fikirlerinizi bekliyorum...

HAYIRLI UGURLU OLSUN İSTANBULLU DEGILIM AMA TEBRIK ETMEK ISTEDIM OMUR BOYU MUTLULUKLAR BELKI SOSYAL TESISLER NEZIH BIR ORTAM OLABILIR BUTCENIZE UYGUN GUZEL BIR YER MUTLULUKLARRRR

arkadaşım öncelikle tebrik ederim.
üsküdar nakkaştepe de birdge (adını yanlış yazmış olabilirim biriç diye okunuyor sanırım yazılışı da biriçin ingilizcesi) diye bir mekan var gayet güzel.boğaz manzaralı bölümleri de var. canlı müzik,ara sıcak,ana yemek,mezeler ve limitsiz yerli içki 45 ytl vermiştik 3 hafta önce. ayrıca tatlı ve meyve tabağıda getiriyorlar. biz bu fiyatı 20 kişi için aldık kuzenim askere gibiyordu.
sizin sayınız daha fazla olacaktır.sayı arttıkça da fiyatı düşüyor bir araştır istersen.

hayırlı olsun allah bir yastıkta beraber yaşlanmayı nasip etsin
büyük çekmecede çok güzel yerler var sahilde bir gez istersen beğeneceğinden eminim biz yeğenimin düğününü sahilde yemekli yaptık çok güzel oldu
gerçi size uzakmı bilemiyorum eğer karşıdaysan uzak olabilir 100 kişilik davetli 3 milyon ytl tuttu

teşekkür ederim arkadaşlar bu üsküdardaki yerin teli falan varmı canım sende bi arasam sorsam

teşekkür ederim canım orda bide rakkas varmış orayı ayarladık sağolun kızlar

Arkadaşlar meraba,

Allah izin verirse 20 Temmuz'da düğünüm var. Düğün yerini çoook önceden belirlemiştik zaten, aslında kınayı da orda yaparız diye düşünüyodum ama kapalı mekan olmasın, böyle açık havadar, kır gibi bi yerde olabilir yada kapalı ama otantik bi yerde.... :uhm:

Sorun şu ben böyle bi yer bilmiyorum ki Ankara'da. Belki sizlerin bildiği bi yerler vardır. Klasik bi kına gecesi olacak, müzik de canlı falan gerekmiyo, cd'ler hazırlıcam ben. Yardımcı olur musunuz lütfen

Bi de bazı kişiler düğünden 1 gece önce yap derken (hani havaya girmek açısından), bazısı da çok yorulursun daha önce yap diyo???? Sizce??

Teşekkür ederim. Sevgiler...

istanbul park orman düğün böyle yerde olur kardeşim yaaa:dance:,:teytey:
Link Silinmiştir.,Link Silinmiştir.,Link Silinmiştir.,Link Silinmiştir.,Link Silinmiştir.

Canim Nerde Oturosun Bilmiom Ama Benim Etlikte Bilgim Cok Guzel Bir Yer Var Etlikde Kuck Ev Diye Bir Cafe Var Cok Guzel Bir Mekan Tafsiye Ederim Siddetle Bende Orda Yapcam Hem Kapali Alani Var Hem Acik Bahce Icerisnde Ank Manzarasi Var Superrrrrr

ben beştepede dsi nin lokalinde yapmıştım..dediğiniz gibi otantik bi yer diil ama fena da diil..acık hava yer bulunabilir ama otantikliği için sizin uğraşmanız gerekiyor..düğün nişan organizatörleri bu işi cok gusel başarıyorlar..kızılayda melbo cok guzel bi yer acık hava..birde yine acık hava olarak adalet evinin bahcesinde cok gusel bi yeri var..bir arkadaşım orda yapmıştı düğününü..ama dediğim gibi bir düğün organizatörü ile anlaşmışlardı..harika bir ortam yaratmışlardı..

geçenlerde gördüm bende gazi çiftlikte mars bowling salonunun bahçesinde yapıyorlardı ve çok güzel duruyordu

Arkadaşlar Slm önerilerinize Ihtiyacim Var Kasim Ayinda Düğünüm Olacak Ve Bunun Için Yer Ariyoruz Istanbulda Olanlar Ve Bilgisi Olanlar Düğün Yemekli Olacak çok Pahali Olmayan Mekanlar Varsa Bilgilendirirseniz Sevinirim
Bekliyorum
şimdiden Teşekkürler

bahçelievler kültür merkezi piramit restoran çok güzel bi yer...istersen bi araştır...özellikle yemekli yapacaksanız....

Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım çok güzel bir site bunu belirtmeden geçemicem
Şimdi benim düğünüm olcak gerçi zamanım var ama yinede şimdiden araştırmak istiyorum nikahdan sonra 100 kişilik bir davet vercem ama mekan bulamıyorum ankaradaki arkadaşlar yardımınızı bekliyoruma.s.

Aşkolsun sabah ilk iş cevaplara bakıyım dedim kimse yazmamış bi hoşgeldin aramıza bile denmemiş:çok üzgünüm:

canım hoşgeldin biliyorum geç oldu ama iyiki aramızdasın ayrıca sana biyer tawsiye edemiceğim için üzgünüm:1no2:

angelbaby olsun hoşgeldin dedin ya:1hug:
umarım ankarada yaşayan arkadaşlardan bikaç mekan önerisi alırım:smiley-cool:

izmirde olsan bordo yesılı onerebilirdim sana
bide narlı derede bi yer var unuttum adını yesıl bahce olabılır

www.bordoyesil.com

ötekini bulursam onuda yazarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…