• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğün masrafları

o açıyor abla bu konuyu sürekli.ben daha memur olmadım memur olursan ilk aydan şu kadr biriktirbilri msn diyor.ben çok sıkıldım asıl
Çok itici muhabbetler bunlar. 8 yıllık esim bile maaşımın hesabını yapmaz, sizin gelecekteki maaşınız hakkında bu kadar plan yapması hiç normal değil.

neden acelem varmış gibi konuşuyorsun 2 sene beklersin falan dedim bana kalsa 10 sene beklerim yaşımda erken dedim.ben de para biriktiriyorum dedim.biz olamamışız daha biz dedi.sürekli sen atan çok rahatlıycz gibi laflar ediyor .kendis özelde çalışıyorç ben bunu sorun etmedim hiç bi zaman tabi ama yanlış düşünceler içine giriyorum.

daha önce de buna benzer bir konu okumuştum, aynı kişiymişsiniz.
şimdiden böyle hesap-çık-lar! yapması hiç hoş değil sizinle 'evlenecek kişinin.'
bankadan kredi almıyor ki.. yatırım hesabı da açmıyor.
iyi günde olduğu gibi kötü gün içinde söz veriyorsunuz.
hastalığı var, yokluğu var. işten atılması, ekonomik krizi var..

tabii ki oturup ekonomi yaparsın. misal sen şu kadar kazanıyorsun, ben bu kadar. şimdilik giderlerimiz böyle böyle olsun. şöyle biriktirelim. bu şekil harcayalım. diye 'iktisat' yaparsın. daha iyi imkanlar için konuşursun.

ama sizin konuyu daha önce de okudum. eşiniz kendisini biraz 'garanti'ye almak istiyor gibi geldi. umarım yanlış düşünüyorumdur. çünkü siz bir ömür-hayat paylaşacaksınız bu insanla.. kusura bakmayın ama düşündürücü ..

heh canım aynen .ben onu rahatlatmak amacıyla nişanı kız tarafı yapıyor masraf falan düşünme o kadar ayrıntıya grmeye gerek yok şimdiden dedim .o da başladı tribe.neymiş düğünü tek başına yaparsaymış 2 sene beklermişim.o lafı öyle bi oturdu ki içime.
üzme kendini:) inşallah gafını farkedip gönlünü alır:)

Memur olursan alacağın para 2100 onla da atandigin şehirde kira emlakcis parası ev sahibine depozito ufak yedek eşya perde çekyat çamaşır makinasi elektirik doğalgaz aboneliklerini üstüne alma derken eksi 2500 le başlarsın tercihlerinde istanbul gibi büyük şehir yazarsan hata edersin geçim pahalı en az bodrum kat evler 500 den başlar bence atandigin yerde genç bekar memur çok olur nasibini kapatma

Bide memur olunca trilyoner olmuylsun sadece düzenli maaşın oluyo memur maaşları üstüne hayal kurulmasın buna musade etme aranırsaN bul kendin gibi yeni taze memur azcik annen baban memur kızlarının hayrını görsün onlara üç beş harçlık ver kendin gez toz acele etme evlilik için

canım sen memur ol zaten maaşından elinde kalanla çeyizini hazırlarsın.bikaç eşya ıvır zıvırı halledersiniz o kadar.2000 lira maaşın olucak büyük beklentilere girmesin.bi dahakine ailem masrafları kendim karşılarsam evlenmeme kesinlikle sıcak bakmaz iyice katılaşırlar diye söyle bence.ki gerçekten öyle olucağını düşünüyorum ben.normalde bizde nişanı ve kınayı kız tarafı yapar.erkek tarafı düğün ve erkek kınasını yapar.eşyaları erkek tarafı alır.kız tarafı sadece yatak odasını alır.ve çeyiz var bide tabiki.çeyiz diyince erkek tarafı gözünde küçültebilir ama hiç küçümsencek bi rakam harcanmıyo.tabi ailelere kalmış bi taraf daha çok özenir herşeyi yapmak ister yapar ya da çiftler herşeyi kendileri yapmak ister.bana sorarsan çiftlerin beraber yapması en iyisi.sen atanırsan kendi sorumluluğunu alırsın da o alabilir mi.eğer alamazsa dediği gibi beklersin daha iyi.

canım memur olanlar sevgilisini bıraksın memurlarla evlensin o zaman.nerde kaldı insanlık.5 sene emek verdim ben bu ilşkiye bırakıp gitmem çok büyük radikal bi karar olur benim için.ki benim evlilik için acelem de yok ölçüp tartıyorum işte

canım sen memur ol zaten maaşından elinde kalanla çeyizini hazırlarsın.bikaç eşya ıvır zıvırı halledersiniz o kadar.2000 lira maaşın olucak büyük beklentilere girmesin.bi dahakine ailem masrafları kendim karşılarsam evlenmeme kesinlikle sıcak bakmaz iyice katılaşırlar diye söyle bence.ki gerçekten öyle olucağını düşünüyorum ben.normalde bizde nişanı ve kınayı kız tarafı yapar.erkek tarafı düğün ve erkek kınasını yapar.eşyaları erkek tarafı alır.kız tarafı sadece yatak odasını alır.ve çeyiz var bide tabiki.çeyiz diyince erkek tarafı gözünde küçültebilir ama hiç küçümsencek bi rakam harcanmıyo.tabi ailelere kalmış bi taraf daha çok özenir herşeyi yapmak ister yapar ya da çiftler herşeyi kendileri yapmak ister.bana sorarsan çiftlerin beraber yapması en iyisi.sen atanırsan kendi sorumluluğunu alırsın da o alabilir mi.eğer alamazsa dediği gibi beklersin daha iyi.
bizde de öyle düğünü erkek yapar kınayı nişanı kız yapar.çeyiz falan filan zaten kız alıyor.eşyaları beraber alcağız zaten ben mutfak yatak odası o salon beyaz eşya falan.doğrusu bu mu ? o şimdiden başladı nişanda sana takılack olan bilezkleri biriktiriyorm diye.o sorumlulk almazsa tabiki düşünürüm ben bu işi.

Sevgilinle çok fazla para muhabbeti yapıyorsun.
Ben erkek olsam sıkılırdım,rahatsız olurdum.

ne alakası var ben burda çok fazla yapılmış bi para muhabbeti görmedim.. nasıl okuyup anlıyosunuz şaşıyorum doğrusu.. kız derdini yazmış siz de direk muhalefet..

Back