• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğün masrafları

ne alakası var ben burda çok fazla yapılmış bi para muhabbeti görmedim.. nasıl okuyup anlıyosunuz şaşıyorum doğrusu.. kız derdini yazmış siz de direk muhalefet..
para muhabbeti yapıyorum valla canım yapmazdım ama bu muhabbet ben eşek gibi kpss çalışırken o gezdi ondan çıktı.

para muhabbeti yapıyorum valla canım yapmazdım ama bu muhabbet ben eşek gibi kpss çalışırken o gezdi ondan çıktı.

anlıyorum canım seni.. Allah yardımcın olsun.. benim başımda da buna benzer bi sorun var. konu açmıştım zaten.. ne yapacagıma karar veremediğim için sırf buraya üye olup derdimi yazdım da böyle anlamadan etmeden yorum yapanlara gıcık oluyorum..

bnm nişanlım da kpss ye hazırlanıyo 3 yıldır.. bn de 3 yıldır çalışıyorum. bnm herşeyim hazır onun iğnesi bile yok... ailesi de herşeyi nişanlıma kredi çektirerek yaptıracak düğünü de dahil.. düğünde takılacak altınları da dahil... sonra biz napacaz o kadar borçla bilmiyorum... ben de ailemden iğne bile almam o vakit :(

anlıyorum canım seni.. Allah yardımcın olsun.. benim başımda da buna benzer bi sorun var. konu açmıştım zaten.. ne yapacagıma karar veremediğim için sırf buraya üye olup derdimi yazdım da böyle anlamadan etmeden yorum yapanlara gıcık oluyorum..

bnm nişanlım da kpss ye hazırlanıyo 3 yıldır.. bn de 3 yıldır çalışıyorum. bnm herşeyim hazır onun iğnesi bile yok... ailesi de herşeyi nişanlıma kredi çektirerek yaptıracak düğünü de dahil.. düğünde takılacak altınları da dahil... sonra biz napacaz o kadar borçla bilmiyorum... ben de ailemden iğne bile almam o vakit :KK43:
canım herkes imkanı kadar yapar imkanları yok demek ki biraz düğnü erteleyin para biriktirsin sevgilin bi işe girip öyle halledin bu işleri.dorçla düğün yapılıyo sonra en güzel yıllarda çiftler birbirlerini yiyorlar.

canım herkes imkanı kadar yapar imkanları yok demek ki biraz düğnü erteleyin para biriktirsin sevgilin bi işe girip öyle halledin bu işleri.dorçla düğün yapılıyo sonra en güzel yıllarda çiftler birbirlerini yiyorlar.

tatlım durumları var olmaz olur mu... ya bide ben açgöz bi kız mıyım ki onların durumları olsa da olmasada bişey istemiyorum.. altın takmasınlar yada bize borca aldırmasınlar altını,, bunu istiyorum ..tek derdim bu.

tatlım durumları var olmaz olur mu... ya bide ben açgöz bi kız mıyım ki onların durumları olsa da olmasada bişey istemiyorum.. altın takmasınlar yada bize borca aldırmasınlar altını,, bunu istiyorum ..tek derdim bu.
he sizinkilerin durumları var ama yapmıyolar keyfi yani.o zaman durum başka.düğünü siz yapın havasını onlar atsın ne güzel.peki sebebi ne neden almıyorlar damada yükleniyorlar?

he sizinkilerin durumları var ama yapmıyolar keyfi yani.o zaman durum başka.düğünü siz yapın havasını onlar atsın ne güzel.peki sebebi ne neden almıyorlar damada yükleniyorlar?

okuttuk diyor anası... sanki bizi anamız okutmadı.. benim annem başında koca olmadan 4 çocuk okuttu ya. bunun başında kocası da var bide 2 çocugu var hepitopu :) onada da mırın kırın yapıyorlar.. dertleri ne bilmiyorum canım benim.. ya beni sevmiyorlar yada oğullarına deger vermiyorlar.. annesi kızına daha ilgili bi görsen.. sanki oğlu yok,herşeyi kızı..

bnm nişanlım da kpss ye hazırlanıyo 3 yıldır.. bn de 3 yıldır çalışıyorum. bnm herşeyim hazır onun iğnesi bile yok... ailesi de herşeyi nişanlıma kredi çektirerek yaptıracak düğünü de dahil.. düğünde takılacak altınları da dahil... sonra biz napacaz o kadar borçla bilmiyorum... ben de ailemden iğne bile almam o vakit :KK43:
durumları varsa kendileri neden hiçbirşey yapmayacaklarmış ailen ne diyor tatlım bu duruma ?o_O

okuttuk diyor anası... sanki bizi anamız okutmadı.. benim annem başında koca olmadan 4 çocuk okuttu ya. bunun başında kocası da var bide 2 çocugu var hepitopu :) onada da mırın kırın yapıyorlar.. dertleri ne bilmiyorum canım benim.. ya beni sevmiyorlar yada oğullarına deger vermiyorlar.. annesi kızına daha ilgili bi görsen.. sanki oğlu yok,herşeyi kızı..
o erkek kendi yapar diye düşünüyor olabilirler.bunu sevgilinlee konuşup ben krediyle iş yapmak istemiyorum diyebilirsin

durumları varsa kendileri neden hiçbirşey yapmayacaklarmış ailen ne diyor tatlım bu duruma ?o_O

canım babam yok. annemin de şuan haberi yok ona söylemedim. nişanlım kpss ye girsin çıksın ondan sonra adamakıllı konuşacam.. şimdi konuyu annem bilirse kıyametler kopar,nişanlımın stres yapıp da sınavı iyi geçmezse sorumlu ben olurum :( yüzük takıldıktan sonra yapılacak edilecek şeyler 2 taraf da konuştu halletti ama şimdi 180 derece döndü bunlar..önceden lafa gelince arsayı arabayı satar yinede oğlumuza yaraşır düğün yaparız derdi annesi, şimdi çıt yok.. acaba nişanlımın atanacagını düşünüp nasıl olsa yaparlar ikisi de çalışıyor'' mu diyor acaba kendince.. herşey sınavdan sonra netleşecek canım bakalım... bu konular yüzünden çok sevenler dahi birbirini kırıyor.. nişanlım eğer böyle annesini tutmaya devam ederse kabul edemem :( :( maalesef :( ne kadar sevsem de bana deger vermeyen adamı istemem:KK42:

canım babam yok. annemin de şuan haberi yok ona söylemedim. nişanlım kpss ye girsin çıksın ondan sonra adamakıllı konuşacam.. şimdi konuyu annem bilirse kıyametler kopar,nişanlımın stres yapıp da sınavı iyi geçmezse sorumlu ben olurum :KK43: yüzük takıldıktan sonra yapılacak edilecek şeyler 2 taraf da konuştu halletti ama şimdi 180 derece döndü bunlar..önceden lafa gelince arsayı arabayı satar yinede oğlumuza yaraşır düğün yaparız derdi annesi, şimdi çıt yok.. acaba nişanlımın atanacagını düşünüp nasıl olsa yaparlar ikisi de çalışıyor'' mu diyor acaba kendince.. herşey sınavdan sonra netleşecek canım bakalım... bu konular yüzünden çok sevenler dahi birbirini kırıyor.. nişanlım eğer böyle annesini tutmaya devam ederse kabul edemem :KK43: :KK43: maalesef :KK43: ne kadar sevsem de bana deger vermeyen adamı istemem:KK42:
aileci olursa zor tabi ama nişan evresinin de en iyi yanı bu herkes ne ise onu belli ediyor .. aklını kullan şekerim duygunu çok karıştırma ikinizin de mesleği varsa illaki yaparsınız borçta olsa ödenir tabiki ama nişanlının tutumu kötü işte karşı tarafında söz verip cayması hoş değil deselerdi madem oğlumuz iş bulsun kendileri yapsınlar biz karışmıcaz diye

aileci olursa zor tabi ama nişan evresinin de en iyi yanı bu herkes ne ise onu belli ediyor .. aklını kullan şekerim duygunu çok karıştırma ikinizin de mesleği varsa illaki yaparsınız borçta olsa ödenir tabiki ama nişanlının tutumu kötü işte karşı tarafında söz verip cayması hoş değil deselerdi madem oğlumuz iş bulsun kendileri yapsınlar biz karışmıcaz diye

öyle deselerdi annem ,anneannem,dedem ve dayılarım bu durumu kabul etmezlerdi... o zaman oğlunuz işe girsin herşeyini hazırlasın öyle kız istemeye gelin derlerdi.. benim aile yapım nettir.. böyle dalavereye gelmez bu işler.. söz namustur ya bizde.. dediğin gibi duygularımı çok karıştırmayacam.. ne olacaksa olacak bakalım inşallah iyi olur:KK1:

öyle deselerdi annem ,anneannem,dedem ve dayılarım bu durumu kabul etmezlerdi... o zaman oğlunuz işe girsin herşeyini hazırlasın öyle kız istemeye gelin derlerdi.. benim aile yapım nettir.. böyle dalavereye gelmez bu işler.. söz namustur ya bizde.. dediğin gibi duygularımı çok karıştırmayacam.. ne olacaksa olacak bakalım inşallah iyi olur:KK1:
o kadar katılarsa o zaman bu sözlerinden döndüklerini bilmemeleri lazım sizinkilerin o_O allah gönlüne göre versin canım işin zormuş hakkaten nişanlın ailesinin bu u dönüşüne ne diyor peki

arkadaşlar sevgilimle düğün işlerinden konuşurken .bana nişan masrafı ne kadar olur dedi normal muhabbet arasında .ben de dedim ki nişanı kız tarafı yapıyo sanırım bn anlamıyorum bu işlerden.
sonra dediği laf şuydu aşkım sen böyle kız tarafı erkek tarafı ayırırsan sen ben yaparsan işimiz zor benim tek başıma dğünü yapmamı beklersen 2 sene beklersin dedi.
ben de onun gibi düğün için aynı miktarda para biriktiricek olmama rağmen.çok bozuldum.haksız mıyım yanlış mı düşünüyorum? valla ne diyim gururum kırıldı
Şayet erkek arkadaşının maddi durumu tek başına düğün yapmayı kaldıramayacaksa haksızsın ama durumu iyiyken böyle birşey diyorsa haklısın. Misal önümüzdeki mayıs ayında düğünüm var ve erkek arkadaşımın ve ailesinin maddiyatı tek başına yetişecek gibi değil. Ya bizde 2 sene bekleyeceğiz yada ortaklaşa birşeyler yapacağız. Biz beklemektense ortaklaşa olanı tercih ettik. Beraber çalışıp para toplayacağız. Düğünü de evimizi de kendi alın terimizle kuracağız, tabiki ailelerden de yetiştiği kadar destek gelecek. Nişanı da evde aileler arasında yapacağız. Ve bunda can sıkıcı hiçbirşey görmüyorum. Bu tarz maddi konuları şimdiden sorun etmeye başladıysanız işiniz çok zor. Paranın ilişkinizi kirletmesine izin vermeyin tek tarafa yüklenmektense el ele verip birlikte birşeyler yapın.

Aranızda geçen diyaloglardan para konusunda bütün olamadığınızı farkettim. Bu durumda ortak değil herkes kendine düşeni yapsa daha iyi olur sanıyorum.

Şayet erkek arkadaşının maddi durumu tek başına düğün yapmayı kaldıramayacaksa haksızsın ama durumu iyiyken böyle birşey diyorsa haklısın. Misal önümüzdeki mayıs ayında düğünüm var ve erkek arkadaşımın ve ailesinin maddiyatı tek başına yetişecek gibi değil. Ya bizde 2 sene bekleyeceğiz yada ortaklaşa birşeyler yapacağız. Biz beklemektense ortaklaşa olanı tercih ettik. Beraber çalışıp para toplayacağız. Düğünü de evimizi de kendi alın terimizle kuracağız, tabiki ailelerden de yetiştiği kadar destek gelecek. Nişanı da evde aileler arasında yapacağız. Ve bunda can sıkıcı hiçbirşey görmüyorum. Bu tarz maddi konuları şimdiden sorun etmeye başladıysanız işiniz çok zor. Paranın ilişkinizi kirletmesine izin vermeyin tek tarafa yüklenmektense el ele verip birlikte birşeyler yapın.
bizde böyle yapmaya karar verdik ben zaten senin gibi düşünüyorum canım ama bana 2 sene beklersn deyince ben bozuldum üslubu kötüydü yani.ben hiç sorun etmiyorum

o kadar katılarsa o zaman bu sözlerinden döndüklerini bilmemeleri lazım sizinkilerin o_O allah gönlüne göre versin canım işin zormuş hakkaten nişanlın ailesinin bu u dönüşüne ne diyor peki

bu u dönüşünü henüz yüzlerine vurup konuşacak zaman yok. şu sınavı bekliyoruz dedim ya sonra stres olmasın diye canım.. 1 ay sonra yazacam buraya işlerin ne halde oldugunu :KK55:

bu u dönüşünü henüz yüzlerine vurup konuşacak zaman yok. şu sınavı bekliyoruz dedim ya sonra stres olmasın diye canım.. 1 ay sonra yazacam buraya işlerin ne halde oldugunu :KK55:
hadi bakalım hayırlı haberlerini bekliyoruz canım allah gönlüne göre versin hakkında en hayırlısı olsun inşallah :KK19:

Bir çift evleniyor ise iki ailenin maddi durumu göz önünde bulundurularak karar verilmelidir.Mesela eşya da dahil dugun masrafı dahil toptan hesap yapılır çıkan sonuç ne ise yarıya bölünür.Ailelerde o parayi verir.Gelin ve damat o para ile plan yaparak bu sureci isteklerine gore gecirirler.Kız tarafı sunu erkek tarafı şunu aldı bu alındı olayı olmaz.Her şey eşittir. Aileler kendilerine düşen parayi kredi çekip vermişşe gelin ve damat da ailelerine eşit şekilde bu borçların ödenmesi konusunda yardimci olur .

Back
X