Düğün çılgınlığı

Yine de vermem yani. 1 ay calisip neden goturup 1 takim tabak canaga vereyim ki diye dusunuyorum.

Hele ki bu zamanda ucretli bir calisanin bir maasini goturup vermesi akil kari degil. Ekonomi tum ulkelerde kotu, issizlik her yerde artik artti. Dunya genel olarak iyi bir yone gitmiyor. Elbette hayatimizi yasayalim, yiyelim icelim ama para da istifleyelim. Dunya devi sirketler bile kuculmeye gidiyor, isci cikariyor, masraflarini kisiyor. Boyle bir ortamda para istifi daha onem kazaniyor bence. Hicbirimizin yarin issiz kalmayacaginin garantisi yok.

Bazi konularda haklisin. Tabikide birikim önemli ve olması gereken birşey. Bunu zaten hepimiz az yada çok yapıyoruz. Konu düğün ve gereksiz harcamalar olduğu icin ekonomiye girmedim. Ekonomik asla değil aldığım ve evimde kullandığım eşyalar ama konu zaten gereksiz harcamalar olduğu icin rahatca yazdim.
Eger ekonomik düşünürsek yaşamimizin 100/50 veya 70% zaten gerekcesiz.
Bende ucuz mal alip malavide veya bangladeşde aclik sinirinda çalışan insalari sömürmek istemiyorum. Herşeyin ucuzu tabiiki var ama başka insalar genelde o ucuz mallari üretmek icin canindan oluyorlar. Buda bana etik gelmiyor. Benim yapdığım asla doğru değil. Ama para istiflemekde biryere kadar. Ekonomi çökünce çöküyor. Alman tarihine bakinca belli zaten. Cuval cuval param olsa, paranın degeri düşünce neyapim o parayi

kızlar benimmi içim gecmiş yoksa millet mi abartıyor şu düğün olayını?

kayınvalidemgil bana göre düğünümüzü baya bi abarttı gereksiz birsürü masrafa girdiler. Ben cok sade istemiştim ama beni dinleyen olmadı. biz bir düğüne davetliyiz, benim düğünüm yanında ne ki, kız çeyizine altın catal bıçak seti almış:oha:
Bana kalsa sadece bir nikah yeterdi ve düğün için harcananlarla mobilya alırdım, şimdi en azından kredi ödemiyor olurduk:rolleyes:
Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Gece gece bunu niye kendime sorun ettim onuda bilmiyorum:KK70::KK9:

Kv birsuru masrafa girmis demissin , sonra da suan kredi odemiyor olurduk demissin. Kv gosteris yapmak icin mi sizi kredi borcuna soktu ben oyle anladim ama

Krediyle bu işlere girenler sadece gösteriş yapıyor diye düşünüyorum. Düğün dernek sevmem ama eşim istedi.. yemekli,alkollü şık bi düğündü. Güzel para harcandı ama olsun dedik birkere olacak.. para olmasa krediyle böyle bişeyi kesinlikle yaptırmazdım,nikah yeter..
altın çatal nedir? İnsanlar çıldırmış olmalı.. kaliteyi herzaman severim ama görgüsüzlük başka bişey.. belkide zevk meselesi çok bişey demeyeyim..

Katılıyorum, altın çatal bıçak ben de gördüm bu arada evlenen çift de, aileler de Arap şeyhi görgüsüzlüğündeydi.

İnsanlar artık görmemişlik mi doyumsuzluk mu....iyice haris oldular. O parayla fakir bir kıza çeyiz yapılırdı yani.

Ben borçla iş yapmayı sevmem. Borçsuz evlendim o kadar saçma şey almışım çoğunu evlendikten sonra ihtiyaç sahiplerine verdim. Resmen boş yer kaplıyor hiç kullanılmıyor.
Eğer borçla evlenecekseniz 2 tabak çatal yeter çünkü borç insanın boynunu büker.

yemek takımı bile almadım. ki kendim çalışıyorum..

6 kişilik 24 parça tabak takımlarından 2 kutu aldım, oldu bana 12 kişilik yemek takımı..

zaten o takımlardaki tencere, tuzluk ıvır zıvır hiç kullanışlı olmuyor..

sırf gösteriş olsun diye gereksiz lüks eşya alınmasına çok karşıyım...

Ben öyle düğün meraklısı değilim. Ama gelinlik giyip, sevdiğim insanlarla çok eğlendiğim bir düğünüm oldu. Hayatmın en güzel günlerinden biriydi. Çok özel hissetmiştim. Neden bu kadar kötüleniyor düğün yapmak anlamıyorum. Ben tabak takımıymış, havluymuş her zaman en iyisini daha güzelini alabilirim ama hangimiz evlendiğimiz o ilk güne geri dönebilecek? Para için neden bu kadar güzel hissiyat bırakan bir anıdan vezgeçeyim ki ben gerçekten çok mütevazı bir düğün yaptım. Parası olan abartır, olmayan daha sade yapar. Bence ortada bir problem yok.

Ben dugune verilen paraya acimam (evlencek olsaydim:deli:)

Gelinligimi super almak niyetindeyim, 2-3 maas yatirmaya fitim:bicak: Dugunun guzel olmasi, guzel gecmesi, insanlarin guzel vakit gecirmesi onemli bence.

Ben de dugun yapmaya hevesliyim ama bu gidisle kendi kedniyle evlenip sadece gelin dugun yapan bir abla vardi haberlerde onun gibi olucam :bicak:

Ben dugune verilen paraya acimam (evlencek olsaydim:deli:)

Gelinligimi super almak niyetindeyim, 2-3 maas yatirmaya fitim:bicak: Dugunun guzel olmasi, guzel gecmesi, insanlarin guzel vakit gecirmesi onemli bence.

Ben de dugun yapmaya hevesliyim ama bu gidisle kendi kedniyle evlenip sadece gelin dugun yapan bir abla vardi haberlerde onun gibi olucam :bicak:
geçende düğünlerde taktığı altınları geri alabilmek için kendi kendine düğün yapan kız aklıma geliyor mantıklı vallahi

Katılıyorum, altın çatal bıçak ben de gördüm bu arada evlenen çift de, aileler de Arap şeyhi görgüsüzlüğündeydi.

İnsanlar artık görmemişlik mi doyumsuzluk mu....iyice haris oldular. O parayla fakir bir kıza çeyiz yapılırdı yani.
gelin evi programı gibi ne kadar gösteriş o kadar iyi diye düşünüyorlar
ama sonuç olarak evleri korkunç oluyor o altın kaplamalı çatal bıçak takımları varaklı kocaman koltuklar üzerine elmas döşeli tablolar öhhhh

Valla gobek atmayı severım ben yabdugune karsı degılım :KK70: ama abartoya karsıyım hersey butceye gre olmalı fazla fazla brca grmeye gerek yok yanı varak maraktanda nefret ederım

İhtiyaç sahibine 1 tl verirken düşünürler 40 kere,sonuç olarakta veremezler ama altın çatalları vardır böyle sonradan gurmelerin..

Millet fakiriz diyor ama bunlar nerden geliyor anlamıyorum hiç tutumlu olamıyoruz özellikle düğündü nişandı sünnetti bilmem neydi.
Çevremde de var durumum yok derler ohoho bi bakarım herşeyin en lüxü alınmış.
Burda erkek yapar düğünü biraz da yolunacak kaz gözüyle bakarlar erkek tarafına bu na da karşıyım ben.
Şimdiye kadar parası olsada kıyamayıp pazardan giyinen tanıdıgım nişanlanınca önünden bil e geçmeye cesaret edemediği yerden kıyafetlerini aldırdı mesela.
Ben gereksiz buluyorum her şey dozundan olmalı tabi ki durumu olanlar için diyecek lafım yok durumunu zorlayanlar için söyluyorum

Düğünüm ve gelinliğim şu tarz bir şey olucaksa düğün severim ve isterim tabiki ama piyanist şantör olmamalı,halay çekilmemeli,nikah burda kıyılmalı şartıyla birlikte tabiki:KK70::KK70:

Ama hayaller ve hayatlar faktörü devreye girerek olmaması muhtemel olduğundan bende düğünleri saçma buluyorum ve gittiğim bütün düğünlerde sıkıntıdan ölmüş bir şekilde dönüyorum :oops:İlerde bir gün ortak olarak şu düğünü yapamayacak maddi durumda olursak eşimle asla zorlamam yapmam da o_O

Eklentiler

• kir_dugunu.jpg
    kir_dugunu.jpg
    82,5 KB · Görüntüleme: 66
  • a8d17e9b74231c4e9d570867dc249fbe.jpg
    a8d17e9b74231c4e9d570867dc249fbe.jpg
    27,8 KB · Görüntüleme: 65
Para Konusunda sıkıntım hiç olmadı çok şükür ama böyle şeyler bana çok gereksiz geliyor :KK48:
Bende düğün kına vs istemiştim ama kv çok heveslendim diye herşeyi yaptırdı. Şimdiki aklım olsa onun gönlü olsun diye saçma sapan işlere girişmezdim :kahve:

Eskiden düğünler evlenen çiftlere yardım etmek için yapılırmış, şimdi olay kimin düğünü en güzel kim kimin önüne geçti muhabbetinden çok öteye gitmiyor. Şahsen düğündür kına gecesidir nişandır hiçbirini atlamayıp da düğünü aileler istedi muhabbetine girenleri de çok samimi bulmuyorum. Sonuçta evlenecek iki yetişkin bu konuda anne babanın boyunduruğu altına girmek zorunda değil. Hele düğün gibi bir şey için kredi borcuna girmek hiç akıl karı değil. Durumun yoksa çok istiyorsan bir yemeğe çıkarsınız bitti gitti. Tek gecede 5000-10000 lirayı gömmek çok üzerdi beni. Ya da onu bırakın yani 5000 lira için kredi çekmek durumunda kalan insanlar genelde 10000 liralık düğün yapıyorlar gerçekten anlamsız. Düğünsüz bir ailenin çocuğuyum annem de istediğin yere nikahı kıydır sonra arkadaşlarınla eğlenmeye çıkarsın deyip durur. Tam tersi de erkek arkadaşımın ailesinin bir düğünü 300 kişiden az olmuyor. O parayı hele ki ben vereceksem öldürseler bir gece 300 kişi ile uğraşıp dünya kadar para ödemem aşırı basit ve avam görünümlü bir düğün salonuna.

X