Düğün çılgınlığı

Krediyle bu işlere girenler sadece gösteriş yapıyor diye düşünüyorum. Düğün dernek sevmem ama eşim istedi.. yemekli,alkollü şık bi düğündü. Güzel para harcandı ama olsun dedik birkere olacak.. para olmasa krediyle böyle bişeyi kesinlikle yaptırmazdım,nikah yeter..
altın çatal nedir? İnsanlar çıldırmış olmalı.. kaliteyi herzaman severim ama görgüsüzlük başka bişey.. belkide zevk meselesi çok bişey demeyeyim..

Düğün dernek sevmem... yapmam. Millet göbek atıp gerdan kiracak diye kredi asla cekmem. Beni topuğumdan vursalar bile asla.
Ama gelelim sacma zevklerime...
Tabak takimimi 4,5 bin Euroya aldım.
Bardaklarim ( komple, kirmizi ve beyaz şarap, şampanya, su ) 1,5 bin euro
Catal filan 850
Tencere ve tava 1800...
Seviyorum bende böyle şeyleri...
Ayni şekilde bir havlum 85 euro...
Liste böyle uzar...

O tabakları kırmak magmaya inmek kadar şahanedir herhalde..:KK53:

kızlar benimmi içim gecmiş yoksa millet mi abartıyor şu düğün olayını?

kayınvalidemgil bana göre düğünümüzü baya bi abarttı gereksiz birsürü masrafa girdiler. Ben cok sade istemiştim ama beni dinleyen olmadı. biz bir düğüne davetliyiz, benim düğünüm yanında ne ki, kız çeyizine altın catal bıçak seti almış:oha:
Bana kalsa sadece bir nikah yeterdi ve düğün için harcananlarla mobilya alırdım, şimdi en azından kredi ödemiyor olurduk:rolleyes:
Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Gece gece bunu niye kendime sorun ettim onuda bilmiyorum:KK70::KK9:

Düğün dernek sevmem... yapmam. Millet göbek atıp gerdan kiracak diye kredi asla cekmem. Beni topuğumdan vursalar bile asla.
Ama gelelim sacma zevklerime...
Tabak takimimi 4,5 bin Euroya aldım.
Bardaklarim ( komple, kirmizi ve beyaz şarap, şampanya, su ) 1,5 bin euro
Catal filan 850
Tencere ve tava 1800...
Seviyorum bende böyle şeyleri...
Ayni şekilde bir havlum 85 euro...
Liste böyle uzar...

Siz düğünün hala kendiniz için mi olduğunu sanıyorsunuz?
Düğünü senin ailende damadın ailesi deli gibi istiyor.
Bizimkinde benim annem çok rahattı ne istiyorsan yap senin günün olacak dedi ne istiyorsan kısmayızda.
Ama damadın aile aman yapalım şöyle kalabalığız böyle kalabalığız biz sadece kendimiz 400 kişiyi buluruz bilmem ne 600-700 kişi bulur heralde diyorlardı.
500 kişilik salon tuttuk...Son ayda o kadar kişiyi doldurabilmek için hiç çağırmayacağımız gerek yok dediğimiz insanları çağırdık yine anca 450 kişi oldu olmadı. (Bu arada düğün ortak ödendi sana ne ki demeyin) Düğün salonu olarak İzmir'in öyle çirkin yerlerine götürdüler ki sırf ucuz diye ... Ortak olalım da sıkıntı olacak yoksa dedim aileme . Sağolsunlar ikiletmediler.
Bohça diye kv bana saçma sapan hiç kullanmayacağım şeyler alacaktı istemiyorum dedim diye sonradan öğreniyorum içine oturmuşmuş bir tane oğlu varmış.
Kullanmıyorum diye 3 gün sonra kapının önüne koysam daha mı iyiydi? Almak istediği şeyde çirkin böyle pembe kadife kumaşlı incili sandık mesela. Bana kalsa baayında mesela seyşellere giderdim balayında paraya ihtiyacnız var mı diye sormadılar bir de kv aaa takı paralarınızı harcadınız dediler. Öpücükler dağıtacaktık çünkü otel ücreti için.

@tulumbachen sana da maşallah o pahalı zevk değil bence o başka bişey :)
Misafirlerine o havluları kullandırtıyor musun ben kimseye veremezdim çerçeve yaptırıp tablo diye asardım:KK70:

İnsanlar heves ediyor çocuğunu evlendireceği için bizde de oldu ama biyere kadar durdurabildik. 3 gün 3 gece oynadılar. Salondan geldik evde hala oynuyorlardı :) Kavga gürültü olmadı ya buna da şükür gideni düşünsem canım sıkılır.

kayınvalidemgil bana göre düğünümüzü baya bi abarttı gereksiz birsürü masrafa girdiler. Ben cok sade istemiştim ama beni dinleyen olmadı. biz bir düğüne davetliyiz, benim düğünüm yanında ne ki, kız çeyizine altın catal bıçak seti almış:oha:
Bana kalsa sadece bir nikah yeterdi ve düğün için harcananlarla mobilya alırdım, şimdi en azından kredi ödemiyor olurduk:rolleyes:
penye pijama aldıydı deyip ota b..a takanlara ibretlik konu olmuş vallaha eşim nikahtan sonra kardeşlere arkadaşlara mekan kapatalım eğlenelim en azndan diye tuturdu yok dedim çünkü en az 3 4 bin tutrdı şuan borcumuz cok az yok gbi gibi

Unutmadan, has gümüş saplari altin suyuna batırılmış pasta catal ve bic

Yok kiz, cok sade hepsi...neyapam seviyom...
Tabaklar rosenthal, havlu Möve ( ki orta sinif) bardaklar Nachtmann kristall...
Ama ceyizim hic yok.
Ay çeyiz boşa yer işgali .. benimkiler baza altında çürümeyi bekliyor .. annemin ısrarı olmasa evime bile sokmazdim. İyi yapmışsın ,çok akıllıca ..

Borcsuz evlendik,butun yatirimimiz ise ve eve. Bir donem is konusunda sorunlar yasadik,hala yasiyoruz ama toparlanma evresine gecebildik. Dugune dernege para baglamaktansa sevdigim seyleri almayi tercih ederim.

Siz düğünün hala kendiniz için mi olduğunu sanıyorsunuz?
Düğünü senin ailende damadın ailesi deli gibi istiyor.
Bizimkinde benim annem çok rahattı ne istiyorsan yap senin günün olacak dedi ne istiyorsan kısmayızda.
Ama damadın aile aman yapalım şöyle kalabalığız böyle kalabalığız biz sadece kendimiz 400 kişiyi buluruz bilmem ne 600-700 kişi bulur heralde diyorlardı.
500 kişilik salon tuttuk...Son ayda o kadar kişiyi doldurabilmek için hiç çağırmayacağımız gerek yok dediğimiz insanları çağırdık yine anca 450 kişi oldu olmadı. (Bu arada düğün ortak ödendi sana ne ki demeyin) Düğün salonu olarak İzmir'in öyle çirkin yerlerine götürdüler ki sırf ucuz diye ... Ortak olalım da sıkıntı olacak yoksa dedim aileme . Sağolsunlar ikiletmediler.
Bohça diye kv bana saçma sapan hiç kullanmayacağım şeyler alacaktı istemiyorum dedim diye sonradan öğreniyorum içine oturmuşmuş bir tane oğlu varmış.
Kullanmıyorum diye 3 gün sonra kapının önüne koysam daha mı iyiydi? Almak istediği şeyde çirkin böyle pembe kadife kumaşlı incili sandık mesela. Bana kalsa baayında mesela seyşellere giderdim balayında paraya ihtiyacnız var mı diye sormadılar bir de kv aaa takı paralarınızı harcadınız dediler. Öpücükler dağıtacaktık çünkü otel ücreti için.

@tulumbachen sana da maşallah o pahalı zevk değil bence o başka bişey :)
Misafirlerine o havluları kullandırtıyor musun ben kimseye veremezdim çerçeve yaptırıp tablo diye asardım:KK70:

Kullaniyorlar. Çoğu begenmiyor zaten aldığım şeyleri. Benim tarzım biraz değişik. Evimde normal mobilya cok az var. Sade ve minimalist yani. Öyle oluncada insan kiyip aliyor. Hani herşey fazla fazla olsa benimde gücüm yetmez.
Yok canim ya, benim annemde alir kullanmazdi kıyamazdı. 46 yaşında göçtü gitdi. Dünya mali

Ben de başta böyle pahalı pahalı almıştım. Sizin kadar değil tabi bi havluya 25-30 tl veriyordum :)

Bardaklar filan hep Paşabahçe illa marka olacak. Sonra baktım ben sıkılıyorum sürekli değiştirmek istiyorum bari az para veriyim bu tarz hep değiştireceğim şeylere dedim daha uygun alıyorum

Sende pahalı almışsın ama...
Bende degistirecegim şeyleri uygun aliyorum. Ama tencere mencere değişmiyor. Yani ben değiştirmem. Zaten ömür boyu garantisi var. Cizilince filan yenisini gönderiyor firma.
Benimde mesela perdelerim ucuz. Stil olarak beyaz tül yakıştı. Tanesini 15 euroya aldim. Kanat filan yok.

Kullaniyorlar. Çoğu begenmiyor zaten aldığım şeyleri. Benim tarzım biraz değişik. Evimde normal mobilya cok az var. Sade ve minimalist yani. Öyle oluncada insan kiyip aliyor. Hani herşey fazla fazla olsa benimde gücüm yetmez.
Yok canim ya, benim annemde alir kullanmazdi kıyamazdı. 46 yaşında göçtü gitdi. Dünya mali

Güle güle kullanın dünyevi zevkler diye birşey var ... ben o kadar paraya yurt dışı turlarına giderdim mesela paramız bitene kadar gezerdik (düğün masrafı için diyorum)
Ben istemediğim halde kirada oturduğumuz eve sırf akrabaları gelirde ay bu oda niye boş derler diye 3. odaya L koltuk aldılar.
Eşime dedim valla halı perde almaya zorla götürdüler bizi bir de ucuz perde seçtik diye bi ton laf yedik... ucuz dediğimde taç perde 10 metre kalmış adamın elinde başka yok onu ucuza satıyor yani... Bir de hepsinin borcunu biz ödüyoruz... L koltuk alacaklarına perde halıyı ödeselerdi şimdi borç ödüyor olmazdık meselaaa

Güle güle kullanın dünyevi zevkler diye birşey var ... ben o kadar paraya yurt dışı turlarına giderdim mesela paramız bitene kadar gezerdik (düğün masrafı için diyorum)
Ben istemediğim halde kirada oturduğumuz eve sırf akrabaları gelirde ay bu oda niye boş derler diye 3. odaya L koltuk aldılar.
Eşime dedim valla halı perde almaya zorla götürdüler bizi bir de ucuz perde seçtik diye bi ton laf yedik... ucuz dediğimde taç perde 10 metre kalmış adamın elinde başka yok onu ucuza satıyor yani... Bir de hepsinin borcunu biz ödüyoruz... L koltuk alacaklarına perde halıyı ödeselerdi şimdi borç ödüyor olmazdık meselaaa

Bende sevmiyorum işde böyle dayatmalari. Bana saçma geliyor. Ayni dediginiz gibi millet ne der diye asla kredi almam. Almadim ama yeni gelin evimde olmadi. Eşyalarımı tek tek aldim. Mesela 8 ay koltuğum yokdu. Yani evi kurup içine girmedim. Ona gücüm yetmedi.

Biz de düğün yapmadık elaleme dert oldu.
Aileyle nikahtan sonra akşam yemegi yedik bizi sarsacak bir para ödemedik.
Dert edenler hala kredi ödüyorlar, biz senede 2 kere tatile gittik kenara attigimiz parayla :KK66: Takmayın.

son zamanlarda bundan daha saçma bişey duymamıştım sanırım.
85 euroya havlu alan abla için de geçerli bu düşüncem.

Hemen atlayim. O abla benim. En ucuz dükkanda banyo havlusu zaten 25 euro civari. 12 havlum var zaten baza altlari dantelli havlu dolu olsa anlarim ama 6 banyo havlusu alip kullanan insan olduğum icin bana sacma gelmiyor. Zaten orta sinif mal aldim. Gidip versace havlu almadim yani (alanlar var ama)

Bende sevmiyorum işde böyle dayatmalari. Bana saçma geliyor. Ayni dediginiz gibi millet ne der diye asla kredi almam. Almadim ama yeni gelin evimde olmadi. Eşyalarımı tek tek aldim. Mesela 8 ay koltuğum yokdu. Yani evi kurup içine girmedim. Ona gücüm yetmedi.

Yaa aman evin bir eksiği olmasın akrabalar laf eder diyen buna göre saçma sapan evimi düzenlemeye kalkan bir kv var.
2 ay olacak daha hiç kimse bi kere arayıpda gelelim demedi.
Mutfak raflarına danteller koyacakmışım bilmem ne ne danteli ya kimin evinde dantel var dedim asla koymam benim düzenim de hiç kimseyi ilgiendirmez.
Kralık ev ya salonda klima borusu var biraz uzun tutulmuş . Ay oraya da bir klimamı alsanız orası kötü gözüküyor dedi beğenmeyen bize klima hediye etsin dedim sustu :KK70:

Biz de düğün yapmadık elaleme dert oldu.
Aileyle nikahtan sonra akşam yemegi yedik bizi sarsacak bir para ödemedik.
Dert edenler hala kredi ödüyorlar, biz senede 2 kere tatile gittik kenara attigimiz parayla :KK66: Takmayın.

Ne kadar şanslısınız... Bizim öyle pahalı bir düğün olmadı ama yine de çok gereksizdi işte eşyalarım bile çok fazla evde ama laf dinlemiyorlar işte.
Çok şükür öyle bizi çok bağlayacak bir borcumuz yok kısa zamanda bitece de bizde tatile gideceğiz inşallah:)

Sigorta olması sorun değilde,böyle birtakıma okadar para verilirmi acaba..
Ben vermem mesela..

Galiba euro olduğu icin cok geliyor fiyati. Yani tamam pahalı ama normal bir insanin iki aylik geliri hemen hemen. Türkiyedede asgari ücretle çalışan bir insani baz olarak alirsak karaca yemek takimi o civarlarda oluyor. Hani öyle altinli şanlı bülent ersoy tabağı değil.

X