- 4 Nisan 2007
- 678
- 8
- 316
- Konu Sahibi egeninhamsisi
-
çok çok teşekkür ederim arkadaşlar.. bunun kullanılış tarifini inanın hiçbir yerde bulamadım... kulaktan kulağa, anneden kıza mı geçiyor anlamadım.. benim anneannem hayatta evine sokmaz. korkarlar.. ben aldım ama korkumdan yapamadım.. sayenizde bilgi sahibi oldum..
eğer başka püf nokları yada aklınıza gelen bir not olursa eklerseniz çok sevinirim..
savaşa gidiyorum gibi geliyor yaa.. tövbe tövbe... alışıcam ben bu alete..
tavuk, et ve kurubaklagillerde ne kadar beklememi önerirsiniz?
teşekkürler arkadaşlar..
ayy benimde ödüm kopuyor düdüklü tencereden...3 yıllık evliyim tek başıma hiç kullanmadım...annem gelince haşlanıcaklarımı haşlar bende buzluğa atıyorum...ama tefalin otomatik olanlarından almak istiyorum
ınanın,ben de çok korkuyordum ilk zamanlar.
Hatta karşı komşuma yaptırdım uzunca bir süre düdüklü işlerini.O taşınınca iş başa düştü,mecbur öğrendim.:roflol:
O düdük,ilk etapta yukarı kalkık olacak,ötünce aşağı inecek.Yemek piştikten sonra ocak kapatılıp,10 dk.basıncın azalması beklenecek ve düdük tekrar yukarı kalkacak;bütün olay bu.kaydirigubbakcemile5
Artık sarmalarımı bile düdüklüde yapıyorum kızlar,15 dkda hazır..cokacimcoook
canım çok teşekkürler,.. not aldım hep, buzdolabının üstüne yapıştıracağım gözümün önünde olsn hep diye :) her zman beklerim.. iyi geceler..taze fasülye=20 dakika
kurufasülye =30dakika
sütlümısır=35dakika
nohut=30dakika
tavuk=15dakika
kırmızı et kuşbaşı=25 dakika
aslında çok istyrm kullanmayı...pratik hemen pişiyor herşey....düdüklünün sesi ble yetiyır korkmama
çok kolay aslında havası geçmeden kapağını açma bırşey olmaz kısık ateşte pişir
Ben tam düdüklü tencere delisiyim.Evde 2 tane var biri tefalin biri seninki gibi solıngenin 2 sinide kullanıyorum hatta normal tenceremde sadece çorba,pilav,makarna yapıyorum 10 yıldır kullanıyorum hiç patlama yaşamadım arkadaşlar kullanmasını çok güzel anlatmışlar.Düdüklü tencere patlaması düdük sesi çıkınca düdüğün indirilmemesi yada ocağın altının kısılmamasından kaynaklanıyor.Bunlara dikkat ettikten sonra çok güvenli.arkadaş dakikalarını vermiş benden de ilave yeşil ve kırmızı mercimek çorbası 20-25 dk.patates haşlama 10 dk.sarma dolma 25-30 dk.Bu dakikaları kullandıkça kendin tecrübe edeceksin çünkü benim 2 düdüklümde 5 dakika oynama yapıyor.tefalinki 5 dakika önce pişiriyor.
bende bütün yemeklerimi düdüklüde yapıyorum.benim düdüklüm 3,5 kiloluk olanlardan.küçük yani.
düdüklünü çok fazla doldurma ve kaynayınca hemen altını kıs.inan alışınca hep düdüklüde yemek yaparsın.yaı sürede yemekler oluyor
Düdüklü kadar pratiği var mı ? 16 yıldır rahatlıkla kullanıyorum.
Arkadaşlar pişirme sürelerini yazmışlar ama kendi düdüklü kullanma sürene, sen deneye deneye alışacaksın.Mesela taze fasülye için 20 dk yazmışlar.Ama ben pişirme süresini 5-6 dk ayarlayıp kendi kendine ılıyıp havası çıkana kadar bekliyorum.Açtığımda pişmiş oluyor.Bu şekilde taze fasülyeyi 5-6 dkda,nohut ve kuru fasülyeyi 9-10 dkda,kabak tatlısını 10-15 dkda pişirebiliyorum.Hiç dolma denemedim ama onu da deneyeceğim inşaallah..
merak ettim hiç denedinmi düdüklünde yemek yapmayı canım
ben de korkarak aldım ama 4 aydır kullanıyorum kullandıkça yemege göre süreleri bi kagıda yazdım çok kullanışlı ben korkmazınkini kullanıyorum
kızlar peki etli ya da zeytinyağlı biber dolması yapan var mı düdüklüde ?Bir de sarma da yaptığınızı söylemişsiniz..bunlara ne kadar su ilave etmek lazım düdüklüde yaparken dibi yanmasın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?