Dublekste oturanlar yardım

Dublekste oturuyorum istanbulda. Bu soru dubleksine göre değişir kesinlikle. Şimdi bazı dublekslerin terası olmaz bizim gibi ki teras başlı başına bir iş 2 gün yikama kir içinde kalır sonra daha zor olur. Kimisi 2 ayrı ev gibi olur ki bu en ideli ama ısıtması da zordur. Bizimkisi üstte tek odalı. Inip çıkmaya usendigimiz icin orayı ardiye gibi kullanıyoruz. Ne alsam hop üst kata valla rahatlık. Amaaa teras olmamasına ragmen kışın soğuk oluyor. Arada kapı var o kesiyor. Yeni binalarda bu sorun daha az olabilir. Bence en güzeli dubleks olmayan geniiiiis geniiiiis ev. Ama yoksa diğer seçenek tabiki dubleks :)
Terasa cim halinserdim senede bir kere yikiyorum:) onun disinda evi supurur gibi elektrik supurgesiyle supuruyorum mis gibi oluyor

Dubleks ev kabusum oldu.
Kışın ısınmıyor yazın soğumuyor.
Doğalgazı ne kadar açarsan aç ısınmıyor çatıdan dolayı, en baba yalıtım olsa bile.
Tüm kışı hasta geçirdim.
Daha hazirandayız odanın içinde nefes alınmıyor.
Temizlemesi ayrı bi dert hele o merdivenlerden inip çıkmak.
En büyük pişmanlığım evim.
Aman küçük eve geç dubleks alma

Bence ısınmak büyük problem olur.
Eşimin bir akrabası 4 sene önce 1000tl fatura geldi demişti aklımda kalmış..

Evde küçük çocuk yoksa ve ille de büyük ev derseniz oturduğunuz odayı ısıtırsınız.
Biz çocuktan önce evimiz çok büyük olmadığı halde akşam salonda elektrikli yakardık. Yatacağımız zaman da 10 dakika odayı ısıtırdık..
Ama dediğim gibi çocuk varsa yakmadan olmaz..

Dubleks ev gerçekten rahat ama temizliği ZOR. Tutacağınız evin bina yapısına göre de ısıtma seçeneği değişebilir.

Aynen.
Bazen eşim dubleks eve taşınırız tutturur terası için. Ama benim aklıma direk temizlik problemi geliyor..

Benim evim 7+1 yukarda 3 oda bir kiler aşağısı 4+1 ...3 kisiyiz zaten yukariyi kışın kapilarini kapatiyorum alt kati isitiyorum... cook isinmiyor diyeyim alt katlar 42 derece kombi yakiyorlar ben en az 52 derece yakiyorum hatta cook soguk oldugunda 60 derecede anca evi isitiyorummmm...

Terası var ise tutabilirsiniz,yazı terasta oturması,yatması çok güzel olur.

Merhaba hanımlar, aylardır kiralık ev bakıyoruz. Yaşadığım yerde evler hep küçük küçük şöyle geniş salonlu yatak odalı bir 3+1 yok. Şu an oturduğum ev de küçük olduğu için değiştirmek istiyorum zaten. Ama birsürü dubleks ilanı var, dubleksin hem terası var hem oda sayısı fazla. Darlıktan öyle bunaldım ki böyle geniş geniş yatılmak istiyorum:) yatağımı duvara yaslamadan sağına soluna komidin koyacağım bi yatak odası istiyorum:) sorum şu ki, dubleksi ısıtmak zor mu?? En çok bundan korkuyorum. Bu arada kocaelideyim yani deniz seviyesi kışları çok soğuk olmuyor. Başka avantaj ya da dezavantajı?
Canım dubkex temizlik zor okur bizim 3 katlı ama genişlik açısından iyi kışın ısıtmak çok zor hiç sıcak olmaz yalıtım yapmak lazım ama iklim olarak cok soğuk değilse olduğun yer sorun olmaz birde kafan rahat olur karışan görüşen olmaz

Alt katında bir yatak odası olan dubleksler hic sıkıntı yaratmıyor, o odayı pek ala yatak odası yapıp , salonda oturup normal bir daire gibi üst kat ihtiyacı olmadan kışı geçirebilirsiniz .
Her konuda tasarruf sağlamış olur.
Ancak metrekaresi küçük olanlarda alt katta oda yok sürekli bir in cik .
Yorucu oluyor .
Isınması da maliyetli .
Hayirli olsun.

evlenirken dubleks dubleks diye kudurdum. şimdi bin pişmanım. dev gibi ev aşağı temizle yukarısı pisleniyor. yukarıyı temizliyene kadar aşağısı pisleniyor. elektirikli süpürgeyle merdiven in bin dert. bebek oldu merdiven dert. tam evden çıkacaksın yatak odada telefonu unuttum. nasıl zor geliyor biliyor musun. çocuğu üst katta uyut aşağı indin ingaaa ağlamaya başladı hadi bam bam bam koşarak yukarı çık in bidaha ağlasın bidaha çık. e tabi arada merdivenlerden düşçen tabi o da cabası. bi mobilya mı aldın bişey mi aldın. evin içindeki merdivenden taşımak geçirmek ölüm zoru. zor zor. düz ayak eve kurban olursun. çok pişmanım

Dubleks ev aldim. Herkes çok şikayetçiydi pisman olmaktan korkuyordum ama iyiki diyorum. Misafirim falan filan hep alt kattta agirliyorum. Yatak odam calisma odam hep ustte
Dunya varmis diyorum.
Isinma ile ilgili tam yorum yapamam bu sene cok kis olmadigi için ama karsi komsum 280 300 arasi veriyoruz isinmaya dedi. Ben 2+1 evimde o rakami veriyordum

Merhaba hanımlar, aylardır kiralık ev bakıyoruz. Yaşadığım yerde evler hep küçük küçük şöyle geniş salonlu yatak odalı bir 3+1 yok. Şu an oturduğum ev de küçük olduğu için değiştirmek istiyorum zaten. Ama birsürü dubleks ilanı var, dubleksin hem terası var hem oda sayısı fazla. Darlıktan öyle bunaldım ki böyle geniş geniş yatılmak istiyorum:) yatağımı duvara yaslamadan sağına soluna komidin koyacağım bi yatak odası istiyorum:) sorum şu ki, dubleksi ısıtmak zor mu?? En çok bundan korkuyorum. Bu arada kocaelideyim yani deniz seviyesi kışları çok soğuk olmuyor. Başka avantaj ya da dezavantajı?
Bina yalıtımsızsa ne yaparsan yap ısınmaz o ev

Ben 2016 yılında Eyüp’te Haliç manzaralı bir dubleks aldım. Aşağıda 3 yukarıda 2 oda var. En önemlisi evin cephesi ve yalıtımı. Ev ön cephe ve güneş alıyor. Bugüne kadar en fazla 300 TL doğalgaz ödedim. Güneş almasına çok dikkat edin, yoksa fatura yüksek olur.

1 sene bitecek dublexe tasinali çok memnunuz. kocaelindeyim bende ısınma konusunda pek birşey diyemiycem kişi tam anlamıyla yaşamadık ama olduğu kadarıyla sıcaktı ve fatura çok uygun geldi. Isı yalıtımı varsa ısınırsınız. Temizligide öyle abartıldığı gibi zor değil sadece in cik merdiven biraz yorucu oluyor. Onun dışında geniş ferah gayet rahatiz

Evin büyüklüğü küçüklüğü değil eğer ısı yalıtımı iyiyse çok iyi ısınır. Hem soğukta olmuyor demişsin fazla bence içine sinen olursa hemen geç .

Benim evimde dubleks üst katta kalorifer yok döşetmemişler.Camlarım çok mağaza gibi ne yazık ki ısınmıyor dış cephe imtihanımız oldu yapılsada kar eder mi bilemiyorum...

Isıtma anlayışı kişiden kişiye değişir bence. Sıcağı seviyorsanız tabi ki ufak daire gibi ısınmaz. İki farklı dublekste oturdum, biri Kocaeli biri İstanbul, ikisinde de tam anlamıyla ısınabildik diyemiyorum. Ne kadar yakarsan yak alt kat ılık kalıyor, sıcak yukarı gidiyordu. Dolayısıyla biraz daha ısınsın diye salonun kapısını kapatıyorduk ve sobalı ev gibi, salonun kapısını sürekli açıp kapatmak zorunda kalıyorduk git-çık yaparken.

Bu sene kış öncesi düz 3+1e taşındım. Üst katımın bir kısmı açık teras, bir kısmı da çatı dairesi. Alt katım da pek yakmadığı halde gayet rahat ettim. Ev 22 derece civarındaydı, en çok 200 lira fatura gelmiştir

dubleks evin en kötü yanı terasın üstünün açık olması. Temizlik ciddi problem oluyor. Diğer konu ise küçük çocuklar için tehlikeli olabiliyor. Düşme, kayma vs. Dikkatli olmak lazım.

Bende bir tatil beldesinde dubleks bir evde oturuyorum ve binanın yalıtımı çok iyi olduğu için çok ta iyi ısınıyorum.Bence dubleks ev avantaj daha derli toplu oluyor.Yatak odaları üste alt kat herzaman derlitoplu çocuklar odasını dağıtsa bile alt kat hep ışıl ışıl

Back
X