Dublekste oturanlar yardım

Tartoletti

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2017
45
24
3
35
Merhaba hanımlar, aylardır kiralık ev bakıyoruz. Yaşadığım yerde evler hep küçük küçük şöyle geniş salonlu yatak odalı bir 3+1 yok. Şu an oturduğum ev de küçük olduğu için değiştirmek istiyorum zaten. Ama birsürü dubleks ilanı var, dubleksin hem terası var hem oda sayısı fazla. Darlıktan öyle bunaldım ki böyle geniş geniş yatılmak istiyorum:) yatağımı duvara yaslamadan sağına soluna komidin koyacağım bi yatak odası istiyorum:) sorum şu ki, dubleksi ısıtmak zor mu?? En çok bundan korkuyorum. Bu arada kocaelideyim yani deniz seviyesi kışları çok soğuk olmuyor. Başka avantaj ya da dezavantajı?

Ben de tatil bölgesindeyim, dubleks tuttum. Tutarken hep dubleks tutma ısıtması çok zor dediler ama ev yoktu mecbur tuttuk. Şu an için memnunum. Zaten buranın kışı da aşırı soğuk olmaz diye düşünüyorum. Kocaeli de aman aman soğuk olmuyor sanki ya. Ankara'daki teyzemin evi dubleks, onlar çözümü evi hiç yakmamakta buldular mesela, yakınca da ısınmıyormuş çünkü. Odalarında ısıtıcı yakıyorlar. Rezillik orası ayrı tabii. Buz gibi oluyor evleri, öyle ki kışın dışarısı daha sıcak oluyor :) gerçi onların binada yalıtım falan da yok, biraz da ondan sanırım.

Dubleksi ısıtmak çok zor,yazlık sıcak bir beldedeyseniz hiç düşünmeden tututun derim kışın soğuk olmaz yazın ise kavrulursunuz:) Ancak soğuk bir ildeyseniz hem kışın soğuktan hem yazın sıcaktan mahvolusunuz.Tercih sizin.

Dogal gazi varsa neden zor olsun? Ha apartmanda ara katsa daha kolay isiniyor ve isiyi tutuyo o gercek

Merhaba hanımlar, aylardır kiralık ev bakıyoruz. Yaşadığım yerde evler hep küçük küçük şöyle geniş salonlu yatak odalı bir 3+1 yok. Şu an oturduğum ev de küçük olduğu için değiştirmek istiyorum zaten. Ama birsürü dubleks ilanı var, dubleksin hem terası var hem oda sayısı fazla. Darlıktan öyle bunaldım ki böyle geniş geniş yatılmak istiyorum:) yatağımı duvara yaslamadan sağına soluna komidin koyacağım bi yatak odası istiyorum:) sorum şu ki, dubleksi ısıtmak zor mu?? En çok bundan korkuyorum. Bu arada kocaelideyim yani deniz seviyesi kışları çok soğuk olmuyor. Başka avantaj ya da dezavantajı?
Isınması soğutması temizliği zor,merdivenler oldugu için kızım küçükken de zorlandım,ama yedi yıldır evime öyle alışmışım ki ferahlığını genişliğini çok seviyorum,misafirim geldiğinde özellikle yatılıda bi oda veriyorum onlara,tee onlar gidince bi daha o odaya ihtiyaç duyuyorum,hiçbir şey tıkış tıkış değil mesela,yani ben memnunum,olur da burdan çıkarsam yine dublekse giderim herhalde

Genişliği iyi ama merdivenleri in cık anam ağlıyor. Temizliği hiç söylemiyorum bile. Ayrıca evet oldukça soğuk oluyor. Yalitimimiz da var ama isinmiyor o yüzden ufo aldık mecburen. Bebek var şimdi büyüyecek onu düşünüyorum merdivenler tehlikeli olacak muhtemelen

Bana göre de dubleksi ısıtmak kolay serinletmek imkansız. Eski evim dubleksti üst katta hiç kalorifer yakmazdım kendiliğinden ılık olurdu (sıcak hava yükseldiği için) ama ilkbahardan itibaren üst kat iptaldi. O kadar sıcak olurdu ki kış gelene kadar üst kat yok farzederdim.

Isınması soğutması temizliği zor,merdivenler oldugu için kızım küçükken de zorlandım,ama yedi yıldır evime öyle alışmışım ki ferahlığını genişliğini çok seviyorum,misafirim geldiğinde özellikle yatılıda bi oda veriyorum onlara,tee onlar gidince bi daha o odaya ihtiyaç duyuyorum,hiçbir şey tıkış tıkış değil mesela,yani ben memnunum,olur da burdan çıkarsam yine dublekse giderim herhalde
Bana da yatılı misafir geliyor senede bir iki kere de gelseler o kaldıkları bir iki gün herkes kaçacak bir yer arıyor çünkü herkes birbirine çarpıyor koridorda falan:işsiz: dubleksi çok istiyorum ama o doğalgaz faturası beni çok düşündürüyor:))

Genişliği iyi ama merdivenleri in cık anam ağlıyor. Temizliği hiç söylemiyorum bile. Ayrıca evet oldukça soğuk oluyor. Yalitimimiz da var ama isinmiyor o yüzden ufo aldık mecburen. Bebek var şimdi büyüyecek onu düşünüyorum merdivenler tehlikeli olacak muhtemelen
Bende de bebek var , düşündüğüm dubleks alt katı bir daire şrklinde üstü ekstra gibi. Yani gün içinde kullanacağım yüm odalar altta olacak şekilde. Çok kararsızım gerçekten

Bana göre de dubleksi ısıtmak kolay serinletmek imkansız. Eski evim dubleksti üst katta hiç kalorifer yakmazdım kendiliğinden ılık olurdu (sıcak hava yükseldiği için) ama ilkbahardan itibaren üst kat iptaldi. O kadar sıcak olurdu ki kış gelene kadar üst kat yok farzederdim.
Ben de kışın üst kat yok derim diyordum soğuk olur diye. Sizin dediğiniz de doğru

Once artilari soyliyim.
Evet odalar genisse esya guzel duruyor duvara yaslamiyorsun.
Kalabalik davetlerde herkes harat ediyor.
Ozellikle cocuklu misafirlerde ust kati tercih ediyorum, asagi cok ses gitmesin diye.
Yaz aksamlarinda terasta oturmanin, cekirdek citlemenin tadi zaten baska.

Kucuk bir oda veya varsa tavanarasi cok guzel luzumsuz esya deposu oluyor

Kisacasi evet ferah oluyor guzelde oluyor ama birde kotu yonleri sayiyim.

Ara kat kadar isinmiyor, fakat parayi basarsam isinir. ben bu sene 300 verdim en soguklarda fakat ara kapiyi kapattim tek kati kullandim. Yani iki katida isitsam 500 gelir ama isinir.
Bir ev yerine iki ev temizliyorsun.
Tam kendini ise verdin, cif asagida kalmis haydaa in onu al vs yorucu. Her esyadan iki tane lazim.
Geceleri yan komsunun sesi sanki bizim ust kattan geliyor gibi oluyor, ilk zaman surekli hirsiz girdi saniyorduk. Gece yalnizsam ara kapiyi kitliyorum ben, korkuyorum.
Evde kucuk cocuk varsa merdiven tehlike oluyor ekstra onlem gerekiyor. Birde kucuk cocuksa yukari asagi oynamak istiyor pesinde kosarken daha yoruluyorsun.
Simdilik bunlar geldi aklima. Fikrimi sorarsan ben yeniden ev alsam dubleks yerine buyuk tek kat evi tercih ederim. Simdi genc sayilirim ama biraz zaman sonra surekli merdiven inip cikmak ve temizlik zorlayabilir.

Benim evim dubleks ve denize sifir. Deniz seviyesi dediginiz icin bu bilgiyi veriyorum. Istanbuldayiz.

Yalitimi iyi olmasina ragmen aralik ocak subat aylarinda 800 gibi dogalgaz geliyor.

Bina yalıtımlıysa kışın üst katlar sıcak oluyor, alt katları ısıtmakta biraz zorlanırsınız çünkü sıcak hava merdivenlerden çıkıp üst katta takılmayı tercih ediyor :) Ne kadar doğalgaz yaksanız da bi noktadan sonra yukarıda şortla otururken aşağı inerken sırtınıza bi hırka alamak zorunda kalabiliyorsunuz.Ama ısıtmak mümkün değil gibi bi durum yok, ben İstanbul da 300 küsür liraya (ki evde 2 çocuğum var) gayette ısınabiliyorum.

Yazın üst katı soğutmak büyük problem bence, pencereler de küçük zaten klima yoksa yanıyorsunuz.
Fokurdama sesleri geliyor vücudunuzdan.

Temizlik zor, temizlik malzemelerini yukarı taşımak indirmek, ay bezi unuttum ineyim, ay hortum takıldı çıkayım, vileda sapı kaldı ineyim, aşağıda ki paspas kaldı çıkayım.. öff tam bir çile.

Odalar üstte, yaşam alanı alttaysa günde bin kere o merdivenler inilip çıkılıyor.
Bi noktadan sonra herşeyi çiftliyorsunuz, hem üst katta hem alt katta olacak şekilde bu da bi maliyet tabii :)

Son düzenleme:
Back
X