Dubleks mi, arakat mi ?

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
22.743
88.533
40
Merhaba kk hanımları.
Derdim karar verememek.
Resmen karar verememe hastalığına yakalandim.
Eşimle de didisip duruyoruz.
Normal şartlarda kararımı alır iyi ya da kötü demeden sonucunu beklerdim ama bu sefer öyle değil.
En kotu karar kararsızlıktan iyidir.
Karar vermeme ve beni bu dertten kurtulmama yardım etmenizi rica ediyorum.
Erkekler malum ev konusunda kadınlar kadar kullanımi açısından fikir sahibi olamıyor.
Dubleks düşündüğümuz ev arka cepheye bakan 3+1 üst katta banyo ve yatak odası bulunuyor ayrıca da terası var.
Alt katta iki oturma odası, çocuk odası ile tuvalet ve mutfak var. Mutfak masa koyulabilecek kadar büyük ve güzel. Odalari da oyle. Tek olumsuz yanı arka cepheye bakması ve binaları görmesi.
Diğer baktığımız daire giriş katin üstü yani 1.kat.
Ev 80 M2 2+1 fiyatı daha makul ama ev küçük arada 50 bin fark var olacak tapu masrafları ile birlikte .
Tavanlar alcak geldi bana ve balkonu da yok.
Ev iyi durumda boya yapılınca daha da gösterir durumda kendini ama mutfak küçük masa koyulabilecek yeri yok, uzun ve dar.
Şuan için yaklaşık 3-4 sene kiraya vermek zorunda kalacağız. Sonra kendimiz oturmayi planlıyoruz bazı durumlar yüzünden.
Gönlüm dubleksten yana eşim de fiyat farkını daha çok baz alıyor gibi geldi.
Kararı bana bıraktı yani.
Dubleks evin olumlu olumsuz şartları konusu da fikir sahibi olanlardan yardım bekliyorum.
Şimdiden iyi günler.

Son düzenleme:
baktığı binaların içini görüyor mu ?
hangi daire değerlenmeye daha müsait ?
konumları nasıl ?
80 mkare ve 2+1 ev ile anlattığınız dubleks arasında tapu masrafıyla 50 bin farkediyosa sanırım 2+1 olan daha merkezi ve iyi bir yerde konum olarak ?

Baska ev bakma şansınız yokmu
Ne dubleks ne de 80 metrekare
İkiside güzel canlanmadı gözümde
Uygun fiyatli olarak hem metro hem de otobüs duraklarına yakın olması konusunda araştırma baya yaptık .
Acil olarak satışta oldukları için fiyatlar diğer yerlere göre daha dusuktu.
Of bilmiyorum.

Dubleks evlerin daha az kiraya gittiğini duydum ve de daha zor satıldığını.
Ya da hiç ev almamak mi mantıklı bilemiyorum.
Birikimi eve gömmek ne bileyim oturmayacagim için şimdilik istemiyorum da pek ama eşim faizler düştü alalım bari diyor.

dublekse 2+1 den az kira ödeyen varsa tanımak isterim :)

bunların bir sürü parametresi var. semti, konumu, metrekaresi, ne kadar kullanışlı olduğu vs vs

dubleks evde cocuklugum gectı
in çık cok yorucu... bırde kışın ısıtma problemı dogalgaz yuksekte + şömine olmasına ragmen guzel ısınamadık üşüdük

dıger bahsettıgınız evın guzel hıc bır tarafı gorulmuyor

bence baska eve bakmak en mantıklısı

Ikisi de olmamali ikisi de icine sinmiyor.Bekle birkac ay bulunur.Ekmek almiyorsun ev alıyorsun.

Bence 50 bin icin 200 bini cope atmayin dubleks tercih ederdim ama yatak odasi yazin sicak olnazmi

Üst katta banyo ve yatak odası var.
Oturma odasında küçük balkonu var bir tane.
Evin planı güzel ve içini oturan kişi çok güzel yaptırmış..
Oturan kişi kışın usumediklerini yazın yatak odasinin sıcak olduğunu söyledi.
Düşündüm ben de alt katta ben 2+1 Evde oturduğum için yatak odasını da alt kata koyabilirim üst kata da fazlalık eşyaları koyabilirim diye düşünüyorum ama banyoyu üst kata koymuşlar bu biraz saçma olmuş.

Her iki seçeneğin de kendine has alıcıları oluyor.
Dublex ev benim tercihim olmaz mesela. Merdivenleri olsun, odaları olsun ev bütün değil de bölük pörçük gelir bana.

2+1 de küçük gelir. Mutfağı tasvirinize göre biraz kullanışsız.

Her 2 evi de, olası bir durumda hemen elden çıkarabileceğiniz türden değil. Alıcılarını beklemeniz gerekecek.
Varsa zamanınız biraz daha beklemenizi öneririm. Allah gönlünüze göre versin. Ev alıp satmak zaman alır. İçinize sinmiyorsa bu 2 seçenek arasında kalmayın.

Ikisi de guzel degil bence, 3 yada 4 odalı arakat dubleks olmayan bi ev daha iyi, hem daha kolay kiraya verilir. Biraz daha araştırın derim. Balkon , mutfağın buyuklugu, evin arakat olmasi onemli avantajlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…