Dubleks mi, arakat mi ?

Üst katta banyo ve yatak odası var.
Oturma odasında küçük balkonu var bir tane.
Evin planı güzel ve içini oturan kişi çok güzel yaptırmış..
Oturan kişi kışın usumediklerini yazın yatak odasinin sıcak olduğunu söyledi.
Düşündüm ben de alt katta ben 2+1 Evde oturduğum için yatak odasını da alt kata koyabilirim üst kata da fazlalık eşyaları koyabilirim diye düşünüyorum ama banyoyu üst kata koymuşlar bu biraz saçma olmuş.
Ben de dubleks evde oturuyorum. Üst katta da banyo olmasına rağmen bir daha tasinicam ve dubleks ev düşünmüyorum. Yazın çok sıcak oluyor üst kat, kışın ısınma problemi çok fazla. İn cik başta insanı yoruyor ama sonra alisiyorsun. Ama yine de dublekse bakmayın derim

Öncelikle hakkınızda hayırlı olan neyse o olsun.
Fikir vermek gerekirse 2+1 evin balkonu olsaydı olabilirdi ama olmaması çok büyük bir dezavantaj. Balkonsuz ev çok zor inanki.
Dublex olan daha alınabilir geldi bana. Bi yatak odası varmış yukarda sorun olmaz.
Ama yine de tercihim ara kat, 3+1 olurdu..

Dublekste yaşamış biri olarak asla tavsiye etmem.
Çatı dubleksinde oturdum koskocaman terasi da vardi,mutfağı da genişti. Sizin baktığınız ev gibi

1.si merdivenlerden in çık in çık cok zor

2.si cocuklar ufaksa cok tehlikeli (merdivenden inerken çocuğuna bisey olmasin diye onu tutan ve kendi düşüp ayağını kıran bir tanıdığımın kızı var)

3.su temizliği başlı başına bir dert ve asla bitmez

4.su gundelikciler bile gelmek istemiyor ev büyük olduğu için

5.si ısınması ve soğutması da dert doğalgaz varsa sorun olmaz tabi

6.si o merdivenler ahsapsa girt cirt curt tantanasi var benim oturdugum evde oyle değildi ama kaymaktan da ürküyor insan

7.terasta mangal yapmaya çalışıp asagi inip cikmaktan yediginden zevk alamadığın durumlar var. Bir de yedigini tekrardan indir asagiya mutfaga :)Insan terasi olunca keyfini çıkarmak istiyor ama sizinki arka tarafta binaya bakıyormuş cokta keyifli olmaz sanki boyle bisey yapmak isteseniz :) ya da rahatca oturmak isteniz

8. Yarin birgun kiraci bulmaniz cok zor. Eski evimin ev sahibi bizden sonra kiraya vermis ve tasinan yeni kiracı tekrardan ben bu evde yapamam diyip cıkmış. Bu arada ev tertemiz 0 2017 de yapılmış.

9. Satmak isteniz de zor.

Son olarak 2+1 ev 140 150 metrekare oldugu surece kullanisli ve genis olur. Ancak bahsettiginiz evde balkon yokmus. Bu bir sıkıntı Mutfakta yemek yiyememek gercekten bir eziyet olabiliyor kucuk mutfak hic kullanışlı olmaz

Bence bu 2 evde olmaz. Biraz daha araştırın. Ben dublekste cok çektim kiram dolmadan çıktım hatta.

Ben şuan hem dublex hem de küçük bahsettiğiniz şartlarda ara katlarda oturan biri olarak yazıyorum.Ailemle dublex(4 yatak odası, amerikan mutfak,2 salon,1 oturma odası,2 teras,3 banyo,2 tuvalet,3 kiler yaklaşık 400-450 metrekare).öğrenci evim ara kat küçük mutfaklı ön cephe minicik balkon 80-90 metrekare.Bence dublex.Aile içinse çok daha iyi.Ailemle yaşadığım ev çok büyük olmasına rağmen inanın küçük ev kadar temizliği yormuyor.Çünkü her şeyi koyabilecek yeriniz var.Ve itip çekerek süpürmediğiniz için daha kolay.Yemek mutfakta yendiği için başka bir yer kirlenmiyor.dublex yoruyoe diyenler çok komik geldi.iki adım merdiven.Ayrıca zaten yatak odanıza gece çıkarsınız sadece.Her yemeği oturma odasına taşımak daha çok yoruyor.Çocuğunuz varsa daha çok alana ihtiyaç duyucaksınız.Öğrenci evimde üst katta gürültücü terbiyesiz insanlar oturuyor ve katlanmak o kadar zor ki kiracı olsam çoktan çıkmıştım.Malesef çoğu arakat bu durumda.Bence çoğu açıdan dublex çok daha iyi.

Merhaba kk hanımları.
Derdim karar verememek.
Resmen karar verememe hastalığına yakalandim.
Eşimle de didisip duruyoruz.
Normal şartlarda kararımı alır iyi ya da kötü demeden sonucunu beklerdim ama bu sefer öyle değil.
En kotu karar kararsızlıktan iyidir.
Karar vermeme ve beni bu dertten kurtulmama yardım etmenizi rica ediyorum.
Erkekler malum ev konusunda kadınlar kadar kullanımi açısından fikir sahibi olamıyor.
Dubleks düşündüğümuz ev arka cepheye bakan 3+1 üst katta banyo ve yatak odası bulunuyor ayrıca da terası var.
Alt katta iki oturma odası, çocuk odası ile tuvalet ve mutfak var. Mutfak masa koyulabilecek kadar büyük ve güzel. Odalari da oyle. Tek olumsuz yanı arka cepheye bakması ve binaları görmesi.
Diğer baktığımız daire giriş katin üstü yani 1.kat.
Ev 80 M2 2+1 fiyatı daha makul ama ev küçük :KK43: arada 50 bin fark var olacak tapu masrafları ile birlikte .
Tavanlar alcak geldi bana ve balkonu da yok.
Ev iyi durumda boya yapılınca daha da gösterir durumda kendini ama mutfak küçük masa koyulabilecek yeri yok, uzun ve dar.
Şuan için yaklaşık 3-4 sene kiraya vermek zorunda kalacağız. Sonra kendimiz oturmayi planlıyoruz bazı durumlar yüzünden.
Gönlüm dubleksten yana eşim de fiyat farkını daha çok baz alıyor gibi geldi.
Kararı bana bıraktı yani.
Dubleks evin olumlu olumsuz şartları konusu da fikir sahibi olanlardan yardım bekliyorum.
Şimdiden iyi günler.
Küçük ev çok zor olur.Duvleksinde temizliği zor olur ama evdeyseniz sıkıntı olmaz diye düşünüyorum

İlk aldığım ev 80 m2 idi. Ama balkonu vardı. Mutfağa küçük masa atıp orada kahvaltı edebiliyorduk. Yani küçük olsa da her odası aydınlık ve kullanışlıydı.
Zamanla evimizin değeri arttı ve satıp
3+1 140 m2 aldık.

O yüzden yeri iyiyse 80 m2 lik evi alın. 3-4 seneye değeri artarsa 3+1 alırsınız. Tam merkezi olmaz da merkeze 3-5 sokak geriden alırsınız.

Dubleks hiç kullanışlı değil ve ısınması, temizliği büyük dert

Dublex soğuk olur yağmuru yaşı karı senin tepende asansörde yoksa cik in yorulursun hem satışı zor diyorsun napcan hem arka cepheymis küçük olsun arakat olsun ayrıca ev almak için bekleyin derim daha iyisini alırsınız alirsanizda arakat alın tavsiyem

Kesinlikle dubleks. Önceki evim dubleksti. Şuan arakatta oturuyorum. Bütün odalar kullanıldığı için ev sürekli dağılıyor. Daha bebeğim kücücük üstelik. Büyüyünce ne olacak diyorum. Dubleksteyken odalarım ve banyo teras üst katta salon wc ve mutfak balkon alt kattaydı. O kadar düzenliydi ki herşey. Ev insanı boğmuyor bir kere çıkıp bi çay içebileceğin terasın var. Misafirlerimizi de orda ağırlardık çok keyifliydi. Orada kiracıydım ama sonradan almaya karar verdik hiçte pişman değiliz. Zorunlu görev bitince döneceğiz evimize.

Üst katta banyo ve yatak odası var.
Oturma odasında küçük balkonu var bir tane.
Evin planı güzel ve içini oturan kişi çok güzel yaptırmış..
Oturan kişi kışın usumediklerini yazın yatak odasinin sıcak olduğunu söyledi.
Düşündüm ben de alt katta ben 2+1 Evde oturduğum için yatak odasını da alt kata koyabilirim üst kata da fazlalık eşyaları koyabilirim diye düşünüyorum ama banyoyu üst kata koymuşlar bu biraz saçma olmuş.

Dubleks tercihim olurdu ; şöyle ki gürültüye takıntılıyım, üstümde dolaşan insanları sevmiyorum sırf bunun için bile tercih sebebidir, diğer yandan büyük ev iyidir, yatakodasının sıcaklık sorunu klima ile çözülür, evin içinin yapılı olması da artıdır. Oturduğum bina yeni 5 aylık, evlerimiz bitince taşındık, 4 blok hepsinin üzeri anlattığınız şekilde dubleks ve bir tanesinde ev sahibi oturuyor,tüm dubleksler anında kiraya verildi, alt kaltlarda bir sürü boş daire var. Evde kendiniz oturacağınız zaman tadilatla isterseniz banyoyu alt kata alabilirsiniz, yer geniş olunca istediğini yapar insan ama diğer küçük dairede böyle imkanlarınız olmayacak

X