• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dualarınızı bekliyorum :)

mutsuzamaumutlu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
249
44
68
Diğer
Arkadaşlar çok büyük olmasa da işsizlik de dert aslında.

bundan 6 ay önce çalışma saatleri uygun güzel bir işe başvuru yapmıştım ön şartın evli ve çocuklu olmak olduğunu söylediler :) 1 aylık evliyim çocuk düşünmüyoruz hemen dedim. dil ucuyla cvnizi bırakın patron bi değerlendirsin dediler peki dedim bi umut bıraktım. 1.5 2 ay gibi bir süre sonra yani artık aramazlar dediğim bi anda aradılar hemen gelebilir misiniz sizi denemek istiyoruz dediler uykudan yeni uyanmıştım işi çok istediğim için tabi gelirim dedim ve kısa sürede hazırlanıp gittim.

(ben üniversite son sınıftayım yani hem okuyup hem çalışanlardandım. okul ve işin arasına evliliğide sokunca 1 yıl çalıştığım yerden düğün hazırlığında ayrıldım. bu iş parayla uğraşılan bir iş benden emin olmak için eski patronumla bile görüşmüşler sağolsun oda bana kefil olmuş hiç bir sıkıntı olmaz ben kefilim demiş.)
3 gün deneme süresinde benden gayet memnun olduklarını söyledi müdür bir kaç kişiyi daha denemek istiyor patron benim tercihim senden yana dedi.haber bekle bizden dedi.sonra da erkek alacaklarını benim doğum yaptığımda izin alma olayım çok olacağını düşündüklerini söylediler.

açıkcası çok kızdım.sebep buysa beni denemeye de çağırmasalardı.
tabi üstünden 4 ay geçti :) ve bugün oranın müdürü eşimin çalıştığı yere gitmiş benimle çalışmak istediklerini herhangi bi işe başlayıp başlamadığımı sormuş. benim telefonum değiştiği için beni aramışlar ulaşamamışlar o yüzden eşimin iş yerine gitmiş.telefon numaralarını almışlar eşimden patronun beni akşam arayacağını söylemiş.akşam bekledim ama arayan olmadı. eşimde yarın arar akşam akşam aramak istememiştir diyor.

çok uzun oldu kızlar kusura bakmayın.akşam aramayınca üzüldüm nasibim kapanmış gibi hiç bir yerden güzel bir iş bulamadım. lütfen benm için dua edin hayırlısıyla şu işe gireyim evime ufak da olsa bi katkım olsun. düğün yaptık ailelere hiç bişey ödetmiyoruz eşimin maaşıyla da çok zor oluyor.

bir de patron beni aradığnda nasıl konuşmalıyım sonuçta çok saçma bir sebep için beni 4 ay beklettiler. bu sefer de denemek için mi çağırıyorsunuz yoksa kararınızı verdiniz mi desem çok mu sert konuşmuş olurum

Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin arkadaşım.Bilirim iş bekleme surelerı cok sıkıntılıdır.şuan bende oyle bır surecteyim cok zor beklemek hem çok istiyor insan hemde sürekli bir umutsuzluk hali:(
Hakkımızda hayırlısı olur inşAllah.
Birde bence müdür aradığında sert konnuşmayın sonuçta o da patronun ağzına bakıyordur.Belki tatlı dille direkt işe mi başlayacağım diye sorarsınız.İnşAllah ararlar:)

bnce kendini ezdirme sert konusma ama seninle oynamalarınada izin verme sor bakalım erkek eleman düşünüyordunuz bana doğum izni kullanabileceğimi söylemiştiniz şimdi neden bayan düşünüyorsunuz diye sor.bu ne bekle desinler arasınlar calıs erkek alcaz desinler alaymı ediyolar sonucta sen deneme süresindeyken baska bi iş yerinden teklif gelseydı sen iş buldum diye geri çevircektin belkide.madem eski iş yerindende olumlu yanıt almışlar güveniyolarki tekrardan eleman aramak yerine sana gelmişler hemen cok ihtiyacım var calısmam lazım gibi hissettirme ezmeye yada nasılsa baskasını bulur cıkarırız yıne bişey demez gibisinden gösterme kendini peki çalışabilirim sizinle ama ben uzun dönemli düşünüyorum deneme sürenizede katılmıstım zaten sizde benimle uzun süreli çalışmak isterseniz işe başlayabilirim hemen de bence ben olsam böyle yapardım.

ilk 2 ay sonrada 4 ay he ben iş görüşmelerine gittiğimde 1 hafta geçtikten sonra umudumu yitiriyorum :) demekki yitirmemeliymişim :)

iş ne işi çok merak ettim arkadasım:) birde eşinin çalıştıgı yerı nerden biliyor ki bide gidiyor :)

tatlı bir dille direk işe mi başlacagım yoksa tekrar deneme süresimi olacak diye sorabilirsin canım..hakkında hayırlısı olur inş.:46:

Ben anlamadım, hem ön şart olarak evli ve çocuklu olmayı koşuyorlar hem de çocuğun olur erkek istiyoruz diye almaktan vazgeçiyorlar :37: Hakkında hayırlısı olsun, umarım istediğin gibi olur. :34:

şartları çocuk olması yani çocuğu olunca çocuk yapmaz ve doğum izni kullanmaz mantığındalar. :) biraz karışık ama malesef bu işsizlikte ne derse işveren haklıdır durumuna geldik.

ilk 2 ay sonrada 4 ay he ben iş görüşmelerine gittiğimde 1 hafta geçtikten sonra umudumu yitiriyorum :) demekki yitirmemeliymişim :)

iş ne işi çok merak ettim arkadasım:) birde eşinin çalıştıgı yerı nerden biliyor ki bide gidiyor :)

tatlı bir dille direk işe mi başlacagım yoksa tekrar deneme süresimi olacak diye sorabilirsin canım..hakkında hayırlısı olur inş.:46:

allahtan umut kesilmez derler ya aynen öyle tam ümidini kaybediyorsun yok artık olmayacak diyorsun haber geliyor.sakın ümidini yitirme :) döviz bürosu canım o yüzden çok araştırdılar eşimin nerede çalıştığını bırak 7 sülaleme araştırdılar.

bugün patronla görüştüm kesin ben sana çarşambaya kadar haber vereceğim dedi. bende olumlu yada olumsuz mutlaka haber verin dedim. olumsuz diye bir şey yok zaten denemiştik memnun kalmıştık büyük bi aksilik olmazsa uzun yıllar devam ederiz birlikte çalışmaya kesin dedi. peki dedim. bakalım bi aksilik olmazsa size iyi haberlerimi veririm. hala işe başlayıp sigortaya alınmadan emin olamayacağım galiba çünkü bayan patron çok kararsız :)

evli vve çocuklu mu olmak şartmış ..profesyonel olmadıkları belli ..çoğu iş yeri bekar tarcih eder konsantrasyon bakımından ..

Back