Dualarımızın kabulü icin Ismi Azam duası okuyoruz

Cuma Günü “YA VALİ” esmasını (1000) defa okuyan her işinde kolaylık görür.

Cuma Günü ” YA VELİYYÜ YA ALLAH” esmasını (1000) defa zikreden kişi her istediğine kavuşur.

Cuma günü “LA İLAHE İLLALAHÜ’L MELİKÜ’L HAKKU’L- MÜBİN” (200) defa zikreden Kişi Allah’tan ne isterse verilir.

Cuma gecesi “YA DARR” Esmasını (100) kere çekerse,düşmüş olduğu dretten kurtulur.Fakir ve düşkün kimseler buna devam etseler çok faydasını görürler.

Cuma namazından sonra 100 defa” YA GAFUR” İsmini okumaya devam eden kişi mağfirete nail olur ve şifa bulur.

Cuma günü 100 defa” “YA ALLAH” diye zikreden insanın bütün dilekleri kabul olur.

Dinimizde cuma günü’nün önemi çok büyükdür.Cuma günü müslümanların bayramıdır.onun için özellikle cuma günleri,duaya,kur’an okumaya,hacetlerimizi istemeye dikkat edelim.

Cuma günü ikindi namazı ile güneş batmasına kadar olan zaman diliminde Allah’dan isteyin.Dua edin.

Cuma günü“La İlahe İlla ente Ya Hannanü ya Mennanü ya bediassemavati vel ard.” bu dua ile dua eder ve Allah’dan isterse ,Allah mutlaka duanıza karşılk verir.

Cuma günü bol bol salavat getirin.Cuma günü 80 selavat getirnin 80 yıllık günahı affolunur.

Cuma günü ikindi namazından sonra“YA ALLAH,YA RAHMAN,YA RAHİM,YA KAVİY,YA KADİR” söyleyebildiğin kadar,seccade de oturarak söyle.

Allah cumanızı mübarek etsin,dualarınızı kabul etsin.

Cuma günü birinci saatte yıkanıp,temiz elbiseler giyip,Cuma vaktine kadar bu esmayı okumaya devam eden kimsenin Allahü Teala ne isteğivarsa kabul eder.

“Yâ Allahül Mahmudü fi külli fialih.”

Allah Kabul etsin.

Kaynak:hacet duaları(H.Özkan)

YA ALLAH(c.c):1000 defa okunursa ilahi lutfa erer,her konuda Allah’tan yardım görürsün

YA GAFFAR(c.c):Cuma namacından sonra 100 defa okunursa,günahlar afolunur.içinde bulunduğun zorluklar kolaylaşır.Kızğınlıklar ve öfkeler gider.

YA RAFİU(c.c):Cuma gecesi 440 defa konursa,halk arasında heybetli ve sözü dinlenir olunur.

YA BASİR(C.C):Cuma namazından sonra 100 kere okuyanın basiret gözü açılır.Sözü ve fikri düzğün olur.Çok okuyanda göz rahatsızlığı görülmez.

YA VELİYYÜ(C.C):Cuma gecesi 1000 defa okuyan kimse veliyullahdan olur.İşleri kolaylaşır.

YA MUHSİ(C.C):cuma gecesi 1000 defa okuyanı Cenab-ı Hakk hesap ve azaptan korur.

YA DARR(C.C):her cuma gecesi “YA DARRU CELLE CELALÜHÜÜ” 100 kere okuyan kimsenin vucudu afiyette olur.Kavmine yakın olur.

“YA MELİK-İ MUKTEDİR,BANA YARDIM ET” cuma günü akşam ezanına 45 dakika kala 100 defa okuyup dileğini dilesen Allah dileğini yerine getirir.

Her Cuma gecesi (1001) kere “Ya Darr celle celaühü” diye zikretmek,zikreden kişiyi her türlü zarardan korur.Ayrıca Cenab-ı Hakk’a yakın olur.

Kaynak: dr.Arif Arslan(Allah’ın isimlerinin sırları)

Cuma gecesi aşağıdaki selavatı en az 1 yada 100 defa okuyan kimse,öldüğü zaman kabrinde onu Hz.Muhammed (a.s) karşılar.Ona selam veren her kimse O’nunla el sıkışmış olur.

Cuma gecesi “Aliyyü’l-Kadr Siğası”

“Allahümme Salli ve Sellim ve barik Ala Seyyidina Muhammedin Nebiyyil Ümmiy El habibil Alil kadri el Azimil cahi ve Ala Alihi ve sahbi.”Amin

Bu salavatı Cuma günü (80) defa okuyanın Allah (c.c) sekesen yıllık günahlarını affeder.

Beş yüz defa okunursa Resûllullah’ı(s.a.v) görmeden vefat etmez.

Okunacak Selavat: ” Allâhümme salli alâ seyyidinâ muhammedin fil evveline ve salli alâ seyyidinâ muhameedin fil âhirine ve salli alâ seyyidinâ muhammedin fil mürseline ve salli alâ seyyidinâ muhammedin fil melei a’lâ ilâ yevmid din.”

Manası: ” Allah’ım! Efendimiz Muhammed (s.a.v)’e evvelkilerin,sonrakilerin içinde ve Mele-i A’lâ’da din gününe (kıyamet) kadar rahmet et.”

Kaynak.Arif Pamuk (sırlı salavat-ı şerifler)

Rabbim Cuma hürmetine…

Amellerimize ihlas…

Gönüllerimize huzur…

Hastalıklarımıza şifa eyle…

Hayatımızın en hayırlı anında..Kendine layık kul…Efendimiz (s.a.v) ‘e layık ümmet eyle….

Şuurlu,esmayı seyre dalıp..Sana teslim olanlardan eyle…

Yâ Rabbim…! Amin…

• Lailahe illallah Cuma’nın sebebiyle, Muhammedün Resullullah gerek yüzün gölgesiyle dünya ve ahiret muradımı ver.
  • Melekler duasıyla, Ya vedüdüm, entel maksudum, Kulhüvellahü ehad, bin bir kere ya samed, cennet kapılarını aç, benim günahımdan geç.
  • Benim günahım varsada senin gibi halikim var. Muhammed Aleyhisselam dostum var.
  • İlahi kabre vardığım gece lütfeyle, yalnız kaldığım gece bilmediğimi bildir. Kabrimi nur ile doldur. Kevserşarabına daldır, ulu cemalini göster.
  • Gece gündüz yalvarırım sana dünya ve ahiret muradımı ver bana.
  • Rabbim Allah, fikrim zikrullah, kalbimin nuru Resullullah, evvelim Allah, ahirim Allah, La ilahe illallah Muhammedün Resullullah.
  • Cuma gibi günümüz var. İslam gibi dinimiz var. Muhammed gibi şahımız var. Allah dedim, dostum dedim, 99 ismine mühür vurdum, üstüne.
  • Sırrım sübhanım Allah, derdim dermanım Allah, gafil kuluna gam düşmüş, yetiş imdadımıza ya Muhammed.
  • Kulhüvellahü ehad, bin bir kere ya samed, ya Allah, ya Muhammed umarız senden şefaat.
  • Lailahe illallahtır özüm, Muhammed Mustafadır sözüm, ihlas-ı şerif ile yıkadım yüzüm. Ayetele kürsü için sen kabul eyle sözüm.
  • Bugün Cuma günüdür. Dinim İslam dinidir. Dinimin İslam dini olduğuna, yetmiş binin nısfına, mühürledim üstüne.
  • Lailahe illallah üç muradım var, biri cennet, bir ırmak diyarını görmek. Aç cemalini göster diyarını.
  • Ya Resullullah! Aman yarabbi ya rabbena her halimiz malumdur sana, gece gündüz yalvarırım sana. Her zaman sana muhtacım, cemalini göster bana.
  • Cennetine davet et Allahım kabrimizde rahatlık, sıratta selamet, tatlı canımız sana emanet, son nefesimizde selametler ihsan eyle.
  • Kabir suallerimiz ahsan eyle, cennetinle cemalini cümleyle beraber bana da nasip eyle.
  • Lailahe illallah selalar duası için, Muhammedün Resullullah arşı ala gölgesi için hastalara şifa, dertlilere deva, borçlulara edalar ihsan eyle Ya Rabbim.
  • Elif Allah, Nur Muhammed tez selamet.
  • Ya Celil, etme zelil, gönder delil. İlahi Yarabbi hacetimi rahmet deryasını ulaştır, duaya açılan elleri icabete eriştir.
  • Allahım senden başka kimsemiz yoktur. Lailahe illallah arşı alaya Muhammedün Resullullah şükür Mevlaya.
  • Yarabbi yarabbena her halim malumdur sana, cenneti alada cemalini göster bana.
  • Lailahe illallah günahlarımız af eyle, Muhammedün Resullullah makamımı nur eyle.
  • İlahi Yarabbi son nefesimde kendime malik olmadığım zaman bu duamı sana emanet ederim.
  • Selatü selaya yolladım Mevlaya, sen cümlemizin muradını ver gelecek Cuma’ya.
  • Lailahe illallah ve cellehü edası ile, Rabbim muradımızı ver melekler duası ile.
  • Lailahe illallah kalbimizi karartma, rızkımızı azaltma, kabrimizi, daraltma, senden başka kapı aratma, muhannete muhtaç etme.
  • Lailahe illallah imanla sabır, Muhammedün Resullullah azapsız kabir.
  • Allahım beni af eyle, her derdimi def eyle, rızkımızı bol eyle, kabrimizi nur eyle, sual meleklerinin cevabını muktedir eyle.
  • Evvelim Allah, ahirim Allah, kalbimde beytullah Lailahe illallah Muhammedün Resullullah. “Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhû ve rasûlühü” diyerek çene kapatmak nasip eyle Yarabbi.
  • Allahım şeytanın şerrinden, kabirdeki yılanlardan, çıyanlardan, ölümün dehşetinden, kabirin azabından, sıratın zulmetinden muhafaza eyle Allahım.
  • Ölümün hayırlısını, üç ayların birisini, Yasinin yarısını okurken ölmeyi nasip eyle Yarabbi.
Amin.

Resûl-i Ekrem Efendimiz’in yaptığı güzel ve geniş mânâlı duâlardan biri de nûr duası’dır.Hadis kitaplarının bir çoğunda,özellikle Buhari’de kaydedilmiş olan Nûr duası Fahr-i Kâinat Efendimiz şöyle yapmıştır.

“Allahümme’c’al fi kalbi nûran ve fi sem’i nûran ve fi basari nûran ve an yemini nûran ve an şimali nûran ve emâmi nûran ve halfi nûran ve fevki nûran ve tahti nûran.Ve’cal li nûran ve lahmi nûran ve demi ve asabi ve şa’ri ve beşeri ve ızami nûran.Ve’c’al li nûran.”

Anlamı:” Allah’ım,benim kalbimi nûr eyle.Kulağımı nûr eyle.Gözümü nûr eyle.Sağımı nûr eyle.Solumu nûr eyle.Arkamı nûr eyle.Üstümü nûr eyle.Altımı nûr eyle.Beni nûr eyle.Etimii,kanımı,sinirimi,saçımı,derimi,kemiğimi nûr eyle.Beni bütünüyle nûr eyle,Ya Rab.”

Allah’ım
Habibin Muhammed Mustafa’ya,ailesine ve dostlarına rahmet eyle ve onların katındaki hürmeti için dualarımıza icabet et.
Ya Rabbi,,borçlularımızla,yetimlerimizle,yuvası dağılmışlarımızla,sevdiğini kaybetmişlerimizle,hastalarımızla,kırgınlarımızla, çaresizlerimizle,borçları yüzünden evine giremeyen ya da insan içine çıkamayanlarımızla,iftiraya uğramışlarımızla;
günahlarımızla,yanlışlarımızla,eksiklerimizle,sala vatlarla,ayetlerle,surelerle, dualarla kapına gelip rahmetini arıyoruz..
Allah’ım kapını yüzümüze kapatma. Kendi lütfun ve rahmetinle bizlere açtığın dua kapılarını bizim için hep açık tut. insana apaçık bir düşman olan şeytanın aldatmalarından bizleri koru. kereminle bize nasip ettiğin bu dua dostluğunun sürekli ve kalıcı olabilmesi için bize yine kerem et. Yasinimize ve tüm dua dostlarımıza güç,sabır,gayret,sevgi,,birlik ve beraberlik nasib et ki İZNİNLE her daim bu dua dostluğu çizgisinde senin rahmetini arayalım ve ümid edelim ve bulabilelim.

Allah’ım!
kendi rahmetin,bütün güzel isimlerin ve EN BÜYÜK İSMİN hürmetine bu mübarek geceyi ve arkasından gelen mübarek günü tüm dua dostlarımız,vatanımız,ordumuz,ailelerimiz ve çocuklarımız için şifa,hayır,rahmet,rızık,huzur,kavuşma,afiyet ve esenlik vesilesi kıl ve bizi bu gecenin ve günün değerini bilenlerden eyle.
Amin Amin Amin Ya Rabbel Alemiyn..

Sual: Cuma günü ve gecesinde neler okunması iyidir?
CEVAP
Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Cuma gecesi Kehf suresi okuyan, Kıyamette, yerden göğe kadar bir nurla aydınlanır. İki Cuma arasında işlediği günahlar da affolur.) [Tergib]

(Cuma günü 80 salevat getirenin, 80 yıllık günahı affolur.)
[Dare Kutni]

(Cuma günü veya gecesi Duhan suresini okuyana Cennette bir köşk ihsan edilir.) [Taberani]

(Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın, günahları affedilir.)
[İsfehani]

(Cuma günü gusledenin günahları affolur.) [Taberani]

(Cuma günü sabah namazından önce, "Estağfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh" okuyanın, deniz köpüğü kadar da olsa günahları affolur.)
[İbni Sünni]

(Cuma namazından sonra, yedi defa ihlas ve muavvizeteyn okuyanı, Allahü teâlâ, bir hafta, kazadan, beladan, kötü işlerden korur.)
[İ.Sünni]

Cuma sabahı Üç istiğfar okumak
Sual: S. Ebediyye’deki hadis-i şerifte, (Cuma günü sabah namazından önce, üç kere “Estağfirullahel’azîm ellezî lâ ilâhe illâ hüvel hayyelkayyûme ve etûbü ileyh” okuyanın, kendinin, ana ve babasının bütün günahları affolur) buyuruluyor. Bu istiğfar duası her sabah namazından önce veya her namazdan önce okunsa da, aynı sevab alınır mı?
CEVAP
Hayır, alınamaz. Bu istiğfarı okumak çok sevabdır. Ne zaman olursa olsun, okuyan çok sevab kazanır, günahları affolur, dertlerden, sıkıntılardan da kurtulur. Fakat burada özel bir durum bildirilmiş, ana babasının da günahları affolur deniyor. Her namazdan önce aynı sevab alınsaydı, Peygamber efendimiz, (Cuma günü sabah namazından önce) demeyip, (Her namazdan önce) buyururdu. Bildirilen sevab, yalnız cuma günü sabah namazından önce okuyanlar içindir.

Böyle şartsız söylenen şeylerde birçok şart aranır. Birkaçı şöyledir:
1- Müslüman olmak. Müslüman olmayan okusa da sevab alamaz.
2- Namaz kılmayan kimse, sabah namazından önce okusa sevab alamaz.
3- Namaz kılsa, fakat Ehl-i sünnet itikadında değilse, yine sevab alamaz.
4- Kul hakları ile kazaya kalan farzları ödemek ve haramları bırakmak şarttır. (S. Ebediyye)

Günahların affolması için, haramları bırakmak şarttır. Kul hakları ile kazaya kalan farzları ödemek farzdır. Farzı yapmayınca, o konudaki nafile ibadetler kabul olmaz.

Esmalar

İmam-ı Gazali'ye göre Cuma günü bin kere Ya Allah diye okuyanlar evliyalar sınıfına katılırlar.

Yine Cuma günü namazdan önce yüz defa “Ya Allah, Ya Hu” diyen kimsenin hayırlı dileği gerçekleşir.

Cuma namazından sonra yüz defa “Ya Rahman” diyenler unutkanlıktan ve gafletten kurtuldukları gibi kalpleri de nurlanır.

Cuma namazından sonra yüz defa “Ya Gaffar” ism-i şerifini okuyanlar affa mağfirete mazhar olurlar

Cuma günü akşama doğru “Yâ Veliyy” ism-i şerifini okuyanların hayırlı dilekleri kabul olunur.

Cuma gecesi 1000 defa “Yâ Muhsî” ism-i şerifini okuyanın kıyamet gününde hesabı kolay olur.

Cuma günü 1000 defa “Yâ Vâlî” ism-i şerifini okuyarak dua edenin duası kabul olur, işleri kolaylaşır.

10 hafta süreyle Cuma günleri onar defa “Yâ Ganiyy, Yâ Muğni” ism-i şeriflerini okuyan zengin olur.

Cuma geceleri 100 defa “Yâ Dârr” ism-i şerifini okumaya devam eden Cenabı Hakka yakın olur ve zarar verici şeylerden emin olur.

Cuma namazından sonra yüz defa “Yâ Gafur” ism-i şerifini okuyanlar af olunur.

Cuma namazında hutbe esnasında yüz defa “Ya Basîr” ism-i şerifini okuyanı Cenab-ı Allah hidayete erdirir, kalp gözünü açar.

Cuma Günü ” YA VELİYYÜ YA ALLAH” esmasını (1000) defa zikreden kişi her istediğine kavuşur.

Cuma günü “LA İLAHE İLLALAHÜ’L MELİKÜ’L HAKKU’L- MÜBİN” (200) defa zikreden Kişi Allah’tan ne isterse verilir.Cuma günü Sabah’.
YA-RAKİB esması (312) defa zikrederek istegini Allah’a bildirrisen istegin kabul olur.
alintidir

-----------------------------------

Hacet'lerin Kabulü için Cuma Günü Okunan Güzel Bir Dua

La İlahe İllallah Cumanın Sebebiyle, Muhammedün S.A.V Resulullah Gerek
Yüzünün Gölgesiyle Dünya Ve Ahiret Muradımı Ver Melekler Duasıyla Ya
Vedüdüm, Sensin Maksudum, Kulhuvallahu Ehad Binbir Kere Ya Samed Cennet
Kapılarını Aç Benim Günahımdan Geç Benim Günahım Var İsa Senin Gibi
Hakk’ım Var Muhammed Aleyhisselam Gibi Dostum Var İlahi Kabre Vardığım
Gece Lutfeyle Yalnız Kaldığım Gece Bilmediğimi Bildir Kabrimi Nur İle
Doldur Kevser Şarabına Bandır Ulu Cemal’ini Göster Estağfiruliah
İstiğfarın Ben Zayıf Günahkar Kulun Ya Celil Ya Cabbar Sen Bağışla
Günağımı Ya Settar İlahi Cennetini Cemal’ini Göster Bana Gece Gündüz
Yalvarırım Sana Dünya Ve Ahiret Muradımı Ver Bana Rabbim Allah Fikrim
Zikrullah Kalbimin Nuru Resulullah Evvelim Allah Ahirim Allah La İlahe
İllallah Muhammedün S.A.V Resulullah

Cuma Günümüz Var İslam Dinimiz Var Muhammed S.A.V Gibi Şahımız Var
Allah Dedim Dostum Dedim Doksandokuz İsmine Mühür Vurdum Üstüne
Estağfirullah Ve Etübü İleyh, Sırrım Subhanım Allah, Derdim Dermanım
Allah, Gafil Kulun Gama Düşmüş, Yetiş İmdadına Ya Muhammed.
Kulhuvallahü Ehad; Binbir Kere Ya Samed, Keremler Şahı Muhammed, Umarım
Senden Şefaat. Muhammed Mustafa Sözüm, İhlas-I Şerifle Yundu Yüzüm,
Ayet-El Kürsi Hakkı İçin Sen Kabul Eyle Sözüm. Bugün Cuma Günüdür,
Dinim İslam Dinidir. Dinim İslam Olduğuna Yedi Binin Nısfına Mühürledim
Üstüne. La İlahe İllallah.

Üç Muradım Var Allahım, Biri Cennet , Biri Muradımın Kabulünü Bilmek,
Biri Didarını Görmek Cemal’ini Göster Bana Cennetine Davet Et Allah’ım
Kalbimizde Kanaat Kabrimizde Rahatlık Sıratta Selamet Tatlı Canımız
Sana Emanet Son Nefesimizde Selametler İhsan Eyle Kabir Dualarımızı
Asan Eyle Cennetinle Cemal’ini Cümleyle Beraber Banada Nasip Eyle La
İlahe İllallah Selalar Duası İçin , Muhammedün S.A.V Resulullah Arş-I
Gölgesi İçin Selalar Duası İçin Bir Allah İsmi Ya Celil Etme Sefil
Gönder Delil İlahi Yarabbi Hacetimizi Rahmet Deryasına Ulaştır Duaya
Açılan Elleri İcabete Eriştir Allah’ım Senden Başka Kimsemiz Yoktur La
İlahe İllallah Arş-I Alaya Muhammedün S.A.V Resulullah Şükür Mevlaya
Gani Allah Dualarımızın Kabul Olmasını Dileriz Ya Rabbi Ya Rabbena Her
Halimiz Malumdur Sana İnayet Eyle Yüzbinkere Hamd Ederiz Sana Cennet-İ
Ala’da Cemalini Göster Bize La İlahe İllallah Günahlarımızı Affeyle
Muhammedün S.A.V Resulullah Makamımızı Nur Eyle İalahi Ya Rabbim Son
Nefesimizde Kendimize Hakim Olamadığımız Zaman Bu Duayı Sana Emanet
Ediyoruz Erde Geçte Dağda Taşda Sen Yetiştir Son Nefesde
Ya Muhammed Salatu Sala’ya Yolladım Mevla’ya Sen Bizim Muradımızı Ver
Allah’ım Gelecek Cumaya La İlahe İllallah Ve Celle Celalühü Edası İle
Muhammedün S.A.V Resulullah Gölgesi İle Rabbim Muradımızı Ver Melekler
Duası İle
La İlahe İllallah Kalbimizi Karartma La İlahe İllallah Rızkımızı
Azaltma La İlahe İllallah Kabrimizi Daraltma La İlahe İllallah Senden
Başka Kapı Arartma La İlahe İllallah Sabır Muhammedün S.A.V Resulullah
Azapsız Kabir Nasip Eyle
Allah’ım Bizi Affeyle Her Derdimizi Defeyle Rızkımızı Bol Eyle
Kabrimizi Nur Eyle Kabre Girdiğimiz Zaman Sual Meleklerini Asan Eyle

Evvelim Allah Ahirim Allah

Kalbimde Beytullah La İlahe İllallah Muhammedün S.A.V Resulullah Eşhedü
Enla İlahe İllallah Ve Eşhedü Enna Muhammeden Abduhu Ve Resuluhu
Diyerek Çene Kapamak Nasip Eyle Allah’ım Şeytanın Şerrinden Düşmanın
Mekrinden Bilhassa Nefsimizin Şerrinden Kabirdeki Yılanlardan Ölümün
Dehşetinden Kabrin Dehşetinden Sıratın Zulmetinden muhafaza eyle ÖLÜMÜN
HAYIRLISINI ÜÇ AYLARIN BİRİSİNİ YASİN’İN YARISINI OKURKEN ÖLMEYİ NASİP
EYLE YARABBİ

El fatiha

Dualar

Cuma günü ikindi namazı ile güneş batmasına kadar olan zaman diliminde Allah’dan isteyin. Dua edin.

Cuma günü”La ilahe illa ente ya hannanü ya mennanü ya bedias semavati vel erdi ya zel celali vel ikram”” bu dua ile dua eder ve Allah’dan isterse ,Allah mutlaka duanıza karşılk verir.

Cuma günü akşam ezanına 45 dakika kala “Ya Meliki Muktedir sin Allah’ım bana yardım et” ismini (100) defa tekrarlayıp sonrada dileğinizi dileyin, sıkıntınız gider,huzur vr rahata erersiniz.

---------------------------------------------------

Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:

(Cuma gecesi Kehf suresi okuyan, Kıyamette, yerden göğe kadar bir nurla
aydınlanır. İki Cuma arasında işlediği günahlar da affolur.) [Tergib]

(Cuma günü 80 salevat getirenin, 80 yıllık günahı affolur.) [Dare Kutni]

(Cuma günü veya gecesi Duhan suresini okuyana Cennette bir köşk ihsan
edilir.) [Taberani]

(Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın, günahları affedilir.) [İsfehani]

(Cuma günü gusledenin günahları affolur.) [Taberani]

(Cuma günü sabah namazından önceEstagfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh, okuyanın, deniz köpüğü kadar da olsa günahları affolur.) [İbni Sünni]

(Cuma namazından sonra, yedi defa ihlas ve muavvizeteyn okuyanı, Allahü
teâlâ, bir hafta, kazadan, beladan, kötü işlerden korur.)

Cuma gecesi iki rekat namaz kılıp, her rekatta bir Fatiha, bir Ayet-el Kürsi, 15 İhlas okuyup selam verdikten sonra bana bin salevat okuyan, beni rüyada görür.”

Cumâ namazından sonra şu duâyı okumak müstehabdır: Allahümme yâ ganiyyü, yâ hamîdü, yâ mübdiü, yâ mu’îdü, yâ rahîmü, yâ vedûd. Eğninî bihalâlike an harâmike ve bifadlike ammen sivâke.

Ey Ganî, Hamîd, Mübdi, Mu’îd, Rahîm, Vedûd olan Allahım. Beni halâl ettiklerinle iktifâ ettir, haramlara düşürme. Fadlınla, ihsân ederek beni Senden başkasına muhtâc etme! demektir.

Bu duâya devam edenleri Allahü teâlâ başkalarına muhtâc etmez ve ummadığı yerden rızıklandırır.

Abdullah bin Ömer buyurdu ki: Hâceti olan bir kimse çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri oruç tutsun. Cuma günü temizlenip namaza gitsin. Az veya çok sadaka versin. Namazdan sonra şu duâyı okursa Allahü teâlâ’nın izni ile duâsı kabûl olur.
Allahümme innî es’elüke bismike bismillâhirrahmânirrahîm. Ellezî lâ ilâhe illâ hû. Âlimül ğaybi veşşehâdeti hüverrahmânürrahîm. Ve es’elüke bismike bismillâhirrahmânirrahîm. Ellezî lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Ellezî meleet azametühüsse-mâvâti vel arde. Ve es’elüke bismike bismillâhirrahmânirrahîm. Ellezî lâ ilâhe illâ hüve ve anet lehül vücûhü ve haşe’at lehül ebsâru ve veciletil kulûbü min haşyetihi en tusalliye alâ Muhammedin ve en tu’tînî hâcetî, diyerek hâcetini söylemelidir.

--------------------------------------------

Cuma günü dilek duaları

Herhangi bir kimse cuma gecesi her ne hayırlı dilegi için olursa olsun 100 kere essalatü ves-selamü aleyke ya seyyidi ya rasulallah huz bi yedi.kallet hileti edrikni. salavat-ı şerifini okursa dilegi gerçekleşir, bu dünya ve ahirete ait hayırlı muratlarına erişir. Bir zaman vardır ki Allah(c.c) gökyüzüne inerek kullarının dilek ve dualarını bizzat dinler.İşte bu zamanda yapılan dualar hiçbir zaman geri çevrilmez.Bu zaman gece yarısından sabah ezanı okunana kadar olan vakittir. Gece yarısının yanı sıra, Cuma gecesi, Cuma günü sala vakti, kandil gecelerinde, ramazan ayında, oruçlu iken dua edilmelidir. İş ve rızk için dua edilecekse, Perşembe günü güneş doğduktan 45 dk sonra dua edilmelidir. Tüm dilek ve istekleriniz için, Cuma günü sabah güneş doğduktan 45 dk sonra öğleye kadar tüm dilek kapıları açık olur. Dua Cuma haricinde verilen zamanlardan sonra 1saat içinde dua edilmelidir Önemli bir dilek duası (70 kere “Yâ Allah, Yâ Rahmân, Yâ Rahîm, Yâ Kaviyyü, Yâ Kâdir” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.) Allah rızası için okumalı. Bir seferde 70 defa okumalı, 71 olsa olmaz, yanına başka isim konsa olmaz, bu bir şifredir. İsm-i a’zam, ism-i Celal, Esma-ül Hüsna’dır. Her namazdan sonra okuyana ne mutlu! Hiç olmazsa günde bir defa okumalı.

Kaynak Linki : http://www.forumdas.com/konu/cuma-gunu-dilek-duasi.179719/

Allah’ım
Habibin Muhammed Mustafa’ya, ailesine ve dostlarına rahmet eyle ve onların katındaki hürmeti için dualarımıza icabet et.
Ya Rabbi,, borçlularımızla, yetimlerimizle, yuvası dağılmışlarımızla, sevdiğini kaybetmişlerimizle, hastalarımızla,kırgınlarımızla, çaresizlerimizle,borçları yüzünden evine giremeyen ya da insan içine çıkamayanlarımızla, iftiraya uğramışlarımızlagünahlarımızla, yanlışlarımızla, eksiklerimizle, salavatlarla, ayetlerle, surelerle, dualarla kapına gelip rahmetini arıyoruz..
Allah’ım kapını yüzümüze kapatma. Kendi lütfun ve rahmetinle bizlere açtığın dua kapılarını bizim için hep açık tut. İnsana apaçık bir düşman olan şeytanın aldatmalarından bizleri koru. Tüm kardeşlerime güç, sabır, gayret, sevgi, birlik ve beraberlik nasib et ki İZNİNLE her daim bu samimi dostluğu çizgisinde Senin rahmetini arayalım ve ümid edelim ve bulabilelim. AMiN!
Cümleten Hayirli Cumalar İNŞALLAH

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…