Dualarımızın kabulü icin Ismi Azam duası okuyoruz

OKUNDU YAZ TATLIM.BEN TOPLU OKUYORUM.YAZMAYI UNUTUYORUM NE OLUR KUSURA BAKMA.MISAFIRIM GELICEK YOGUNUM BU ARALAR.GIRIP BUTUN TOPIKLERE BAKIYORUM YAZMAYA CALISIYORUM AMA UNUTTUYSAM OZUR.

Hayırlı cumalar herkeseBu gece mübarek gece bol bol dua etmeyi unutmayın kızlar ben gece paylaşacağım yıne dualar ısteyen okur:)
Canim benimde cok ihtiyacım var bu aralar sıkıntım çok sağlığımla hemde biliyorsun nişanlımin ailesiyle sorunlar devam ediyor benide unutmayin dualarinizda canlarim

Her gün bir arkadaşımız icin 5 ismi azam + 5 amenarrasulü okuyoruz.

Sıra A ay__060 de
Duası: (isim: Lara)

Erkek arkadasımla aramız kötu aramızın düzelmesini ıcin dua ıstıyorum

Listemiz

1. A ay__060 ................5 ismi azam + 5 amenarrasulü //
2. @yasmin5846..........5 ismi azam + 5 amenarrasulü //
3. GURBET KUSU ...............5 ismi azam + 5 amenarrasulü //
4. redvelvetcake ........5 ismi azam + 5 amenarrasulü //
5. B berirem .................5 ismi azam + 5 amenarrasulü
6. M mlkem ...................5 ismi azam + 5 amenarrasulü //
7. @suleeeem ...............5 ismi azam + 5 amenarrasulü //
8. mirac75 .................5 ismi azam + 5 amenarrasulü //
9. damla_22 ..............5 ismi azam + 5 amenarrasulü //
10. tubatesbih ............5 ismi azam + 5 amenarrasulü //

BEN OKUMUŞTUM KIZCELER YAMAMIŞMIYIM...

Sıra A ay__060 de
Duası: (isim: Lara)

Erkek arkadasımla aramız kötu aramızın düzelmesini ıcin dua ıstıyorum

Listemiz

1. A ay__060 ................5 ismi azam + 5 amenarrasulü //
2. @yasmin5846..........5 ismi azam + 5 amenarrasulü //
3. GURBET KUSU ...............5 ismi azam + 5 amenarrasulü //
4. redvelvetcake ........5 ismi azam + 5 amenarrasulü //
5. B berirem .................5 ismi azam + 5 amenarrasulü //
6. M mlkem ...................5 ismi azam + 5 amenarrasulü //
7. @suleeeem ...............5 ismi azam + 5 amenarrasulü //
8. mirac75 .................5 ismi azam + 5 amenarrasulü //
9. damla_22 ..............5 ismi azam + 5 amenarrasulü //
10. tubatesbih ............5 ismi azam + 5 amenarrasulü //

Sıra A ay__060 de
Duası: hayırlı evlatlar

Listemiz

1. A ay__060 ................5 ismi azam + 5 amenarrasulü
2. @yasmin5846..........5 ismi azam + 5 amenarrasulü
3. GURBET KUSU ...............5 ismi azam + 5 amenarrasulü
4. redvelvetcake ........5 ismi azam + 5 amenarrasulü
5. B berirem .................5 ismi azam + 5 amenarrasulü
6. M mlkem ...................5 ismi azam + 5 amenarrasulü
7. @suleeeem ...............5 ismi azam + 5 amenarrasulü
8. mirac75 .................5 ismi azam + 5 amenarrasulü
9. damla_22 ..............5 ismi azam + 5 amenarrasulü
10. tubatesbih ............5 ismi azam + 5 amenarrasulü

cuma günü gecesi yapılacak ibadetler, cuma gecesi okunacak dualar
cuma gecesi ibadetleri

Cuma gecesi yapılacak ibadetler
İbni Abbas'dan rivayet edildiğine göre Rasullulah (aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur:
Cuma gecesi veya günü YASİN ve SAFFAT surelerini okuyan kişiye Allahu Teala hz. dilediklerini verir.

Her kim cuma gecesi Bakara ve Ali İmran surelerini okursa, onu yedinci kat gökle,yedinci kat yer arası kadar sevap verilir. (suyuti)

EBU HUR EYRE den rivayetle: Cuma gecesi DUHAN suresini okuyan, sabaha affolunmuş olarak çıkar.(tirmizi)

EBU UMAMEDEN RİVAYETLE:"Her kim cuma gecesi veya günü DUHAN süresini okursa ,Allahu Teala kendisine cennette bir köşk yapar.

SAİD EL HUDRİ R.A dan ri vayetle:
"Her kim cuma gecesi kehf suresini okursa, kendisiyle Kabe arası o kişi için nur gibi parlar."

Enes radıyuallah anh dan rivayet edildiğine göre, cuma gününde ve gecesinde bana çok salat okuyun böyle yapana kıyamet gününde şahit ve şefaatçi olacağım."(beyhaki)

1) ibni Ömer (ra) rivayetile bildirildigi uzre,"cuma gunu veya gecesi 'sure-i kehf'okumak çok sevaptir.2 cuma arasinfaki hatalarin affolur ve fitnelerden korur.okuyan için semaya nur yukselir"
Yine bu surenin fazileti hakkinda muslim ve taberani'nin rivayetiyle efendimiz (asm) şöyle buyurmustur; "Azamet ve fazilet bakimindan yerle gok arasini dolduran sureyi size haber vereyim mi?O ' kehf ' suresidir..."
"Basindan 10 ayet okumanin çok buyuk sevabi vardir.onu ezberleyip okumaya devam eden,deccalin fitnesinden korunmustur"(muslim)

"Kim kehf suresi'nin sonundan 10 ayet okursa,deccal çiksa ona zarari dokunmaz"(taberânî)

2) Ebû Hureyre(ra) rivayetiyle peygamber (asm)soyle buyurur; "Her kim cuma gecesi 'Duhan' suresi okursa gunahlari bagislanir"

Baska bir hadiste de"her gece okuyan için 70 bin melek istigfar eder" buyurmustur peygamber (asm).

3)Hadis-i serifte "hz.peygamber (as)'secde' ve 'mulk' u okumadan uyumazdi.kurtariciniz olan 'secde suresi'ni okuyunuz"diye buyrulmustur (suyuti)

4)"Cuma gecesi ve cuma gunleri "kiyamet" suresini okuyan,ahiret ve kiyamet zorluklarindan kurtulur" buyrulmustur.
(bknz.surelerin fazileti:Yusuf Tavasli)

5)Peygamber (as)"her kim bana cuma gecesi 100,cuma gunu de 100 salavat getirirse ,baska bi hadiste 'cuma gunu bana 1000 salavat getirirse' dunyadayken cennetteki yerini gormeden olmez" buyurur.(enes b.malik-(ra)-ve birçok sahabe rivayet etmistir)

6)Yine Ebû Hureyre ve Enes b.malik rivayetiyle"cuma gecesi aksamla yatsi arasi 2 rek'at "salatu'l-valideyn"namazi kimak,sevabini anne ve babaya bagislamak onlarin hakkini odemis gibi sevaba denktir."buyrulmustur...

"Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah’ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır.” (Cuma 9)

Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyuruyor:Üzerine güneşin doğduğu en hayırlı gün, cuma günüdür. (Çünkü ilk insan) Adem o gün yaratıldı, o gün cennete kondu, o gün dünyaya indirildi, o gün tevbesi kabul edildi, o gün öldü ve kıyâmet o gün kopacaktır. (Müslim – Tirmizî – Nesâî)

Allah (c.c.) cumartesi gününü Hz. Mûsa’ya, pazar gününü Hz. İsa’ya ve haftanın en faziletli günü olan cumayı da Son Peygamber Hz. Muhammed’e kutsal kıldı. Gerçi günahsız geçen her gün kutsaldır ama cuma gününün farklı özellikleri vardır;

Hz. Âdem cuma günü yaratıldı: Yeryüzünün halifesi ve cennetin adayı olan ilk insan, cuma günü yaratıldı ve evrendeki canlılar âlemine katıldı.

Cuma günü cennete kondu: Gerçekte ruhsal ve duygusal açıdan cennetteki yaşam koşullarına göre yaratılan Hz. Âdem, önce öz vatanı olan cennete kondu ki, cennetin güzelliği bilinçaltına yerleşsin de geçici dünya hayâtına aldanmasın.

Cuma günü dünyaya indirildi: Hz. Âdem ile Hz. Havva dünyaya geri gönderilmeyip sürekli orada yaşasalardı, cennette üreme olmadığından evrendeki insan sayısı iki kişi ile sınırlı kalacak ve o güzelim cennet boş kalıp, anlamsız olacaktı.

Cuma günü tevbesi kabul olundu: Yasaklanmış meyveyi yediği için dünyaya sürgün olarak gönderilen Hz. Adem, sürekli ağladı ve cuma günü icâbet saatinde tevbesi kabul olundu. Hz. Âdem cuma günü öldü: Bin yıl kadar bu dünyanın kahrını çeken ve cennet özlemi ile yanan Hz. Âdem, cuma günü âhiret âlemine göçerken ardından kırk bini aşkın evlât ve torunlar bıraktı.

Cuma günü kıyâmet kopacak: Ölüm ve kıyâmet sözcükleri kulaklarımıza pek hoş gelmese de gerçekte ikisi de mü’minler için İlâhi bir lütuftur. Çünkü ölüm yaşlılıktan, hastalıktan bunalan ve toplumdan dışlanan insanları dünya zindanından kurtarıp Berzah âlemine kavuşturur. Kıyâmet olayı da Berzah âlemindeki mü’minleri öz vatanları olan cennete ve Cemâlullah’a kavuşturur.

Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyuruyor:
Cuma günü ya da cuma gecesi ölen müslümanı, Allah kabir fitnesinden korur. (Tirmizî)

Cuma günü ya da cuma gecesi (perşembeyi cumaya bağlayan gece) ölen ve cuma günü kabre gömülen müslüman, kabir fitnesinden yani Münker ve Nekîr meleklerinin aşırı sorgulamasından ve kabir azabından korunur. Cuma günü ya da cuma gecesi ölen müslümanlar, bazı imtiyazlara ve mânevî avantajlara kavuştukları gibi, cuma günü ve cuma gecelerini ibâdetle geçiren ve hayırlar yapan müslümanlar da kuşkusuz daha fazla imtiyazlara ve daha fazla mânevî avantajlara (sevaplara) kavuşurlar.

Bu nedenle perşembe günü güneşin batışı (akşam ezanı) ile başlayan cuma gecelerini ve tanyerinin ağarması (imsak vakti) ile başlayan mübarek cuma günlerini değerlendirmeye özen gösterelim.

Onda (Cuma gününde) bir an vardır ki eğer bir müslüman namaz kılarken (ibâdet ederken) o vakte rastlar ve Allah’tan bir şey isterse onun dileğini kuşkusuz verir. (Buhârî – Müslim)

Cuma gününde bir zaman birimi vardır, ona icâbet saati (duaların kabul edildiği vakit) denir.

Hz. Âdem’in tevbesi cuma günü icâbet saatinde kabul edildiği gibi icâbet saatinde tevbe edenlerin tevbeleri, dua edenlerin duaları ve ibâdet edenlerin ibâdetleri kabul edilir.

Hastası olanlar, gönlü daralanlar, işi bozulanlar, borcu olanlar, eşinden şikâyeti olanlar ve evinde huzuru olmayanlar, cuma günü icâbet saatinde dua edip salâvât getirsinler ve Allah’a yalvarsınlar.

Peki, icâbet saati ne zaman?
İcâbet saatinin cuma gününün hangi vaktinde olduğu kesin olarak bilinmemekle birlikte, Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bir hadis-i şerîfinde şöyle buyuruyor:
O (icâbet saati) imamın minbere oturduğu andan, namazın kılındığı vakte kadardır (Müslim)

Kuşkusuz en faziletli gününüz, cuma günüdür. Bu nedenle o gün bana çok salâtü selâm getiriniz. Çünkü sizin salâtü selâmınız bana ulaştırılır. (Ebû Dâvûd – İbni Mâce – Nesâî)

Cuma günleri müslümanların haftalık bayramı ve resmi tatil günüdür. Bazı ülkelerde bu kural uygulanmasa da hüküm değişmeyeceğinden, dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan müslümanlar cuma günlerini bayram olarak algılamalı, hediyeleşmeli ve birbirlerini tebrik etmelidirler.

Cuma akşamı güzel bir boy abdesti alıp arkasından namaz abdesti alın.2 rekat Allah rızası için namaz kılın.Arkasından tüm günahlarınızın affı için dua edin.Ve peygamberimize salavat getirin Niyetinizi yapın ve bu duayı 40 defa okuyun.Sabırla bekleyin.Asla kabul olmaz yada olmayacak diye düşünmeyin.

Bismillahirrahmanirrahim
Subhanel alimillezi lem yechel
subhanel kadiymillezi lem yezel
subhanel cevvadillezi lem yebhal
subhanel haliymillezi la ya’cel
allahümmakdı haceti ya allahu ya allahu ya allahu
ya rabbi ya rabbi ya rabbi
ya hayyu ya kayyumu ya zel celali vel ikrami birahmetike ya erhamer rahimiyn
vel hamdü lillahi rabbil alemin…

Cuma namazı için gusletmek, güzel koku sürünmek, yeni, temiz giyinmek, saç, tırnak kesmek sünnettir. Tırnakları Cuma namazından önce veya sonra kesmek sünnettir. Namazdan sonra kesmek efdaldir. (Dürr-ül-muhtar)

Hadis-i şerifte, (Cuma günü tırnak kesmek şifaya sebeptir) buyuruldu. (Ebuş-şeyh)

Perşembe günü de tırnak kesilebilir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Ya Ali, tırnak Perşembe günü kesilir. Cuma günü de, koku sür ve yeni elbise giy.) [Deylemi]

(Cumaya perşembe gününden hazırlanın!) [Hatib]

Cuma günü İslam dininde bayram kabul edilen günlerden biridir.

Bu gün özellikle Sela ile Öğle namazı arası yapılan dualar,ikindi ile akşam arası yapılan dualar,sabah namazından sonra yapılan dualar çok makbul saatlerden yapılan dualardır ve kabul olmaya şayandır.

Perşembe gecesinden yapılan bir güzel boy abdesti ile perşembe gecesinden başlayın dua etmeye.O gece Allah rızası için 2 rekat namaz kılın,Allah’a hamd ve peygamberimize salavat getirin.

Cuma Sabahı mutlaka sabah namazına kalkmaya çalışın.Allah ile dostluk kurun ve ona yaklaşın.Samimi bir şekilde isteklerinizi bildirin.Eğer istekleriniz Allah’ın emirlerine uygun bir şey ise Yüce Allah isteklerinize mutlaka cevap verecektir.

Cuma günü yapılacaklar(Dünya ve ahiret saadeti için)

Hadis-i şeriflerde buyruluyor ki:

(Cuma gecesi Kehf suresi okuyan, Kıyamette, yerden göğe kadar bir nurla aydınlanır. İki Cuma arasında işlediği günahlar da affolur.) [Tergib]

(Cuma günü 80 salevat getirenin, 80 yıllık günahı affolur.) [Dare Kutni]

(Cuma günü veya gecesi Duhan suresini okuyana Cennette bir köşk ihsan edilir.) [Taberani]

(Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın, günahları affedilir.) [İsfehani]

(Cuma günü gusledenin günahları affolur.) [Taberani]

(Cuma günü sabah namazından önce, “Estağfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh” okuyanın, deniz köpüğü kadar da olsa günahları affolur.) [İbni Sünni]

(Cuma namazından sonra, yedi defa ihlas ve muavvizeteyn okuyanı, Allahü teâlâ, bir hafta, kazadan, beladan, kötü işlerden korur.) [İ.Sünni]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…