- 26 Aralık 2014
- 6.680
- 8.755
- 31
-
- Konu Sahibi redvelvetcake
Canım islam alimleri ismi azam duasının hangisi olduğu hakkında ittifak edememişlerdir.İsmi Azam Duası Arapça Okunuşu
"Bismillahirrahmanirrahim"
"Allahümme inni es'elüke ya alimel hafiyye, ve ya men-is-semau bikudretihi mebniyye, ve ya men-il-erdu biizzetihi mudhıyye, ve ya men-iş-şemsü vel-kameru binuri celalihi müşrika ve mudıyye ve ya mukbilen ala külli nefsin mü'minetin zekiyye ve ya müsekkine ra'b-el-haifine ve ehl-et-takıyye, ya men havaicul-halki indehü makdıyye, ya men neca Yusüfe min rıkk-il-ubudiyye, ya men leyse lehü bevvabün yunadi vela sahibun yağşa ve la vezirun yu'ti ve la gayruhu rabbün yud'a ve la yezdadu ala kesretil-havaici illa keremen ve cuden ve sallallahu ala Muhammedin ve alihi ve a'tini süali inneke ala külli şey'in kadir."
İsmi Azam Duasının Türkçe Anlamı
Hz. Muhammed (s.a.v)'den rivayet edilmiştir. Şöyle buyuruyor...
"Allah'tan başka ilah yoktur. Ancak, Celil ve Cebbar olan O'dur. O'ndan başka ilah yoktur. Ancak bütün kullarının hallerine vakıf olan ve kusurlarını örtbas edendir. Allah'tan başka ilah yoktur. Gece ile gündüzü halk eden O'dur. Allah'tan başka ilah yoktur. Tektir, şeriki yoktur, tektir ve birdir. Biz O'na hamdü sena ederiz. Allah'tan başka ilah yoktur. Ancak O vardır, tektir, ortağı yoktur. Tek bir Allah'tır. Biz O'na ibadet ederiz. Allah'tan başka ilah yoktur. Ancak O vardır, tektir ve ortağı yoktur. Tek bir ilahtır. Bizler O'na şükrederiz. Allah'tan başka ilah yoktur. Allah tektir, ortağı yoktur, Muhammed O'nun Resuü'dür. Hay ve Kayyum O'dur. Allah'ın rahmeti mahlukatının en hayırlısı olan Muhammedin al ve ashabının ve hepsinin üzerine olsun. Şehadet ederim ki Sen hem Rabbimiz ve hem de Halikimizsin. Allah'ım, beni mağfiret eyle, ey Allah, ey Allah, ey Allah Rahmetinle beni yarlığa Zira, Sen merhamet edenlerin en merhametlisisin.
TMM CNM AYNI ANDA YAZMISIZ.YENI GORDUM YAZINI.HAKLISIN COGU YERDE ARASTIRDIM ISMI AZAM VE KENZUL ARS DUALARI HEP FARKLI FARKLI YAYINLANMIS.RABBIM KABUL ETSIN.SIZIN ISMINIZI ANIP DUADA BULUNUCAM BUDA YETERLI INSALLAH.Canım islam alimleri ismi azam duasının hangisi olduğu hakkında ittifak edememişlerdir.
İnternettede dua kitaplarında da farklı farklı ismi azam duaları var.
Mesela yuşa aleyyiselamında okuduğu ismi azam duasıda var o bunlardan da çok çok kısa.
Benim okuduğum çok uzun olan ismi azam.
Tesbihi ismi azam duası yazıyor kitapta.
Benimki hepsini kaplıyormuş Galiba benim okuduğumun içinde ayetlerde var o yüzden abdestsiz okuyamıyorum
Ama sizin okuduğunuz abdestsiz okunabiliyormuş.
Yani herkesin okuduğu ismi azam duası geçerli canım.
İstediğini okuyabilirsin Allah kabul etsin
Yok canım dogru o da dogru okudun sen sadece bırcok farklı ismi adam duası var onu konuşuyordu arkadaslar yoksa hıcbır yanlıs degıl merak etmeKızlar nisaya okudum Rabbim nisaya hayırlı eş versin ismi azamda okudum ilk sayfaya göre okudum yanlış mı okudum
YOK TATLIM YNLIS DEGIL TABIKI.BIR COK YERDE ISMI AZAM DUASI FARKLI SEKILDE YAZILMISTI SORDUM HERKES AYNISINIMI OKUYOR DIYE CNM.RABBIM NIYETIMIZI BILIYOR .KABUL EDER INSALLAH.Kızlar nisaya okudum Rabbim nisaya hayırlı eş versin ismi azamda okudum ilk sayfaya göre okudum yanlış mı okudum
Eksiğin varsa ben okurum canımArkadaslar ben hayirli es ve is icin dua istiyorum. Hastayim iki gunden beri moralim cok bozuk, evlenip cocugum olursa gecermis bu hastalik5 senedir cekiyorum.
Ben ismi azam okuyamiyorum, mlkem benim icin 1 tane okuyacakti. 2 tane kaliyor, onuda okumasam olur mu.( regl oldum okuyamiyorum)
3 ismi azam okumam gerekiyormus canim, regl oldum okuyamiyorum. ! ini mlkem okuyacakti 2 tanesi kaldi ama sende uzununu okuyormussun, cok zamanini alir , kisasindan 2 tane okuyabilirmisin, seninde cok vaktini almak istemem canimEksiğin varsa ben okurum canım
Canım çok üzüldüm geçmiş olsun inşallah iyi haberlerini alcaz bir gün bende okurum canım okuyayım mı3 ismi azam okumam gerekiyormus canim, regl oldum okuyamiyorum. ! ini mlkem okuyacakti 2 tanesi kaldi ama sende uzununu okuyormussun, cok zamanini alir , kisasindan 2 tane okuyabilirmisin, seninde cok vaktini almak istemem canim
Tamam canım 2 tane kısadan okuyorum senin için şimdi3 ismi azam okumam gerekiyormus canim, regl oldum okuyamiyorum. ! ini mlkem okuyacakti 2 tanesi kaldi ama sende uzununu okuyormussun, cok zamanini alir , kisasindan 2 tane okuyabilirmisin, seninde cok vaktini almak istemem canim
kızlar volhat için haber vermedim okundu yazarmısnız şimdi okuyacağım iki arkadaşa da
Okudum. Rahman ve Rahim olan Allah C.C. kabul etsin.
RabbimDualarımızın kabulü icin Hz. Yunusun duasını okuyoruz
Sıraredvelvetcake arkadasımızda
“Lâ ilâhe illâ ente, sübhâneke, innî küntü mine’z-alimin"
1. C camenta58 ..............100 + 1 İsmi Azam //
2. A ay__060 .................100 + 1 Ismi Azam //
3. @volhat.....................100 + 1 ismi azam //
4.mirac75 ..................100 + 3 Ismi azam //
5.redvelvetcake .........100 + 1 Ismi azam //
6.nisa1234 ................100 + 3 Ismi Azam //
7. @riseboz....................100 + 1 Ismi Azam
8. M mlkem ...................100 + 1 Ismi Azam //
9.damla_22 ...............100 + 1 Ismi Azam //
10.Turta Yagmuru ......100 + 1 Ismi azam
11.suleeeem ................100 + 1 Ismi azam //
12.ya se min ...........100 + 1 Ismi azam //
13.GURBET KUSU ...............100 + 1 Ismi azam //
Bende okudum, kuzum. Dün haber veremedim.Canlar bır tek siz kaldınız:)