- 16 Eylül 2009
- 3.469
- 3.747
-
- Konu Sahibi redvelvetcake
- #2.261
Evet canım ben de oyle dusundum. Yıne 9 kısı olacağız gıbı görünüyor. Benım düşüncem günde toplam 786 besmele olacak sekılde 87 x 8 , dua sahıbı de 90 tane besmele çekecek. Bır de kısı bası yıne uc ısmı azam okuyalım dıyorum. Mesela ılk gun sana okuyacaksak sen 90 tane bız 87 tane besmele cekecegız, bır de hepımız kısı bası 3 ısmı azam okuyacagız. Olur mu sence canımyeni duamiz ne olacak cnm ins. adetliykende okuyabilecegimiz bisey olsun bence
begendim canim bence cok guzel besmele her hayrin başidir mantiğiyla dua edebilirizEvet canım ben de oyle dusundum. Yıne 9 kısı olacağız gıbı görünüyor. Benım düşüncem günde toplam 786 besmele olacak sekılde 87 x 8 , dua sahıbı de 90 tane besmele çekecek. Bır de kısı bası yıne uc ısmı azam okuyalım dıyorum. Mesela ılk gun sana okuyacaksak sen 90 tane bız 87 tane besmele cekecegız, bır de hepımız kısı bası 3 ısmı azam okuyacagız. Olur mu sence canım
Salavat ekleyelim dualarimiza...Peygamberimizi de analim dualarimizdaEvet canım ben de oyle dusundum. Yıne 9 kısı olacağız gıbı görünüyor. Benım düşüncem günde toplam 786 besmele olacak sekılde 87 x 8 , dua sahıbı de 90 tane besmele çekecek. Bır de kısı bası yıne uc ısmı azam okuyalım dıyorum. Mesela ılk gun sana okuyacaksak sen 90 tane bız 87 tane besmele cekecegız, bır de hepımız kısı bası 3 ısmı azam okuyacagız. Olur mu sence canım
Allah razı olsun ...Helal olsun canım ben sana dua edecegım ınsallah ıyı kı katıldın ıstedıgın zaman da tekrar gırebılırsın lısteye kapımız acık
Evet canım haklısın. Bellı bır sayı var mı pekıSalavat ekleyelim dualarimiza...Peygamberimizi de analim dualarimizda
Canımm dogru soyluyorsun evet. Bu duayı okumustuk bırkac tur once:) ondan ben yazmadım:)«Yunus Aleyhisselam’ın balığın karnında bulunduğu sürece bu duayı okudu.:
LA İLAHE İLLA ENTE SÜBHANEKE İNNI KÜNTÜ MİNE’Z-ZALİMIN.
Manası :
«Senden başka hak ma’bud yoktur. Seni tenzih ederim. Şüphesiz ki ben zalimlerden oldum»
Her kim bu dua ile herhangi (meşru) bir işinde, dua edecek olursa mutlaka Allah onun bu duasını kabul buyurur.
- Ben öyle bir söz biliyorum ki sıkıntı ve kedere düşmüş bir kimse onu söyleyecek olursa mutlaka o sıkıntı ve kederden kurtulur. O söz, kardeşim Yunus’un sözüdür. Karanlıklar içinde şöyle sesleniyordu: LA İLAHE İLLA ENTE SÜBHANEKE İNNI KÜNTÜ MİNE’Z-ZALİMIN
“Sa’d bin Malik (R.A.), Peygamber’den (S.A.V.) şunu işittiğini rivayet etmiştir:
- Yine aynı konu hakkında Resulüllah (S.A.V.) Efendimiz:buyurdular ki:
Balığın karnında bulunurken Hz Yunusun yaptığı dua şu idi: LA İLAHE İLLA ENTE SÜBHANEKE İNNI KÜNTÜ MİNE’Z-ZALİMİN.» Hadisin son kısmında şu cümleler yer alıyor :
«Herhangi bir müslüman bir şey hakkında bu duayı yapacak olursa, mutlaka Allah onun duasını kabul buyurur.»
«Azız ve Celil Allah’ın ismi (öyle bir isimdir ki) onunla dua edilirse, Allah kabul eder. Onunla bir şey istenilirse Allah verir. O isim, Yunus bin Metta’nın yaptığı duadır.”
«Herhangi bir hasta bu dua ile duada bulunacak olur da bununla kırk defa halini arzederse, mutlaka kendisine şehid sevabı verilir. Hastalıktan kurtulacak olursa günahları da bağışlanmış olur.»
- Diğer bir rivayette buyuruluyor ki:
Ya Resulallah! Benim Allah’ıma karşı bir hacetim var.buyurdular ki: «Balığın karnında bulunurken Zinnun’un yaptığı dua şu idi: LA İLAHE İLLA ENTE SÜBHANEKE İNNI KÜNTÜ MİNE’Z-ZALİMİN.»
- Bazı salihlerden yapılan rivayete göre, salih bir kişi Resulüllah (S.A.V.) Efendimiz’i rü’yasında görmüş. Bunu fırsat bularak sormuş :
Canım oazartesı yenı lısteye başlayacağız gunde 80 kusur besmele uc de ısmı azam okuyacağız kısa sürer okuyabılır mısın bır de bıldırım yapman gerekıyor günlükkızlar merhaba listeye bende katılabilir miyim çok okuyamasam da elimden geleni yapmaya çalışırım
Belki haftasonu yapamayabilirim haftasonu evde olduğum için yetişemiyorumCanım oazartesı yenı lısteye başlayacağız gunde 80 kusur besmele uc de ısmı azam okuyacağız kısa sürer okuyabılır mısın bır de bıldırım yapman gerekıyor günlük