• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dua edelim mi?Tüm Kalbimizle ama

kızlar dualarım kabul oldu
ALLAH hepinizden razı olsun
dualarınızı esirgemediniz benden
hayırlısıyla benimde işim var artık
inşallah kalıcı olurum
çok teşekkür ederim kızlar çook
:Saruboceq:

kızlar geçen hafta yazmıstım duaya
sınawdan geçmek için
geçtim :)) hakkınızı helal edin :)

ikinize de çok sevindim tatlışlar. maşallah :nazar:

alkisalkisalkis

canım cok sevındım bugun bu topık guzel haberler aldı ınsallah devamı gelır
cok opuyorum canım tebrıkler

malibum çok sevindim :asigim:
RABBİM dualarımızı yavaş yavaş kabul ediyo
helal olsun ne demek

ikinize de çok sevindim tatlışlar. maşallah :nazar:

alkisalkisalkis

teşekkür ederim melekllerimmmm :))) benim için sevinmeniz beni cok mutlu edio canlarım

PAYLAŞMAK İSTEDİM CANLAR..DUALARINIZ KABUL OLSUN İNŞALLAH..

Moraliniz mi bozuk? Öyleyse HEMEN duzeltin!

''Müminde Stres Olmaz'' diyordu bir Psikiyatr. Cümle, çok iddialı bulunmuştu.

Kur'an Kıssalarına eğildikçe, insanın yaşayabileceği bütün sıkıntıları Nebi ve Rasüllerin yaşadığını gördü. Onlar bütün belalara rağmen ilahi huzuru yakalamışlardı.

Kur'an'a bir de bu gözle bakmalıydı. Kıssalara göz gezdirdi, çekilen eziyetlere işaretler koydu:

-Yusuf (a.s.), kardeşlerinin hasedi sonucu kuyuya atılmış, esir pazarlarında satılmış, iftiraya uğramış, hapislerde yıllamış, babasına, kardeşine hasret kalmış ama yılmamıştı.

Ümidin, tevekkülün ödülü olarak Mısır'a sultan oldu.''Derdim çok'' diyen hangi insan, Yusuf (a.s.) kadar bela çekmiş olabilirdi?. .

-Yakup (a.s.), 40 sene evlat hasretiyle kavrulmuş, ağlamaktan âmâ olmuş, ümit kesmeden Rabbine yönelmiş, hem gözleri açılmış, hem de evladına kavuşmuştu.

-İsa (a.s.), en yakın talebelerinden biri tarafından arkadan vuruluyor, ihanete uğruyordu.

-Zekeriyya (a.s.), kavmi tarafından öldürülmek üzere kovalanmış, bir ağaç kovuğuna sığınmış ama testere ile biçilmekten kurtulamamıştı. Testere ile bedeni biçilen Zekeriyya'dan çıkan tek ses: ''Huuuu, Huuuu, Huuuu'' idi.

-Nuh'a (a.s.) öz oğlu bile iman etmemişti.

-Lut (a.s.), tebliğinde yalnız kalırken, fitne grupları ile işbirliği yapan; aynı yatağı paylaştığı karısı idi!..

-Tertemiz bir genç kızken Meryem'in ( a.s.) iffetine dil uzatılıyordu. İftira ve hakarete uğrayan Meryem, sırlı bir Rasüle anne; gelecek nesillere örnek-mucize bir hanım oluyordu.

Kadından Rasül-Nebi yoktu ama Allah (c.c.) Meryem'e Cebrail'ini yolluyor, vahiy Meryem'den doğuyordu!...

-Eyyub (a.s.), deve - koyun sürüleri sahibi iken ağır bir illetle yatağa düşüyor, tüm servetini yitiriyordu. Etrafında kimse kalmamış, dışlanmış, insanlar, iniltilerinden rahatsız olmamak için Onu karısı ile bir tepe üzerinde yalnız konaklamaya mecbur etmişti.Sabrının ödülü olarak şifa bulan, 70'inden sonra delikanlı gibi ayağa kalkan da yine Eyyub'tu...

-Musa (a.s.), kavmi ile birlikte uzun bir sürgün yasamıştı.Mutlulukları için çırpındığı kavmi mucizeye şahit olduğu halde iman etmiyor, en zor anlarda Musa'yı ( a.s.) yalnız bırakıyordu.

-Kainatın Efendisi Hz.Muhammed ( s.a.v) doğmadan önce babadan yetim, altı yaşında, hem de bir yolculukta anneden öksüz kalmış, 8 yaşında dedesini kaybetmiş, tebliğinin ilk yıllarında karısı ve amcasının ölümleriyle sarsılmıştı.

Kendi kavmince hakaret, aşağılama, ambargo, dışlama, taciz etme vb sıkıntıları çekmekle kalmayıp memleketinden ayrılmak durumunda kalan da O (s.a.v.) idi.
Ömrü savaşlarla geçmiş, buğday bir yana arpa ekmeğine karnı doymamıştı.''Ahh Mekke'' dediği çok olurdu.Rasül gurbette yaşamış, gurbete defnedilmişti.

Şimdi siz bütün bunlardan sonra hala ''Moralim bozuk, hayattan zevk almıyorum, stresteyim'' mi diyorsunuz?

Pes yani!..

Kur'an gibi kitabınız, o kitapta onlarca Rasül ve Nebiniz, Kainat Güneşi gibi Önderiniz olacak da stresteyim diyeceksiniz öyle mi?..

Yakışıyor mu size?!..

Kıssaları yeniden okuyun!...

Tarih okur gibi değil, kendinizi Rasül-Nebilerin yerine koyarak, sahnede başrol oynadığınızı düşünerek, olayın içine girerek okuyun.

Göreceksiniz ne stres kalacak, ne de sıkıntı!..

Sabrın, tevekkülün, teslimiyetin eminliği ile huzur müjdesi alacaksınız.

Niye mi bu kadar iddialıyım?

Ben değil, böyle olacağını Allah söylüyor:

Sabredenleri müjdele!...O sabredenler, kendilerine bir belâ geldiği zaman:

''Biz Allah'ın kullarıyız ve biz O'na döneceğiz.'' derler.

İşte Rablerinden bağışlamalar ve rahmet hep onlaradır.

Ve doğru yolu bulanlar da onlardır.

(Bakara-155 / 157)

Mehmet DOĞRAMACI

pınar ipekçi yazını okuduğumda tüylerim diken diken oldu çünkü benim de bugün canım çok sıkkındı ve bir huzur kapısı arıyordum işte tam o sırada yazını okudum içim rahatladı paylaşımın için teşekkür ederim Rabbim bizlere taşıyamayacağımız yük vermez inşallah..
bu arada duaya ihtiyacım var dua listesine hangi gün başlıyosunuz kızlar

Pınar ipekçi
Muhteşem bir yazydı.
Paylaştığın için çooook teşekkürler
ara ara dönüp tekrar okuyacağım

pınar ipekçi yazını okuduğumda tüylerim diken diken oldu çünkü benim de bugün canım çok sıkkındı ve bir huzur kapısı arıyordum işte tam o sırada yazını okudum içim rahatladı paylaşımın için teşekkür ederim Rabbim bizlere taşıyamayacağımız yük vermez inşallah..
bu arada duaya ihtiyacım var dua listesine hangi gün başlıyosunuz kızlar

cnm çok mutlu oldum yüreğindeki huzura vesile olabildiğime..rabbim bu yazının sahibinden de razı olsun..
:Saruboceq:

Pınar ipekçi
Muhteşem bir yazydı.
Paylaştığın için çooook teşekkürler
ara ara dönüp tekrar okuyacağım

opuyorumnanaktan

meraba bayanlar bende dua lıstesıne gırmek ıstıorum..benımde duaya ıhtıyacım warr hemde acıll:(

LİSTEYİ KOPYALAYALIM VE DUAMIZI EKLEYELİM. ALLAH KABUL ETSİN...

***** !!!!! ( ÖNEMLİ ) *****
duamızı yazarken 3. tekil şahısa göre yazarsak okuyan
için daha kolay olur ve anlam kaybına uğramaz....

DUA ŞEKLİMİZ AŞAGIDAKİ ŞEKİLDE OLURSA DAHA MAKBUL OLUR..

( MECBUR DEĞİLDİR..YETER Kİ DUA EDELİM )

3 kere Allahümme salli ve sellim ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed
Eüzübillahimineşşeytanirracim BismillahirRahmanirRahim
1 kere Fatiha
3 kere "Estağfirullah" denilecek
niyet ettim Allah rızası için teheccüd namaz kılmaya
teheccüd namazı kılınır.... (2 ile 8 rekat arası)
bitince ayağa kalkmayarak 1 Ayetel Kürsi (bilmeyenler 1 fatiha okur)
33 defa Sübhanellah, 33 defa Elhamdülillah, 33 defa Allahüekber (diyerek tespih çekilir)
Kenzül ars duası okunur
listedeki adlar ve istekler okunarak Allah dan istekde bulunulacak
Besmele ile (eüzüye gerek yok artık) 1 fatiha okunacak
3 kere Allahümme salli ve sellim ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed

15 EKİM PERŞEMBE GECESİ DUA LİSTESİ

1-

diye devam edebilirsiniz kızlar. bugün başlıyor, perşembe gecesi de dua ediyoruz.

pnarcım ne güzel bir paylaşım bu ne zaman kendimi kötü hissetsem bu yazı aklıma gelecek inşallah Allah senden ve yazan kalemden razı olsun inşallah

Aşkın 16 yaşında hayat dolu bir gençti.babası aslan usta inşaat işçisi annesi Remziye hanım ev temizliğine giden bir gecekondu evinde kiracı geçimini zar zorda olsa sağlamaya çalışan mutlu bir aile.aşkın 4 yaşından beri böbrek hastası ve bütün aramalara rağmen aşkına uygun böbrek bulunamıyordu.aşkın lise öğrencisi devlet ilaçlarını karşılıyordu aşkın evde kendi başına diyalize giriyordu, gündüzleri de okuluna devam ediyordu.ancak 6 ay önce okulda top oynarken ayağı kırıldı diye bir haber geldi aşkın hastaneye yattı.fakat yapılan tetkiklere göre aşkının kemiğinde tümör tespit edildi.AŞKIN KEMİK KANSERİ.aile yıkıldı bir taraftan böbrek hastası böbrekler bitik durumda olduğu için kemoterapi tam anlamıyla yapılamıyordu.kaderin cilvesine bakın ki tamda bu arada aşkına uygun böbrek bulundu fakat tümör yüzünden nakil yapılamıyor.aşkın şuanda bir yandan diyalize giriyor biryandan da kemoterapi alıyor fakat istenen verim alınamıyor ve bacağının alınması riski var aşkın bunu henüz bilmiyor….

Bu yazıyı okuyan herkesten ALLAH rızası için el ele verelim ve aşkına dua edelim.ben inanıyorum ki mutlaka dualarımız kabul olacaktır ve aşkını evvela ALLAHIN izniyle sonrada dualarımızla kurtaracağız.düşünün hepimizin evlatları sevdikleri var onların tırnağına bir zarar gelsin istemeyiz ufacık bir hastalıkta korku sarar içimizi aşkının anneciği babacığı evlatlarını kaybetme riskiyle baş başa kimbilir ne acı çekiyorlardır.(ne okumak isterseniz yasin,ihlas,ayetelkürsi,bildiğiniz şifa duaları,esmaül Hüsna)

kızlar dualarımız kabul oluyo yavaş yavaş farkettiniz demi :kedi: :Saruboceq:
sevgi kelebeği işe başladı :asigim:
kızlar geçen hafta yazmıstım duaya
sınawdan geçmek için
geçtim :)) hakkınızı helal edin :)
çok sevindimm çok Şeniz
arkadaşlar tefriciye okuyan yokmu benim içinnnnn

ben başkasına okuyorum şu an kafamçokkarıştı
bitirmeden sana geçmiyim dedim sayıda hata olmasın :çok üzgünüm:

Aşkın 16 yaşında hayat dolu bir gençti.babası aslan usta inşaat işçisi annesi Remziye hanım ev temizliğine giden bir gecekondu evinde kiracı geçimini zar zorda olsa sağlamaya çalışan mutlu bir aile.aşkın 4 yaşından beri böbrek hastası ve bütün aramalara rağmen aşkına uygun böbrek bulunamıyordu.aşkın lise öğrencisi devlet ilaçlarını karşılıyordu aşkın evde kendi başına diyalize giriyordu, gündüzleri de okuluna devam ediyordu.ancak 6 ay önce okulda top oynarken ayağı kırıldı diye bir haber geldi aşkın hastaneye yattı.fakat yapılan tetkiklere göre aşkının kemiğinde tümör tespit edildi.AŞKIN KEMİK KANSERİ.aile yıkıldı bir taraftan böbrek hastası böbrekler bitik durumda olduğu için kemoterapi tam anlamıyla yapılamıyordu.kaderin cilvesine bakın ki tamda bu arada aşkına uygun böbrek bulundu fakat tümör yüzünden nakil yapılamıyor.aşkın şuanda bir yandan diyalize giriyor biryandan da kemoterapi alıyor fakat istenen verim alınamıyor ve bacağının alınması riski var aşkın bunu henüz bilmiyor….

Bu yazıyı okuyan herkesten ALLAH rızası için el ele verelim ve aşkına dua edelim.ben inanıyorum ki mutlaka dualarımız kabul olacaktır ve aşkını evvela ALLAHIN izniyle sonrada dualarımızla kurtaracağız.düşünün hepimizin evlatları sevdikleri var onların tırnağına bir zarar gelsin istemeyiz ufacık bir hastalıkta korku sarar içimizi aşkının anneciği babacığı evlatlarını kaybetme riskiyle baş başa kimbilir ne acı çekiyorlardır.(ne okumak isterseniz yasin,ihlas,ayetelkürsi,bildiğiniz şifa duaları,esmaül Hüsna)

bunu dua listemize ekleyebiliriz

aylardır dua listemize bebek hasretimi yazmış ve sizde benim bu hasretime eşlik edip benim için dua etmiiştiniz..bu zamana kadar duamızın dünyada kabulü olmadı Rabbim böyle uygun gördü demekki...ama bu dualarımız burda kabul olmasa bile ahirette mutlaka bi güzellik olarak karşımıza çıkacaktır inşallah....pınar ipekçi arkadaşımızın yazısında yazan bi cümle çok hoşuma gitti...''Sabrın, tevekkülün, teslimiyetin eminliği ile huzur müjdesi alacaksınız.'' ben dün müjdemi aldım çok şükür hamileyim...inşallah sağlıkla sıhhatle kucağıma alırım bebeğimide...bu yüzden öncelikle Rabbime Onun sonsuzluğunca şükrediyorum...ve sizlerede çok teşekkürler...benim için el açıp dua ettiniz...Rabbim sizinde ümmeti muhammedinde dualarını kabul eylesin....ve bu dua kardeşliğimiz devam eylesin inşallah...

LıSTEYı KOPYALAYALIM VE DUAMIZI EKLEYELıM. ALLAH KABUL ETSıN...

***** !!!!! ( ÖNEMLı ) *****

DUA ŞEKLıMıZ AŞAGIDAKı ŞEKıLDE OLURSA DAHA MAKBUL OLUR..

( MECBUR DEĞıLDıR..YETER Kı DUA EDELıM )

1 kere Fatiha
33 defa Sübhanellah, 33 defa Elhamdülillah, 33 defa Allahüekber (diyerek tespih çekilir)
Kenzül ars duası okunur

15 EKıM PERŞEMBE GECESı DUA LıSTESı

1- liva_....Rabbim sen livaya sağlıklı sıhhatli sorunsuz bi hamilelik nasip eyle...sağlıklı sıhhatli imanlı akıllı ve salihlerden evlat nasip eyle.....livanın annesine babasına şifa ver....babasına en kısa zamanda hayırlısıyla iş nasip eyle ki borçlarından kurtulabilsin...ablasının ve eniştesinin maddi durumunun düzelmesini nasip et...hayırlısıyla helalinden kazançlar ver..onlarda borçlarından kurtulsun....arabalardan haciz hükmü kalksın evlerine haciz gelmesin....Rabbim bedelli askerliğin çıkmasını nasip eyle..livayla eşini birbirinden ayırma...evlerine her daim huzur ve bereket ihsan eyle....ümmeti muhammedin günahını affeyle...dualarını kabul eyle....amin...

LıSTEYı KOPYALAYALIM VE DUAMIZI EKLEYELıM. ALLAH KABUL ETSıN...

***** !!!!! ( ÖNEMLı ) *****

DUA ŞEKLıMıZ AŞAGIDAKı ŞEKıLDE OLURSA DAHA MAKBUL OLUR..

( MECBUR DEĞıLDıR..YETER Kı DUA EDELıM )

1 kere Fatiha
Kenzül ars duası okunur

15 EKıM PERŞEMBE GECESı DUA LıSTESı

1- liva_....Rabbim sen livaya sağlıklı sıhhatli sorunsuz bi hamilelik nasip eyle...sağlıklı sıhhatli imanlı akıllı ve salihlerden evlat nasip eyle.....livanın annesine babasına şifa ver....babasına en kısa zamanda hayırlısıyla iş nasip eyle ki borçlarından kurtulabilsin...ablasının ve eniştesinin maddi durumunun düzelmesini nasip et...hayırlısıyla helalinden kazançlar ver..onlarda borçlarından kurtulsun....arabalardan haciz hükmü kalksın evlerine haciz gelmesin....Rabbim bedelli askerliğin çıkmasını nasip eyle..livayla eşini birbirinden ayırma...evlerine her daim huzur ve bereket ihsan eyle....ümmeti muhammedin günahını affeyle...dualarını kabul eyle....amin...

2.civ_civ1 ..... Allah'ım civ_civ1'e sağlıklı bir çocuk ver.Hamile kalabilsin.Ailesine ve sevdiklerine de huzur ve sağlıklı bir yaşam ihsan eyle...dualarını kabul et...amin...

aylardır dua listemize bebek hasretimi yazmış ve sizde benim bu hasretime eşlik edip benim için dua etmiiştiniz..bu zamana kadar duamızın dünyada kabulü olmadı Rabbim böyle uygun gördü demekki...ama bu dualarımız burda kabul olmasa bile ahirette mutlaka bi güzellik olarak karşımıza çıkacaktır inşallah....pınar ipekçi arkadaşımızın yazısında yazan bi cümle çok hoşuma gitti...''Sabrın, tevekkülün, teslimiyetin eminliği ile huzur müjdesi alacaksınız.'' ben dün müjdemi aldım çok şükür hamileyim...inşallah sağlıkla sıhhatle kucağıma alırım bebeğimide...bu yüzden öncelikle Rabbime Onun sonsuzluğunca şükrediyorum...ve sizlerede çok teşekkürler...benim için el açıp dua ettiniz...Rabbim sizinde ümmeti muhammedinde dualarını kabul eylesin....ve bu dua kardeşliğimiz devam eylesin inşallah...

tüğlerim diken diken oldu canım yaa. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin yavrucuğunu. bu hafta ne güzel haberler aldık. elhamdülilllah.

Back