Dua edelim mi?Tüm Kalbimizle ama

ben sımdı tekrardan ettım duamı arkadaslar..hepınıze hayrlı cumalar dılıyorum...

hatıce 1007...salı gunlerı lıste acıyoruz duamızı eklıyoruz...persebe aksamı dua ekleme bıtıyo..persembe gecesı saat 2 bucukta kalkım namaz kılıp kenzularsı duasını okuyup burdakı yazdıgımız dualrımızı okuyup bırbırımıze dua edıyoruz..allah kabul ederse..ınsallah allah kabul etsın...

hayırlı cumalar kızlar rabbim dualarımızı kabul etsin inşallah:Saruboceq:

iyi akşamlar hayırlı iftarlarropuyorumnanaktan allah dualarınızı kabul etsin bende perşembeye katılmak istiyorum aranıza

RABBİM hepimizin günahlarını affetsin,
Tövbe ve dualarını kabul etsin inşaalah.:Saruboceq:

yenı katılımcıları gormek cok guzel salı gunu ıns lıstede bulusurz arkadaslar dua ıle kalın

peygamber efendimizin yaptigi günlük dualar

Sabahleyin Uykudan Kalkınca Okunacak Dua:

Okunuşu: "Elhamdulillahillezi ehyana ba'de ma ematena ve ileyhi'n- nüşur."
Anlamı: "Bizi öldürdükten sonra dirilten (uyuduktan sonra uyandıran) Allah'a hamdolsun. (kıyamette) O'nun huzurunda toplanılacaktır." (Buhari: 11/96)

Her Sabah Okunacak Dua:

Okunuşu: "Allahümme bike asbahna ve bike emseyna ve bike nehya ve bike nemutu ve ileykennuşur."
Anlamı: "Allahım! Senin yardımınla sabaha girdik, senin yardımınla akşama kavuştuk, senin yardımınla diriliyor ve senin kudretinle ölüyoruz ve (kıyamette) varış sanadır." (Ebu Davud: 5067)

Her Akşam Okunacak Dua:

Okunuşu: "Allahumme bike emseyna ve bike esbahna ve bike nahya ve bike nemutu ve ileykel masir."
Anlamı: "Allahım! Senin yardımınla akşama girdik, senin yardımınla sabaha kavuştuk, senin yardımınla diriliyor ve senin kudretinle ölüyoruz ve dönüş yalnız sanadır." (İbn Mace, Dua: 14)

Şirkten Korunmak İçin (Sabah-Akşam) Okunacak Dua:

Okunuşu: "Allahumme inni euzu bike min en uşrike bike şey'en ve ene a'lemu ve estağfiruke lima la a'lemu inneke ente allamulğuyubi."
Anlamı: "Allahım! Şüphesiz ben bilerek herhangi bir şeyi şirk koşmak (eş ve ortak tanımak) tan sana sığınırım.Bilmeyerek işlemiş olduğum(şirk ve hatalarım) ın senden bağışlanmasını dilerim. Şüphesiz ki bütün gaybları (gizli şeyleri) ancak sen bilirsin." (et-terğıb ve et-terhib: 1/76)

Yemekten Sonra Okunacak Dua:

Okunuşu: "Elhamdulillahillezi et'amena ve segana ve cealena müslimin."
Anlamı: "Bizi nimetleriyle yediren ve içiren ve bizi İslam üzere bulunduran Allah'a hamd olsun." (Ebu Davud, At'ime:15)

Elbise Giyerken Okunacak Dua:

Okunuşu: "Elhamdulillahillezi kesani haza ve razeganihi min ğayri havlin minni ve la guvvetin."
Anlamı: "O Allah'a hamd olsun ki, benden bir kuvvet olmaksızın bu elbiseyi bana giydirdi ve (bunu) bana rızık olarak verdi." (Tirmizi, deavat: 107)

Camiye Girerken Okunacak Dua (sağ ayakla girilir):

Okunuşu: "Bismillahi vessalatu vesselamu ala rasulillahi. Allahummeğfir li zunubi veftah li ebvabe rahmetike."
Anlamı: "Allah'ın adıyla, Allah Resulune salat ve selam olsun. Allah'ım , günahlarımı bağışla ve bana rahmet kapılarını aç." (Müslim, müsafirin:68)

Camiden Çıkarken Okunacak Dua (sol ayakla çıkılır):

Okunuşu: "Bismillahi vessalatu vesselamu ala rasulillahi. Allahumme inni es'eluke min fedlike, allahumme e'sımni mineşşeytanirracim."
Anlamı: "Allah'ın adıyla, Allah Resulune salat ve selam olsun. Allah'ım , Senden fazl-u (ihsanını) diliyorum. Allahım, beni rahmetinden uzaklaştırılmış şeytanın şerrinden koru." (Buhari, teheccüd: 25)

Helaya Girerken Okunacak Dua (sol ayakla girilir):

Okunuşu: "Bismillahi Allahumme inni euzu bike minelhubsi velhebaisi."
Anlamı: "Allah'ın adıyla, Allahım, her türlü pislikten ve pis olan şeylerden(erkek ve dişi şeytanların şerrinden) sana sığınırım." (İbni Mace, Teharet: 9)

Heladan Çıkarken Okunacak Dua (sağ ayakla çıkılır):

Okunuşu: "Ğufraneke, Elhamdulillahillezi ezhebe annil eza ve afani."
Anlamı: "(Allahım!) Senin mağfiretini dilerim.Benden eza veren şeyleri gideren ve bana afiyet veren Allah'a hamdolsun." (İbni Mace, taharet:10)

Bir Meclisten (sohbet veya bir toplantıdan) Kalkarken Okunacak Dua:

Okunuşu: "Subhaneke Allahumme ve bihamdike eşhedu en la ilahe illa ente estağfiruke ve etubu ileyke."
Anlamı: "Allah'ım! Seni her türlü noksanlıklardan tenzih eder, hamdimi sana takdim ederim. Senden başka hiçbir ilah bulunmadığına şehadet ederim. Senden mağfiret diliyor ve sana tevbe ediyorum." (tirmizi, deavat: 38)

Su İçtikten Sonra Okunacak Dua:

Okunuşu: "Elhamdulillahillezi segana azben furaten birahmetihi ve lem yec'alhu milhen ucacen bizunubina."
Anlamı: "Bize tatlı soğuk su içiren ve günahlarımız sebebiyle onu içilmez tuzlu su yapmayan Allah'a hamd olsun." (Ebu Nuaym)

Aynaya Bakarken Okunacak Dua:

Okunuşu: "Elhamdulillahi Allahumme kema hassente halgi fehassin hulugi."
Anlamı: "Allah'a hamdolsun. Allah'ım! Benim yaratılışımı güzel kıldığın gibi ahlakımı da güzelleştir." (İbnüs-sünni, El- Ezkar: 270)

Aksırma Esnasında:
Aksıran kimsenin;
"Elhamdulilllah" "Allah'a hamd olsun" demesi, o'nu işiten kimsenin de:
"Yerhamukeallah" "Allah sana merhamet etsin" demesi gerekir. Aksıran kişi, yanında "Yerhamukeallah" denildiğini duyunca:
"Yehdina ve yehdikumullah " " Allah bize ve size hidayet versin". Veya, "Yehdikumullahu ve yuslihu balekum" "Allah, sizi doğru yola yöneltsin ve işlerinizi düzeltsin" demelidir. (Buhari, Edep: 125)

Vasıtaya Binerken Okunacak Dua:
Önce besmele okunur; üç tekbir getirilir. Sonra:

Okunuşu: "Subhanellezi sehharalena haza ve ma kunna lehu mugrinine ve inna ila rabbina lemungalibun."
Anlamı: "Bunu bizim hizmetimize veren Allah'ın şanı ne yücedir. O'nun ihsanı olmasaydı biz buna güç yetiremezdik. Muhakkak ki biz Rabbimize döneceğiz." (Zuhruf Suresi 13-14)

Eve Girerken Okunacak Dua:

Okunuşu: "Allahumme inni es'eluke hayral mevleci ve hayral mehraci bismillahi ve lecna ve bismillahi haracna va alallahi rabbina tevekkelna."
Anlamı: "Allahım! Her giriş ve çıkışımda senden hayır diliyorum. Allah'ın adıyla evimize girer, Allah'ın adıyla çıkarız ve Rabbimize dayanıp güveniriz." (Ebu Davud, Edeb: 112)

Evden Çıkarken Okunacak Dua:

Okunuşu: "Bismillahi tevekkeltu alellahi la havle ve la guvvete illa billahil aliyyil azim."
Anlamı: "Allah'ın adını anarak (evimden çıkıyorum) ben, Allah'a dayanıp tevekkül ettim. (her türlü) kuvvet ve kudret ancak yüce Allah'ın yardımıyladır." (Tirmizi, deavat: 34)

Gece Uykudan Önce Okunacak Dua:

Okunuşu: "Bismike Allahumme emutu ve ehya."
Anlamı: "Senin adını anarak ölür ve dirilirim (uyur ve uyanırım) Allahım!" (Buhari, Deavat: 7)

A M İ N

arkadaslar bende katilmak istiyorum.
belirli günlerimi var??
rabbim bütün dualarinizi kabul etsin insallah:Saruboceq:
dualarinizda bizleride unutmayin..

cnm salı gunu lıste acılıyo duanı lısteye ekle persembe gece3 gıbı namaz kılınp kenzulars duası okunuyo bılmoyosan sadece duada olur lıstedekı tum kısılere dua edıyoruz

Ne büyük lütuf ve nimet
kimse diyemezki
dua ettim kabul olmadı. diye .belki allah o dua yı mahşer gününe bırakmıştır.kabul olmayan dualar diye birşey yoktur.
Kabul olmuştur.Fakat allah o duayı hikmeti gereği mahşere bırakmıştır.
Aslında ahiret hayatına kalması kul için daha kıymetlidir.
Yarın kıyamet gününde cenabı hak kuluna sorar:
Filan vakitte şöyle bir dua etmiştin.ben de sana istediklerini vermemiştim değilmi ?der Kulda:Evet ya rabbi der .sonra cenabı hak tekrar kuluna:
İşte onu cennette şöyle şöyle nimetler verilmek için sakladım deyince kul:
Ah keşke hep istediklerim bu güne kalsaydı diye temennide bulunucaktır.
Buna göre dualar kabul olmadı zanına kapılmamalıdır.
Dualar kabul edildikten sonra da allaha şükür etmeliyiz
Bir istek duası bir de şükür duası yapmalıyız.
Öyle ya...Bize istettiren ,yalvarttıran,dua ettiren Allahımız,istetmiyebilirdi.
ALLAH ım hepimizin duasını kabul etsin AMİN

Eyy rabbim senden tüm evlat hasreti çekenler adına ve kendi adıma istiyorum. O sınırsız tükenmeyen hazinenden bizlerede;Halim,selim,alim,hayalı,imanlı,edepli,ta kvalı,sana kul,habibine ümmet,üstadlarımıza talebe,islama ve kurana hizmet eden,senin yolunda eli yüzü.gönlü nurlu,çalışkan,her konuda başarılı ve becerikli hak yolda olan herşeyiyle rızanı kazanan,her yönüyle.....Hayırlarla dopdulu olan evlatlar nasib eyle tüm evladını kaybedenlere sabır ver ve evlatlarına cenneti a'la yı nasib et.
Amin AMinn Aminn

Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmain.La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin.
EY Alemlerin rabbi olan yüce allahım
EY Kaninatın bir tek yaratıcısı olan yüce rabbim
EY yaradılmışların bir tek yaradanı
EY kimsesizlerin kimsesizlerin kimsesi EY bütün güzel isimleri kendinde bulunan şanı yüce Allahım sonsuz şükür ve sonsuz hamd sanadır....
Rabbim hertürlü sıkıntı ve mısibetten sana sığınırız.....Sen herşeyi hakkıyla bilen duyansın....Sana açılan ellerimizi kapından boş çevirme rabbim

Hz.Muhammed Mustafa (s.a.v)yüzü suyu hürmetine ve silsileyi aliyyenin yüzü suyu hürmetine bu mübarek insanları araya vesile kılarak sadece senden diliyor ve sadece senden istiyoruz rabbim....Sen herşeye kadir olansın...Allahım bütün evlat hasreti çeken dostlara ve bana yardım eyle...Ol emrini bizlerede sun rabbim
Senden başka gidecek yerimiz senden başka sığınacak kimsemiz yoktur rabbim......
Senden geldik dönüşümüzde sanadır ya rabbi....
Bizim dualarımızı kattında eksiksiz ve noksansız bir şekilde kabul buyur ya rabbi.....ALLAH HEPİMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN

ey guzel rabbim sen herşeyi yoktan var edensin allahım bu mubarek günlerin hurmetine bizi bagışla sen bagışlayıcısın eyguzel allahım şu tuttugumuz orucun yuzu suyu hurmetine peygember efendimizin yuzu suyu hurmetine mubarek saatlerin yuzu suyu hurmetine rabbim ben girdigim şu sıkıntıdan nmusubetten hayırlısıyla feraga ulaştır yarabbim sen duaları en guzel şekilde kabul edensin rabbim evimi huzurumu bozanlara fırsat verme yarabbim evimi huzurumu koru kocamı koru LAıLAHE ıLLE ENTE SUBHANEKE ıNNı KÜNTÜ MıNEZALıMıN yuzusuyu hurmetine beni şu sıkıntıdan nusubetten hayırlısyla feraga ulaştır ey kurban oldugum rabbim birtek sana sıgınır sana inanırım senin yolundan ayırma bizleri evimi huzurumu koru bana haırlısıyla bi evlat nasip eyle AMıNN

ARKADAŞLARIM BEN Bı SIKINTIDAYIM BENıM ıÇıN DUA EDERMııSNıZ RABBıM HERKEZıN DUASINI KABUL EYLESıN AMıNNN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…