Ne büyük lütuf ve nimet
kimse diyemezki
dua ettim kabul olmadı. diye .belki allah o dua yı mahşer gününe bırakmıştır.kabul olmayan dualar diye birşey yoktur.
Kabul olmuştur.Fakat allah o duayı hikmeti gereği mahşere bırakmıştır.
Aslında ahiret hayatına kalması kul için daha kıymetlidir.
Yarın kıyamet gününde cenabı hak kuluna sorar:
Filan vakitte şöyle bir dua etmiştin.ben de sana istediklerini vermemiştim değilmi ?der Kulda:Evet ya rabbi der .sonra cenabı hak tekrar kuluna:
İşte onu cennette şöyle şöyle nimetler verilmek için sakladım deyince kul:
Ah keşke hep istediklerim bu güne kalsaydı diye temennide bulunucaktır.
Buna göre dualar kabul olmadı zanına kapılmamalıdır.
Dualar kabul edildikten sonra da allaha şükür etmeliyiz
Bir istek duası bir de şükür duası yapmalıyız.
Öyle ya...Bize istettiren ,yalvarttıran,dua ettiren Allahımız,istetmiyebilirdi.
ALLAH ım hepimizin duasını kabul etsin AMİN
Eyy rabbim senden tüm evlat hasreti çekenler adına ve kendi adıma istiyorum. O sınırsız tükenmeyen hazinenden bizlerede;Halim,selim,alim,hayalı,imanlı,edepli,ta kvalı,sana kul,habibine ümmet,üstadlarımıza talebe,islama ve kurana hizmet eden,senin yolunda eli yüzü.gönlü nurlu,çalışkan,her konuda başarılı ve becerikli hak yolda olan herşeyiyle rızanı kazanan,her yönüyle.....Hayırlarla dopdulu olan evlatlar nasib eyle tüm evladını kaybedenlere sabır ver ve evlatlarına cenneti a'la yı nasib et.
Amin AMinn Aminn
Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmain.La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin.
EY Alemlerin rabbi olan yüce allahım
EY Kaninatın bir tek yaratıcısı olan yüce rabbim
EY yaradılmışların bir tek yaradanı
EY kimsesizlerin kimsesizlerin kimsesi EY bütün güzel isimleri kendinde bulunan şanı yüce Allahım sonsuz şükür ve sonsuz hamd sanadır....
Rabbim hertürlü sıkıntı ve mısibetten sana sığınırız.....Sen herşeyi hakkıyla bilen duyansın....Sana açılan ellerimizi kapından boş çevirme rabbim
Hz.Muhammed Mustafa (s.a.v)yüzü suyu hürmetine ve silsileyi aliyyenin yüzü suyu hürmetine bu mübarek insanları araya vesile kılarak sadece senden diliyor ve sadece senden istiyoruz rabbim....Sen herşeye kadir olansın...Allahım bütün evlat hasreti çeken dostlara ve bana yardım eyle...Ol emrini bizlerede sun rabbim
Senden başka gidecek yerimiz senden başka sığınacak kimsemiz yoktur rabbim......
Senden geldik dönüşümüzde sanadır ya rabbi....
Bizim dualarımızı kattında eksiksiz ve noksansız bir şekilde kabul buyur ya rabbi.....ALLAH HEPİMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN