Dryrgp'nin Diyet Günlüğü

dryrgp

finale az kaldı! Sabır!
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2011
1.307
0
Kader Arkadaşlarım Selamlar :KK76:

Ben 26 yaşında evli ve vede 6 yıllık evliliğimle birlikte 3.5 yaşında bir yakışıklı oğlana sahibim :))
Hikayem ise; 1.68 cm boyunda 70 kilo idim evlendiğimde. oğluma 76 kg ile hamile kaldım. 90 kilo ile doğum yaptım. doğumdan sonra 83 kg idim(4.4.2008). emzirme döneminde tek bir göğsümde süt vardı. ve ben mama vermek istemiyordum. süt yapıcı tatlı tuzlu ekşi ne varsa yiyodum. 2010 yılında göğsümdeki şiddetli ağrıdan ve oğlumunda 2 yaşını doldurması sebebiyle sütten kestim. bir gün evde annemle tartıya çıktık :) annem 93 ben 97 kilo çıkınca Allah'ım ölmek istiyorum dedim. Hemen kendime çeki düzen vermek isteğiyle işe koyuldum. yeme alışkanlığımı düzene sokmaya çalıştım. akşam 7 den sonra meyve dışında bişey yememeye gayret gösterdim. ve her akşam ben eşim ve minik oğlum 45 dkk lık yürüyüşe çıkıyorduk. Ben pazartesileri başlamadım hiç diyete. bi pazar günüydü :) her pazar tartılma günüm ilan ettim kendimce ve bir kağıda çizelge yazdım haftalık tarihler ve kilolar olarak :) yürüyüşümü hiç aksatmadan yeme alışkanlığımı bozmadan "biberiye ve funda suyu eşliğinde" 43 gün sonunda tam 12 kg verdim. 85 kg oldum. ve azda olsa mutluydum. devam ediyordum ki; adetim gecikti. bir sabah aşırı kanamayla uyandım ve banyoya yetişemeden bayıldım. kendime geldiğimde arabada hastaneye doğru gidiyorduk. 3 gün hastanede tedavi gördüm rahim ağzında kist oluşmuş. fazla kanamadan bayılmışım. ameliyatla aldılar taburcu oldum. 3 çeşit ilaç verdiler biri sanırım kan ilacıydı. sanırım diyorum çünkü 20 gün bile kullanamadım. elimde olmadan inanılmaz iştahımı açtı ve doymuyordum hiç bi şekilde. 8 kg aldım o süre içinde moralim bozuk inanılmaz. herşeyi bıraktım. asla zayıflayamıycam diye kendimi bıraktım. ve ozamandan beri hiç uğraşmadım. elbiselerim iice darlaşmaya başlamış hiç birşeyim olmuyordu. kendimi ezik ve basit görüyordum. sokağa çıkmak istemiyordum. sanki dünyadaki tek kilolu insan benmişim gibi iğreniyodum kendimden. 4 mart 2011 de eşim: "kuzum biraz zayıflasan ne kadar güzel olursun dedi" 8 yıllık birlikteliğimiz boyunca bana ilk defa kilomla alakalı bir yorum yaptı. biraz üzüldüm ama oda haklıydı. 6 mart 2011 de başladım hayatımı düzene sokmaya. 105 kg ile başladım diyet ve spora ve bugün 46 gün oldu ben 6 kilo 200 gr verdim. öyle büyük bir kilo vermedim ama yürüyüşün ve diğer sporların etkisiyle gerçekten çok inceldim. (tickeri düzenliycem:])

Günlük yaptıklarım:
-sabah uyanır uyanmaz saat 7:30 (eşime kahvaltı hazırlamak için erken kalkıyorum) Normal çay demlemeden 5'i bir yerde çayımı demliyorum (kekik,biberiye,mate,yeşilçay,funda)
-O demlenirken bir bardak ılık su içiyorum.
-5'i bir yerde çayımıda içtikten sonra kahvaltıya geçiyorum.
-3 yeşil, 3 siyah zeytin. çok az peynir, 1 tk çikolata, 1 tk vişne reçeli, Şekersiz açık çay. ( ekmek yemiyorum canım istemiyor. ekmek hakkımı öğlene saklıyorum :) )
-eğer acıkmaya başlarsam yeşil elma yiyorum bir tanede salatalık.
-ben marketten 1.5 litrelik pet su aldım. bittikçe evdeki sudan doldurup ne kadar su içtiğimi ölçüyorum. günlük 3.5 litre saf su, 1 litre 5'i bir yerde çay, aralarda şekersiz türk kahvesi.
-Kendim için asla özel bişey pişirmedim. ne varsa bi kaç kaşık tadımlık yedim. asla karnımı doyurup sofradan kalkmadım. sürekli yediklerimin kalorisini hesapladım ve yaptığım sporu yediklerimden fazla tutmaya çalıştım. (örn: yediğim kalori 1000 kal. ise yaktığım kal. 1200-1500 arasında)
-ve akşam 6 da bir parça kepekli ekmeğin üstüne 4-5 dal dere otu çok az roka ve biraz maydanoz koyup bol limon sıktım ve bi kaç tane (tavla zarı boyutunda) peynir serptim ve yedim. 5 dkk sonra karnım tok :) çünkü dere otu gerçekten tok tutuyor.
-akşam yatana kadar yeşil elma ve salatalık. öle tıka basa diil bi kaç tane. uyumadan bir saat öncede ılık süt. eğer evde süt yoksa yoğurt.
-Evde koşu bandı twist ve titreşimli masaj aleti var. 1 saat 10 dkk biraz koşarak biraz tempolu yürüyerek spor yapıyorum. (10.2 km) (1450 kal. yaktırıyor)
-200 tane twist yapıyorum bel bölgesine iyi geliyor. ve sadece bacaklarımın arka kısmına masaj aleti uyguluyorum. (selülitler için) sonra eğer hala enerjim varsa hareketli bir müzik açıp mekik, bi kaç ufak egzersiz ve basit danslar)
Aslında istediğim kiloya gelince yazıcaktım hikayemi hem benim için hem diyete başlayan arkadaşlarım için paylaşmak istedim. (motivasyon amaçlı) Ve eşimin erkek kardeşinin düğünü var uzun zamandır gömediğim insanları görücem :) bi fark olsun istiyorum. Şuan 98.8 kg dayım. 20 gün var düğüne bi kaç kilo daha versem iyi olurdu. ve sadece inanın en önce sağlığım için zayıflamak istiyorum. evim dublex ve merdivenler beni yoruyordu nefesim daralıyodu. ama inanın şuan sporunda etkisi ve azda olsa verdiğim kiloların etkisiyle rahatladım. merdivenden çıkmak eziyet gelmiyor artık. hatta daha bi istekli çıkıyorum :KK61: popişim biraz daha küçülsün diye :KK64: biliyorum çok konuştum gözlerinizi ve iç sesinizi çok yordum :KK66: İdeal kiloma ulaştığımda önce ve sonra resimleri koyucam :21:

Elimden geldiğince günlük yaptıklarımı yazmaya ve sorduğunuz soruları cevaplamaya çalışıcam. İnş. hepimiz başarırız :KK66: İnanalım yeter.

son olarak; lütfen şok diyetler yapıp bünyenizi ve bedeninizi yormayın. sağlık için zayıflıyayım derken sağlığınızdan, güzellik için zayıflayayım derken güzelliğinizden olursunuz. ve ve ve geçen gün bir arkadaşımızın topiğinde de yazdım. "bir kaç dakikalık damak zevkimiz için hayallerimizden vazgeçmeyelim" bi kaşık yiyincede aynı tadı alıcaz 10 kaşık yiyincede. Allah'ım herkese sağlık sıhat versin. (amin)

Lütfen birbirimize destek olalım ki oluyoruz zaten :) Rabbim her konuda hepimizin yardımcısı olsun :KK34:

Son düzenleme:
vala süpersin :) inş aynı şekilde yılmadan devamını getirirsiin
hep beraber hedeflerimize ulaşırız :KK66::KK66::KK66::KK66::KK66:

cnm merhaba bende senin kilolarındayım evlendiğimde 80dim ama şuan çok kötüyümumarım hepimiz veririz sağlıklı bir şekilde

cnm merhaba bende senin kilolarındayım evlendiğimde 80dim ama şuan çok kötüyümumarım hepimiz veririz sağlıklı bir şekilde

inş. cnm. ben 1 ay önce 42 beden bir kot pantolon aldım :) ben bunun içine giricem dedim :)))
her gün bıkmadan onu deniyorum kaç santim daha yukarı çıkıyo die bakıyodum :)

yürüyüş çok önemli gerçekten çok aşırı bir kilo vermiyorsunuz ama insanı gerçekten inceltiyor. Pantolon şimdi nerde mi? belime kadar geldi :) ama tam oturmuyor ve dolayısıyla pantolunun iliği bi uçta düğmesi bi uçta ahahah :))) oda olucak inş. diyete başladığımda 46 bedendim. şimdi 44 oluyor. bel inceltme egzersizlerini fazlasıyla yapıyorum çünkü ve dediğim gibi iyi bi şekilde incelmede oldu. Gerçekten ama gerçekten inanmak yeter.

Son düzenleme:
benmde yeni aldığım bir pantolonm var düğmesi zor kapanıyor işin kötüsü haziran sonu düğün mayıs sonu istanbula gidiyom anemlere 3 ay önce buraya gelirken herkese zayıflıcam dedim 3 kilo aldım rezillik :KK52: inşallah vercez cnm

benmde yeni aldığım bir pantolonm var düğmesi zor kapanıyor işin kötüsü haziran sonu düğün mayıs sonu istanbula gidiyom anemlere 3 ay önce buraya gelirken herkese zayıflıcam dedim 3 kilo aldım rezillik :KK52: inşallah vercez cnm

:))) inş. cnm azim azimmmmm :))) ben inanıyorum başarıcaksın :KK61:

Bravo :KK9: pantolonu denemek güzel fikirmiş hırs yapmak için ben de kullanabilirim bunu, içine giremediklerim 1 dolap olucak nerdeyse :kk77:

sağol canım destek olalım birbirimize burdan mayıs 23 istanbula kadar 5 kilo versem havaada güzelleşsede yürüsem burda kimsem yok kızı bırakcak çünkü

sağol canım destek olalım birbirimize burdan mayıs 23 istanbula kadar 5 kilo versem havaada güzelleşsede yürüsem burda kimsem yok kızı bırakcak çünkü

Evet bebek olunca çok zor cnm. aynı durumu bende yaşadım. yazın oğlum küçükken bebek arabasına koyardım. kışın zor oldu ve koşu bandı almaya karar verdim. şimdi çıkıp dışardada yürüyemem benimde kimsem yok çünkü :KK50: 5 kg az en az 6 kg vermelisin :) 3 kg almışsın zaten. 3 de versen azcukta incelse süper olur :)

Bravo :KK9: pantolonu denemek güzel fikirmiş hırs yapmak için ben de kullanabilirim bunu, içine giremediklerim 1 dolap olucak nerdeyse :kk77:

evet aynen. hırs olunca daha bi gaza geliyosun. inan her gün spor yaptıktan sonra duş alıp o pantolunu her Allah'ın günü deniyorum :KK52: bi insan hiç mi bıkmaz :KK52: bıkmıyorum cnm kendim için başarmalıyım. 6 kg verdiysem 12 daha verebilirim hatta daha fazlasını. almak benim elimde vermekte :) ama ben bu kiloları bi günde almadım. doğal olarak yavaş yavaş vermek istiyorum ve en önemlisi spor yaparak vermek istiyorum.

Evet bebek olunca çok zor cnm. aynı durumu bende yaşadım. yazın oğlum küçükken bebek arabasına koyardım. kışın zor oldu ve koşu bandı almaya karar verdim. şimdi çıkıp dışardada yürüyemem benimde kimsem yok çünkü :KK50: 5 kg az en az 6 kg vermelisin :) 3 kg almışsın zaten. 3 de versen azcukta incelse süper olur :)
inşallah canım yarın görüşürüz inş.benm kız çok kalkıyor yatıyım gerçi midem ağrıyo uyumam zor ama iyi geceler sana

benimde 10 tane bacağımın bile girmediği kotlarm var :26:

elim sürekli onlara gidiyo giyemeyince de moralim bozuluyo ya :KK50:

evet aynen. hırs olunca daha bi gaza geliyosun. inan her gün spor yaptıktan sonra duş alıp o pantolunu her Allah'ın günü deniyorum :KK52: bi insan hiç mi bıkmaz :KK52: bıkmıyorum cnm kendim için başarmalıyım. 6 kg verdiysem 12 daha verebilirim hatta daha fazlasını. almak benim elimde vermekte :) ama ben bu kiloları bi günde almadım. doğal olarak yavaş yavaş vermek istiyorum ve en önemlisi spor yaparak vermek istiyorum.

ben spor için izlemesi zevkli diyenlerdendim :26: dün gece cecily arkadaşımızın pilates ve kardiyoyla ilgili msjlarını okudum. benim gibi fransız değil konuya, biraz söz dinleyip popomu kaldırma kararı aldım :KK8:
dediğin gibi canım ; ben 30 kiloyu 4 senede aldıysam acele etmeden sakince onlardan kurtulabilmeliyim :92:

ben spor için izlemesi zevkli diyenlerdendim :26: dün gece cecily arkadaşımızın pilates ve kardiyoyla ilgili msjlarını okudum. benim gibi fransız değil konuya, biraz söz dinleyip popomu kaldırma kararı aldım :KK8:
dediğin gibi canım ; ben 30 kiloyu 4 senede aldıysam acele etmeden sakince onlardan kurtulabilmeliyim :92:

Aynen canım. Önemli olan sağlığının bozulmaması. inan müzik dinleyerek yürüyüş yapıyorum koşuyorum falan bi zamandan sonra alışıyosun üşenmiyosun. bende çok ağır kanlı biriyimdir. ama artık öyle bir oldum ki yürüyüş yapmadığım gün kendimi eksik hissediyorum günlük 10 mil yürüyordum 1 saat 10 dkk da. günlük dışarda oluyorum bazen spor sarkıyor haliyle ama gece 12 de olsa banta 4 mil 5 mil yürüyorum hızlı tempoda. çünkü dediğim gibi kendimi eksik hissediyorum :)) bencede artık popişini kaldırma vakti geldi :KK64:

günaydın canım
sabah 1 salatalık bir dilim kaşar bir dilim ekmek yedim sen neler yaptım ara öğün 2-3 fıstık yicem

günaydın canım
sabah 1 salatalık bir dilim kaşar bir dilim ekmek yedim sen neler yaptım ara öğün 2-3 fıstık yicem

Günaydın cnm. Güzel kahvaltı menün :KK66:

Sabah kalkınca bitki çayımı hazırladım önce ılık su içtim bir bardak. ve bitki çayımı içtim bir bardak sonra 2 bardak şekersiz çay bi kaç yeşil ve siyah zeytin 4-5 tavla zarı boyutunda kaşar peynir yedim ( beyaz peynirimiz bitmiş :KK50: ) bi tatlı kaşığıda çikolata yidim :KK52:

arada 1.5 litrelik pet şişeme doldurduğum suyumu içiyorum. ve bir yeşil elma yedim. henüz acıkmadım. öğlen için ne pişirsem diye düşünüyorum :KK52:

ve birazdan yürüyüş yapıcam 1 saat. sonra son ses müzik ve azcuk dans :KK76:

Son düzenleme:
ben brüksel lahanası yapcam cnm bugün temizlik yapıyorum havada serin dışarı yürüyüşe çıkamıcam malesef

X