Dr.Tuğrul Turan'a Ameliyat olanlar buraya..

gülezel merhaba,naptın merak ettim seni?

Merhaba canim. Dun oldum ameliyatimibugun evdeyim dinleniyorum yarin da dinlenecegim pazartesi ise baslayacagim insallah. Am.tim tipki anlattiginiz gibi sıkıntısiz ve agrisizdi. Su anda da hicbir agrim yok sadece bir gerginlik hissi var. Kendimi yormamak sartiyla butun islerimi hallediyorum evde. Bana eurosilicone takti Tugrul bey. Buyukluk farkindan dolayi sola 240 saga 260 takilmis. Benim meme dokum vardi biliyorsun emzirmelerden dolayi hafif sarkma mevcuttu. Su anda tam istedigim gibi gorunuyorlar buyukluk olarak ve dikler:). Ama sisler inince cokta kuculmezler umarim. Kuculse bile uzulecegimi sanmiyorum. Benim icin esas olan kaybettigim dolgun ve dik gorunumu geri kazanmakti o da gerceklesti sanirim. Tugrul beyin ve hastane personelinin ilgisinden cok memnun kaldim. Lokal anestezi sonrasi hicbir sıkıntim olmadi. Tugrul bey uyandigimda titreme ve kusma olabilecegini soyledi ama bende hic oyle birsey olmadi. Sanki uyudum ve uyandim o kadar rahat yani. Lokal anestezi sedasyon yontemini herkese tavsiye ederim sigarayi birakmaniza da gerek kalmiyor. Qyrica nu qmeliyati oldugumu esimden baska hickimse bilmiyor. Kimse de birsey anlamadi yani. Esimin ailesi ben gordu biraz rahatsizim ise gitmeyecegim dedim aaaa gecmis olsun dediler ayakta dolaniyodum o siradaBoyle iste sistrumcum sana ve sevgili yassmine de cok tesekkur ederim beni bilgilendirdiginiz icin. Gelismelerimi paylasiri herkese sevgilerr :)

Çok geçmiş olsun Gülezel, benim de meme ameliyatı olduğumu annemler anlamadı...Ben göz kapağı ameliyatı ile birlikte oldum, eve gelince anneme babama ve abimlere haber verdim, akşama beni görmeye geldiler.. kimse anlamadı meme ameliyatı olduğumu :)
senin de sorunsuz geçmiş sürecin, güle güle kullan canım, gelişmeleri bekliyoruz
sevgiler

Mrhb. Yasmin, senin mtlu olman cok önemli tabi... Ama bence 300 cc cok normal, daha büyüğü ile sorun yaşayacaksan nicin koysun doktor ? bir de böyle düşün istersen...yana koltk altına kaymış silikonlar ne kadar biçimsiz olurdu, doğal olması daha iyi bence:)
cok geçmiş olsuun.

Mrb. ben Aralık ayında dikleştirme ameliyatı oldm, benden sonra küçültme ameliyatı olan var mı bilmiyorum ama forumda yazanların hepsi doğru inan...
ameliyathaneyi görmüyorsun bile, ayılırken de titreme dışında kusma vs. olmadı.. bu bünyeye bağlı.. hiç ağrım olmadı, dren de olmadığı için cok rahat 1 gece geçirdim..Kollarımı başından beri oynattım...Hatta düğmesiz pijmamamı kollarımı kaldırıp giydim tabii yardımla...ama kollarda hiç ağrım olmadı...ben de cok korkarak ameliyat oldum ama konforlu geçti..

İzler evet 3.5 aya göre cok iyi, meme başı ve dikey inen dikiş izleri cok hafifledi, alt keside biraz kabarıklık ve pembelik var, büzme yerinde pembelik var ..
onlar da 6 ayın sonnda geçecekmiş...Ama unutmaki meme ameliyatı iz bırakan bir ameliyat maalesef...
Fiyat konusnu bu yıl için bilmiyorum.. ama ben kombine olduğum için 10 bin tl verdim.
sormak istediğin bir şey olursa ben buralardayım :)
sevgiler...

Çok teşekkür ederim sevgili Ozdy :)Evet senin sürecini de okuyordum ama henuz ameliyata karar veremedigim için uzaktan takipteydim hepinizi ve Tuğrul Bey i tabiiki.Ama ne zaman kendisiyle goruşmeye gittim (aklımda daha 4-5 doktorla daha goruşmek vardı) kesin kararımı daha muayenehanesinden çıkarken verdim ben bu doktora ameliyat olmalıyım diye:)Herkesin de daha once sık sık belirttigi gibi o gerçekten de FARKLI bir doktor.Onunla tanışmadan da bunu asla anlayamaz hiçkimse.Anlatsam reklamını yapıyor diyeceklerinden korkuyorum o kadar yani.HErneyse bugun 3.gunum evdeyim her işimi gorebiliyorum sadece goguslerimdeki o gerginlik hissi devam ediyor dogal olarak onun dışında agrı kesicilerimi bile almıyorum gerek gormuyorum.Biraz kaşıntılarım başladı bu iyileşme anlamına mı geliyor acaba yoksa bandajlardan mı kaynaklı anlayamadım.Umarım artmaz.Demek senin bile meme ameliyatı oldugunu anlamadılar he? Kaldı ki senin küçültme ve dikleştirme diye hatırlıyorum ben ona ragmen kimsenin anlamayacak kadar kendini iyi hissetmen bir mucize olsa gerek:).
Bu aralar Tuğrul beyin hastaları takılmıyorlar bu sayfaya ben de genel meme buyutme sayfalarında da anlatıyorum sürecimi.Oradan da takip edebilirsin canım ama bu sayfayı da ihmal etmeyelim bence.HErkese sevgiler :)

Evet bu sayfayı ihmal etmeyelim, ben de ara ara giriyorum , cok yoğunum işyerinde ama ben ameliyat olduğumda bu topikte cok yeni bilgiler yoktu meme küçültmeyle ilgili..bu yüzden arkadaşlarıma yardımcı olmak isterim, insan zorluk çekiyor gerçekten..

Evet kaşınma iyileştiğin anlamına geliyor..., gerginlik olabilir, daha şiş durumdalar, onlar da yavaş yavaş oturacak inşallah....

ben de senin gibi ilk görüşmeden sonra Tuğrul beye ameliyat olmaya karar verenlerdenim.. ona gittiğimde 5 doktorla görüşmüştüm, ardından da 5 doktorla daha görüştüm... Hatta bir tanesi tavsiyeyle gittiğim biriydi , resimlerinden gördüğüm cok güzel meme ve karın ameliyatları yapmıştı cok da efendi bir doktordu. Çok da indirim yaptı.Ameliyat günü aldım, kapora yatırdım ama içim elvermedi bir türlü 2 kere iptal ettim.. param da yandı.. Tuğrul beye ameliyat oldum :)
ben memnunum, burada yazanların da doğru olduğuna bizatihi şahidim :)

bandajlar cıktığında, dikişler alındığında rahatlıycaksın :)
görüşmek üzere, sevgiler

Canım resimlerini gördüm, gayet güzel dryorlar, güle güle kullan :)

gülezel çok geçmiş olsun canım.çok sevindim rahat geçirmene.kaşıntı normal.iyileşmeye başladığın anlamına geliyor.daha da artabilir.sabret canım.benim asıl bandajlardan sonra başlamıştı kaşıntım ve birkaç ay sürdü.
göğüs dokusu olanlarda operasyondan sonra fazla küçülme olmuyor diye biliyorum.ben de hiç küçülme olmadı.
sevgiler canım.

Yaa! Birkac ay miii? Demekki tamamen iyilesmesini bekleyecegiz mecburen olsun buna deger:) fazla kuculme olmayacagini duyduguma sevindim su halleriyle buyuklugu tam istedigim gibi yani hatta bi kuple kuculse de zarari yok:)

Bu topiği bulmam iyi oldu. Meme küçültme ile ilgili sanıyorum deneyimini aktaran pek yok ben meme küçültme konusunda yazmıştım ama buraya da düzenleyerek kopyalasam iyi olur sanırım :)

38 D cupdan biraz daha büyükçe meme başı 34 cm uzamış yani sınırda bulunan göğüslere sahiptim. Ters T tekniği ile 2 hafta önce ameliyat oldum. 12 saatlik açlık sonrası kan tahlilimi yaptılar. Sonra doktorum çizimlerimi yaptı ve odamda uyuyup, odamda uyandım. Yaklaşık 4 saat sürdü operasyonum. Operasyon sonrası 2 saat kadar sonra ayağa kalktım. Bazı bünyelerde baş dönmesi ya da miğde bulantısı yapabiliyormuş narkoz ama bende olmadı. En büyük yaşadığım sıkıntı ayağa kalktığım an hissettiğim ağırlıktı. Kollarımı çok rahat hareket ettirebiliyordum. Dolayısıyla gelen arkadaşların hepsini eve yollayıp tek başıma geceyi geçirdim.

Böyle bir ameliyat için çanta hazırlarken bence önden düğmeli ve fermuarlı bolca bir üst mümkünse bir eşofman takımı çantaya koymak doğru tercih olur kanısındayım. Levent Estetica'da ameliyat oldum. Hastanede terlik ve ameliyat öncesi ve sonrası önlük türü kıyafetleri temin edebildim ama önlükler şahsen beni çok terletti ve kokusu da hiç hoşuma gitmedi :)

1. Hafta

12 saat aralıkla antibiyotik ve ağrı kesici iğnelerimi ameliyat günü ve ertesi gün taburcu etmeden önce vurdular. Evdeyken antibiyotiğime devam ediyorum ihtiyaç hissedersem de ağrı kesici kullanıyorum. Ben gündüz sızlamalara ve kas ağrısına dayanabiliyorum bu nedenle gündüz ağrı kesici almayıp gece yatarken almayı tercih ediyorum. Aslında genel olarak hissedilen kas ağrısı. Tıpkı spor sonrası kas ağrısına benziyor. Mesela ben plates yaparken fazla göğüs çalıştığımda da bu tip ağrılar hissetmiştim. Yatarken şişlikler için iyi olur düşüncesiyle dik yatmaya ve yan yatacaksam sırtımı destekleyerek yatmayı tercih ediyorum.
Benim doktorum diren koymadan ameliyat yaptı. 7. gün sargılarım çıkacak ve ameliyat sonrası sütyenimi takacağım.

Bu süreçte sıkıntı yaşadığım tek durum bu şişlikler ve başlayan kaşıntılar:) Mesela forumda önü kapanmayan paltosunun önünü kapatarak hastaneden çıkıldığından bahsedilmişti. Ben de tam tersi oldu. Çünkü şişlik ve diklik fermuarımı zor çekmemi sağladı. Bu nedenle yukarıda önden düğmelenen ve iliklenen "bolca" bir üstü önerdim.
Şimdilerde de eşimin tişörtleri dışında birşey giyemiyorum. Planlama yaparken şişliklerin ineceği güne kadar dışarı çıkmama ihtimalinin düşünülmesi gerekiyor sanırım. Çünkü kış ayları olsa belki kalın kazakla bu füze gibi durumlar kamufle edilebilir ama bahar tişörtleri ile bunu saklamak zor :) Kanımca bu ameliyat sohbahar, kış aylarında yapılırsa daha doğru olur.

Ev işleri konusunda da kollarımı rahat hareket ettirdiğim için rutin işleri yapmak konusunda sıkıntı çekmiyorum. Fakat ameliyat öncesi bir haftayı düşünerek deepfreze'e yemek stoklamamın iyi bir karar olduğunu da belirtmeliyim. Çünkü uzanmaların ve ağır kaldırmanın sıkıntı yaratacağını belirtmişti doktorum. Zaten ağrı kesici kullanmadan gün geçirilince çok yoracak işleri yapmaya insanın cesareti olmuyor. Özellikle ağrı kesici kullanmıyorum çünkü fazla hareketli bir insanım ağrı kesici ile olan sızıları da kesersem yapmaman gereken şeyleri dalgınlıkla yapacağımı biliyorum :)

Kısacası kimsenin desteği olmadan iki 5-6 yaş çocuğu ile bu süreci rahat idare edebiliyorum. En büyük korkum ameliyat sonrası süreçte çocuklarla yeterince ilgilenemeyecek kadar sıkıntım olmasıydı ama olmadı.

Tek sorunum şişlik :)

2. Hafta
Bu pazartesi yani ameliyatımın 7. gününde sargılardan kurtuldum arkadaşlar. Doktorumuz dren kullanmadığı için tam 7 gündür sarılıydılar. Bandajı çıkarmak sir ağda benzeri bir işlemdi :) 2 çekiş. 3 dakika sürüyor. Benim cildim hassastır banyo sonrası bile kızarır. Evde saf su üzerine bepanten krem ile sabaha kızarık yerler tamamen geçmişti.

Bandaj çıkarıldığında sütyeni giymeden önce bir sürü havalansın diye bekledim. Muhteşem görünüyorlardı. Biliyorum herkesin beğenisi farklıdır. Benim için doktor gezerken eski memelerime benzer meme olması da mühimdi. Yani yuvarlak ve simetrik memeler. Bu doktorumun resimleri bu nedenle beni daha çok tatmin etmişti. Doktorum şu an hala daha şiş dedi ama bu şişler inmese de olur. Bence çok iyi görünüyorlar :) Dik olduğu dönemdeki bedenim 36 B-C arası birşeydi. Ameliyat sonrası sütyenimi ise 38-C aldım. Ameliyat olmadan önce de dolu dolu bir 38-D idi sonuç. Yani forumlarda bazen okuduğum istediğim kadar küçülmediler korkusunu da aşmış oldum böylece.

Yara iyileşmem çok iyiymiş. Tuğrul beyin sigara konusunda bir zorunluluğu yok ama yine internette okuduğum kadarıyla hiç içmemiş olmam işe yaradı sanırım. Bir de çinko ağırlık beslenmenin yara iyileşmesine fayda sağladığını okumuştum. Bu süreçte çinko ağırlıklı beslendiğimi söyleyebilirim.

1 hafta sütyenimi hiç çıkarmayacağım. Haftaya alınacak az sayıda dikişim var :) Onun da sonucunu paylaşırım buradan. Bu arada bu hafta içinde de doktorum ara sıra sancı girebilir dediği halde hiçbir sıkıntım olmadı. Yani tam zamanlı çalışıyor olsaydım 3. günden sonra çok rahat iş hayatına dönülürmüş bunu anladım. İlk 3 gün de sanıyorum daha çok bizlerin psikolojik tedirginliği oluyor acaba birşey olacak mı diye yoksa kol oynatmakta gene hiçbir sıkıntı yok. Kas ağrıları bu hafta hiç olmadı.

Bu arada herkes doktorumuzun farklılığını yazıp durmuş evet Tuğrul Bey farklı biri. Yani Tuğrul Beye ameliyat olan insanın ona koşulsuz güvenmesi ve fazla sorgulamaması gerekiyor. Tuğrul Bey sorgulanmaya gelemiyor çünkü ve de şikayete :) Meme küçültme ameliyatı büyütmeye nazaran daha zor bir ameliyat. Forumlarda deneyimsiz ellerde yaşanan türlü sıkıntıları okuyoruz. Yani ben ameliyat sonrasını çok daha zor tasarladığım için kafamda ufak kas ağrılarıymış, hafif sızlamalarmış vs. problem etmedim. Şükür ki çok da kolay toparlandım. Kendimi olumluya şartladım kısacası. Fakat olumsuza şartlanan şikayetçi bir yapınız varsa sizi pohpohlamayan, suratınıza zaman zaman kadınsal zaaflarınızı çarpan bir doktor görmek işinize gelmeyebilir. Kısacası mizaç çok önemli. Bir de tıkmayın kendinizi eve ameliyat sonrası özellikle ilk hafta çok dik gelebilirler kıyafet üzerine şal atıp kapayın. İnsanın kafası meşgul olunca kurmuyor oturduğu yerde. Valla ben özellikle son 1 haftadır unutuyorum neredeyse ameliyat olduğumu :)

Ve bu hafta benimle çok vakit geçirenlerle bir arada olduğum halde söylemediğim kimse ameliyat olduğumu anlamadı. Herkes kilo vermişsin deyip duruyor :) Bu da keyifli açıkçası çünkü her ortamda meme muhabbeti yapmayı şahsen ben istemiyorum :)

Ameliyat olacaklara bol şans diliyorum.

Son düzenleme:

Merhaba canım.Bende göğüslerimin büyüklüğünden şikayetçiyim ve tuğrul turana ameliyat olmayı düşünüyorum memnunmusun şu anki halinden.yani doktorun göğüs küçültmede çok iyi olduğunu duymuştum gerçekten öylemi

Arkadaşlar tuğrul turan göğüs küçültme ameliyatını ne kadara yapıyor bilen varmı? Fiyatları göğüse göre değişiyor diye duymuştum.Göğsünü küçülttüren arkadaşlar varsa ne kadara yaptırdıklarını yazabilirlermi.

Selamlar sevgili ozdy ve cleemy(nickini yanlis yazmis olabilirim). Oncelikle cleemy sana da cok gecmis olsun. Tugrul bey hakkinda soylediklerine harfiyen katiliyorum. Ona ameliyat olacak bayanin sonuna kadar kendisine guvenmesi gerekiyor. İsine karisilmasindan ve sorgulanmaktan kesinlikle hoslanmiyor. Bununla birlikte o guveni sizde oyle bi olusturuyor kii degil sorgulamak tam bir teslimiyet haline burunuyorsunuz ve evet cleemy ben ki meme buyutme oldum buna ragmen anlattiklarindan doktorunun Tugrul bey oldugunu hemen anladim:) Ben ameliyat surecimi ve memnuniyetimi meme buyutme topiginde de anlatiyorum bazen. Ama bunun tavsiye olarak algilanmasini ben de istemem sonucta. Dediginiz gibi kimseye sebep olmak istemem. Zaten Tugrul beyin de boyle seylere hiiic ihtiyaci yok:)Ben yasadiklarimi anlatiyorum ilgilenen olursa kendisini arar bulur tipki benim yaptigim gibi...Bu arada benim de sargilarim dun alindi. Gercekten cook begendim cok dogal olmuslar ve en onemlisi emzirmelerden oturu kaybettigim dikligi yeniden kazanmislar. Saskinliktan ne diyecegimi bilemedim tesekkur edip elinize saglik dedim durdum:)o da cok begendi ve masallah deyip durdu:) bana sorarsaniz cok komik bir andi aslinda dusunsenize ben doktora - elinize sqglik diyorum o da bana rica edrim ne demek gule gule kullanin -falan diyor:) boyle iste ne kadar uzatmisim bu arada:)haaa ameliyat sonrasi sutyenimle resimlerimi cektim en kisa surede ekleyacegim bakarsiniz:) sevgilerimi yolluyorum...

çok sevindim senin adına canı canımdarısı benim gibi isteyenlerin başına inşallahnekadara mal oldu toplamda canım,anladığım kadarıyla tuğrulbeye olmuşsun ve memnunsun,bende 2bebek emzirdim 1yıl aralıklı,malesef dediğin gibi dikliğini ve sertliğini kaybettim,üstünden 1yılı bihayli geçti emzirmenin,moralim psikolojim çok fena oluyosen nasıl yaptırdın damlamı protezmi,kas altımı üstümü,çok soru sordum ama canım anla halimden işte,sende yaşamışsındır aynı endişeleri,ya bide ağrın sızın nasıl oldu hareketlerinde kısıtlanma falan,iş görme durumubenim çocuklarım 2 ve 3yaşındalar daha bakıma muhtaçlar oyüzden pekte istirahat edebilirim gibime gelmiyo,gerçi eşime demiştim olursam bigün yardımcı olurmusun iyileşme sürecinde diye,ederim tabi dedi ama nekadar olur bilmem,çalışıyo sonuçta,e bende herkezden gizli olmayı düşünüyorumsonuçta hepsi karşı çıkar annem ablam vs.oyüzden gizli olsunccevapların için şimdiden teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…