Merhaba,
Ben de malum serdar beye ameliyat olan hastalardan biriyim. Uzunca zamandır da forumu takip ediyorum aslında. Elimden geldiğince artı ve eksilerden bahsederek sizlere yardımcı olmaya çalışacağım. Öncelikle ameliyat olalı 50 gün falan oldu. 2 ay dolmadı henüz. Eksilerden başlayayım isterseniz. Ama altını çizerek söylüyorum ki bunlar benim takıldığım, derinlemesine incelemelerim ve ameliyat olmuş bir çok hasta gibi burnunda kusurlar bulma girişimi de olabilir, bunu unutmayın. Benim eski burnum kemerli, yüzüme göre uzun ve burun kanatlarım genişti. İçeride ise kemik eğriliği ve et büyümesi vardı. Et alındı, kemer alındı burun deliklerim küçültüldü, burun ucum küçültüldü. İç kısımdan başlarsak sağ tarafımdan hala %100 rahat nefes alamıyorum burun deliğim sol tarafa göre daha dar. Ne zaman geçecek bilmiyorum. Yani muhtemelen müdahale daha çok içten sağ tarafa yapıldığı için iyileşme ve şişlik daha uzun oluyordur diye düşünüyorum. Beni en çok korkutan burnumun kalkıklığı oldu. İlk zamanlara göre indi ama halen hafif de olsa burun deliklerim görünüyor ve bu beni 24 yıldır alışık olduğum uzun burundan sonra biraz rahatsız ediyor. Ben hiç görünmemesini isterdim. Burunun yandan görünüşü kadar öncen görünüşü de önemli. Mesela konuşurken kafamı çok fazla kaldırmamaya çalışıyorum insanların gözüne batmasın diye. Onun dışında forumda sıkça dile getirilen çıkıntıya geleyim. Maalesef o bende de var. Yorum yapmak için erken olur belki diye bekledim ama görünen köy kılavuz istemez. Yanlış anlaşılmasın tabi göze aşırı batacak şekilde değil. Hatta burnuma dokunduğumda eskiden kemerin olduğu hizada ama burnumun sol tarafında elime gelen minicik nokta şeklinde bi kemik çıkıntısı var. Ödem olmadığına eminim. Zaten biraz da yandan bakıldığında hafif kemer görüntüsünü o kemik oluşturuyor. Bu yüzden de sağdan ve soldan bakıldığında burnum aynı görünmüyor. Gelelim burun kanatlarındaki dikiş izlerine. Sağ tarafta sıkıntım çok yok fondotenle kapanıyor. Ama sol tarafımda kesiğin yukarı kısmında çok hafif bi çukur var böyle nasıl anlatsam iyi dikilmemiş ve dolayısıyla birbirine kaynamamış bence. Bu bnm tahminim. E böyle olunca da o çukura ( noktadan biraz büyük) fondoten bile sürsem içine doluyor ve toplanıyor haliyle daha çok dikkat çekiyor. Orası öylece çizgi şeklinde duruyor.Bunu ilk zamanlar doktoruma söylediğimde çok önemsemedi işin açığı. Daha doğrusu şimdi onlara hiç bakma dedi. 1 yıl sonra belli belirsiz olur dedi. Ama benim derdim aslında o çukurdu :S Bu durumda olan bi arkadaş daha vardı, önceki sayfalarda okumuştum şu an hatırlamıyorum. Bir de ben beyaz tenliyim yaralarım da zaten çok geç iyileşir o yüzden üzülerek söylüyorum hala kırmızı bi şekilde dikiş izlerim duruyor ve belli oluyor. Bunlar eksiler kızlar. Baya bi çok oldu ama bundan sonra ameliyat olacaklara fikir olur en azından.
Serdar beye gelince burada onunla ilgili yazılan bir çok düşünceye katılıyorum. Evet gerçekten iyi bir doktor, görüşmeye gittiğinde biraz kendini övüyor hatta onu öyle naif yapıyor ki bu durum size itici gelmemekle beraber aksine güven oluşturuyor. Ama bence bi yerlerde bi eksiği var tam olarak çözemedim. Şu çıkıntılar mesela neden oluyor? Diğer doktorlarda bu konuda bu kadar şikayet okumadım. Kavis yapmayı sevmiyor olması düz burun sırtı tercihi mi acaba çıkıntılara sebep oluyor malum fazla girmiyor burun sırtına.. geçenlerde vocabulaire arkadaşımız başka bir doktorun hastasının fotoğrafına yorum yapmış tesadüfen bende girdim baktım eski hali benim burnumdan daha kötüydü ama yeni halinde bir gram çıkıntı falan yoktu. Dümdüz bir burun sırtı tam istediğim gibiydi.. Yani kemerli burun zordur tamam ama demek ki yapılabiliyormuş
Tüm bunlara rağmen eski burnumdan kat be kat iyi olduğu için tabi ki şuan ki halimden memnunum. Bir de estetikli gibi durmuyor. Serdar beyin en çok önem verdiği şey budur zaten. Ama işte çıkıntılı bi burun da zaten ne kadar estetikli gibi görünebilir onu da bilmiyorum bayramdan sonra kontrole gideceğim. Bu sıkıntılarımı dile getireceğim. Ama muhtemelen hepsinin geçici olduğundan 6ay-1yıl süresinden bahsedecek. Ve yine çok olumlu konuşup beni rahatlacak :) 3 haftalık kontrole gitmeden önce nişanlımın başının etini yiyordum burnum şöyle burnum böyle diye. Doktorun yanından çıktık serdar beyin ikna edici sözleriyle bi anda her şeyi unutuverdim :)
İşte böyle kızlar. Eskisine göre tabiki çok memnunum. Ama insan bu kadar iyi bir doktordan mükemmel bir sonuç bekliyor. Sonuçta az buz bir para değil verdiğimiz. Umarım bu sıkıntılarım sadece bu sürecin getirdiği olumsuz durumlardır ve geçicidir. Gerçekten bunu çok istiyorum. Burun ucumun biraz daha inmesini ve dikiş izlerimin azalmasını.. yine de serdar beye güveniyorum. beklemekten başka yapacak bir şey yok çünkü. benim diyeceklerim bunlar kızlar.. sorunuz olursa cevaplayabilirim