Dr Selenle İnsülin Direnci, Reaktif Hipoglisemi, Hashimato Troiditi vb sorunlar

merhabaa bende müzmin diyetçi , 2010 dan beri diyette olan
94 ten 64 e inen ama 74 e tekrar çıkan
şuannn 66-68 olann

ve zayıflayamayannn

Evettttt MERHABALARRRRRR!!!!! Sonunda geri döndüm:KK3:

Gitmeden yazdığım gibi bir arkadaşımın annesi ameliyat olacaktı ve ben de yardıma gittim. İyiki gitmişim. İlk 2 gün herşey yolunda derken sonra ne yazıkki olanca komplikasyon ve bugüne kadar uykuya yatmış bütün hastalıklar resmen fışkırdı!!!!! :KK14:Meğer böbrek taşı da varmış. Bu perşembe bunun için tekrar ameliyat olacak:26:

Şimdilik ben yerimi bir başka arkadaşa verdim. Haliyle biraz yorgunum ama buradayım. Evet kimler ev ödevlerini yapıp 3Lt günlük suyunu içti bakalım?

Not : Ramazan olduğunun farkındayındayım. Ancak ben Reaktif Hipoglisemi ve insülin Direnci olanların sağlık durumlarını düzelene veya en azından kontrol altına alınana dek oruç tutmalarını önermiyorum. Dinimiz kolaylık dini: İyileşince kaza yapabilir ya da fitre verebilirsiniz. Ancak bu hastalıklar yerleşmeden tedavi etmek önemli. Yani zaman önemli. vücudu 30 gün yormak sizin durumunuzdaki sağlıklı olmayan kişiler için uygun değil.

Hepinizi çoooook çoooook öpüyorum:KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:

Akşamdan itibaren yokluğumda sorulan sorulara cevap yazacağım:KK3:

Sağlıkla
Dr Selen:KK16:

Hoşgeldiniz Selen Hanım :KK9:
Arkadaşınızın annesine de çok geçmiş olsun diyorum.
Merakla vereceğiniz cevapları bekliyoruz, şimdiden teşekkür ederiz.

merhaba benimde bir sorum olacak babam şeker hastası geçen sene onun cihazıyla 2 gün sabah kalkar kalkmaz şeker ölçümü yapmıştım ve sonuç 98 civarı çıkmıştı sizce diyabete yatkın mıyım ?? korunmanın yolları var mı?? başka tahliller yaptırmalı mıyım??

Merhaba ismaltes, hoşgeldin:)

Kaç yaşında olduğunu, boyunu kilonu ve açlık insülin değerini ve tokluk kan şekeri değerini bilmeden herhangi bir yorum yapmak mümkün değil. Bu değerlerin ölçümlerini bana bildirirsen memnuniyetle diabete yatkınlığın konusunda yorum yaparım.

Sağlıkla:KK16:

Dr Selen

Merhabalar,verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim :) Hayırlı ramazanlar :)
Bende 9 aydır matofin kullanıyorum...9 ay önce açik kan şekerim 109 çıktı...2 hafta önce tekrar ölçtüm,çok şükür 91'e düştü..2 ay önceye kadar diyetisyene de gittim,ama maalesef istediğim sonuçu alamadım...ve sonuç olarak diyetisiene gitmekten vazgeçtim..artık tek başıma bir şeyleri yapmaya çalışırken sizi buldum:KK66:
Acaba siz zayıflamak için neler yapıyorsunuz?örnek menüler yazabilir misiniz mesela? şimdiden teşekkürler :KK16:hastanıza acil şifalar dilerim :)
(son olarak,ben oruç tutuyorum...kilo almadan acaba nasıl beslenebilirim?)

Merhaba Dallida, Hoşgeldin:KK3:

Dallidacım 109 kan şekeri tek başına birşey ifade etmez aslında. Bunun yanında yapılmış başka tahlillerin de var mı?. Örneğin Açlık ve tokluk insülin değeri ve tokluk kan şekeri gibi. bunları görmeden ben olsam asla tedaviye başlamazdım. Yani reaktif hipoglisemin varsa sen istemden ve hatta bazen de farkında olmadan atıştırır durusun. Bu da zaten kilo vermeni engeller.
Diyetisyeninle nasıl bir program uyguladınız?

Tüm bunları bilmeden bir beslenme önermem mümkün değil. Bunları bana bildirirsen memnuniyetle yardımcı olurum.

Dr Selen

merhaba selen hanım bende insülin direnci olan biriyim.hamile kalmadan önce doktor yaptırdığımız testlerde karaciğer emzimlerimde problem olduğunu söyledi.homa testi yaptılar 3.5 seviyesinde çıktı.glifor verdi diyete başlattı.bir kaç hafta sonra hamile olduğumu öğrenince bıraktım.doğumdan 1 sene sonra testi yine yaptık.bu sefer 4.5 çıktı .yani en son 1 yıl önce yaptırdım.gliforu doğumdan sonra kkullanmaya çalıştım ama bi süre sonra bıraktım.çünkü hiç bi etki göstermemeye başladı.diaformin kullandım oda çok isal yaptı hem küçük dozla başlamama rahmen.en son 1 ay önce sağlık ocağı doktorum.matofin kullanmamı önerdi başladım.yemeklerden sonra sabah ve akşam 500 mg alıyorum.yediklerime dikkat ediyorum.o zaman doktor bana sadece insülin direnci demişti.dikkat etmessen şeker hastası olabilirsin dedi.
selen hanım benim sıkıntım sürekli canım tatlı bişeyler istiyor.yani hergün şerbetli yada diğerleri.normal yemeğimi yiyorum glisemik endeksi düşük yiyecekler yemeğe çalışıyorum ama tatlı isteği hiç aklımdan çıkmıyorözellikle rengli günlerimde reesmen çıldırıyorum.çok sinirli oluyorum.makarna börek tatlı yemek beni inanılmaz mutlu ediyo.haliyle yemeyince çok asabiyim..bide bunları yedikten sonra aslında ne yersem yiyeyim.1 saat sonra yine acıkıyorum.yemeği yer yemez uykum geliyor.hem bir rahatlama hemde bi halsizlik hemen uzanıyorum.67 kilo ile hamile kalmıştım.şuan 71 e düştüm.3-5 diyetisyene gitmişimdir.ilk zaman azimli bir şekilde yapıyorum.aama tatlı krizleri başladımı irademe hakim olamıyorum.aslında düzeni tutturabilsem belki başarıcam ama doğduğundan beri kızımla ilgili hep sağlık sıkıntısı yaşadık gecemiz gündüzümüze karıştı haliyle bi yemek düzeni oluşturamadım.hamileyken sürekli her gün parmaktan kan ölçümü yaptım.doğumdan sonrada .sabahları aç karnına 110 civarı çıkıyordu.yemekten sonrada diyettekileri yediyseysem 120-130 çıkıyordu.şuan diyetisyene gitmiyorum.

selen hanım yukarıda bahsettiğim sıkıntılarım yanlızca insülin direncinimi gösteriyor.başka bir sıkıntı olabilirmi. insülin direnci ile ilgili biraz daha bilgilendirebilirmisiniz.
ayrıca malum ramazana girdik.biraz vicdan azabı çekiyorum.yaklaşık 3 yıldır hiç oruç tutmuyorum.aslında korkuyorum ya dayanamazsam ya bozmak zorunda kalırsam bayılırsam çocuk ne olucak evde yanlızız.bunlar psikolojik midir sizce insülin direnci olanlar oruç tutabiliirmi bu bozuk olan metebolizmamızı dahada bozarmı şeker hastalığına dahada yaklaştırır mı cevap bekliyorum sizden ona göre hareket edicem selen hanım şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba Yaramaz 1212, Hoşgeldin:)

Tüm bu anlattıkların sende insülin direnci ile birlikte reaktif hipoglisemi olabileceğini düşündürüyor bana. Stress altında olmak, uykusuzluk tüm bu tatlı krizlerinin şiddetini ağırlaştırır. Üzerine uykusuzluk eklendiğinde de bazen ilaçla birlikte bile kan şekerini dengede tutmak zorlaşır.

REAKTİF HİPOGLİSEMİ VE İNSÜLİN DİRENCİNDE KİLO VERMEK İÇİN ALTIN KURAL KENDİNİ DİYETTE HİSSETMEMEKTİR
E peki bu nasıl olur? ASLA!!! ara öğünlerinizi kaçırmayacak ve bu öğünleri proteinden zengin seçeceksiniz. El altında istisnasız her zaman atıştırmalıklarınız olmak zorunda. bu yarım çay bardağı kadar leblebi ve 2 kuru kayısı olabilir. Bir bardak kakaolu süt olabilir (tatlandırısıyla hazırlanmış). Benim kek tarifimden 1 parmak kalınlığında ve büyüklüğünde bir parça olabilir. Yarım kase meyveli yoğurt olabilir. 4-5 tane light kepekli bisküvi + 1 adet light üçgen peynir olabilir.

Bak ben az önce daha önce tarifini verdiğim kekimi fırına koydum şu an pişiyor. Çünkü 11 Temmuz da regl olacağım ve tatlı krizlerim başladı. Gaflet anımda elimin altında sağlıklı bir alternatifim olmazsa ben de herkes gibi çok şahane bir çılgın atıp 1 kavanoz nutellayı bitiriveririm. :KK30: Kavanozun dibi gelince aklım başıma gelir ama nafile. Hadi bakalım bütün emekler çöpe!!!! kaç ayda verilir o bir kavanoz fındık kremasının kalorisi siz hesaplayıp. 3 ileri 5 geri! mehterden kötü!!!!:KK5::18:

İNSÜLİN DİRENCİNDE ORUÇ TUTULMAZ!!!!!!!!!!!
Oruç sağlıklı bireylere farz!!!! aksini kim söyleyebilir?
İnsülin direnci olan kişi sağlığını kaybetmiş, eğer tedavi olmazsa durumu ağırlaşıp DİYABET olacak kişidir.
Size farz olmayan bir ibadet için lütfen üzülmeyiniz!! Ayrıca daha önce yazdığım gibi dinimiz kolaylıklar vermiş. Fitre vermek seçeneklerden biri. Allaha şükürler olsunki hepimiz belirli imkanları olan insanlarız. Hepimizin internet erişimi var ve ben bunu açlık sorunumuzun olmadığı şeklinde yorumluyorum. Peki Ramazan vesillesiyle fitre vererek açlık çeken aileleri, çoluğu çocuğu doyurma şansı varken ben oruç tutamıyorum diye üzülmeye gerek yok. Üstelik her markette satılan çok uygun fiyatlı 1 aileyi 1 ay doyurmaya yetecek erzak paketleri satılırken y:ani herşey kolayken inanın hiç üzülmüyorum. Ne güzel ihtiyaçlılar da bu vesileyle neşeyle bir aile sofrası kurabilsin. Bu tabloyu düşünmek benim için mutluluk:KK34:

Dr Dilihan

hanımlar bende insilün direnci var mı bilmiyorum :KK34: ama annem şeker hastası bende pko var ve sürekli kan şekerim düşüyor, canım tatlı şeyler yemek istiyor, yemekten sonra uykum geliyor felan. ben kendimi bildim bileli toplu bir insanım :KK14: hayatım boyunca diyet yaptım ama sonuna kadar sürdüremedim hep yarım yamalak kilo al kilo ver şeklinde oldu. şimdi de şuan ki kiloma takıldım oynamıyor zaten pkolu insanlar yavaş kilo veriyor.ben onu bunu bilmem bu hastalık için 1. karbonhidratlardan uzak duracaksın 2. spor yapacaksın 3. sabırlı olacaksın. ama bütün karbonhidratlardan uzak duruncada moralin bozuluyor. bunun için ben genelde bir kısmının tadına bakarım. ama kilom takılıp ilerlemediği için yiyemiyorum. sadece ramazan diye pide yiyorum nu da yemiyecektim ama 3 gün dayanabildim sonra yedim napıyım :KK1: öyle işte sabırlı olmak gerekiyor. birde tatlı krizleri için hurma çok iyi geliyor. hurmayı yeyince canım tatlı yemek istemiyor. bir ara bütün karbonhidratlar bırakmıstım insan bir hafif hissediyor kendini anlatamam ama bir o kadar da mutsuz hissediyordum. birde bizi ayakta atıştırmalar mahvediyor :KK20:

Hoşgeldin Arzuarzu5592:)
PKO (Polikistik Over Hastalığı) insülin direncine yatkınlık yapan bir durumdur. Ama senin anlattıkların bana Reaktif Hipoglisemiyi daha çok çağrıştırdı. Hiç testlerini yaptırdın mı? (Açlık-tokluk şeker ve insülin değerleri)

Kan şekerin dengelendiğinde o mutsuzluğun da gider Arzucum. Kendini adeta fişek gibi hissedersin. Hadi yaptır şu testlerini de katıl bize. Kan şekerini dengeye getirelim hemen:KK16:

Merhaba Selen Hanım,

Öncelikle yapmış olduğunuz bu harika yardımlar için size çok teşekkür ederim.

Ben 25 yaşında bir hashimato hipotiroiditi hastasıyım. Hastalığımın keşfi oldukça ilginç oldu ancak son 1-2 yılda almış olduğum toplam 12 kilo da bu durumu güzel bir şekilde özetliyordu. Zaten uykuyu çok seven biriyim ancak bıraksanız 24 saat uyuyacak bir hale gelmiştim, ara ara ataklarım devam ettiği sürece de bu durum devam ediyor, uyudukça uyuyorum.

Hashimato tanısından sonra insülin direnci de eklendi rahatsızlıklarımın arasına, tiroid ultrasonunda herhangi bir nodül veya benzeri bir durum söz konusu değil. B12 eksikliğim, Demir eksikliğine bağlı anemim mevcut.
Bana kızacaksınız belki ama ergenlik zamanımdan beri günde neredeyse 2.5 litre kola tüketiyordum, ancak birkaç yıl içerisinde yaşadığım bu sağlık problemlerim sebebiyle artık kola, meyve suyu ya da gazlı herhangi bir içecek tüketmiyorum.

Yemek yeme alışkanlığım ise malesef oldukça kötü, yaşamak için yemek yiyen bir insan olduğum için, açlıktan bayılacak hale gelmedikçe yemek yiyemiyorum. Kolayı bırakalı 1 ay oldu ve ben şu anda bile 2 kg kaybetmiş durumdayım. Ancak ne yapmam gerekir yardımcı olur musunuz? Kilolarım sanki yakama yapıştılar beni bırakmıyorlar..

Ek olarak: ilk testte anti tpo değerim: 128.9 (0-115 referans aralığı) çıktı. Bir sonraki testte de yine aynı şekilde yüksekti.

Bir de tatlı veya çikolatayı çok seven biri de değilim, çikolata yiyeceksem bitter yiyorum ama nutella 1 kaşıktan sonra içim bayılıyor

Hoşgeldin EmilyMatilda:)
Neden kilo kaybedemediğini söyleyeyim mi? ANEMİ nedeniyle. Demir eksikliği ve B12 eksikliği nedeniyle hemoglobin yani kanda oksijen taşıyan elementi artık üretemiyorsun!!!! E oksijen olmayan yerde yağ da yakılamadığından kilolarda gitmiyor tabi!!!!
Tüm bunları söylerken Hashimato nedeniyle tedavi gördüğünü sabahları troid takviyeni aldığını varsayıyorum.
Sonuç: Hızlı bir demir ve B12 takviyesi çok iyi olur. EN kolayı aile hekimine gidip iğne ile tedavi olmak istediğini söylemektir. (Ben kendime öyle yaptım). Ama iğne istemem dersen lütfen özelden yaz bana.
Geçmiş olsun
Dr Selen

Merhaba arkadaşlar, ve Merhaba Selen Hanim..bütün yazılanları okudum, bende burdaki çoğu arkadaş gibi zayıflamak istiyorum. Ben bundan bi 7 sene önce 1 sene içinde 17 Kilo aldım. Ve bundan çok rahatsızlık duyuyorum. Bu kilolardan kurtulmak için baya birşeyler yaptım, ama 2-3 kilodan sonrası başarısız  Dr. A gittim bana insülin direnci olduğunu söyledi. Yani kandaki şeker ne olursa olsun direniyor ve düşmüyor dedi. Kilo da sade bu sayede veriliyor yani kan sekerimiz düşünce dedi. Bana hap verdi (metformin 1000mg) denedim faydasını göremedim. Dozunu yükselterek fayda bekledik ama benim bünyem kabul etmedi ve hapı kesmek zorunda kaldım. Şimdi ne yazıkki dr. Unda elinden bişey gelmiyor. Günde 3000mg aldım. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Nasıl Kilo verebilirim? Benim sorunum sade Kilo vermek değil, ilerleyen zamanda daha kötü ve sağlık problemi yaşatması. Sitede herkes atak açlık falan yazmış, bende bu yok çok az Yiyorum ve hatta bazen yemek yemeyi unutuyorum. Ama yine de Kilo Veremiyorum :-( Şimdiden çok teşekkür ederim size.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhaba Elif, Hoşgeldin:KK16:
Elifcim tahlillerinin sonuçlarını bana özelden gönderir misin? Ne olduğunu netleştirip öyle yardımcı olayım. O 17 kiloyu hatta fazlasını birlikte kışkışlarız:KK34:

Bu güzel günün şerefine Evde Şekersiz Dondurma tarifi:

Sıcaklar bastırınca herkesin elinde bir külah yalandığını görünce kendime alternatif aradım. Arkadaşlar dondurma makinası filan dediler ama dolaplar o şu bu makinasıyla dolu kullanılmayan!!! Evdekilerle de basbayağı oluyor işte:KK76:

Buzdolabını açın bakalım hangi meyvalar var, hangisinden dondurma yapmak istersiniz?

Ben benimkinden diplere saklanmış az daha yenmezse bozulacak kayısılar buldum. Eh bir yarım kilo kadar varlar. Hemen kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarıp buzdolabı poşetinin içine koydum ve ağzını bağladım. 2-3 saat iyice donmasını bekledim. Buzdolabına göre süre değişebiliyor. Kaskatı olması gerekiyor. Yazlıktaki buzdolabında bir gece bekletmek zorunda kaldım.

yarım kilo kadar da isteğe bağlı olarak yağlı ya da yağsız yoğurt lazım.

Mutfak robotuna metal bıçağını taktıktan sonra kayısıları içine koyup çalıştırıyoruz. En ufak buz parçası bile parçalanacak ama erimeycek şekilde. Sonra hemen yoğurdu da ekleyin yine karıştırın. Damak tadınıza göre tatlandırıcı da ekleyip beklemeden servis yapıyorsunuz. Afiyet olsun:)

Not: Kalanı tekrar dondurabilir. İstediğiniz kadarını sonra tekrar servis yapabilirsiniz. Gitmeden yaptığım bu tarif o kadar çabuk bittiki resmini çekip buraya koyamadım. Gelecek sefere inşallah. Hepinizi çoooookkk seviyorummmm:KK16:

Merhaba Dallida, Hoşgeldin:KK3:

Dallidacım 109 kan şekeri tek başına birşey ifade etmez aslında. Bunun yanında yapılmış başka tahlillerin de var mı?. Örneğin Açlık ve tokluk insülin değeri ve tokluk kan şekeri gibi. bunları görmeden ben olsam asla tedaviye başlamazdım. Yani reaktif hipoglisemin varsa sen istemden ve hatta bazen de farkında olmadan atıştırır durusun. Bu da zaten kilo vermeni engeller.
Diyetisyeninle nasıl bir program uyguladınız?

Tüm bunları bilmeden bir beslenme önermem mümkün değil. Bunları bana bildirirsen memnuniyetle yardımcı olurum.

Dr Selen

Günaydın Selen hanım:KK16:evet ,başka tahliler da var..ama maalesef doktorumun bilgisayarında ....evet,maalesef atıştırma isteğim çok :KK43:
Diyetisyenimle klasik bir proğram uyguladım...sabahları:peynir,ekmek,söğüş,bazen yumurta,öğlen: sebze,salata,ayran,ara:meyve,akşam :et,salata,ayran...ara:meyve veya yoğurt...maalesef 9 ay içinde 8 kilo verdim,2,5 kiloyu geri aldım...
İlginize teşekkür ederim :KK16:

Son düzenleme:
Hoşgeldin Masummm,
Diyet yaparken seni zorlayan şeyler neler yazar mısın?

94'e nasıl çıkmıştın?
Hiç tahlil yaptırdın mı?

öncelikle cevap veridigniz için çok teşekür ederim...

ben hep kilolu idim en son ikizlerşm oldu lohusalıkta 94 kilo oldum.

önce 1200 kalorilik diyet yaptım ve 16 kilo verdm
sonra montiagne ayrıştırma diyeti yaptım 10 kiloda onunla verdim
bu sürede şokd iyetler karboonhidrat diyeti deneyimleirm oldu tabiki

geçen haziran aylarında 64 iken ocakta 74 oldum:KK43:
ve birdahada inemedim şimdi 66-698 arasınd ageziniyorum
ekmek yemekten meyve yemekten korkar oldum
çikolataya tatlıya çok bagımlı degilim
ama gece yeme gibi bri huyum özellikle uykudna uyanıp

yada diyelimki koltukta bile şekerleme yapsam kalktıgımda
direkk buzdolabınd abuluyorum kendimi.
pko hastasıydım reglileirm düzeldi ,

ama nasıl bir yol izliycem şaşırıdma rtık herşeyi kestim neredeyse
ama bir patlamoluşuyor 2 gün kesip 1 gün yeidigmde direk kilo alıyorum :KK43:(

Günaydın Selen hanım:KK16:evet ,başka tahliler da var..ama maalesef doktorumun bilgisayarında ....evet,maalesef atıştırma isteğim çok :KK43:
Diyetisyenimle klasik bir proğram uyguladım...sabahları:peynir,ekmek,söğüş,bazen yumurta,öğlen: sebze,salata,ayran,ara:meyve,akşam :et,salata,ayran...ara:meyve veya yoğurt...maalesef 9 ay içinde 8 kilo verdim,2,5 kiloyu geri aldım...
İlginize teşekkür ederim :KK16:

Dallidacım doktorundaki tahlilleri görünce bir yorum yapmak daha doğru olacak. Anlattıkların reaktif hipoglisemiyi çağrıştırıyor. Belki aynı zamanda insülin direnci de vardır.
Ekmek olarak ne yiyorsun?
Senin şu atıştırmaları benim kekle bastırsak? Denemeni rica ediyorum. Tahlillerini görünce daha detaylı yardımcı olabilirim

:KK16:

öncelikle cevap veridigniz için çok teşekür ederim...

ben hep kilolu idim en son ikizlerşm oldu lohusalıkta 94 kilo oldum.

önce 1200 kalorilik diyet yaptım ve 16 kilo verdm
sonra montiagne ayrıştırma diyeti yaptım 10 kiloda onunla verdim
bu sürede şokd iyetler karboonhidrat diyeti deneyimleirm oldu tabiki

geçen haziran aylarında 64 iken ocakta 74 oldum:KK43:
ve birdahada inemedim şimdi 66-698 arasınd ageziniyorum
ekmek yemekten meyve yemekten korkar oldum
çikolataya tatlıya çok bagımlı degilim
ama gece yeme gibi bri huyum özellikle uykudna uyanıp

yada diyelimki koltukta bile şekerleme yapsam kalktıgımda
direkk buzdolabınd abuluyorum kendimi.
pko hastasıydım reglileirm düzeldi ,

ama nasıl bir yol izliycem şaşırıdma rtık herşeyi kestim neredeyse
ama bir patlamoluşuyor 2 gün kesip 1 gün yeidigmde direk kilo alıyorum :KK43:(

Macumm, gece acıkıp uyanmak reaktif hipoglisemi belirtisidir. ya da uykudan aç uyanmak. TAHLİLLERİNİ YAPTIRMAN ŞART!
Açlık-tokluk kan şekeri ve insülin değerlerine baktırır mısın? Önceki mesajlarımda bir kahvaltı menüsü var tokluk kanı aldırmak için. Lütfen ona göre yap.

Şu anki durumuna göre bir plan- tedavi protokolü yapalım. O takıldığın 66-69 aralığından ve ne yesem çıkmazından kurtaralım seni.

Macumm, gece acıkıp uyanmak reaktif hipoglisemi belirtisidir. ya da uykudan aç uyanmak. TAHLİLLERİNİ YAPTIRMAN ŞART!
Açlık-tokluk kan şekeri ve insülin değerlerine baktırır mısın? Önceki mesajlarımda bir kahvaltı menüsü var tokluk kanı aldırmak için. Lütfen ona göre yap.

Şu anki durumuna göre bir plan- tedavi protokolü yapalım. O takıldığın 66-69 aralığından ve ne yesem çıkmazından kurtaralım seni.

nasıl yapcaz dr mı gideyim ah bir zamanım olsa

şimdi şöyleoluyor aç uyanmıyorum ama aklıma bişiyler yemek geliyor ve direk dolaba gidiyorum
tatlı çok sevmem ama ekleli kh lı şeylere bayılıyorumm

beni zayıflatırsann bol dua ederim vallahi ya bıktıma rtık

X