Dr Selenle İnsülin Direnci, Reaktif Hipoglisemi, Hashimato Troiditi vb sorunlar

Başka neler yapıyorsunuz hanımlar?

eşimle ben çay kahve kola meyve suyu içmeyiz. bol bol su seviyorum suyu. baklava börekmiş hiç yapmam inanın 3 senelik evliyim 250 gr. şeker harcamamışımdır:KK76:ilk evlendiğimde 6 ayda 12 kilo aldım. yemek yemediğim halde oruçlu gibi geziyodum. şimdi anladım yemek lazım:KK53: önceden şerbetli tatlı krizi gibi bişey gelirdi bana bi kutu tatlı aldırırdım artık bana yaramadığını biliyorum yemiyorum.istemiyorum da. laf aramızda çok iyi baklava yaparım ama tadına bakmam:KK14: meyvelerin bana çok iyi geldiğini fark ettim meyve bol tüketirsem bağırsaklarım çok düzenli çalışıyo yoksa kilit. 1 üzüm tannesinin 1 kesme şekere denk geldiğini öğrendim ondan da uzak dururum artık. bol sebze ve meyve yiyorum. anormal bi vakitte acıkırsam salatalığa dadanıyorum kütür kütür ohhh:KK52:

bide bazı günler sabah kahvaltısında gevreğin üzerine tarçın döküp yiyorum. bi tarçın bu kadarmı iştah keser yaaa. mükemmel bişey. çokmu çıldırdın tatlının üzerine tarçın dök bak bakayım deli gibi yiyebiliyomusun:KK9:

ne demek cnm problem değil. kendimi çok iyi hissediyorum. önceden yaşamıyomuşum gibi geliyo:KK8: uzun yürüyüşlere hiç gelemezdim o kadar iyiyimki eşimle sabah bi çıkıyoruz gez Allah gez rekorumuz:12 saat çok az oturarak:KK1: zaten vücut artık istemediği gıdaya tepki veriyo öyle oluncada kolaysa ye:21: vermem gereken daha çoookkk kilo var ama yinede çok mutluyum :KK9::KK16: kilo vermekten çok vücudum şekle girmeye başladı giydiklerim yakışıyo artık:KK16:

sizi takipteyim:KK24:

HARİKASIN!!!!!! Duyun Ey Ahali!!!!!:KK76: Bakın nasıl oluyormuş:21: Darısı heğimizin başına :KK52:

eşimle ben çay kahve kola meyve suyu içmeyiz. bol bol su seviyorum suyu. baklava börekmiş hiç yapmam inanın 3 senelik evliyim 250 gr. şeker harcamamışımdır:KK76:ilk evlendiğimde 6 ayda 12 kilo aldım. yemek yemediğim halde oruçlu gibi geziyodum. şimdi anladım yemek lazım:KK53: önceden şerbetli tatlı krizi gibi bişey gelirdi bana bi kutu tatlı aldırırdım artık bana yaramadığını biliyorum yemiyorum.istemiyorum da. laf aramızda çok iyi baklava yaparım ama tadına bakmam:KK14: meyvelerin bana çok iyi geldiğini fark ettim meyve bol tüketirsem bağırsaklarım çok düzenli çalışıyo yoksa kilit. 1 üzüm tannesinin 1 kesme şekere denk geldiğini öğrendim ondan da uzak dururum artık. bol sebze ve meyve yiyorum. anormal bi vakitte acıkırsam salatalığa dadanıyorum kütür kütür ohhh:KK52:

bide bazı günler sabah kahvaltısında gevreğin üzerine tarçın döküp yiyorum. bi tarçın bu kadarmı iştah keser yaaa. mükemmel bişey. çokmu çıldırdın tatlının üzerine tarçın dök bak bakayım deli gibi yiyebiliyomusun:KK9:

:KK52: Yahu Megabitli neredeydin sen.D Anlat anlat millet duysun:nazar: Evet arkadaşlar birinci ağızdan nasıl beslenilir deneyimleri :KK16:

Benim ağzımdan inanmayan olursa diye :KK53:buyrun arkadaşlar yapandan dinleyin:KK70:

Hepinizi çok seviyorum:KK54: Gözümüzde büyütmedikçe aşamayacağımız birşey yok!!! :21: Hele hele hanımlar bir istesin ellerinden hiçbirşey kurtulmaz!!! :KK3:

:KK16:

:KK52: Yahu Megabitli neredeydin sen.D Anlat anlat millet duysun:nazar: Evet arkadaşlar birinci ağızdan nasıl beslenilir deneyimleri :KK16:

Benim ağzımdan inanmayan olursa diye :KK53:buyrun arkadaşlar yapandan dinleyin:KK70:

Hepinizi çok seviyorum:KK54: Gözümüzde büyütmedikçe aşamayacağımız birşey yok!!! :21: Hele hele hanımlar bir istesin ellerinden hiçbirşey kurtulmaz!!! :KK3:

:KK16:

ayy nerdeymişim ben bilemedim şimdi:KK60:

Evet hanımlar yarın sabah kahvaltı da ne var?

Mesela Ispanaklı Omlet'e ne dersiniz? İçine de lor koysak? Sabah sabah ıspanağı kim yıkayacak diyenlere benim yıkayıp kurutup dondurduğum ıspanaktan gönderebilirim:KK34:

1 porsiyon için

2 yumurta
1 silme yemek kaşığı yulaf kepeği
1 silme yemek kaşığı lor ya da Armola peyniri
Ben bol ıspanaklı sevdiğimden buzluktan dolu bir avuç ıspanak (çözdürmeden)
Armola koyduğumdan tuz koymuyorum. Kardeşim yemez yemez ben pişirnce pul biber yoğurt filan koyup bana ortak oluyor:KK54:
Hepsini karıştırıp fındık kadar tereyağ erittiğim teflon tavada pişiriyorum.
Afiyet Olsun:KK70:
:KK56:

Not: Bana şunu ye bunu yeme dediklerinde kısa süre sonra sıkılıp aradan kaçırmaya başlamıştım. Bu nedenle sizlerle tarifler paylaşıp işi kolaylaştırmak istedim. ne dersiniz?

Sevgili Arkadaşlar,
Az önce bir arkadaşımdan bir telefon aldım. Annesinin yarın ameliyat olacağını biliyorduk ama anlaşılan kızcağız şimdiden dağılmış. Benden rica etti ve ben de sabah onun yanına refakatçıya refakatçı olmaya gideceğim:) Diz protezi takılacak teyzeye. Bu da benim önümüzdeki 1 hafta internete ne zaman girebileceğimin belli olmaması anlamına geliyor. Düzenli yazamazsam şimdiden affınızı rica ediyorum. Bu aralığı tahlillerinizi yaptırarak değerlendirirseniz biz de hepbirlikte beslenmeye başlayabiliriz.

Şimdi günde 2,5 litreden az olmamak üzere sabah 8 akşam 5 arasında zamana eşit dağıtarak içmeye başlayalım. Bu işin sırrı bir seferde 1 litre yerine az az sık sık içmekte. Sadece böyle yaparak kilo veren hastalarım oldu. Hadi bakalım hanımlar var mısınız?

Sağlıkla :KK16:

Evet hanımlar yarın sabah kahvaltı da ne var?

Mesela Ispanaklı Omlet'e ne dersiniz? İçine de lor koysak? Sabah sabah ıspanağı kim yıkayacak diyenlere benim yıkayıp kurutup dondurduğum ıspanaktan gönderebilirim:KK34:

1 porsiyon için

2 yumurta
1 silme yemek kaşığı yulaf kepeği
1 silme yemek kaşığı lor ya da Armola peyniri
Ben bol ıspanaklı sevdiğimden buzluktan dolu bir avuç ıspanak (çözdürmeden)
Armola koyduğumdan tuz koymuyorum. Kardeşim yemez yemez ben pişirnce pul biber yoğurt filan koyup bana ortak oluyor:KK54:
Hepsini karıştırıp fındık kadar tereyağ erittiğim teflon tavada pişiriyorum.
Afiyet Olsun:KK70:
:KK56:

Not: Bana şunu ye bunu yeme dediklerinde kısa süre sonra sıkılıp aradan kaçırmaya başlamıştım. Bu nedenle sizlerle tarifler paylaşıp işi kolaylaştırmak istedim. ne dersiniz?

Sevgili Selen Hanım, lor peyniri olarak kecheese marka keçi sütünden yapılmış lor peyniri de kullanılabilir mi? Son günlerde adını sıkça duyuyorum diyet yapanlardan. Tamam ben varım yarın günlerden "omlet"😊😊

Arkadaşınızın annesind de çok geçmiş olsun. Sizi göremeyecek olmamız gerçekten üzücü. Kısa süre içinde görüşmek dileğiyle. 😊

Bu konuya emek verip yazan herkese binlerce teşekkürler😊

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Evet tabiki keçi sütünden de olur. Afiyet olsun:)
Amaç insülin salınımını terbiye etmek. Eğer başka peynirlerden seçmek istetseniz proteini yüksek yağı nispeten düşük çeşitleri tercih edebilir siniz. Önemli olan sürekli yerken sizi sıkmayacak ve yüksek protein düşük yağ denklemini tutturacak bir çeşit bulmak. Benim için bu Armola oldu. Onun sayesinde kendimi diyette hissetmiyorum:)

Not: iyi dilekleriniz için teşekkürler. Ben de burada paylaşımda bulunan herkese teşekkür ederim. Bir yere kaybolmayın bak döndüğümde yazılı yapıcam:)))) bilenler arasındaki çekilişte bir talihli gizli tarifimi kazanacak:)))

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Sevgili Arkadaşlar,
Az önce bir arkadaşımdan bir telefon aldım. Annesinin yarın ameliyat olacağını biliyorduk ama anlaşılan kızcağız şimdiden dağılmış. Benden rica etti ve ben de sabah onun yanına refakatçıya refakatçı olmaya gideceğim:) Diz protezi takılacak teyzeye. Bu da benim önümüzdeki 1 hafta internete ne zaman girebileceğimin belli olmaması anlamına geliyor. Düzenli yazamazsam şimdiden affınızı rica ediyorum. Bu aralığı tahlillerinizi yaptırarak değerlendirirseniz biz de hepbirlikte beslenmeye başlayabiliriz.

Şimdi günde 2,5 litreden az olmamak üzere sabah 8 akşam 5 arasında zamana eşit dağıtarak içmeye başlayalım. Bu işin sırrı bir seferde 1 litre yerine az az sık sık içmekte. Sadece böyle yaparak kilo veren hastalarım oldu. Hadi bakalım hanımlar var mısınız?

Sağlıkla :KK16:

önce gelmiş geçmiş olsun sonra ne içiyoruz su mu? bitki çayı fln mı ben anlamadım da:KK53:

merhaba benimde bir sorum olacak babam şeker hastası geçen sene onun cihazıyla 2 gün sabah kalkar kalkmaz şeker ölçümü yapmıştım ve sonuç 98 civarı çıkmıştı sizce diyabete yatkın mıyım ?? korunmanın yolları var mı?? başka tahliller yaptırmalı mıyım??

Merhabalar,verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim :) Hayırlı ramazanlar :)
Bende 9 aydır matofin kullanıyorum...9 ay önce açik kan şekerim 109 çıktı...2 hafta önce tekrar ölçtüm,çok şükür 91'e düştü..2 ay önceye kadar diyetisyene de gittim,ama maalesef istediğim sonuçu alamadım...ve sonuç olarak diyetisiene gitmekten vazgeçtim..artık tek başıma bir şeyleri yapmaya çalışırken sizi buldum:KK66:
Acaba siz zayıflamak için neler yapıyorsunuz?örnek menüler yazabilir misiniz mesela? şimdiden teşekkürler :KK16:hastanıza acil şifalar dilerim :)
(son olarak,ben oruç tutuyorum...kilo almadan acaba nasıl beslenebilirim?)

merhaba selen hanım bende insülin direnci olan biriyim.hamile kalmadan önce doktor yaptırdığımız testlerde karaciğer emzimlerimde problem olduğunu söyledi.homa testi yaptılar 3.5 seviyesinde çıktı.glifor verdi diyete başlattı.bir kaç hafta sonra hamile olduğumu öğrenince bıraktım.doğumdan 1 sene sonra testi yine yaptık.bu sefer 4.5 çıktı .yani en son 1 yıl önce yaptırdım.gliforu doğumdan sonra kkullanmaya çalıştım ama bi süre sonra bıraktım.çünkü hiç bi etki göstermemeye başladı.diaformin kullandım oda çok isal yaptı hem küçük dozla başlamama rahmen.en son 1 ay önce sağlık ocağı doktorum.matofin kullanmamı önerdi başladım.yemeklerden sonra sabah ve akşam 500 mg alıyorum.yediklerime dikkat ediyorum.o zaman doktor bana sadece insülin direnci demişti.dikkat etmessen şeker hastası olabilirsin dedi.
selen hanım benim sıkıntım sürekli canım tatlı bişeyler istiyor.yani hergün şerbetli yada diğerleri.normal yemeğimi yiyorum glisemik endeksi düşük yiyecekler yemeğe çalışıyorum ama tatlı isteği hiç aklımdan çıkmıyorözellikle rengli günlerimde reesmen çıldırıyorum.çok sinirli oluyorum.makarna börek tatlı yemek beni inanılmaz mutlu ediyo.haliyle yemeyince çok asabiyim..bide bunları yedikten sonra aslında ne yersem yiyeyim.1 saat sonra yine acıkıyorum.yemeği yer yemez uykum geliyor.hem bir rahatlama hemde bi halsizlik hemen uzanıyorum.67 kilo ile hamile kalmıştım.şuan 71 e düştüm.3-5 diyetisyene gitmişimdir.ilk zaman azimli bir şekilde yapıyorum.aama tatlı krizleri başladımı irademe hakim olamıyorum.aslında düzeni tutturabilsem belki başarıcam ama doğduğundan beri kızımla ilgili hep sağlık sıkıntısı yaşadık gecemiz gündüzümüze karıştı haliyle bi yemek düzeni oluşturamadım.hamileyken sürekli her gün parmaktan kan ölçümü yaptım.doğumdan sonrada .sabahları aç karnına 110 civarı çıkıyordu.yemekten sonrada diyettekileri yediyseysem 120-130 çıkıyordu.şuan diyetisyene gitmiyorum.

selen hanım yukarıda bahsettiğim sıkıntılarım yanlızca insülin direncinimi gösteriyor.başka bir sıkıntı olabilirmi. insülin direnci ile ilgili biraz daha bilgilendirebilirmisiniz.
ayrıca malum ramazana girdik.biraz vicdan azabı çekiyorum.yaklaşık 3 yıldır hiç oruç tutmuyorum.aslında korkuyorum ya dayanamazsam ya bozmak zorunda kalırsam bayılırsam çocuk ne olucak evde yanlızız.bunlar psikolojik midir sizce insülin direnci olanlar oruç tutabiliirmi bu bozuk olan metebolizmamızı dahada bozarmı şeker hastalığına dahada yaklaştırır mı cevap bekliyorum sizden ona göre hareket edicem selen hanım şimdiden teşekkür ederim.

hanımlar bende insilün direnci var mı bilmiyorum :KK34: ama annem şeker hastası bende pko var ve sürekli kan şekerim düşüyor, canım tatlı şeyler yemek istiyor, yemekten sonra uykum geliyor felan. ben kendimi bildim bileli toplu bir insanım :KK14: hayatım boyunca diyet yaptım ama sonuna kadar sürdüremedim hep yarım yamalak kilo al kilo ver şeklinde oldu. şimdi de şuan ki kiloma takıldım oynamıyor zaten pkolu insanlar yavaş kilo veriyor.ben onu bunu bilmem bu hastalık için 1. karbonhidratlardan uzak duracaksın 2. spor yapacaksın 3. sabırlı olacaksın. ama bütün karbonhidratlardan uzak duruncada moralin bozuluyor. bunun için ben genelde bir kısmının tadına bakarım. ama kilom takılıp ilerlemediği için yiyemiyorum. sadece ramazan diye pide yiyorum nu da yemiyecektim ama 3 gün dayanabildim sonra yedim napıyım :KK1: öyle işte sabırlı olmak gerekiyor. birde tatlı krizleri için hurma çok iyi geliyor. hurmayı yeyince canım tatlı yemek istemiyor. bir ara bütün karbonhidratlar bırakmıstım insan bir hafif hissediyor kendini anlatamam ama bir o kadar da mutsuz hissediyordum. birde bizi ayakta atıştırmalar mahvediyor :KK20:

Merhaba Selen Hanım,

Öncelikle yapmış olduğunuz bu harika yardımlar için size çok teşekkür ederim.

Ben 25 yaşında bir hashimato hipotiroiditi hastasıyım. Hastalığımın keşfi oldukça ilginç oldu ancak son 1-2 yılda almış olduğum toplam 12 kilo da bu durumu güzel bir şekilde özetliyordu. Zaten uykuyu çok seven biriyim ancak bıraksanız 24 saat uyuyacak bir hale gelmiştim, ara ara ataklarım devam ettiği sürece de bu durum devam ediyor, uyudukça uyuyorum.

Hashimato tanısından sonra insülin direnci de eklendi rahatsızlıklarımın arasına, tiroid ultrasonunda herhangi bir nodül veya benzeri bir durum söz konusu değil. B12 eksikliğim, Demir eksikliğine bağlı anemim mevcut.
Bana kızacaksınız belki ama ergenlik zamanımdan beri günde neredeyse 2.5 litre kola tüketiyordum, ancak birkaç yıl içerisinde yaşadığım bu sağlık problemlerim sebebiyle artık kola, meyve suyu ya da gazlı herhangi bir içecek tüketmiyorum.

Yemek yeme alışkanlığım ise malesef oldukça kötü, yaşamak için yemek yiyen bir insan olduğum için, açlıktan bayılacak hale gelmedikçe yemek yiyemiyorum. Kolayı bırakalı 1 ay oldu ve ben şu anda bile 2 kg kaybetmiş durumdayım. Ancak ne yapmam gerekir yardımcı olur musunuz? Kilolarım sanki yakama yapıştılar beni bırakmıyorlar..

Ek olarak: ilk testte anti tpo değerim: 128.9 (0-115 referans aralığı) çıktı. Bir sonraki testte de yine aynı şekilde yüksekti.

Bir de tatlı veya çikolatayı çok seven biri de değilim, çikolata yiyeceksem bitter yiyorum ama nutella 1 kaşıktan sonra içim bayılıyor

Son düzenleme:
hanımlar bende insilün direnci var mı bilmiyorum :KK34: ama annem şeker hastası bende pko var ve sürekli kan şekerim düşüyor, canım tatlı şeyler yemek istiyor, yemekten sonra uykum geliyor felan. ben kendimi bildim bileli toplu bir insanım :KK14: hayatım boyunca diyet yaptım ama sonuna kadar sürdüremedim hep yarım yamalak kilo al kilo ver şeklinde oldu. şimdi de şuan ki kiloma takıldım oynamıyor zaten pkolu insanlar yavaş kilo veriyor.ben onu bunu bilmem bu hastalık için 1. karbonhidratlardan uzak duracaksın 2. spor yapacaksın 3. sabırlı olacaksın. ama bütün karbonhidratlardan uzak duruncada moralin bozuluyor. bunun için ben genelde bir kısmının tadına bakarım. ama kilom takılıp ilerlemediği için yiyemiyorum. sadece ramazan diye pide yiyorum nu da yemiyecektim ama 3 gün dayanabildim sonra yedim napıyım :KK1: öyle işte sabırlı olmak gerekiyor. birde tatlı krizleri için hurma çok iyi geliyor. hurmayı yeyince canım tatlı yemek istemiyor. bir ara bütün karbonhidratlar bırakmıstım insan bir hafif hissediyor kendini anlatamam ama bir o kadar da mutsuz hissediyordum. birde bizi ayakta atıştırmalar mahvediyor :KK20:

selam
bende pko hastasıyım 30 kilo verdim şuan kalanlaır vermek içi n ugraşıyorum
bizim düşmanımız kh uzak durmalıyız ama bir okadarda seviyoruz. degilmi ?

uno denge lıgyt ekmek alabilirisn iki dlm kızartıp ye
fırındna aldıgım ekleri yemeye doyamıyorum ben ama bu öyle degil

Merhaba arkadaşlar, ve Merhaba Selen Hanim..bütün yazılanları okudum, bende burdaki çoğu arkadaş gibi zayıflamak istiyorum. Ben bundan bi 7 sene önce 1 sene içinde 17 Kilo aldım. Ve bundan çok rahatsızlık duyuyorum. Bu kilolardan kurtulmak için baya birşeyler yaptım, ama 2-3 kilodan sonrası başarısız  Dr. A gittim bana insülin direnci olduğunu söyledi. Yani kandaki şeker ne olursa olsun direniyor ve düşmüyor dedi. Kilo da sade bu sayede veriliyor yani kan sekerimiz düşünce dedi. Bana hap verdi (metformin 1000mg) denedim faydasını göremedim. Dozunu yükselterek fayda bekledik ama benim bünyem kabul etmedi ve hapı kesmek zorunda kaldım. Şimdi ne yazıkki dr. Unda elinden bişey gelmiyor. Günde 3000mg aldım. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Nasıl Kilo verebilirim? Benim sorunum sade Kilo vermek değil, ilerleyen zamanda daha kötü ve sağlık problemi yaşatması. Sitede herkes atak açlık falan yazmış, bende bu yok çok az Yiyorum ve hatta bazen yemek yemeyi unutuyorum. Ama yine de Kilo Veremiyorum :-( Şimdiden çok teşekkür ederim size.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

selen hanım nerede acaba ?:44:

Evettttt MERHABALARRRRRR!!!!! Sonunda geri döndüm:KK3:

Gitmeden yazdığım gibi bir arkadaşımın annesi ameliyat olacaktı ve ben de yardıma gittim. İyiki gitmişim. İlk 2 gün herşey yolunda derken sonra ne yazıkki olanca komplikasyon ve bugüne kadar uykuya yatmış bütün hastalıklar resmen fışkırdı!!!!! :KK14:Meğer böbrek taşı da varmış. Bu perşembe bunun için tekrar ameliyat olacak:26:

Şimdilik ben yerimi bir başka arkadaşa verdim. Haliyle biraz yorgunum ama buradayım. Evet kimler ev ödevlerini yapıp 3Lt günlük suyunu içti bakalım?

Not : Ramazan olduğunun farkındayındayım. Ancak ben Reaktif Hipoglisemi ve insülin Direnci olanların sağlık durumlarını düzelene veya en azından kontrol altına alınana dek oruç tutmalarını önermiyorum. Dinimiz kolaylık dini: İyileşince kaza yapabilir ya da fitre verebilirsiniz. Ancak bu hastalıklar yerleşmeden tedavi etmek önemli. Yani zaman önemli. vücudu 30 gün yormak sizin durumunuzdaki sağlıklı olmayan kişiler için uygun değil.

Hepinizi çoooook çoooook öpüyorum:KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:

Akşamdan itibaren yokluğumda sorulan sorulara cevap yazacağım:KK3:

Sağlıkla
Dr Selen:KK16:

X