Dr Selenle İnsülin Direnci, Reaktif Hipoglisemi, Hashimato Troiditi vb sorunlar

geçen haftalarda bir test yaptırmıştım
glukozz 88 çıkmış :26::26:

Masumm cum dediklerimi yaparsan zayıflamamn için hiçbir neden yok!!!!!

Glukoz zaten açlık kan şekeri dediğimiz değer. Tek başına yeterli değil. Lütfen konuyu baştan okur musun? Orada Açlık ve tokluk kan alımları ve hangi testlerin gerekli olduğu detaylı olarak yazıyor.

Ay Vaktim yok!!!! kabul edilemez bir mazeret!!! Senin sağlığından daha önemli değil hiçbirşey. Sen iyi ve sağlıklı olmazsan ailen de olamaz zaten. Tüm uçaklarda oksijen maskesini çocuğunuzdan önce kendinize takın der. Sebep: Sen ayakta kalamazsan çocuğun zebil olur gider de ondan!!!!

Hadi bakalım tüm hanımlar hazır ramazanda tüm poliklinikler daha az yoğunken tahlilleri halledelim:KK3:

:KK16:

Masumm cum dediklerimi yaparsan zayıflamamn için hiçbir neden yok!!!!!

Glukoz zaten açlık kan şekeri dediğimiz değer. Tek başına yeterli değil. Lütfen konuyu baştan okur musun? Orada Açlık ve tokluk kan alımları ve hangi testlerin gerekli olduğu detaylı olarak yazıyor.

Ay Vaktim yok!!!! kabul edilemez bir mazeret!!! Senin sağlığından daha önemli değil hiçbirşey. Sen iyi ve sağlıklı olmazsan ailen de olamaz zaten. Tüm uçaklarda oksijen maskesini çocuğunuzdan önce kendinize takın der. Sebep: Sen ayakta kalamazsan çocuğun zebil olur gider de ondan!!!!

Hadi bakalım tüm hanımlar hazır ramazanda tüm poliklinikler daha az yoğunken tahlilleri halledelim:KK3:

:KK16:

saglık ocakları yapıyormu acaba ben çalışıyorum
izinleirm çok sıkıntılı ve bu haftalarda çocukalırn kaydı için okadar çok iizn aldım ki
konuyu yarın baştan okuycamm:KK16::KK16::KK16:

Selen Habım tekrar hoşgeldiniz aramıza. Hayırlıyor musunuz bilmiyorum realtif hipoglisemi hastasıyım ve 5 aylık hamileyim. Ara ara hipglisemi ataklarım oluyor sizin dediğiniz gibi kesme şeker almak yerine meyve suyu alarak kan şekerimi dengede tutuyorum. Tahlillerimi görmüştünüz. Tekrar yaptırcam zaten doktorum da 6 ayda isteyecek sanırım, onu bekliyorum.
Benim sorum şu. Bu ay yeme içmemi fazla kısıtlamadım, abur cubur zaten yemiyorum da biraz hamur işini fazla tükettim. Sonuç olarak 4 kilo almışım bu ayımda. Bu aya kadar hiç kilo almamıştım gebelikte. Neyse, onu kontrol edebilirim. Hamur işini kestim yeniden, eski düzenimle devam ediyorum. Protein ağırlıklı kahvaltımı ediyorum, gün içinde bıl sebze, yeşillik, kuru baklalar ve et/tavuk tüketiyorum. Meyveyi de çoktandır azaltmıştım. Fakat sorun şu ki, porsiyonlarımı küçültüp, hamur işini kesince hipoglisemi ataklarım sıklaştı. Yani çok yesem ayrı dert, az yesem ayrı dert. Düzgün yediğimde şekerim çok iyi, az yediğimde ise şekerim hep düşük. Ee yemek yemek de kilo aldırıyor. Bu durum canımı sıkıyor. Ne yapmalıyım. Beslenmemde nelere dikkat edeyim şaşırdım. Bir diyetisyenle mi görüşmeliyim sizce?

Çok teşekkür ederim Selen Hanım.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Merhaba Selen Hanım şeker yüklemesi sonucu kan şekerim 2.saatte 60 ölçüldü...bende kilo artışı,zihin karışıklığ,başarısı ,başta uyuşma hissi ve çok yeme şikayetiyle gittim öylekisürekli yemeye başlamıştım...glucobuy 100 lük kullanıyorum sadece insülin direnci çıkmadı sadece reaktif hipoglisemi varmış... Dr diyetisyene yönlendirdi boyum 1.65 ilk gittiğimde kilom 72 idi şimdi 67...hala vermem gereken 5 kilo var bu arada 45yaşındayım...bu kiloyu 6 ay gibi sürede verdim çok yavaş gidiyor..vücudumda ödem çok çıkıyor oysa bol su içerim
Bir arkadasın önerisiyle gıda introlansı testi yaptırdım maya inek sütü çavdar unu na yüksek alerjim çıkmış,dolayısıyla maya sebebiyle yoğurt ve peynir tüketemiyorum ..Diyetisyenim bunu çok abartmamam gerektiğini keçi peyniri ve yoğurdunu tüketmemi önerdi kilo veremememde vucudumdaki ödemde etkisi olur dedi..Oysa testi yapan merkez hipoglisemiyle kilo artışına maya ve sütün sebep olduğunu kesinlikle 1 sene tüketmemem gerektiğini söyledi bana bu konuda bilgi verir misiniz. Ayrıca ben oruç tutuyorum ama çok başım ağrıyor...:KK50:

Son düzenleme:
Selen hanim kilo yüzünden o kadar dertliyim ki..mecbur kalip dukan diyeti yaptim.kilo da verdim.ama sacim dökuldu.erkek tipi sakaklardan acildi 1 yil önce.sac mezoterapisi ,yaptirdim.kan ilaclari, vgtaminler,immun sistem guclendirici kapsuller...ama cikmiyor sacim...cok uzgunum.ne yapmaliyim

3 sezeryandan ve surekli kilo alip vermelerden sarkan karnim germelik..ama 3.sezeryanda emboli gecirdim.doktorlar pek yanasmiyor.sarkmis karinla kaldim öylece

saglık ocakları yapıyormu acaba ben çalışıyorum
izinleirm çok sıkıntılı ve bu haftalarda çocukalırn kaydı için okadar çok iizn aldım ki
konuyu yarın baştan okuycamm:KK16::KK16::KK16:

Sağlık Ocakları Açlık ve Tokluk kan şekerine bakabilir ancak insülin değerlerine bazı hastaneler bakabiliyor. Hangi şehirdesin masumm?

Selen Habım tekrar hoşgeldiniz aramıza. Hayırlıyor musunuz bilmiyorum realtif hipoglisemi hastasıyım ve 5 aylık hamileyim. Ara ara hipglisemi ataklarım oluyor sizin dediğiniz gibi kesme şeker almak yerine meyve suyu alarak kan şekerimi dengede tutuyorum. Tahlillerimi görmüştünüz. Tekrar yaptırcam zaten doktorum da 6 ayda isteyecek sanırım, onu bekliyorum.
Benim sorum şu. Bu ay yeme içmemi fazla kısıtlamadım, abur cubur zaten yemiyorum da biraz hamur işini fazla tükettim. Sonuç olarak 4 kilo almışım bu ayımda. Bu aya kadar hiç kilo almamıştım gebelikte. Neyse, onu kontrol edebilirim. Hamur işini kestim yeniden, eski düzenimle devam ediyorum. Protein ağırlıklı kahvaltımı ediyorum, gün içinde bıl sebze, yeşillik, kuru baklalar ve et/tavuk tüketiyorum. Meyveyi de çoktandır azaltmıştım. Fakat sorun şu ki, porsiyonlarımı küçültüp, hamur işini kesince hipoglisemi ataklarım sıklaştı. Yani çok yesem ayrı dert, az yesem ayrı dert. Düzgün yediğimde şekerim çok iyi, az yediğimde ise şekerim hep düşük. Ee yemek yemek de kilo aldırıyor. Bu durum canımı sıkıyor. Ne yapmalıyım. Beslenmemde nelere dikkat edeyim şaşırdım. Bir diyetisyenle mi görüşmeliyim sizce?

Çok teşekkür ederim Selen Hanım.

Hoşbulduk GTuncer:KK3:
Tabiki seni hatırlıyorum:KK16: Valla hamur işi sana bana düşman GTuncercim. Ama işte insanın canı da istiyor. Ben yine yaptım benim keki. Dilimledim buzdolabına koydum. Sen hamile olduğun için stevia ile yapabilirsin. Başka tatlandırıcı kullanma. Zaten 5. ayındasın artık kilo alman normal. Meyve yiyebilirsin. kesmene gerek yok. hamur işi olmaz ama. Porsiyonlarını neden küçülttün?
Özetle: Porsiyon küçültmene gerek yok. e artık hamileliğinin sonuna dek 10-15 kilo kadar alman normal. Bebek te büyüyor. ve bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısı da artıyor. Gördüklerin bunların ağırlıkları.
Beslenmende proteinlere ağırlık vermen önemli. O aman kan şekerin düşmez. Bol lifli beslenmen lazım. Böylece hem kabız olmaz hem de kan şekerini dengede tutarsın. Hazır yaz aylarındayız. Bol ızgara balık yemeğe ne dersin? Hem sana hem bebeğa çok faydalı. Balık yağı bu dönemde hem sana hem bebeğine çok faydalı. Kayvaltılarında mutlaka yumurta ye. Kuru baklagiller hem protein içeriri hem de çok besleyicidir. mercimek muhteşem bir demir kaynağı. Ve sana gerekli. Ekmek olarak köy ekmeği veya yulaf ekmeği tercih et lütfen.
Eğer bunları düşünüp öğünlerini ayarlamakta zorlanıyorsan evet tabi bir diyetisyenle görüşebilirsin. Sana örnek menüler yazmasını istersen yapması kolaylaşabilir.
YEMEK YEMEKTEN KAÇINMA!!!! AZ YEMEK DEĞİL DOĞRU BESİNLERİ YEMEK ÖNEMLİ!!!!!!

Sağlıkla :KK54:

Merhaba Selen Hanım şeker yüklemesi sonucu kan şekerim 2.saatte 60 ölçüldü...bende kilo artışı,zihin karışıklığ,başarısı ,başta uyuşma hissi ve çok yeme şikayetiyle gittim öylekisürekli yemeye başlamıştım...glucobuy 100 lük kullanıyorum sadece insülin direnci çıkmadı sadece reaktif hipoglisemi varmış... Dr diyetisyene yönlendirdi boyum 1.65 ilk gittiğimde kilom 72 idi şimdi 67...hala vermem gereken 5 kilo var bu arada 45yaşındayım...bu kiloyu 6 ay gibi sürede verdim çok yavaş gidiyor..vücudumda ödem çok çıkıyor oysa bol su içerim
Bir arkadasın önerisiyle gıda introlansı testi yaptırdım maya inek sütü çavdar unu na yüksek alerjim çıkmış,dolayısıyla maya sebebiyle yoğurt ve peynir tüketemiyorum ..Diyetisyenim bunu çok abartmamam gerektiğini keçi peyniri ve yoğurdunu tüketmemi önerdi kilo veremememde vucudumdaki ödemde etkisi olur dedi..Oysa testi yapan merkez hipoglisemiyle kilo artışına maya ve sütün sebep olduğunu kesinlikle 1 sene tüketmemem gerektiğini söyledi bana bu konuda bilgi verir misiniz. Ayrıca ben oruç tutuyorum ama çok başım ağrıyor...:KK50:

Hoşgeldin Samanyolu:)
Ciyakkkkkk diye bağıracağım şimdi!!!!!! Reaktif Hipoglisemisi olan biri nasıl oruç tutar???? Neden oruç tutar? Nolur biri bana bunu açıklasın??????
Reaktif Hipoglisemisi olan birinin sağlığı için az az sık sık yemesi lazım!!!! Oruç tutarak kendinize, bedenize ettiğiniz zülmün hesabını nasıl vereceksiniz????? bunu da açıklayın lütfen!!!!!!!

Samanyolu bu soruları kişisel alma lütfen. Bu sorular bu hatayı yapan herkese!!!!

Gıda tolerans testlerine gelince: Samanyolucum söylediğin besinleri yediğin zaman vücudun reaksiyon gösterir. Bu reaksiyonlardan biri de ödemdir. Evet doğrudur bunu atmanın en iyi yollarından biri günde 3 litreye yakın suyu saat sabah 8 ile akşam 5 arasında tüketmektir. Taze ananası da öneririm. Çok güzel ödem attırır.
Diyetisyenine katılıyorum çok abartmadan keçi peyniri yoğurdu olabilir. Ama günde 1 kaşığı geçme.
Gıda intoleransının hipoglisemi yaptığı ise kimse kusura bakmasın ama Külliyen Yalan!!!!!
Gıda intoleransı kilo yapar mı? Eğer bu gıdaları çok sık tüketiyorsan vücudun normal işleyişi aksayabilir. Vücutta inflamasyon dediğimiz mikropsuz iltihap gelişir. Bu da en belirgin olarak ödem şeklinde karşımıza çıkar. Vücutta artan sıvılar yağ atılmasını zorlaştırır!!!! Bu da kilo vermenin zorlaştığı anlamına gelir

Kansızlığın var mı? Bu da kilo vermeyi zorlaştırır.

Sonuç: Oruç tutmayı bırakıyorsun!!!!! Diyetisyenin doğrultusunda beslenmeye devam ediyorsun. Menülerini protein ağırlıklı düzenlemesini rica et. Bol su içmeye devam ederken taze ananası ( şekersiz kurtulmuş ananas ta olur. kuruyemişçilerde oluyor bazen). Kansızlığın olup olmadığını öğrenip bana bildiriyorsun:) :KK16:

Sağlıkla:KK54:

Dr Selen

Selen hanim kilo yüzünden o kadar dertliyim ki..mecbur kalip dukan diyeti yaptim.kilo da verdim.ama sacim dökuldu.erkek tipi sakaklardan acildi 1 yil önce.sac mezoterapisi ,yaptirdim.kan ilaclari, vgtaminler,immun sistem guclendirici kapsuller...ama cikmiyor sacim...cok uzgunum.ne yapmaliyim

Hoşgeldin Sibelcim,
Bu anlattıklarından acaba kan çinko düzeylerin çok mu düşük? Hiç çinko baktırdın mı? Bana kan tahlil sonuçlarını gönderir misin? Bakıp yorumlayayım?

Sağlıkla:KK16:

Selen hanım merhabaaa size çoook teşekkür ederim tavsiyeleriniz işe yarıyor bir ayda 5 kilom gitti bile:21 beyaz un,şeker,prinç,ve ekmeği tamamen hayatımdan çıkardım yulaf kepeğinden ekmekler krepler kekler yapıyorum araöğünlerimde kuruyemiş kurumeyve yada glisemik indeksi düşük meyveler yoğurt tüketiyorum çook mutluyum ve enerjiğim hala ilaç kullanmıyorum sanırım direnci yavaşyavaş kırıyorum biray daha devam edip tahlillerimi yaptıracağım görüşmek üzere selen hanım tekrar çooook sağolunEn Büyük KK

Selen hanım merhabaaa size çoook teşekkür ederim tavsiyeleriniz işe yarıyor bir ayda 5 kilom gitti bile:21 beyaz un,şeker,prinç,ve ekmeği tamamen hayatımdan çıkardım yulaf kepeğinden ekmekler krepler kekler yapıyorum araöğünlerimde kuruyemiş kurumeyve yada glisemik indeksi düşük meyveler yoğurt tüketiyorum çook mutluyum ve enerjiğim hala ilaç kullanmıyorum sanırım direnci yavaşyavaş kırıyorum biray daha devam edip tahlillerimi yaptıracağım görüşmek üzere selen hanım tekrar çooook sağolunEn Büyük KK

Tebrikler, Seylagazi😊

Hoşgeldin Sibelcim,
Bu anlattıklarından acaba kan çinko düzeylerin çok mu düşük? Hiç çinko baktırdın mı? Bana kan tahlil sonuçlarını gönderir misin? Bakıp yorumlayayım?

Cinko icinde takviye kullandim doktor önerisiyle.o kadar cok sey yaptim ve sonuc alamadim ki artik birakmistim.tekrar tahlil yaptirayim

3 sezeryandan ve surekli kilo alip vermelerden sarkan karnim germelik..ama 3.sezeryanda emboli gecirdim.doktorlar pek yanasmiyor.sarkmis karinla kaldim öylece

Pardon Sibelcim, bu sorunu atlamışım. Sarkık derken ne kadar sarkık? Sarkmaların tedavisi sadece cerrahi değildir. Son dönem çok çok başarılı ameliyatsız tedavi cihazları ortaya çıktı. Hangisinin en uygun olduğunu sana söyleyebilmem için karnının bir fotoğrafına ihtiyacım var. Buradan ya da özelden de gönderebilirsin.

Masumm, Devlet hastanelerinin bazıları bakıyor. Ancak Ankara'da hangisi kesin bakıyor bilmiyorum.

Arkadaşlar ANKARA'da olup devlet hastanesinde Açlık ve Tokluk İNSÜLİN değerlerine baktıran var mı?

Ben Ankarada insülinime baktırdım ama açlık veya tokluk diye geçmiyordu acaba daha ince bir tahlili mi var bunun ?

Ay Seylagazi harika bir haber verdin bana :KK76: ÇOKKKKKKKK SEVİNDİİİİİİM:KK52:

Hep söylüyorum atla deve değil herkes yapabilir diye. Ne yazıkki hepimiz kendimizi stresse sokup süreci istemeden de olsa baltalıyoruz. Oysa çok basit, uygulaması kolay öneriler bunlar. Hayatımıza entegre edinci sadece siz değil çoluk çocuk ailecek daha sağlıklı olma şansımız var:)

Tebsrik ediyorum Seylagazicim. :nazar: 5 kilo az değil. Devam dememe gerek yok herhalde:)))). Nacizane önerim beklenmeyen bir aksilk durumu için buzluğa biraz stok yapmandır. İnsan hali elinin ermediği durumlarda hazır elinin altında olur. İstemeden düzenini bozmak zorunda kalmazsın.

Sağlıkla:KK54:

Dr Selen

Not: Trenin ilk vagonu Seylagazi'ye gitti. Evet kim var başka bizim katara katılmak isteyen?:KK16:

Merhaba doktor hanım insülin direnci ile ilgili yazılarınızı okudum ancak devamı gelmemiş:KK43: hipoglisemi bende de var aşırı kilo aldım veremyiorum aşırı açlık hissi yorgunluk ve baygınlık hissi spor yapmayı da yememeyi de zorlaştırıyor.Yardım ve yönlendirmelerinizi bekliyorum:)

X