Merhabalar
Bundan 2,5 yıl önce İnsülin Direnci tanısı aldım. Bir hekim olarak adını duymuştum ama tam nedir neden olur vs bilmiyordum. Ne yazıkki okulda eğitimini almadığımız bir durumdu. Ve bugünkü gibi tombiklikten muzdarip insanların aslında insülin direnci geliştirmiş ya da geliştirmekte olduğunu bilmediğimiz günlerdi o günler. Sonra birden çok kısa sürede 10 kilo aldım. Diyet , beslenme vs hiç kar etmedi. Öylesine acıkıyordumki zaten diyet filan yapamıyor, 3. günü en olmayacak tuzaklara düşüp sonra da çok pişman oluyordum. Meğer beni o tuzaklara düşüren Reaktif Hipoglisemi-ki atak sırasında akıl tatile çıkıyor, önüne ne konursa yiyor insan, ve bana o kısa sürede 10 kiloyu hediye eden de ( ki sonrasında ona bir 10 daha eklendi) İnsülin Direnciymiş. Su içsem yarıyor dendiğinde eskiden hocalarımız olmaz öyle şey ne kadar yemek o kadar kalori, yemeyen almaz derlerdi!!!!!!!!!. Buna şimdi eğer insülin direnciniz yoksa ibaresini ekliyoruz.
Çünkü gereğinden fazla salgılanan insülin yediğiniz herşeyi size yakma şansı vermeden yağ olarak depolar!!!!!!! Eğer yapabilirsem bununla ilgili bir videoyu buraya eklemeye çalışacağım;
[video=youtube;sb8VdCAPW1k]http://www.youtube.com/watch?v=sb8VdCAPW1k[/video]
Bu video da gördüğümüz kısaca:
Ağzımıza aldığımız lokmayla birlikte sindirim sistemi çalışmaya başlıyor. Bu lokmanın içeriğine göre de pankreastan belirli bir miktarda insülin dediğimiz hormon salgılanır. Emilen karbonhidratların miktarıyla orantılı olan bu insülin, besinin hücre içine girmesini sağlayarak bundan faydalanmamzı yani enerji olarak kullanmamıza, kullanmamıza vesile olur. Ancak ihtiyaçtan fazla karbonhidrat kanda olduğunda bu fazlalık yağa dönüştürülerek depolanır. Bu ikinci basamağın da vesilesi insülindir.
Uzun süreler KH tan zengin beslenildiğinde veya başka nedenlerden dolayı KH metabolizması bozulduğunda siz az ya da çok KH yiyin hep fazla insülin salgılanmaya ve bu nedenle de yediklerinizin tamamı depolanmaya başlar. işte bu ani kilo alımı, hiç göbeğim yoktu ben göbek yaptım, Ömür boyu tahta gibi karnım vardı şimdi korse beğenemiyorum yakınmaları burada başlar.
Sağlık Bakanlığının rakamları çok çarpıcı aslında. Türkiye Nüfusunun %35i Obez yani fazla kilolu. %25inde ise İnsulin Direnci bulunmakta. Yani her
4 kişiden
1 i bu durumdan muzdarip!!!!
Düşününki az önce yemek yediniz, kısa süre sonra tatlı pasta börek gözünüzün önünden geçmeye başladı
Yemekten sonra yemek sıtması denen uyuklama, rehavet basması, halsizlik, yorgunluk hissediyorsunuz
Çok sakin tabiatlısınız aslında ama birden nereden geldiği bilinmeyen öfke krizleri yaşayıp siz bile kendinize şaşırıyorsanız
Gece uykudan uyanıp buzdolabına koşuyor ya da rüyanızda kremalı pasta görüyorsanız
Ya da sabahları 1 aylık açlıktan kalkar gibi kalkıyor, kahvaltı hazır olana dek bekleyemiyorsanız
Hani nasıl desem, üzerinize afiyet ama :26: Büyük olasılıkla insülin direnciniz var. Tetkiklerinizin yapılması gerekiyor:44:
Neden çok önemli:
Çünkü İnsülin direnci
- Karaciğer yağlanması sonucu Karaciğerin fonksiyon görememesine
- Şeker Hastalığına
-Kalp ve Damar hastalıklarına
-Yüksek tansiyona ve Beyin kanamasına
-Uzun dönem tedavi edilmezse Gut Hastalığına hatta Alzheimer a yol açıyor.
E biz iyiydik eş dost pasta börekle pek mutluyduk nolcak şimdi?
Bir hekime gidip Açlık ve 2 saatlik Tokluk insülin ve kan şekeri değerlerinize baktırmanız gerekiyor arkadaşlar.
Açlık Kan şekeri ve insülin en az 8 saat açlıktan sonra (bunu kolaylaştırmak için gece 10dan sonra birşey yiyip içmeyerek, sabah tercihen yarım bardaktan fazla su içmeden) hemen tahlilin yapılacağı yere gidilerek kan verilerek ölçülür.
Tokluk kan şekeri ve insülin değeri:
Açlık kan şekerini ölçtüğünüz aynı gün (ölçüm şartlarını mümkün olduğunca eşit tutmak için) aşağıda yazacağım kahvaltının ilk lokması ağza atıkdıktan tam 120dk sonra kan verilerek yapılır. 110 veya 130.dk da olmaz!!!!!!!!
Tokluk Ölçümleri için Kahvaltı Menüsü
1 tam simit
1dilim peynir
3-4 zeytin
1 yumurta
1 tatlı kaşığı reçel ya da bal
1 bardak taze sıkılmış portakal suyu
ne eksik ne de fazla yenecek!!!! Portakal suyu sıkılarak hazırlanmış olması şart! hazır almak olmaz!!!! geceden sıkıp yanınızda götürebilirsiniz. İçine ek şeker vb konmayacak!!!!
DİKKAT!!!! BU KAHVALTI MENÜSÜ ŞARTTIR!!!! DIŞINA ÇIKILAMAZ!!!!
Fazla geliyor olabilir 1 günlük zorlayınız!!!(Ben kendi ölçümümü yaparken öyle yapıyorum)
Hadi bakalım hanımlar İnsülin Direnci'nden şüphelenenler el kaldırsın!!!!!
Sizleri Seviyorum, Hepbirlikte Sağlıklı Olmak için
ŞİMDİ TAM ZAMANI!!!!