Lilruba yalnız açlık kan şekeri ölçülerek reaktif hipoglisemi tanısı koyulamaz. İş başa düştü Açlık ve toklık kan şekeri nasıl ölçülür açıklayayım:)
Açlık Kan şekeri en az 8 saat açlıktan sonra (bunu kolaylaştırmak için gece 10dan sonra birşey yiyip içmeyerek, sabah tercihen yarım bardaktan fazla su içmeden) hemen tahlilin yapılacağı yere gidilerek kan verilerek ölçülür.
Tokluk kan şekeri:
Açlık kan şekerini ölçtüğünüz aynı gün (ölçüm şartlarını mümkün olduğunca eşit tutmak için) aşağıda yazacağım kahvaltının ilk lokması ağza atıkdıktan tam 120dk sonra kan verilerek yapılır. 110 veya 130.dk da olmaz!!!!!!!!
Tokluk Kan Şekeri için Kahvaltı Menüsü
1 tam simit
1dilim peynir
3-4 zeytin
1 yumurta
1 tatlı kaşığı reçel ya da bal
1 bardak taze sıkılmış portakal suyu
ne eksik ne de fazla yenecek!!!! Portakal suyu sıkılarak hazırlanmış olması şart! hazır almak olmaz!!!! geceden sıkıp yanınızda götürebilirsiniz. İçine ek şeker vb konmayacak!!!!
Bu ölçümleri eminim bütün sağlık ocaklarında yaparlar. Eğer evinizde ya da bir yakınınızda ölçüm cihazı varsa siz de yapabilirsiniz. Eğer ölçümlerinizi bana söylerseniz sizlere yardımcı olurum arkadaşlar.
DİKKAT!!!! BU KAHVALTI MENÜSÜ ŞARTTIR!!!! DIŞINA ÇIKILAMAZ!!!!
Fazla geliyor olabilir 1 günlük zorlayınız!!!(Ben kendi ölçümümü yaparken öyle yapıyorum)
Bu ölçümü yaparken tercihen yanında açlık ve tokluk insülin değerlerinin yapılması da çok iyi olur.Bir çok insanda reaktif hipoglisemi insülin direnci ile birlikte seyrediyor. Onun tanısını koymanın tek yolu da insülin değerlerini ölçmek. Ancak bu ölçüm ne yazıkki sağlık ocaklarında genellikle yapılmıyor. Yine de sormakta fayda var.
Evet hanımlar kurtulalım şu salak şeyden. Sersem ediyor hepimizi. İradesiz diye günahımızı alıyorlar valla. Hakkımızı yiyorlar.
Hep birlikte çıkalım şu işin içinden
Sağlıkla
Dr Selen