yasemin12, üstteki mesajinizi yazali cok olmus, memnun musunuz Hasan Findik'in yaptigi ameliyattan merak ediyorum..?
Ben kendisiyle görüsmeye gititm ama görüsmeden bile memnun ayrilmadim. Ilk ameliyatimi 15 yil once olmustum, revizyon ameliyati icin gittim görüsmeye. Hem nefes alma problemim var, hem de estetik acidan problemli görüsüm.
Hasan Findik bence tabiri caizse biraz simarmis. Böyle baska bir doktorla daha görüsmüstüm, o da Onur Erol'du.
Bir kere, Hasan Findik'in gelmesini tam 45 dakika boyunca bekledim. Tabi sadece ben degil, bir oda dolusu insan olarak. Ondan sonra yanina girdigimde, bir özür bile dilemeden hadi hemen konuya girdik.
Hazirlikli olun, Hasan Findik kendisine soru sorulmasindan hic hoslanmiyor. Hele ki detayli sorulara girerseniz, hic mi hic hoslanmiyor. Bence bir doktorda olmasi gereken en önemli özellik hastayi anlayabilmesi ve sorulari sacma bile olsa onlari cevaplandirarak güven vermesi. Sonucta her isin erbabi kendi isiyle ilgili olarak cok basit seyleri bile baskasinin anlayabilmesini beklememeli. Hele ki böyle saglik konularinda!
Kaldi ki, benim sorularim gayet normal, mantikli sorulardi. Sonucta ben zaten kötü bir ameliyat deneyimi yasamisim, 2. ameliyat icin görüsürken tabii ki aklimdaki sorulari sorucam, tabii ki bu vücut benim olduguna göre, neler yapilacagini ögrenicem..
Neyse, bu konuyu gecelim, diger bir konu ise muayene konusu..
Ben randevu alirken bana dediler ki, "eger baska bir ameliyat olduysaniz, ücret 200 TL". Cünkü Hasan bey baskasinin yaptigi burnu muayene edecek, ona göre karar verecek. Tamam, harika, demek ki iyi bir muayene beni bekliyor..
Ama gelin görün ki, yanina girdiginizde, muayene falan yapmadi. Ben bunu söyledigimde, muayeneye gerek yok, ben herseyi görüyorum dedi.. Biraz daha sikayetci olunca bir kulak pamugu alip, ameliyattan sonra nefesimin nasil da acilacagini gösteren bir hareket yapti. Sagolsun.. Ne bir isik altina yatirip burun icine bakma, ne ameliyat icin gerekli kikirdak var mi yok mu, deviasyon var mi yok mu, nedir simdiki durum demek.. Hic bir sey..
E tabi o da hakli, disarda her biri en azindan 45 dakikadir bekleyen hasta ordusu, o ise mesgul bir doctor.. Bizle mi ilgilenecek söyle can-i gönülden?
Benim Hasan Findik maceram budur, yani, baslamadan bitti. Anliycaginiz simarik doktorlardan uzak durun ki, biraz anlasinlar aslinda onlari buraya getirenin bizim gibi hastalar oldugunu!
Neyse, cok uzadi. Herkese kararlari konusunda iyi sanslar.. :)