Fan club benim de aklıma gelmişti hatta hepimiz bir arada fotoğraf çektiririz ve Barış Bey'de mutlu ettiği hastalarının bazılarıni bir arada görmüş olur, güzel bir anı olur diye düşünmüştüm. Moonqueen haklısın, spordan bahsederken ikikedili demek istemiştim. Bu arada sana da çok geçmiş olsun çok zor bir ameliyat geçirdin inşallah sonuçları çok güzel olacak ve bu sıkıntılar kïsa zamanda geçecek.
Pınarcim sigara bırakmak dediğin gibi çok zor ve nikotin bantları veya sakızlarla da bu işin olacağinı sanmıyorum. Çünkü bir bandın yada sakızın katabileceği birşey yok insana bu zorlu koşuda ama can alıcı nokta hayatı kökten etkileyecek değişimler yapmak. Yarın bırakıyorum yada bu son sigaram demeden pat diye bırakmak lazım. Etraftaki eşe dosta da izah etmek yorucu oluyor bIraktım demektense artık içmiyorum demek en iyisi. Hatta tanımadığın insanlara bıraktım bile demene gerek yok, içmiyorum de. Çünkü bu bıraktım lafı bazen insanın kendini başkalarına acıklamasına neden oluyor, şu kadar zamandır içiyordum artık icmiyorum falan gibi cümleler kurmaya başlıyor insan. Bırakmak lafı insanın üzerine bir baskı yaratıyor, bir külfetmis gibi geliyor kulağa. ışin bir kısmı da işte böyle psikolojik durumlardan sıyrılmak, kolay gibi geliyor ama insanı etkiliyor söylenen sözler, kurulan cümleler. Ondan sonra hayattaki büyük değişiklige geldi sıra. Ben sigarayı bu güne kadar spor yapmadan bırakabilen hiç kimseyi tanımadım. Çok düzenli bir spor alışkanlıgına başlamak lazım. Hızlı yürüyüş mesela en kolayı, bir parkta yapılabilir. hergün kalbinizin 20 dk. güm güm attığını hisstmelisiniz. ( kendinizi çok zorlamadan) Ben bazen dısarısı soğuk olduğunda evde vücut esnetip sonra apartmanın ilk katından başlıyorum yukarı kadar merdivenleri cıkmaya. Yeter ki belli bir hizda olsun ve kalbim atsın. Sonra da yeme alışkanlıkları değısmeli. asla ve asla beyaz şeker kullanmak yok, asitli içecekler gazozlar kolalar yasak, bol bol taze meyve suyu sıkıp, bol bol su içip marul maydanoz vb. yeşillikleri taze taze yiyip vücudu toksinlerden arıttmak lazım. Hamur işleri bir rafa kaldırılmalı ve o raf ancak 40 yılda bir insanın canı çok cekerse açılmalı:) Zeytinyağlı yemekler, salatalar, düzenli alınan protein, düzenli yapılan spor enerjinizi müthiş etkileyecek. Inanın belli bir süre sonra daha önce hic böyle nefes almamıştım diye hissedeceksiniz ve sigara içmek aklınıza bile gelmeyecek çünkü bu kadar itina ile baktığıniz vücudunuza o zararı vermek istemeyeceksiniz. Sigara bazen insanın eli boş kaldıği zamanlarda veya stres anında sarıldıği bir yardımcıVİRÜSgibi görünüyor. halbuki iyi bakılan bir vücud zihnen de insana pozitif etkiler getirecek ve stresle baş etmek kolaylaşacak. Ne zaman elinizi boş hissederseniz şöyle guzel sıcacık bir bitki çayına sarılın. Mimoza çayı sinir gevşetmede ve rahatlatmada çok iyidir, çok büyük faydalarıni görürsünüz. Sigaranın zararları da yeterinde anlatılamıyor diye düşünüyorum. kanser yapar öldürür deniyor, insan bunu bile bile yine de bırakamıyor, belki ben kanser olmam aman herkese olacak değil ya diyerek. Ama sigaranın tüm içicilerde %100 yarattığı felaket sonuçlar var. Birincisi, biz bayanlar için çok önemli olan güzelliğimiz. Hepimiz genç zinde kalmak istiyoruz fakat sigara içmekle bu mümkün değil. Sigaranın en önemli maddelerinden biri de petroldur, bildiğimiz petrol. Bardak bardak petrol içtiğinizi düşünün kulağa çok kötü geliyor ama maalesef sigara içmekle de yapılan şey aynı. Cildin tamamen kararması, keçeleşmesi, delinmesi ve yaş ilerledikce %50 daha çok kırışacağının bilinmesi bile sigarayı bırakma sebebi olmalıdır. Sigara belki herkesi kanserden öldürmez ama herkesin cildini öldürür, kalbini mahfeder. Iki merdiven çiktığınizda soluk soluğa kalırsıniz. Allah uzun ömür versin ama yaşlanınca iki büklüm olup ta yolda yürüyememek istemem( Allah insana hastalik vermesin) spor ve saglikli beslenmeyle her yaş sağlikli ve dinç olmak elimizde. Ajda Pekkan'a bakıyorum ve inanın onu kendime örnek alıyorum( yaptırdığı estetik sayısı açısından değil ama :) 60 larının ortasında bir bayan, tabii ki estetikleri tartışmasız fakat onun yaşindaki bazı insanlar iki dakika ayakta duramazken ( hastalık geçirmiş olanlardan bahsetmiyorum tabii ki soz meclisten dışarı) kendisi genç kız gibi sahnelerde dans ediyor. Kim o yaşta öyle dinç görünmek istemez ki? Kisacası önce hayatta çok büyük değişiklik yapmalı sonra inanın ki vücudunuza o zararı veremeyeceksiniz.
Gercekten cok guzel vede aciklayici yazmissin.