Selam kızlar.. Pazartesi nihayet ameliyat oldum. Tek başıma ameliyat olurum diyen ben heyecandan ölüyordum :) Sabah hastaneye gittim, odaya aldılar ve hemen kağıtlar imzalatıldı, ameliyat kıyafetleri getirildi. Elimden damar yolu açıldı ve hazırlıklar bitince herzamanki güleryüzüyle barış bey geldi.. Elindeki kalemle burnumu ölçtü biçti çizdi boyadı. Sonra ameliyathanede buluşmak üzere ayrıldık..
Beni yatağımla götürdüler bu kısmı çok zevkliydi :) Ameliyathanenin kapısında beklerken hemen damar yolundan bişey verdiler hemşireler dönmeye başladı :) sakinleştirici mi bu dedim evet dediler :) ameliyathaneye geldik yatağımı yanaştırdılar ve yükselttiler masaya kendim geçtim yattım kuzu kuzu :) etrafımda birsürü maskeli boneli insanlar koşuşturuyodu ama ben sakinleştiricinin etkisiyle sadece izliyodum.. sonra biri birazdan uyuyacaksınız dedi ve o anda uyumuşum..
Sonra sürekli adımı söyleyen insanları farkettim. Meğer ben uyumuşum da ameliyat bitmiş de beni uyandırıyolar.. 4 saat geçmiş ama ben hiçbişi anlamadm tabi.. elimi burnuma götürmeye kalktım hemen engel oldular tabi :) bütün vucudum zangır zangır çok titriyodu sıcak havalı bir yorgana sarmışlardı beni ve sürekli üşüyomusun diye sordular bende onlara üşümüyorum ama neden titriyorum dedim hep.. yine damar yolundan ilaçlarla titrememi ve mide bulantımı geçirerek odaya götürdüler.. bana bu arada acayip bulanık görüyodum ve bu odada da uzun sure devam etti.
odaya çıktığımda hep uykum vardı yarı uyur vaziyetteydim.. ama yüzüm gayet iyiydi.. sadece burnumda alçı vardı, ne şişliş ne morluk.. sonradan bir morarmaya başladım bir şişmeye başladım tanınmayacak hale geldim! şuan hala hiçbiri geçmş değil. Sağ gözüm şişlikten ve morarmaktan kapandı!
burda hep iyi hoş heyecanlı anlıtıyoruz ama çok çok çok zor bir ameliyat olduğu gerçeğini sakın unutmayın! eğer sabredebileceğinize inanıyorsanız hemen yaptırın. ama kanları temizlemeye, dik uyumaya, aynaya bakmamaya tahammülünüz olmayacaksa vazgeçin..
şuan başımı öne hiç eğemiyorum çok sızlıyo.. sürekli oturma pozisyonundayım gecem gündüzüm birbirine girdi. tüm moraran yerlerimi bantladılar. yarı kapalı, şiş ve kırmızı-mor gözlerim çok yaşarıyo sürekli ağlak durumdayım. anlayacağınz gerçekten korkunç görünüyorum :)
barış bey burnumu çok küçüklttüğünü ve tahmininden daha çok uğraştırdığını anlattı. semtum kayması mı bişiler dedi ama tabi yarı açık bilincimle hatırlamıyorum. bu yüzden bu kdr çok şişmiş ve morarmışım. sadece bekle sabret çok beğenceksin dedi bende elinize sağlık dedim ne diyeyim :)