• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dr. Barış Çakır hakkında bilgi paylaşım

ruhsen,xydugs, arkadaşlar özelden ulaşamadım bazı sorularım olcaktı,burnumun üzerini nasıl ne ile temizleyim,ameliyat olalı 3 hafta oldu henüz bi temizleme yapmadım ellemeye korktum açıkçası,nasıl ne ile temizlememi önerirsiniz

:) aklıma geldiiide bende hiç temizlemiyordum korkudan.yani tmizliyordumda yüzümü yıkarken burnumuda böle hafif hafif su atıp temizliyordum.sonra 1 ay kontrolüne gittim doktor kızddı o artık senin burnun dokunmaya korkma demişti.sabunlu mendili aldı eline resmen bastıra bastıra sildi burnumun üstünü bayaa kir çıkmıştııı :D bende ondan sonra korkmadan temizledim. yüzümü ne ile yıkıyorsam burnumada onu sürüp ovalayıp yıkadımmm :))

resimlerinize baktim gercekten cok dogal ve guzel olmus. dikis izinin de hic olmamasi icimi cok rahatlatti. Sol burun deliginizdeki etin bu kucultme islemigiyle alakasi var mi peki?

hiç bilmiyorum,ameliyat öncesi yani orjinal burnumda böyle bişey yoktu.Ameliyattan sonra böyle bi görüntü oldu.
1. yıl kontrolü de geçti ben henüz gitmedim.Gidince ciddi ciddi konuşacağım.Bi delikte büyük kaldı zaten.

Yarin bu saatlede ameliyatin tam ortasinda olcam :))) lutfen dualarinizi esirgemeyin.. kalin derili oldugum icin iyilesmem cok uzun surecek.. 1-6 yil hazirla kendini dedi baris bey.. umarim hersey guzel olur.. sis fln olsa da guzel olsun burnusum.. saatler azaldikca heyecan ve tedirginligim artiyo..

Bu arada eger oralet ile gorusen varsa ona ulasamadimi soylermisiniz.. facebook hesabini da kapatmis :(

Yarin bu saatlede ameliyatin tam ortasinda olcam :))) lutfen dualarinizi esirgemeyin.. kalin derili oldugum icin iyilesmem cok uzun surecek.. 1-6 yil hazirla kendini dedi baris bey.. umarim hersey guzel olur.. sis fln olsa da guzel olsun burnusum.. saatler azaldikca heyecan ve tedirginligim artiyo..

Bu arada eger oralet ile gorusen varsa ona ulasamadimi soylermisiniz.. facebook hesabini da kapatmis :(

canım şimdiden geçmiş olsun inşallah herşy istediğin gibi gelişir hiç korkma bende temmuzda olucam inş bu korku bendede var ama ne kadar yersiz olduğunu olan arkadaşlardanda duyuyoruz sıksık...
gelişmelerden haberdar et bizi mutlaka:16:

:) aklıma geldiiide bende hiç temizlemiyordum korkudan.yani tmizliyordumda yüzümü yıkarken burnumuda böle hafif hafif su atıp temizliyordum.sonra 1 ay kontrolüne gittim doktor kızddı o artık senin burnun dokunmaya korkma demişti.sabunlu mendili aldı eline resmen bastıra bastıra sildi burnumun üstünü bayaa kir çıkmıştııı :D bende ondan sonra korkmadan temizledim. yüzümü ne ile yıkıyorsam burnumada onu sürüp ovalayıp yıkadımmm :))

Bende öyle yapıyorum işte üzerine su serpiştiriyorum ama temiz olmuyor,peki bundan sonra korkmayım da sileyim zaten üzeri kabuk bağladı,bide bazen derisi hafif kırışık duruyor bu durum normal mi,bi de önden görüntüsü gözüme çok yapay geliyor, sizin burunlarınıza bakıyorumda ilk halleri bile doğal görünüyor, ben bu psikolojiyle çok baş ağrıtıcam gibi,ameliyattan önceki tek düşüncem burundu ameliyattan sonra dahada beter takıldı kaldı,başka bişeye konsantre olmak ne mümkün...

Caaanım doktorumu bugün rüyamda gördüm, burnumu yaptırmaya gitmişim güya indirim istiyordum utana sıkıla.. utansam da sıkılsam da rüya acayip kassa da beni uykumda , Barış beyi görmek çok güzeldi, yaz gelse de istanbula gidip ziyaret etsem yeni resimlerimi çektirsem ,burun için görüşsem :)

sımdıden cok cok gecmıs olsn allah kolaylık versın ınsallah cok guzel bır burnun olur sıslıkte olur morlukta olur hepsı gecıcı benım derımde cok kalındı ama ınıyor onlarda gercı arada halen sısıyor benımkı 3 yıl olmasına ragmen bazende mınnacık bısey oluor.D.D dualarımız senınle umarım hersey ısteıdgın gıbı olur sende guzel bır buruna kavusursunn....:nazar::nazar:

ruhsen,xydugs, arkadaşlar özelden ulaşamadım bazı sorularım olcaktı,burnumun üzerini nasıl ne ile temizleyim,ameliyat olalı 3 hafta oldu henüz bi temizleme yapmadım ellemeye korktum açıkçası,nasıl ne ile temizlememi önerirsiniz

tatlım korkma bende ılk zamanlar dokunmaya kıyamazken barıs beye gıttıgımde resmen mıncılıklıyordu :D.D anlaıdmkı bısey olmuyor hafıf hafıf peelıng yapmaya basla burnunun derısı hava alsın sıslıkler daha cabuk ınsın peelıng derken ozel jelller var yada daha pratık olan toz sekerle yapabılırsın cok bastırmadan..sonra tonıklı guzelce sil korkmaa hıc bısey olmuyor barıs bey benım sıyah noktaları bıle temızlemıstıı:D:52::52::52::52:

arkadaşlar ben hala estetik ameliyat olma ve doktor konusunda karar veremedim. arkadaşlık taleplerimi ameliyat olmuş arkadaşlar kabul eder ve yardımcı olurlarsa çok sevinirim. hepiniz yaşadığı bir süreç olduğunu biliyorum. kararsızlık insanı çok yoruyor. şimdiden teşekkür ederim.

Selam kızlar.. Pazartesi nihayet ameliyat oldum. Tek başıma ameliyat olurum diyen ben heyecandan ölüyordum :) Sabah hastaneye gittim, odaya aldılar ve hemen kağıtlar imzalatıldı, ameliyat kıyafetleri getirildi. Elimden damar yolu açıldı ve hazırlıklar bitince herzamanki güleryüzüyle barış bey geldi.. Elindeki kalemle burnumu ölçtü biçti çizdi boyadı. Sonra ameliyathanede buluşmak üzere ayrıldık..

Beni yatağımla götürdüler bu kısmı çok zevkliydi :) Ameliyathanenin kapısında beklerken hemen damar yolundan bişey verdiler hemşireler dönmeye başladı :) sakinleştirici mi bu dedim evet dediler :) ameliyathaneye geldik yatağımı yanaştırdılar ve yükselttiler masaya kendim geçtim yattım kuzu kuzu :) etrafımda birsürü maskeli boneli insanlar koşuşturuyodu ama ben sakinleştiricinin etkisiyle sadece izliyodum.. sonra biri birazdan uyuyacaksınız dedi ve o anda uyumuşum..

Sonra sürekli adımı söyleyen insanları farkettim. Meğer ben uyumuşum da ameliyat bitmiş de beni uyandırıyolar.. 4 saat geçmiş ama ben hiçbişi anlamadm tabi.. elimi burnuma götürmeye kalktım hemen engel oldular tabi :) bütün vucudum zangır zangır çok titriyodu sıcak havalı bir yorgana sarmışlardı beni ve sürekli üşüyomusun diye sordular bende onlara üşümüyorum ama neden titriyorum dedim hep.. yine damar yolundan ilaçlarla titrememi ve mide bulantımı geçirerek odaya götürdüler.. bana bu arada acayip bulanık görüyodum ve bu odada da uzun sure devam etti.

odaya çıktığımda hep uykum vardı yarı uyur vaziyetteydim.. ama yüzüm gayet iyiydi.. sadece burnumda alçı vardı, ne şişliş ne morluk.. sonradan bir morarmaya başladım bir şişmeye başladım tanınmayacak hale geldim! şuan hala hiçbiri geçmş değil. Sağ gözüm şişlikten ve morarmaktan kapandı!

burda hep iyi hoş heyecanlı anlıtıyoruz ama çok çok çok zor bir ameliyat olduğu gerçeğini sakın unutmayın! eğer sabredebileceğinize inanıyorsanız hemen yaptırın. ama kanları temizlemeye, dik uyumaya, aynaya bakmamaya tahammülünüz olmayacaksa vazgeçin..

şuan başımı öne hiç eğemiyorum çok sızlıyo.. sürekli oturma pozisyonundayım gecem gündüzüm birbirine girdi. tüm moraran yerlerimi bantladılar. yarı kapalı, şiş ve kırmızı-mor gözlerim çok yaşarıyo sürekli ağlak durumdayım. anlayacağınz gerçekten korkunç görünüyorum :)

barış bey burnumu çok küçüklttüğünü ve tahmininden daha çok uğraştırdığını anlattı. semtum kayması mı bişiler dedi ama tabi yarı açık bilincimle hatırlamıyorum. bu yüzden bu kdr çok şişmiş ve morarmışım. sadece bekle sabret çok beğenceksin dedi bende elinize sağlık dedim ne diyeyim :) :nazar:

Minimor sen de bendensin demek, burda kimse morarmamış nerdeyse, tek şanslı benim zannediyordum, sen de morarıp doğal allıklı görünümünü kazananlardanmışsın :P En geç 5.günde geçer yüzündeki o yanma şişme rahatsızlık hissi. Morlukların geçmez ama rahatsızlık vermez, bu da birşey:)
Umarım çok güzel olmuştur burnun. Geçmiş olsun!

arkadaşlar ben hala estetik ameliyat olma ve doktor konusunda karar veremedim. arkadaşlık taleplerimi ameliyat olmuş arkadaşlar kabul eder ve yardımcı olurlarsa çok sevinirim. hepiniz yaşadığı bir süreç olduğunu biliyorum. kararsızlık insanı çok yoruyor. şimdiden teşekkür ederim.

korktum okuyunca:(( umarım o kadar kötü geçmezz:((

Arkadaşlar ilk günü atlatırsanız çok rahat edersiniz asıl iş ilk gün..sabaha kadar uyuyamıyorsunuz sürekli gözlerinize soğuk bişeyler koymak istyorsunuz...ama 2ngünden sonra rahat olursunuz...ameliyat olan arkdaşlar hepinize geçmiş olsun..umarım gönlünüzce olur burnunuz..

canım ne güzel anlatmışsınnn beni de ameliyat olduğum güne götürdün..meme büyütme ameliyatı oldum ben de barış beye..burun da düşünüyorum yazın şimdi nasılsın??

Selam kızlar.. Pazartesi nihayet ameliyat oldum. Tek başıma ameliyat olurum diyen ben heyecandan ölüyordum :) Sabah hastaneye gittim, odaya aldılar ve hemen kağıtlar imzalatıldı, ameliyat kıyafetleri getirildi. Elimden damar yolu açıldı ve hazırlıklar bitince herzamanki güleryüzüyle barış bey geldi.. Elindeki kalemle burnumu ölçtü biçti çizdi boyadı. Sonra ameliyathanede buluşmak üzere ayrıldık..

Beni yatağımla götürdüler bu kısmı çok zevkliydi :) Ameliyathanenin kapısında beklerken hemen damar yolundan bişey verdiler hemşireler dönmeye başladı :) sakinleştirici mi bu dedim evet dediler :) ameliyathaneye geldik yatağımı yanaştırdılar ve yükselttiler masaya kendim geçtim yattım kuzu kuzu :) etrafımda birsürü maskeli boneli insanlar koşuşturuyodu ama ben sakinleştiricinin etkisiyle sadece izliyodum.. sonra biri birazdan uyuyacaksınız dedi ve o anda uyumuşum..

Sonra sürekli adımı söyleyen insanları farkettim. Meğer ben uyumuşum da ameliyat bitmiş de beni uyandırıyolar.. 4 saat geçmiş ama ben hiçbişi anlamadm tabi.. elimi burnuma götürmeye kalktım hemen engel oldular tabi :) bütün vucudum zangır zangır çok titriyodu sıcak havalı bir yorgana sarmışlardı beni ve sürekli üşüyomusun diye sordular bende onlara üşümüyorum ama neden titriyorum dedim hep.. yine damar yolundan ilaçlarla titrememi ve mide bulantımı geçirerek odaya götürdüler.. bana bu arada acayip bulanık görüyodum ve bu odada da uzun sure devam etti.

odaya çıktığımda hep uykum vardı yarı uyur vaziyetteydim.. ama yüzüm gayet iyiydi.. sadece burnumda alçı vardı, ne şişliş ne morluk.. sonradan bir morarmaya başladım bir şişmeye başladım tanınmayacak hale geldim! şuan hala hiçbiri geçmş değil. Sağ gözüm şişlikten ve morarmaktan kapandı!

burda hep iyi hoş heyecanlı anlıtıyoruz ama çok çok çok zor bir ameliyat olduğu gerçeğini sakın unutmayın! eğer sabredebileceğinize inanıyorsanız hemen yaptırın. ama kanları temizlemeye, dik uyumaya, aynaya bakmamaya tahammülünüz olmayacaksa vazgeçin..

şuan başımı öne hiç eğemiyorum çok sızlıyo.. sürekli oturma pozisyonundayım gecem gündüzüm birbirine girdi. tüm moraran yerlerimi bantladılar. yarı kapalı, şiş ve kırmızı-mor gözlerim çok yaşarıyo sürekli ağlak durumdayım. anlayacağınz gerçekten korkunç görünüyorum :)

barış bey burnumu çok küçüklttüğünü ve tahmininden daha çok uğraştırdığını anlattı. semtum kayması mı bişiler dedi ama tabi yarı açık bilincimle hatırlamıyorum. bu yüzden bu kdr çok şişmiş ve morarmışım. sadece bekle sabret çok beğenceksin dedi bende elinize sağlık dedim ne diyeyim :) :nazar:

Merhaba,ameliyata gitmeden once senin yazdiklarini okumustum. O kadar kotu deildir diye umuyordum ama bu ameliyat isi hic ama hic kolay degilmis:(cok kotu bir gece gecirdim narkoz yuzunden butun gece mide bulantisiyla ve inleyerek gecti.o rahatsiz yatakta dimdik yatmani bekliyorlar en zoru buydu:))baris bey guler yuzuyle moral verdi.eline saglik suanda burnum sis ama guzele benziyor gayet:)tamponlarla ilgili sıkıntim var:(( aciyor ve agri yapiyor ,tamponlar cikinca rahat ederim dimiii???
Ameliyat olacak herkese allh kolaylik versin..gercekten kolay bir ameliyat degiil:))

Ameliyat olan arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum,burun ameliyatı deyip geçmeyin bence atlatması en zor ameliyatlardan biri,hele o silikonlar tıkanıpta ağzınızdan 3 gün boyunca nefes almak zorunda kaldıysanız geceleri uyumayıp dakikaları saymışsınızdır benim gibi..Benim nefes sorunu olupta ameliyat olan arkadaşlara sorum olucak.Kemik düzeltildi,etler temizlendi,ameliyat olalı 4 hafta olcak ve ben hala nefes ve koku almakta zorlanıyorum..Bir de kalp atışlarım önceye göre daha hızlı atıyor,bunu hissediyorum..Acaba siz rahat bir nefes ve kokuları ne zaman almaya başlamıştınız,sizde de nabızda bi değişiklik olmuşmuydu???

Minimor sen de bendensin demek, burda kimse morarmamış nerdeyse, tek şanslı benim zannediyordum, sen de morarıp doğal allıklı görünümünü kazananlardanmışsın :P En geç 5.günde geçer yüzündeki o yanma şişme rahatsızlık hissi. Morlukların geçmez ama rahatsızlık vermez, bu da birşey:)
Umarım çok güzel olmuştur burnun. Geçmiş olsun!

yarın 1 hafta olcak ama gözkapaklarım mor, göz altlarım sarı-yeşil.... anlayacağınız çok renkli bir kişilik oldum.. sanırım en geç iyileşen ben olacağım.. tamponlarım herkes gibi 3. gün değil, daha dün çıktı. (bu arada tamponlar çıkarken ruhum bedenimden çıkıyo sandım olamaz böyle bir acı ağrı!!!)

alçı da herkes gibi 10 gün değil, 15 gün kalacak :(

ama sabırlıyım.. 1 hafta nası geçti anlamadım bile daha dün hastanedeydim sanki.. bir gün aynaya baktığımda kendime aşık olcam biliyorum ve bekliyorum..

canım ne güzel anlatmışsınnn beni de ameliyat olduğum güne götürdün..meme büyütme ameliyatı oldum ben de barış beye..burun da düşünüyorum yazın şimdi nasılsın??

ben 2008'den beri bu topiği takip eden biri olarak burayı okuyan insanların neyi aradıklarını biliyorum :) barış bey in bütün hastaları da kendisi gibi yardımsever ve sevecen.. hatta sadece buradakiler değil, ofisinde karşılaşacağınız kişiler de öyleler. Sıranızı beklerken herkes birbiriyle sohbet ediyor moral veriyor :) buradaki ameliyat olan üyelerden çok şey öğrendim.. o yüzden şimdi sıra bende, herşekilde yardımcı olmak isterim.

Buradaki paylaşımlar çok önemli çünkü bu ameliyatın evet belli bir akışı var ama her bünyede ve her burun yapısında farklı sonuçlar çıkıyor.. bu deneyimleri paylaşmak karşılaşılacağınız şeylere hazırlıklı olmanızı sağlıyor.. o yüzden burdaki herkese kocaman bi alkış :46: :))))

bu arada her gün daha iyi oluyorum. özellikle dün tamponlar ve göz altımdaki bantlar çıktıktan sonra çok daha rahatladım. Ama 6 gün boyunca ağzımdan nefes aldığım için burnumdan nefes almayı unutuyorum :) ama çok da rahat alamıyorum zaten biraz da ondan galiba.. kan sızıntıları biraz tıkıyor %100 ferah nefes alamıyorum henüz.. içerdeki yaralar iyileştikten sonra tam rahata erişcem sanırım.

Merhaba,ameliyata gitmeden once senin yazdiklarini okumustum. O kadar kotu deildir diye umuyordum ama bu ameliyat isi hic ama hic kolay degilmis:(cok kotu bir gece gecirdim narkoz yuzunden butun gece mide bulantisiyla ve inleyerek gecti.o rahatsiz yatakta dimdik yatmani bekliyorlar en zoru buydu:))baris bey guler yuzuyle moral verdi.eline saglik suanda burnum sis ama guzele benziyor gayet:)tamponlarla ilgili sıkıntim var:(( aciyor ve agri yapiyor ,tamponlar cikinca rahat ederim dimiii???
Ameliyat olacak herkese allh kolaylik versin..gercekten kolay bir ameliyat degiil:))

ben ayılırken uyandırma odasında midem bulandı ama kusamadm. ve bütün vucudum çok şiddetli titremişti.. o titreme ayılttı bence beni :) ameliyattan sonra barış bey ziyarete geldiğinde bu gece uykun gelmez çünkü bugün çok uyudun demişti.. dimdik uyumak gerçekten çok zor ama halsizlikten el mahkum yatıyosunuz.. ben gece 2-3 kez ayağa kalkıp yürüyüş yaptım biraz rahatlatmıştı beni..

bide benim ailem bu ameliyatı asla istemiyorlardı emrivaki şekilde tek başıma gün aldım sonra gelmek zorunda kaldılar :) bide bu yüzden nep çok iyiyim hiç bişeyim yok izlenimi yaratmaya çalışıyodum. "ağrım yok diyodum ama her ihtimale karşı" bahanesiyle ağrı kesici serum bağlatıyodum :)

tamponlar çıkınca burun deliklerin beynindeymiş gibi çok rahat nefes alıyorsun :))) sonradan kan sızıntıları kurudukça aldığın nefesi biraz azaltıyor ama tamponsuz kesinlikle çok rahat..

senin kaç gün oldu? tamponların ne zaman çıkıyor?

Back