:)) motivasyon değil aslında hani olası beklemek gereken süreç bu. Hokus pokus luk bir durum olsa da beklemesek keşke.
Ama kapalı yöntemle ameliyat olup ödemlerden kurtulunacak en çabuk yöntemle ameliyat oluyoruz.
Benim alçı sonrası ve 1 yıllık hallerim iyi bir örnektir diye düşünüyorum. Şekil şemal toparlandı. Uzun sürdü ama toparlandı. Toparlanıyorda bana sorarsanız hala
Ameliyat olacaklara önerim ilk geceleri dik oturur pozisyonda yatın ve hasta gibi yatmayın. Düz yatmak ve sürekli yatmak ödemin yerleşmesine ve morarmaya sebep olur. Alçı sonrası bol bol bol bol bol su öneriyorum. Kısa da olsa küçük yürüyüşler yapın. Burnunuzun içinin bu dönem kurumuş kan, haliyle yara ve dikiş dolu olduğunu unutmayın. Stres tüm hastalıkların baş nedeni olduğu gibi iyileşme sürecinide baltalayan bir etken. Stresten uzak tutun kendinizi. Ayna ayna söyle bana diyebilmek için laf olsun diye değil gerçekten içerisinin iyileşmesi için zamana gerek olduğunu kulağınıza küpe yapın. Yoksa sadece kendinizi üzer süreci uzatırsınız.
Sonuçta bu ameliyatı bize kemik gelişimimiz durduğunda yapıyorlar yani olgun olmamız gerekiyor. Eski burnumuzdan kurtulmak için bu olgunluğa erişmeyi beklemişiz üç beş hatta bir yıl yenilenmiş halimizi görmek için beklemek zor olmamalı. Kendinize iyi bakın ve sürecinizi başarıyla tamamlayın. Bu kadar olgunuz bayanlar. Değilsek ameliyat için yanlış zaman yanlış insansınız demektir. Yeniliklere açık olmak lazım.
Aynaya baktığınızda alışık olmadığınız bir yüz görüyorsunuz. Yeni tanıştığınız insanları izleyin ameliyat olduğunuzu anlıyorlar mı?
Bana ilk aylar annem bile alışamamıştı. "kim bu yabancı kız diyorum" diyip duruyordu. :)) Şimdi eski halimi hatırlatmak zorunda kalıyorum kimine göre hep böyleydi burnum :))
Bende öyle diyorum ne ameliyatı hep güzeldi benim burnum