hayır ekstra br şey yok. burada kızların yazdıklarından farklı bir şey yaşamadım.
benim farenjit olayım çok kötüydü. geçen yaz 2 ay içersinde 6 farklı doktora gittiğimi hatırlıyorum. antibiyotik kullandım yaz ortasında. millet güneşlenirken ben burnumu siliyordum
klima vs. hiçbir ani hava değişimi iyi gelmiyordu. kbb uzmanları ameliyat olman lazım. burnundaki deviasyon etkiliyor diyordu.
doktor araştırıyordum zaten yıllardır. biraz fazla pimpirikliyim, kolay kolau güvenemedim. deviasyon çok değiştirmişti burnumun şeklini. deviasyondan kurtulup iyileşmek isterken, bozulan şeklini de düzelttirmek istiyordum. kbb uzmanına mı
estetik uzmanına mı gitmem daha doğru olurdu karar veremiyordum.
kbb uzmanı olarak emre ilhanla görüştüm. ve bir de barış çakır. barış çakırdan burada ve medyada okuduğum kadarıyla neredeyse emindim. yine de farenjit deviasyon vs diğer problemler dolayısıyla emre ilhan kbb uzmanı olduğu için sırf daha iyi olur belki diye düşündüğü için görüşmeye gittim.
ilk barış beyle görüştüm. tüm sorunlarımı anlattım. burnumda kırık olduğunu da öğrendim o sırada. bundan önce hayatımda 100 kbb uzmanına farenjit, mevsimsel alerji vs nedeniyle gitmişimdir. kameralı muayene oluyorum hep de. ama hiçbiri kırıktan bahsetmemişti. ve hepsi deviasyon yüzünden bir an önce (14 yaşımdan beri) ameliyat olmam gerektiğini söylüyordu.
barış bey çok güven vermişti bana. hala da sonsuz güveniyorum. bütün sorunlarımı dinledi ve hepsini çözeriz dedi :)
daha sonra emre bey ile görüştüm. emre bey de iyi bir uzman. barış beyle görüştüğümüzden daha uzun süre görüştüm hem de kendisiyle. ben barış beyi seçtim.
öncelikle farenjit sorununu bu ameliyat geçirmez. bunu bilmelisin. ama nefes problemi ağızdan nefes almaya sevkettiği için yarattığı sorunlar farenjiti tetikliyor. bu konuda ameliyatın etkisi olacak. ben buna eminim.
ben ameliyat sonrasında çok rahattım. bu kadar rahat olacağını bilseydim yıllaaar yıllar önce olurdum, hiç korkmazdım. ama barış beyi uğraştırmışım :)) öyle söyledi. çünkü burnum çok kırıkmış.
benim burnumun sağ tarafı tamamen kapalıydı. sola doğru müthiş bir kayma vardı. bu kayma sebebiyle sağ gözpınarımın derisi sola doğru çekilmeye başlamıştı. ve aynı şekilde çekilen deri sol göz pınarıma yığılıyordu. ameliyattan sonra bu sorun hemen düzelmişti. narkozun etkisinden tamamen çıkınca burnumdan nefes aldığımda inanamadım. normal hayatımda bu kadar rahat nefes alamıyordum yahu!
bugün ameliyat olalı 20. gün.
böyle bir tasarım yapmıştı barış bey:
http://img600.imageshack.us/img600/7849/brng.jpg
yeni fotoğraf çekemedim malesef. bu da 10.gün fotoğrafım, alçı o gün alınmıştı.
http://img219.imageshack.us/img219/1664/11gun.jpg