Dr. Ali Kavuzlu Rinoplasti Deneyimi Olan Var mı? 17 Yaş İçin Uygun mu?"

lonelywomen06

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2025
5
1
1
41
Merhaba hanımlar, Dr. Ali Kavuzlu’nun rinoplasti ile ilgili bir videosunu izledim ve oldukça başarılı olduğunu duydum. 17 yaşında bir yakınım burun estetiği yaptırmak istiyor ama bu yaşta ameliyatın uygun olup olmadığı konusunda emin olamıyoruz. Daha önce kendisine veya başka bir doktora bu yaşlarda rinoplasti yaptıran var mı? Deneyimlerinizi ve doktor önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Doktoru hic duymadim. Ama geldigimiz nokta korkutucu. 17 yasindaki bir kiz cocugu estetik yaptirmak istiyor demek. Muthis bir anomali yoksa o kadar gereksiz ki bence. Ama duyduguma gore artik doktorlar 15 yasa kadar inmis. Cocugun psikolojisi etkileniyorsa falan diyorlar.... yapilir herhalde zaten artik kizlar lise mezuniyet hediyesi olarak estetik istiyorlarmis :))

Ben olsam yakinima biraz beklemesini soylerdim ve karsi cikardim. Olaganustu bi anomali yoksa burnunda.

Bu cevabı yazmamın sebebi gençlerin daha bilinçli karar vermesi için. Burun estetiği ciddi bir cerrahi müdahale ve doktor seçimi, ameliyat öncesi bilgilendirme, bakım falan hepsi çok mühim şeyler.

Dr. Ali Kavuzlu nun Ameliyatı sonrası sonuçlardan memnun olan hastalar var ama hayal kırıklığı yaşayan ve ciddi mağduriyetler yaşayan kişiler de var. Yakın zamanda tanıdığım bir kişi de ne yazık ki beklediği sonucu alamadı ve hem sağlık açısından hem de psikolojik olarak zor bir süreç yaşadı. İstersen iletişim bilgileri var.

Maalesef halihazırda sağlık sektöründe ciddi şaibeli işler oluyor. Son dönemde İstanbul'da yaşanan bebeklerle ilgili olayı hatırlamak bile istemiyorum meselaa

Doktorun daha önce yaptığı ameliyatları detaylıca inceleyin. Gerçek hasta yorumlarını araştırın, ama tamamı olumlu yorum ise uzak durun muhtemelen olumsuz yorumları sildiriyordur hoca.
Maalesef Ali Kavuzlu hoca da olumsuz yorumları sildiriyor sanırım. Sadece olumlu hasta yorumları var her yerde. Bir tek o değil bunu yapan.
gençlerin, kemik gelişimi tamamlanmadan ameliyatı ciddi risk. Bakmayın hocalar herkesi banknot gibi görüyor, genç yaşlı farketmez. Onlara göre hava hoş.

Aynı durumu yaşayan bir anne olarak yazdıklarınız dikkatimi çekti ve araştırdım Dr. Ali Kavuzlunun 17 yaşındaki gençlere burun estetiği yapılabileceğine dair açıklamalarını izledim. “Kemik gelişimi tamamlandıysa ve aile onayı varsa ameliyat yapabilirim” demesi beni oldukça düşündürdü.

Açıkçası, 17 yaş gibi ergenliğin tam olarak tamamlanmadığı bir dönemde burun estetiği yaptırmak bana çok erken geliyor. çünkü bu yaşlarda gençler hem bedensel hem de duygusal olarak değişim içerisindeler Özgüven eksikliği yaşıyor olabilirler ama bu bence ameliyatla çözülmesi gereken bir durum değil. Burun estetiği yalnızca fiziksel bir değişim değil, psikolojikk olarak da ciddi bir süreç.

Benim en büyük endişem şu: Çocuğunuz şu an burnunu değiştirmek istiyor olabilir, ancak birkaç yıl sonra yetişkinliğe adım attığında yaptırdığı burunu beğenmezse? Bu telafisi daha zor olan pişmanlıklara yol açabilir.

ali kavuzlunun Sosyal medyada kendi çocuklarının da olduğunu gördüm ve aklımdan şu soru geçtiAcaba kendi çocukları 17 yaşında ameliyat olmak isteseydi aynı rahatlıkla izin verebilir miydi???

Açıkçası, bu yaşta yapılan ameliyatların arkasında tıbbi zorunluluklardan çok Ali kavuzlunun ticari kaygılarının olabileceğini düşünüyorum.

Sonuç olarak gençler arasında burun estetiği giderek popülerleşiyor ve bu bazı doktorlar için ticari bir fırsata dönüşebiliyor. Ancak konu gençlerin hem fiziksel hem de ruhsal sağlığı olduğunda, estetik kaygıların ticari amaçlarla ön plana çıkarılması bana etik gelmiyor. Kime güveneceğiz artık bilmiyorum

İleride ameliyatsız burnumla büyüseydim, yaşlansaydım diye pişman olmayacağından emin mi? Şu an sahip olduğu burun ona özel. Standart bir estetikli burun mu istiyor? Herkes gibi mi olmak istiyor? Yaptırmayı düşündüğü burun tipini daha sonra da beğeneceğinden emin mi?

Bahsettiğiniz doktorla ilgili olumsuz yorumlar vardı forumda. Genel olarak bütün doktorlar bu süreci çok kolaymış gibi anlatıyor. Asıl zorluk ameliyat sonrası... Dik yatayım, eğilmeyeyim, burnum bir yere değmesin derken zaman geçmek bilmeyecek. Ödem yer değiştirdikçe hata mı var diye panik yapacak. Burnuna eli çarpsa sızlayacak. Rahat rahat silemeyecek, kulak pamuğu taşımak zorunda kalacak. Asla ameliyatsız bir burun kadar yumuşamayacak burnu. Burun sırtı dokununca düzensiz gelecek (çoğu hastada oluyormuş, benim doktorun yalancısıyım). Kapalı ameliyat değilse dikiş izleri mutlaka kalıyor. Bazı doktorlar burun kanatlarını kafasına göre kesiyor mesela. Estetikli burnun belli bir süre değil bir ömür korunması gerektiğini söyleyenler de var. Önce bunları bilsin, rahatını bozmaya, risk almaya değer mi tekrar düşünsün.

Çoğu doktor için bütün burunlar ameliyata uygun. Eğrilik varsa zaten yandınız. Burnunuz nasıl görünürse görünsün size bin tane kusur sayar, çirkin hissettirir ve ameliyat günü verirler.

Ben ameliyat olup pişman olanlardanım. Nefes problemim düzelmediği gibi bir sürü de sorun çıktı. Tekrar ameliyat olmam gerekecek ve acaba kulağımdan mı kıkırdak alınacak, kaburgamdan mı kesecekler diye kara kara düşünüyorum.

Lütfen bunları anlamak için tecrübe etmesine gerek kalmasın.

Benimde bir tanıdığım Dr Ali kavuzluya ameliyat oldu ameliyattan sonra burnu asimetri oldu sağ tarafı ve sol tarafı aynı değil burnunu mahvetti başkalarının hayatını mahvetti yetmiyor şimdi 17 yaşındaki kızlaramı sıra geldi. Bu doktora kesinlikle ameliyat olmayın.

Tıp, insanların sağlığını koruma ve iyileştirme amacıyla var olması gereken bir bilim dalı iken, günümüzde sağlık sektörü bir ticari sektör haline gelmiş durumda. Özel hastaneler, estetik cerrahlar ve ilaç şirketleri insan sağlığını bir kazanç kapısı olarak görüyor. Bu durum, tedavinin önceliğini belirlerken hastanın ihtiyacından çok, doktorun ya da hastanenin kazancı düşünmesine neden oluyor.

Son yıllarda gençler arasında estetik operasyonlara yönelim arttı. Burada en büyük etkenlerden biri, doktorların ve kliniklerin estetiği bir zorunluluk gibi pazarlaması. Sosyal medya fenomenleri ile yapılan iş birlikleri, "mükemmel yüz" algısı ve reklamlarla gençler, doğal güzelliklerini değiştirmeye teşvik ediliyor. Oysa tıbbın görevi, insanları ticari kaygılarla yönlendirmek değil, sağlıklarını korumaktır.

Ali kavuzlu da 17 yaş uygundur derken gençleri bu yola teşvik ediyor. Bunu söyleyen bir doktorun temel dayanağı ne olabilir? Bilim mi, yoksa maddi kazanç mı?

Gerçek bir doktor, hastanın sağlığını ön planda tutar. Genç bir birey estetik ameliyatı istediğinde, ona alternatifleri sunar, öz güven geliştirme yollarını anlatır ve büyüme sürecinin tamamlanmasını beklemesini önerir. Ancak ticari düşünen doktorlar, bu tür etik sorumlulukları bir kenara bırakıp, tıp diplomasını bir pazarlama aracına dönüştürür.

ali kavuzlu YouTube kanalında Kanal D programında “18 diye klasik bir bilgi vardır. Ben 17 yaşında kemik gelişimi tamamlanmışsa” ameliyat yapabilirim diyor. Ne konuştuğunu bilmiyor bence yada sizinde dediğiniz gibi doktorluk mesleğinden çok uzak ticarete dökmüşler bu işi yazık.

Genç Kızların Hayalleri Üzerinden Zenginleşen Tehlike: Cebini Doldurmak Uğruna Hayatlarla Oynayan Eller

17 yaş…
Bir gencin hayata umutla baktığı, aynadaki yansımada kim olduğunu keşfetmeye çalıştığı, hayallerle korkuların birbirine karıştığı o en kırılgan dönem. İşte tam da bu dönemde, bazı eller uzanıyor genç kızların hayatına. Güven arayışını, estetik kaygıları ve özgüven boşluklarını fırsata çeviren eller…

Dr. Ali Kavuzlu, cebini doldurmak uğruna genç kızların hayatıyla oynuyor. Herkesin hayallerine dokunuyor gibi görünse de, geride bıraktığı yalnızca pişmanlık, hayal kırıklığı ve bazen onarılması imkânsız izler oluyor. Ergenlik döneminde yapılan estetik ameliyatlar, yalnızca beden üzerinde değil, ruhun en derin yaralarında iz bırakır. Oysa bazıları için önemli olan ne beden ne de ruh… Önemli olan sadece kazançtır.

Her ameliyat bir kesik değildir; bazen bir hayalin yarılması, bir gülüşün eksilmesi, bir geleceğin gölgelenmesidir. Genç bir kalbin taşıdığı umut, bir doktorun cüzdanını doldurmak için feda edilmemelidir. Gerçek bir doktor, genç bir hayatın ihtiyacı olanın ne olduğunu bilir; yanlış zamanın geri dönüşü olmadığını, bir bedenin hatalı bir kararla şekillendirilmemesi gerektiğini anlar.

Ailelere ve gençlere bir uyarı:
Hayatınız, başkalarının maddi hedefleri için sahneye konacak bir oyun değildir. Her güzel vaat, her kolay çözüm sizi mutluluğa götürmez. Bazen en tehlikeli eller, en nazik gülümsemeyle yaklaşır. Geleceğinizi, sizi gerçekten önemsemeyenlere emanet etmeyin.

Çünkü bir genç kızın hayalleri, kimsenin zenginleşme aracı olamaz.

Dr Ali Kavuzlu kötü google yorumlarını spama düşürüyor. Kendi asistanlarına da forum sitesinde iyi yorumlar yaptırıyor.

13.10.2022 tarihinde, Op. Dr. Ali Kavuzlu'nun kendi kendine yaptığı iyi yorumlara kanarak eşim burun ameliyatı oldu.

Ameliyattan yaklaşık 1 hafta sonra eşimin burnundan kemik parçası çıktı ve burnunun iskelet yapısı bozuldu. Sağ burun kanalı tıkandı ve nefes alamaz duruma geldi. Oysa ameliyattan önce nefes alma durumu daha iyiydi.
Bu sorunları düzeltmek amacıyla başka bir operasyon gerekti. Doktorlar, burnunu eski haline getirebilmek için kaburga veya kulak kıkırdağından parça alınması gerektiğini belirttiler. Revizyon ameliyatı için yaklaşık 1 yıl bekledikten sonra, Türkiye'nin en iyi revizyon burun ameliyatı doktorlarından Plastik Cerrah Ferruh Bingül’ü bulduk.

Bu doktor, kulak kıkırdağından parça alarak burun yapısını onarmayı başardı ve eşimin burnu büyük ölçüde düzeldi.
Bu yorumu, başkaları da aynı hataya düşmesin diye yazıyorum.

Op. Dr. Ali Kavuzlu'nun iyi yorumlarına aldanıp ameliyat olmaktan kaçının. Referanslarınız, mutlaka tanıdığınız ve daha önce ameliyat olmuş kişiler olsun.

Dr. Ali Kavuzlu bedava ameliyat yapıcam dese üstüne siz para verin ve ameliyat olmayın...

Bir şey değişir herşey değişir. Burnunuzun iskelet yapısını bozar doktor doktor gezersiniz revizyon ameliyatı için.

Bizzat tanıdığım kişilerin deneyimlerine göre, Dr. Ali Kavuzlu hakkındaki olumsuz yorumlar Google’da sıkça spama düştüğü için geriye çoğunlukla olumlu yorumlar kalıyor. Bu yüzden yalnızca internet yorumlarına güvenerek karar vermemenizi öneririm. Bir arkadaşım kendisine burun ameliyatı oldu ve ameliyat sonrası burnunun sağ tarafında ciddi bir çökme ile daha kötü bir nefes sorunu yaşadı. Kişisel görüşüm şudur: Bu doktorda ameliyat olmayı düşünüyorsanız, mutlaka farklı uzmanlardan da görüş alın ve kapsamlı bir araştırma yapmadan karar vermeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…