lütfen yardım edermisiniz arkadaşlar ablam küçük meleğimize hamile ama test sonuçlarında normalde yaşına göre 800 de 1 kadında çıkması gerekirken 365 de 1 kadın down sendromlu doğurma riski çıktı ve hepimiz yıkıldık ayrıntılı ultrasonda herşey normal ama çok garantici insanlarsanız amniyosentez yapalım diyor doktoru başından böyle bir olay geçen varsa lütfen bize yardım etsin önerilerinize ve bilgilerinize ihtiyacım var kuzumu düşündükçe ve o riski düşündükçe içim acıyor
hülyacım merhaba bana yardımcı olduğun için inan çok mutlu oldum senin risk faktörün kaçtı hatırlıyormusun test sonucunu. ablamın riskliye yakın gösteriyor ama doktor tamamen kendi tercihlerine bıraktı ben gerekli görmüyorum dedi ama bizde korkuyoruz dişük olma tehlikesi var ya bebeğimize birşey olursa korkusu bizi bitiriyor ama hastalık riskide insanını mahvediyor of allahım sen yardım et allah kimseyi böyle karar verme süreçleriyle başbaşa bırakmasın zehracım sen amniyosentez olmadan ayrıntılı ultrosona girmişmiydin sonuç ne oldu doktorunmu şart koştu amniyosentezi rica etsem öğrenebilirmiyim
yazılanları içim titreyerek okudum, arkadaşımın çocuğu üçlü taramada ve diğer tüm tahlil ve ulturasonlarta sağlıklı çıkmıştı. Fakat doğumda bebeğin down sendromlu olduğu ortaya çıktı. Yani sonuçta bilim ne kadar insanın hizmetinde isede asıl kararı veren Rabbimdir. Okuduğuma göre diğer arkaşalarlarda (bu tecrübeyi yaşamış olan) risk faktörü daha çokken bebekleri sağlıklı olmuş, bu nedenle moralinizi bozmayın ve gerekli şeyleri inandığınız ve güvendiğiniz bir doktorun önerileri ışığında yapın.
canım paylaştığın için çok teşekkür ediyorum inan şuan içim daha rahat aminiosentez yaptırmak istemiyoruz allah yardımcımız olsun inşallah rabbim ablamında herkesinde yüzünü güldürsün bizim kızımızda sağlıkla gelsin evine inşallah.Bizimde üçlü taramada risk faktörümüz 1/190 çıktı,konu üzerinden epeyce zaman geçmiş fakat bizde yaşadığımız bu tecrubeyi aktaralım istedik.Bu rik i öğrendiğimizde gerçekten çok üzüldük,çünkü bu yüksek bir ihtimaldi,bunun üzerine samsunda bir prof.muayene oldum,ileri ultrasonla bakıldı,ve bu muayene sonucunda da doktorumuz 1/190 riskiniz bence de var dedi. Bize aminiosentez testini anlattı ama ne önerdi nede önermedi,bizim kararımıza bıraktı.Biz elbette bütün riskleri bilerek bu testi yaptırdık.Herşeyden zor olan bu testin sonucunun çıkmasını beklemek oldu,ama çok şükür yapılan testin sonucunda bebeğimizde down sendromu olmadığını kromozomlarında bir sorun olmadığını öğrendik.Allah kimseye yaşatmasın bu sıkıntıyı.
canım çok teşekkür ediyorum paylaşımın için ama biz amniosentez testini inan göze alamıyoruz düşük olma riski 10 kadında 1 deniliyor nasıl karar verebiliriz böyle birşeye her ikiside ayrı bir ateş hangisini tutsan elin yanıyor allah kolaylık ve sabır versin çok zor geçicek bekleme süresi ama inşallah yüzümüzü güldürücek bizim fıstık.
Canım hiç korkma yıkılma da amniosenteze karar verirseniz bile bekleme süresi uzun çıkıyor.Böyle endişe ederseniz o günler geçmek bilmiyor sana da bebeğine de yazık.Bu konuyu çok araştırdım ben yakın zamanda yaşadık.
Ablamın down sendromu riski 54 de 1 çıktı ve çok korktuk amniosentez yapıldı ve bebek sağlıklı çıktı 2 ay sonra doğum olacak inşallah hiiç korkma tamam mı.
sağol canım içimi rahatlattın inşallah bizim kuzumuzda bütün doğacak bebeklerde allahın izniyle sapasağlam doğar inan böylesi kararlar almak çok zor insanın zihnini allak bullak ediyor. tekrar teşekkürlergörümceminki akraba evliliği....hamileliğinde çok yüksek risk vardı..teyze çocukları...2 li ve 3 lü testler hepşüpheli çıktı...aynısını dr ona demişti...'''ultrasonda normal,ama isterseniz amniysntz yaptıralım,siz bilirsiniz'''' DEDİ... yaptırmadılar,sapasağlam doğdu,şu an 5 aylık...ultrasonda ense kalınlığı falan nasıl,eğer onlar normalse gerek yok bence.dr da demiş zaten.içinizi ferah tutun..
canım çok teşekkür ediyorum paylaşımın için ama biz amniosentez testini inan göze alamıyoruz düşük olma riski 10 kadında 1 deniliyor nasıl karar verebiliriz böyle birşeye her ikiside ayrı bir ateş hangisini tutsan elin yanıyor allah kolaylık ve sabır versin çok zor geçicek bekleme süresi ama inşallah yüzümüzü güldürücek bizim fıstık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?