• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

down sendromu ve serbest fetal dna analizi

Arkadaşlar merhaba nihayet prenatest sonucum çıktı. Sonuçlar temiz hiçbir problem yok diyor. ama ben bu teste güvenemiyorum nedense hep bir problem çıkacakmış gibi geliyor. acaba amniyo sentezde mi yaptırsam karar veremiyorum:KK43:
Ne güzel işte sevinmen gerek.
Nedir bu hüznün, bu kafa karışıklığın?
Amniyosentez yaptırsan ve ALLAH korusun bir sorun var bu bebek downlu dediklerini duysan aldıracak mısın, 'öldürtecek misin?' koskocaman bebeği?
Ben anlamıyorum neden insanlar down sendromunu 'yok edilmesi gereken bir sorun' olarak görüyorlar?
Nasıl güzel gülüyor gözleri halbuki downlu çocukların.. Ne kadar özeller..
Down sendromlu bir çocuğum yok. Evet.
Ama iki hamileliğimde de 'eğer olursa aldırırım'ı düşünmedim bile!
Doktoruma bile dedim herşeyi ile kabulüm o benim evladım, parçam, can tanem, karnına gelmiş tutunmuş kalbi atıyor pıt pıt nasıl yok edin onu diyebilirim..
Ve Allah a şükür ki sorunsuz problemsiz aldım kucağına yavrularını.
Bence telaşa son ver. Sonuçların temiz çıkmış ise daha fazla kurcalamak. Dua et. Gez eğlen. Komedi izle gül mutlu ol.. Bebeğine ninniler söyle,masallar oku..
Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun..
Bebeğin sağlıcakla doğsun dilerim ki.

Arkadaşlar merhaba nihayet prenatest sonucum çıktı. Sonuçlar temiz hiçbir problem yok diyor. ama ben bu teste güvenemiyorum nedense hep bir problem çıkacakmış gibi geliyor. acaba amniyo sentezde mi yaptırsam karar veremiyorum:KK43:

Ne kadar güzel, temiz çıkmış...lütfen kötü ruh hali ve düşüncelerden uzaklaş bir an önce..neyin olacağına inanırsan o gerçek olur..bunu kalbine ve beynine de kabul ettirerek vaz geç bu düşünceden...herşey normal çıkmış ve normal ve sağlıklı bir bebeğin olacağını hayal et lütfen... %99,97 doğru sonuç veriyor demişti doktorum ve ben sonucuma güveniyorum.. bugün geldi sonuçlar ve endişelenecek birşey yok..allahıma şükürler olsun..allah hepimize sağlıklı yavrucaklar nasip etsin..

Merhaba
Doktorlar maalesef sadece ve sadece en kötüyü söylüyorlar. Bana söyledikleri oran çok daha yüksekti %30-40 dendi amniyosenteze razı olmak zorunda kaldık ama çok şükür sonuçlar temiz çıktı. Yaptırdığınız kan testi için doğruluk oranı %99 olumlu çıkarsa evet olumlu diyebiliriz ama olumsuz çıkarsa sonuç yine amniyosentez isteriz denildi. Benim içime doğan hiçbir sorununuz yok Allah'ın izni ile sağlıkla dünyaya gelecek bebeğiniz.

4’lü Tarama testimde down sendromu riskim yüksek çıktı şuan 20.haftalık hamileyim dr 24.haftaya kadar netleşmesi lazım aldırabilmen için dedi psikolojik olarak zor dönemler yaşıyoruz Fetal Dna testi için kan verdim sonuç bekliyorum inşallah sorunsuz atlatırım

Bende 20 haftalık gebeyim ve 4’lü taramada down riski yüksek çıktı fetal dna için kan verdim sonuç bekliyorum 😞

Back
X