Çocuk Hastalıkları down sendromlu melekler ve anneleri.....

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
bilmeyip doğunca öğrenmek şok etkisi yapıyo.helal olsun size...

tabiki sonradan öğrenmek daha zor. çok zor bir karardı. Allah kimseyi böyle bir karar vermek zorunda bırtakmasın. şimdi çok küçükler herşey güzel yaşları büyüyünce zorlukları olacak muhakkak. ama Allah sabrını verir kimseye taşıyamacağı yükü yüklemez. sadece sabır. inşallah hepsi çok iyi seviyelere gelir. benim kafama takılan konuşması. erken konuşmaları için yada güzel konuşabilmeleri için erken nasıl bir yöntem uygulamak gerekiyr. dil terapisti falan hangi yaşlarda başlıyor

bu arada kızınız çok tatlı Allah bağışlasın maşallah. diğer fotolara daha bakamadım malum mesaj sayısı :)) 25 e ulaşınca bakıcam diğerlerine de

ya ben göndermedim ayrıca terapiye ama eğitime gidiyor 1senedir.2.5yaş-3yaş arası yürümeye başladı.ondan öncede destekli şuan desteksiz yürüyo.büyüyünce bana bir arkadaş olcak evde.imkanım olursa iyi yerlere getirmeye çalışıcam.

öyle bişeyler duymuştum bende ihtiyaç oluyomuş diye biriyle görüştüm daha erken dedi taklit yapması gerekiyomuş çocuğun. elimizden geleni yapıcak tabi ama imkanlarımız dahilinde ancak.

ama çalıştığım için çok fazla vakit ayıramıyorum kızıma. şimdilik maşallah gelişiminin iyi olduğunu söylediler eğitimde inşallah bundan sonrada çok daha iyi olur

benim bildiğim 1yaş altını almıyorlardı.ben tam algılarının açıldığı zaman öğrenebilir artk dediğim zaman yolladım daha faydalı oldu.daha önce gönderseydim çocuğa eziyet olurdu.1-2seneye kadar gönderebilrsem kreşe yollayacam.şuan ne kadar sizinki?

dil gelişimi için bişeyler yapmak istiyorum sürekli kitapo okuyorum şarkı söylüyorum konuşuyorum daha neler yapılabilir bilmiyorum

benim bide küçük oğlum var bende ona fazla vakit ayıramadım.öyküye ağırlık verdim.ikisi de iyi duruma gelene kadar çalışmayacam.ünv.okumadım ama çocuk gelişimi mezunuyum

ben raporu çıkarır çıkarmaz gönderdik hatta çok üzülmüştüm halada üzülürüm kendimi toparlayıp erken halletmedim rapor işini diye. çünkü eğitim kurumunda ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi olur dediler. down sendromu doğar doğmaz anlaşıldığı için zaman kaybetmemek gerekiyormuş. 45 günlük başlayanlar varmış.

gelişimini adım adım takip ediyolarmış hiç bir şeyi kaçırmak istemiyoruz dediler. zaten başlarda fizyoterapiste ağırlık veriyolar sonradan bireysele geçiliyo. 40 dk. ders ne kadar verimli olur bilinmez ama en azından ben gördüklerimi evde tekrarlıyorum bide bana yol gösteriyolar neler yapmam konusunda.

benim bide küçük oğlum var bende ona fazla vakit ayıramadım.öyküye ağırlık verdim.ikisi de iyi duruma gelene kadar çalışmayacam.ünv.okumadım ama çocuk gelişimi mezunuyum
çocuk gelişimi mezunu olmanız ne kadar güzel. iki çocuğunuzada çok faydanız olur.özelliklede öyküye. sizin bilgi birikiminiz var neticede nasıl yaklaşacağınızı nasıl davranacağınızı biliyosunuz en azından. nasıl neleri yapmanın faydalı olacağını. ben hep araştırıyorum eğitim kurumundakilere soruyorum onların yaptıklarına bakıyorum hep

şuan kaç yaşında kızınız?öle tabi ama benim kızım erken doğmuştu.anca topladı kendini o yüzden göndermedim.zaten bana 1yaş altı olmaz dedi doktorumuz belki de o bana öyleydi.1-5 2yaş arası başladı.ben götüremiyorum anneannesi götürüyo.ben ayrıca bişiler öğretiyorum yapılanları da tekrarlıyoruz ama zaten şuan daha oyun çocukları fazla ağır şeyler öğretemezler.bende ç.g mezunu olduğum için bildiklerimi öğretiyorum

allah bağışlasın küçükmüş daha.emekliyo,oturuyomu?ya oğluma faydalı olamadım öyküyle ilgilenmekten ama öyküye faydam olduğuna inanıyorum hem okudum hem bende araştırıyorum.derslerde ağırlığımız normal çocuklardı.bende şimdi downlara göre araştırma yapıyorum.ö yüzden bu sayfayı açtım

sağolun hepimizinkini inşallah. evet oturuyo ve emekliyo çok şükür. koltuğa tutunup kalkıyo sıralıyo. çok hareketli doğduğundan beri maşallah. kızınıza faydanız olmazmı tabiki olmuştur hemde çok. bu sayfayı açmanızda çok iyi oldu. en azından tecrübelerimizi paylaşırız

sizde resim koyarsanız bakarım.ekrana nasıl koyuluyo bilmiyorumda albüme koydum bende

ben 7 aylık hamileyim 22. haftamda genel tarama yaptıalr herşey normal ama tespit edilenrp oblem %21 down olamak üzre kromozamal anomilere tanı konulmasına%70 oranında olanak sağlar.diye bir not bu ne demetkir bilgilerinize sığınıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…