Çocuk Hastalıkları down sendromlu bebek anneleri

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Allah yardimciniz olsun oncelikle.
Benim oglumda sikintili bir cocuk.
Yapacaginiz tek sey ne kadar erken baslanabiliyor bilmiyorum ama belki hemen bile baslanabilir, bir rehabilitasyon merkezi arastirip bilgi alip en kisa surede egitime ve fizik tedaviye baslamak. Hastane raporuyla egitiminizi devlet karsiliyor, tabi bu saatler pek yeterli olmasada.
Down sendromlu cocuklar ilerleyebiliyor ve cok ta sosyal oluyorlar, cok ta tatlilar.
Yardimci olabilecegim birsey olursa buradayim.
Bu uzun surecte Rabbim yardimciniz olsun, evladinizin guzel gunlerini gostersin ins.

çocuğunuz için böyle bir tabiri nasıl kullanabiliyorsunuz acaba çok şaşırdım sıkıntılı ne demek ya

Merhaba benim de tam 10 tane down sendromlu çocuğum var ve hepsi birbirinden tatlı çok seviyorum onları :)

Erken eğitim ile down lu çocuklar bir çok şeyi basarip sizi cok şaşırtacak şeyler yapabiliyorlar. Bebeği biz daha 20 günlük ve siz bilinçli bir annesiniz. O yüzden 5.aydan itibaren bence eğitime başlayabilirsiniz. Bunun için önce devletin araştırma hastanelerinin birinden tıbbi tanılama raporu çıkartip sonra da rehberlik araştırma merkezlerinden eğitsel tanılama raporu alıp eğitime başlayabilirsiniz.

Devletin özel eğitim sınıfları, eğitim uygulama okulları var onlar 4 yaştan itibaren alıyor tabii anasınıfı varsa okulda. Rehabilitasyon Merkezleri de var ancak çoğu ticarethaneye döndüğü için özel eğitim öğretmeni olan ve işinin ehli olanları bulmaya çalışın iyi araştırın.

Nerede yaşıyorsunuz?

Bu arada benimle özelden de iletisime geçebilirsiniz yardimci olurum. Devlete bağlı bir özel eğitim okulunda psikolojik danışmanım.
Bızde ankarada yasıyoruz ve ankara ünv de takıpteyız kalp ve trıod için. Ama bu down sendromu için bişiye başlamadık henuz. Fızık tedavıye hemn mı başlıcaz orda mı olcak özele mı gıtcez hiç bişey bılmıyorum yani. Bı de size bı sorum olcak. Zeka sevıyelerı degısıyomuş. Bu kendılıgınden mı bellı duzeyde oluo yoksa bizim egtımımıze mı baglı zeka duzeyi

merhaba benim yiğenimene otizm teşhisi kondu rehabilitasyona verdik hemen..2 buçuk yaşında anlaşıldı ve biz eğitime başladık.şimdi 3 yaşını geçiyor.. size sormak istediğim şeyler var yardımcı oabilirmisiniz rica etsem??
Bildigim bir konusuysa tabiki yardimci olmak isterim.

Bızde ankarada yasıyoruz ve ankara ünv de takıpteyız kalp ve trıod için. Ama bu down sendromu için bişiye başlamadık henuz. Fızık tedavıye hemn mı başlıcaz orda mı olcak özele mı gıtcez hiç bişey bılmıyorum yani. Bı de size bı sorum olcak. Zeka sevıyelerı degısıyomuş. Bu kendılıgınden mı bellı duzeyde oluo yoksa bizim egtımımıze mı baglı zeka duzeyi
Üniversite hastanesi sizi down için yönlendirir muhtemelen.

Zeka down un türüne (üç türü var) ve kişiye göre değişen bir olgu.yani down sendromlu çocukların hepsinin zekası birbirinden farklı. Çok ağır olan da var,cok hafif olanda.down aslında zihinsel değil fiziksel bir rahatsızlık.

Eğitim ile zeka geliştirilebilir, cok farkli yerlere getirilebilir. Ankara'da olmak büyük bir şans sizin için.

Arkadaslar yenı bebegım oldu 20 gunluk down sendromu oldugunu ögrendık. Hem cok üzgünüm hemde bi çıkmazdaym ne yapmam gerekiyor nerden başlıcam erkn egıtıme baslamk çok önemlıymış. Tecrubelı annelerden fıkır ve moral istıyorum.

ben sağlıkçıyım fizik tedavi ve rehabilitasyonda çalıştım size ilgili anne baba ve ilgisiz anne baba nıon down sendromlu çocukları arasındaki farkı anlatayım x ailesi çocuklarının geleceği için onu düşünüp bir an önce fizik tedavi almasını sağladılar ve çocukları sağlıklı bir çocuk 12 aylık ken yürüdüse onlarınki 18 aylıkken yürüdü ve daha zeki oldu çünkü aynı anda bireysel eğitime de alındı.

y ailesi çocuklarına kıyamayıp fizik tedaviye götürmedi çocukları anca 6 yaşında desteksiz yürüdü ve algılaması daha kapalıydı fark bu iyi düşünün sizin artık koruyucu bi meleğiniz var:KK76:

Bildigim bir konusuysa tabiki yardimci olmak isterim.

ben yengemle beraber hastaneye gitmiştim otizmli deyince dr inanamadım...şimdi 3 buçuk yaşına yaklaştı anne baba dışında konuşmuyor..bazen öyle iletişim kurmak zor oluyo ki yırtınsak bakmıyodu bazen de hiçbirşeyi yok gibi göz teması kurup bizimle oyun oynamak istiyo..bazı görenler hiçbişeyi yok bu çocuğun diyo ama sonuçta otizimli olduğu kesinleşti raporuyla...sormak istediğim şey de beslenmesi hakkında..ekmek patetes süt peynir yedirmiyoruz.. yanlış beslenmesi otizimi arrtırıcı etkiler yapar mı?

Şu anda kalbınde sorun var ayrıca trıod bezlerı çalışmıyor. O kadar üzgünüm kı. Bızı neyın bekledıgını de bılmıyorum. Fızyoterapıyle hızlı gelişim saglanabılıyormuş. Merak ettıgım devletten mı destek alcaz yoksa kendımiz mı özel uzman bulcaz

devlet bu tarz çocuklara rapor veriyor senede mesela 6 aylık tedavisini özelde ücretsiz yaptırabileceği bi rapor bu büyük hastanelerden alınıyor rapor

çocuğunuz için böyle bir tabiri nasıl kullanabiliyorsunuz acaba çok şaşırdım sıkıntılı ne demek ya
Cocuk benim cocugum, sikinti benim sikintim.
Emin olun hangi tabiri nerede kullanacagimi yasayan biri olarak ve bir anne olarak sizden daha iyi biliyorum.
Sikintili kelimesini ne anlamda kullandigimi ve ne kadar hassas olabilecegimi tahmin edebilirsiniz. Ozurlu demedim, salak demedim, sakat demedim.
Bu kelumelerden en cok rahatsiz olacak kisi de benim.
Neyse herkesin derdi kendine yetiyor olsa gerek, siz kelimeleri irdelemeye devam edin, ben de derdimi yasamaya.

Arkadaşım adına yazmak avukatlığını yapmak istemem ama su cümlelerin gittigi yer varmaya çalıştığı nokta çok çirkin çok yaralayici.

Belki çocuğunu etiketlememek adına sıkıntılı dedi.olabilir mi?

ben yengemle beraber hastaneye gitmiştim otizmli deyince dr inanamadım...şimdi 3 buçuk yaşına yaklaştı anne baba dışında konuşmuyor..bazen öyle iletişkesibli zor oluyo ki yırtınsak bakmıyodu bazen de hiçbirşeyi yok gibi göz teması kurup bizimle oyun oynamak istiyo..bazı
görenler hiçbişeyi yok bu çocuğun diyo ama sonuçta otizimli olduğu kesinleşti raporuyla...sormak istediğim şey de beslenmesi hakkında..ekmek patetes süt peynir yedirmiyoruz.. yanlış beslenmesi otizimi arrtırıcı etkiler yapar mı?
Ben de bilgi sahibi oldugum kadariyla yardimci olmak isterim.
Otizm malesef doktorlar tarafindan bile tam olarak bilinmeyen bir rahatsizlik, nedeni vs.
Beslenmenin bu cocuklari etkiledigini soyluyorlar kesinligi olmamakla birlikte.
Cocuk metobolizma bolumuyle gorusmenizi mutlaka oneririm, cesitli testler yapiyorlar.

Ewet dogumdan hmn sonra ögrendım. Hanı ıkılı de üçlü de cıksa yıne bı hazırlıklı olurdum buyuk şoktu benım için.her ay duzenlı kntrollere gıttım. Ha önceden ögrenseydım ne olcaktı. Aldırmayı düşünür müydüm. Sanmıyorum kızımı bi görsenız dunya guzeli maşallah

oyyy meleğim benim. mis gibi cennet kokuyordur kuzum benim..
kesinlikle aldırmazdınız. o yüzden keşke önce öğrenseydim demeyin hiç.
bana hamileyken 2 li test yapıldı 3 lüyü yapacakken dedi ki dr, bir sorun çıkarsa yaşamına sonlandıracak mısın??
bu cümleyi asla unutamıyorum. ben kimim ki bir meleğin günahsız yavrunun yaşamını sonlandırayım.
asla dedim.. o zaman gerek yok teste dedi dr..

Rabbim sizin yar ve yardımcınız olsun. dilediğiniz gibi eğitimi verebilin inş. sizi anlayabilecek eğiticilerle karşılaşmanızı diliyorum.. öperim o mis kokulu prensesi..

ha bu arada ben memurum. down sendromlu memurlarımız da var denk geliyorum. o yüzden gelecekten sakın kaygılı olmayın. çocuğunuzu farklı görmeyin. bırakın her birey gibi kendi kendine her işini halletsin. siz sadece destek olun :KK66:

Besleyici deger tasimayan yiyecekler ( abur cubur şeker çikolata işlenmiş etler)davranışlarında, ruh hallerinde ve ogrenmelerinde olumsuz sonuclara yol acar. Bu normal cocuk icinde gecerli. cocukta asiri hareketlilige sebep olabilir. otizmliler genellikle tek tip beslenmek ister. Mumkun oldugunca karbonhidrattan uzak tutun. Fakat beslenme duzeninin yaninda daha cok egitimle otizmin olumsuz etkilerini azaltmaniz mumkun.

ben yengemle beraber hastaneye gitmiştim otizmli deyince dr inanamadım...şimdi 3 buçuk yaşına yaklaştı anne baba dışında konuşmuyor..bazen öyle iletişim kurmak zor oluyo ki yırtınsak bakmıyodu bazen de hiçbirşeyi yok gibi göz teması kurup bizimle oyun oynamak istiyo..bazı görenler hiçbişeyi yok bu çocuğun diyo ama sonuçta otizimli olduğu kesinleşti raporuyla...sormak istediğim şey de beslenmesi hakkında..ekmek patetes süt peynir yedirmiyoruz.. yanlış beslenmesi otizimi arrtırıcı etkiler yapar mı?
Pardon alinti yapamadim ama cevap yazdım

Ha
Maaşallah ona zaten benımde cok bi beklentım yok. Kendini idare etsın ve zıhınsel gelişimi normal olsun. Belkıde cok sey mı ıstıyorum bılmıyorum kı
hayır çok şey istemiyorsun :)))
Gör bak neler başaracak :)
Birlikte kek yapıp misafir agırlayacaksınız.
Sana okulda ögrendigi sarkiları ögretecek birlikte söyleyeceksiniz.
Heyecanla anneler gunü hediyeni vermeni bekleyecek kendince surprizler yaparak.
Dünya güzeli oluyorlar biliyor musun :)

Pardon alinti yapamadim ama cevap yazdım

tm teşekkür edrim..eğitimini aksatmadan devam ettiricez inşallah...sosyalleşmesi için onu kreşe de vermiştik ama kreşten aldık şimdi..kreşteki çocuklarla oynamıyodu kendi kendine takılıyodu hep zaten..birde kreşte canımı hırpalamış çocuklar aldık bizde.

Ya o makinelerin yuzde 100 dogru gosterdigini kim soyluyor benim arkadasimin ogluna down sendromlu dediler dogdu yanlis gormusuz cocukta bsy yok dediler. Makineler yanilabiliyor kul yapisi sonucta Allah yapisi degil ya.

X