bundan bu kadar kolay emin olunamaz.bebeğim bi kaç aylıkken soğuk algınlığı için dr a götürmüştüm.malum dr larla pek iyi şeyler yaşanmadığı için çocuk ağlamaya başladı hırçınlaştı muayeneden sonra babası dışarı çıkardı ben dr un yanında kaldım ilaçları yazması için dr:işiniz çok zor dedi neden? dedim down sendromlu değilmi dedi.hayır dedim yani bilemiyorum kimse bişey söylemedi dedim.ama içimi kemirdi hep.acaba konuşacakmı yürüyecekmi bana anne diyebilecekmi sürekli düşündüm uykularımı kaybettim.ilerleyen zamanlarda kendi memleketime gezmeye gittiğimde yine aynı dialog.yine soğuk algınlığı ama ileri derecede.yine biz doktordayız.malum ilk çocuk acemiyim.doktora çok soru sordum sanırımki doktor siz bunu merak etmeyin bu önemli değil geçerde ben çocukta mongolik bi durum seziyorum dedi.ağlayarak kapısınıda çarparak çıktım ordan.arabada sinir krizi geçiriyordumne yapmam gerekketiğini bilmiyordum.çaresiz büyümesini bekliyecektim.şu an oğlum 4 ü doldurdu.kreşe gidiyor.rakamları toplama çıkarmayı ev adresimizi bi çok şarkıyı bi kere gördüğü oraletci amcayı çarşıdan gelirken evimizin yerini v.s biliyor.sizce bu çocuk hastamı?peki o gittiklerim neydi.market çalışanımı?bu kadar basitmi insanların hayallerini yıkmak duygularıyla oynamak.
allahım çocuklarımıza şifa versin.onların acısını göstermesin bize.umarım bi yanlışlık olmuştur.zor bir durum ama allahım annelere sabır veriyor.yoksa nasıl o kadar gecelerce uyumaadan sürekli peşinde koşarak güçlü kalabilirdikki.
haklısın philos. hiç senin baktığın açılardan bakamamışım. sanırımben bir telaşeye düştüm gidiyorum doğru birşeyler yapmaya çalışıyım derken iyice allak bullak ediyorum. benim biraz rahatlamam ve mantıklı düşünmem gerekiyor. mantık falanda kalmadı ya herneyse. doğru dedin ilk önce ben kendimi iyi hissetmeliyim ki çocuğuma iyiliğim dokunsun.
teşekkür ederim arkadaşlar hepinize yorumlarınız için.
haklısın philos. hiç senin baktığın açılardan bakamamışım. sanırımben bir telaşeye düştüm gidiyorum doğru birşeyler yapmaya çalışıyım derken iyice allak bullak ediyorum. benim biraz rahatlamam ve mantıklı düşünmem gerekiyor. mantık falanda kalmadı ya herneyse. doğru dedin ilk önce ben kendimi iyi hissetmeliyim ki çocuğuma iyiliğim dokunsun.
teşekkür ederim arkadaşlar hepinize yorumlarınız için.
Evet ..Bizde her anne baba gibi heyecanla bebeğimizi bekledik.Cinsiyetinin erkek olduğunu ve yapılan tüm testler sonucu herhangi bir sağlık problemi olmadığını öğrendik.Herşey süperdi.İyi bir üniversite...Harika bir bölüm... İş hayatına bebek sebebiyle gecikmeli de olsa başlamanın hayalleri...Bebeğimin gelecek olması...
Doğum çok zor oldu.Uyanmam bile çok zordu.Kucağıma verdiler küçük afacanı...Yumuk yumuk gözleri...Bembeyaz teni...Bir iki gün sonra odama girip çıkıp duran doktorlar... Ben uyurken bebeğe bakan çocuk doktoru..Birşeyler ters gidiyordu.
Uzun uzun anlatamayacağım için kısa kesmem lazım.Bebeğin down sendromlu dediler.O an orda uğradığım şok..En azından bilseydim hazırlıklı olurum dediğim hastalık...Daha ne diyebilirim ki...Anlatılamaz.Allah herkese sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin.
sizin yazınız dışında ancak birkaç kişinin üzüldüm yazısını okuyabildim. bende yaşadığım bunalımla buraya yazmıştım herkes banada allah yardımcın olsun demişti bu sözleri duyunca daha çok üzülüyor insan. bide neyle karşılacağını bilmeyince acı tarifsiz oluyor. şimdi beni anlamanız zor. çocuğunuz büyüdükçe aslında ne kadar şanslı bi insan olduğunuzu anlayacaksınız. benim oğlumda down sendromlu. 31 aylık. canavar gibi bi afacan. doktorların söyledikleriyle ilgisi yok. sizin yaşadığınız şeyleri yaşadık bizde. bizim testlerde temizdi. hatta bizde keşke bilseydik filan dedik ama hayırlısı böyleymiş iyki bilmemişiz. bizede geç yürür, geç oturur onu bunu yapamaz vss... gibi şeyler dediler. oğlum gayet normal ilerliyor. üstelik 2 tane dsli öğrencim var sınıfta. hiç korkulacak bişi yok. herhangi bi konuda yardıma ihtiyacınız olursa elimden geleni yaparım. sevgiyle kalın..
Merhaba. . 1 ay once dogum yaptim tarama testlerimden sadece 3 Lu tarama da Sorun cikmisti ancak ayrintili us temiz cikti. Her sey yolunda gidiyordu. Ta ki dogum a kadar bebegimi kucagima aldim 4 saat sonra Gelip pat diye bebeginiz down sendromlu dediler. Sanki delirdim Dunyam karardi Adeta isyan ettim agladim kahroldum. Hala da Cok farkli sayilmam . Cok aci cekiyorum keske amniosentez yapilsaydi diyorum aldirabilirmiydim bilmiyorum. Esim bana gore daha İyi. Hayallerim bebegim herseyim elimden alinmis Gibi. Bebege baglanamadim. Bir Kabusun ortasindayim sanki debelendikce batiyorum . Psikiyatrik tedavi aliyorum . Cok zor durumdayim paylasmak istedim. Allah hepimizin yardimci si olsun Insallah.
sen cok ozel brı anneısn cunku cok ozle bır bebegın var senın ..onun sana senın sevgıen ıhtıyacı var
sen cok ozel brı anneısn cunku cok ozle bır bebegın var senın ..onun sana senın sevgıen ıhtıyacı var
Evet canim bebeklerimizin bize ihtiyaclari var..Bende uzun sure kabullenemedim.. Cok zorluklar yasadim cevremde inan kimse beni anlayamadi..
Bebeginle gurur duymalisin butun hucrelerinde birer kromozom fazla olmasina ragmen herseye rahmen hayata tutundu..Doktorlar goremediler demekki boylesi hayirliymis..Bu bebeklerin cok azi yasiyabiliyormus..Cok hassas oluyorlar ona cok iyi bak canim..onun sana ihtiyaci var biraz daha buyuyunce ozellikle coook tatlilar..Kizimi su anda cok seviyorum onun icin canimi bile veririm. Iyiki doktorlar bilememislerde dogabilmis degilse bende korkup aldirabilirdim..Ayrica downlu bebekler cok iyi diger cocuklardan cok farki olmuyor iyi egitim alinca kizimin su an sadece kaslari zayif bir yildir fizyoterapi aliyor..
Aldirsaydin daha kolay mi olurdu saniyorsun... sonuclari kesin ogrenene kadar bebek 6 - 7 aylik oluyormus. Rahmin henuz doguma hazir olmuyormus yani mecbur normal dogum yaptiriyorlarmis. sunu sanciyla saatlerce suruyor.. Bebegi resmen parcaliyormus anne nasil olur kimbilir.. Gecenlerde haberlerde cikti hem bebekler hemde anne bu esnada olmusler..Yani bizler artik bir yola girdik donusu yok..
Ayrica ben soyle dusunuyorum: aldirsaydim topragin altinda olacakti bedeni, ruhu tabiki cennette ama benim yanimda olmasi cok daha iyi hic degilse annesini tanimis olur babasini bilir..kardesini tanir...hayati tadar o da bir canli, hasta olmayi o istermiydi.. Ayrica inancliysan buyuk bir gunahtan korudu bize Allah`in dogumdan once haberimiz olmadi bebislerimizin downlu oldugu..
Canim insan herseye alisiyor. Ben duygularini cok iyi anliyorum..
insan bu durumlarda saglik bir cocugunu kaybetmis gibi yasa tutuluyor.. Daha sonra yeni bebegine uyum sagliyorsun..Bu arada yas evrelerini yasiyorsun kendini bu konuda rahat hisset gerektigi yerde agla cevrendeki insanlarla konus icini bosalt.. Yasadiklarin normal, olmasi gereken seyler kendini suclu hissetme.. (ben bu arada kendim psikologum yani bu konulari hem biliyorum hem de kendim yasadim..)
Sagol canim haklisin. Biraz rahtlasam ve kabullenebilsem Hersey belki daha Kolay olacak. Ilaclarla ayakta duruyorum. Zor durumdayim. Ne zaman gececek bilmiyorum. Beni anlayan biriyle konusmak guzel.
Gecmis olsun canim. Allah kolaylik verir insallah.
Insallah canim Allah hepimizin yardimci si olsun. Sen bu donemleri atlatabilmek icin neler yaptin. Allah yavrunada Sana da saglik versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?