Evet ..Bizde her anne baba gibi heyecanla bebeğimizi bekledik.Cinsiyetinin erkek olduğunu ve yapılan tüm testler sonucu herhangi bir sağlık problemi olmadığını öğrendik.Herşey süperdi.İyi bir üniversite...Harika bir bölüm... İş hayatına bebek sebebiyle gecikmeli de olsa başlamanın hayalleri...Bebeğimin gelecek olması...
Doğum çok zor oldu.Uyanmam bile çok zordu.Kucağıma verdiler küçük afacanı...Yumuk yumuk gözleri...Bembeyaz teni...Bir iki gün sonra odama girip çıkıp duran doktorlar... Ben uyurken bebeğe bakan çocuk doktoru..Birşeyler ters gidiyordu.
Uzun uzun anlatamayacağım için kısa kesmem lazım.Bebeğin down sendromlu dediler.O an orda uğradığım şok..En azından bilseydim hazırlıklı olurum dediğim hastalık...Daha ne diyebilirim ki...Anlatılamaz.Allah herkese sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin.
Evet ..Bizde her anne baba gibi heyecanla bebeğimizi bekledik.Cinsiyetinin erkek olduğunu ve yapılan tüm testler sonucu herhangi bir sağlık problemi olmadığını öğrendik.Herşey süperdi.İyi bir üniversite...Harika bir bölüm... İş hayatına bebek sebebiyle gecikmeli de olsa başlamanın hayalleri...Bebeğimin gelecek olması...
Doğum çok zor oldu.Uyanmam bile çok zordu.Kucağıma verdiler küçük afacanı...Yumuk yumuk gözleri...Bembeyaz teni...Bir iki gün sonra odama girip çıkıp duran doktorlar... Ben uyurken bebeğe bakan çocuk doktoru..Birşeyler ters gidiyordu.
Uzun uzun anlatamayacağım için kısa kesmem lazım.Bebeğin down sendromlu dediler.O an orda uğradığım şok..En azından bilseydim hazırlıklı olurum dediğim hastalık...Daha ne diyebilirim ki...Anlatılamaz.Allah herkese sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin.
Allah size sabir versin ne desem. Ultrasonlards analsilmadi ipmi hicc
ne kadarlık acaba bebeğiniz benim bi arkadaşımın çocuğunuda doğduğunda da aynı şeyi söylemişler balıkesirden ankaraya sevk etmişler tabi o süreç onlar için hiç kolay olmamış gözyaşı ve duanın gücü belkide bilinmez ankaraya gittiklerinde temiz çıkmış sonuçlar
Down sendromu önceden anlaşılsaydı en azından hazırlardınız kendinizi o da doğru.
Fakat doğdu bebeğiniz siz sağlıklısınız o sağlıklı.
Siz eşiniz ve bebeğiniz birbirinize bağlı olduktan sonra başkalarının söylemesine bakmayın.
Özürlü ya da engelli değil bebeğiniz , özel size diğer herkesten daha çok ihtiyacı olan özel bir bebek.
Sizin eşinizin bebeğinize vereceği sevgi onun yaşamına eğitimine öğrenmesine katkıda bulunacak.
Birileri bakacak diye uzaklaştırmayın parklardan , ailenin diğer bireylerinden.
İnsanlar bilmez üzer diye düşünmeyin bir sorarlar iki sorarlar siz sakince anlatırsınız öğrenirler.
Kuzenim doğduğunda 5 yaşına kadara ya yaşar ya yaşamaz kalbi, ciğerleri sorunlu, Down sendromu ve eğitilemez düzeyde zeka geriliğide var demişler.
Annesi, babası, abisi, ablası hep birliktelerdi onların bu yaşam savaşı veren çocuğa sevgileri onu yaşattı. 5 yaşına kadar anca yaşar dedikleri kız birçok ameliyat geçirdi kalbinden şimdi 28 yaşında, eğitilemez demişlerdi şimdi okuyor yazıyor, okul gezilerine annesi ablası kuzenlerimizle ile gezmeye gidiyor.
Bakmıyorlarmı eminim bir kaç kaçamak bakışı o da yakalıyordur.
Onun sorunu insan başkışları değil annesinin, babasının, sevdiği, sevildiğini hissettiği kişilerin tavırları, bakışları ve ilgileri.
Bunların hepsi öncelikle annesinin şefkati ve sabrı sayesinde.
Özel çocukların özel annelere daha çok ilgiye ve güvenmeye ihtiyaçları var. Herkesten önce size ve babasına ihtiyacı var.
Allah size eşinize bebeğinize sağlık sabır ve uzun ömürler versin.
Maalesef anlamadılar.üçlü test dahi temiz çıktı.Binde bir böyle doğumdan önce tanısı konamıyormş.
Ozur dilerim sizi sorularimla sikmak istemem ama 4 boyutlu ultrasonda neredeyse dogacak cocuk goruluyor. Hic mi anlasilmaz.
Peki tek doktora mi gittiniz. Dr hatali olabilir mi anlamadigi icin
oncellıkle ne demelı bılmıyorum ahh ahh vah vah dıyenlerı sevmıyorum ama sız guclu olunkı yavrunuzda oyle olsun yarının ne getırecegını bılemeyızkı ama bende sınır oluyorum oo tuhaf bakan ınsanın ıcını acıtan gozlerle bakan ınsanlara scacma sapan yorumlar yapan ınsanlara onlara kulak tıka cnm boyle bırmızı tanımasak aramızdakı sınerjıyle bız paylasırız sorunları destek oluruz bırbırımıze ınsan en yakınına anlatamdıklarını burda rahatca ıcını dokebılıyor.. ınsan..
halamin kizinin oglunda var.
Gec bir dogumdu, 35 yasin uzerindeydi.
Ama cok ilgilendiler, sevgi dolu tatli bir cocuk olarak yetisti. Simdi 12 yas civarinda.
Sonradan bir cocuk daha yaptilar, o tamamen saglikli ve firlama.
Uzulmeyin demek cok zor ama size ihtiyaci olan minicik bebek o simdi, onun icin guclu olmaniz lazim.
Bu arada sizin yasiniz kacti?
Down sendromu bence bir ozur bile degil. Esimin ilk evliliginden downli bir kizi var. Cok ozel cocuklar onlar, cok sevecen cok tatli melekler. Evet hayatta tek baslarina ayakta duramayabilirler ama evdeki tum islerini kendileri yapabilirler iyi bir egitimle. Hic buyumeyecek cocugunuz hep cocuk kalacak ve kendisini seven herkesi anlayip cok sevecek. Bu arada buyudugunde insanlarin neden hep kendisine baktigini soracak size. Ben cok guzelsin o yuzden demistim. Simdi ne zaman birinin kendisine baktigini gorse bugun yine cok guzelim diyor. Size de tavsiye ederim bu cevabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?