Dövme DÖVME YAPTIRANLARIN Önerileri, Soruları, Cevapları

Kalıcı Dövme, Geçici Dövme, Hint Kınası,
bileimin iç kısmına yada başparmağın bitiminin kısmına ufak ama anlamlı bi sembol yada yazı yazdırmak istiyorum
önerilerinizi bekliyorum kızlar?
mesela sonsuzluk sembolu bileğin iç kısmında nasıl durur?

konumuzda alakası yok ama yinede sölimm geçici dövme de abdest kabul olmuyormuş dövme deri üstünde olduğu için deriye su temas etmiyormuş kalıcı dövme ztn iğnelerle deri altına yapıldığı için abdeste herhangi bir zararı yokmuş.bu arada çok şık ve güzel bir dövme olmuş.bende yaptırmayı düşünüyorum bir kaç senedir.ama modellerde sürekli karar değiştirdiğim için bunca senedir bekliyorum.en sonunda 6 aydır istediğim ve bir ömür taşıyacağım bir modele rastladım ruh halimi yansıtan bir modell ve en kısa yaptırcam umarım. $c10.jpg

Merhaba bayanlar, renkli ve renksiz 4 adet dövmesi olan biri olarak naçizane görüşüm, gerçekten sabit bir işiniz olmadan görünen bir yerinize dövme yaptırmamanız. Ben fotoğrafçı ve turist rehberiyim. Aslına bakılırsa iki işimde de rahat ve önyargısız insanlarla çalışıyor gibi göründüğümü düşünüyordum. Ancak mülakatlar ya da ikili konuşmalarda insanların zaman zaman elinize ve bileğinize gözlerinin kaydığını gördüğünüzde garip hissedebiliyorsunuz. Siz hararetle bir şeyler anlatırken birileri kolunuza bakınca eğlenceli bir hale dönebiliyor tabi durum. elinizi kolunuzu saklamaya çalışıyorsunuz :-)
Ama tüm bunların yanında, dövmecim bana hep aynı şeyi söyledi 18 yaşın altındakilere ailesiyle bile gelse dövme yapmıyorum. ya da gerçekten sıkılmayacağınız bir dövmeyi yaptırdığınıza emin olduktan sonra...
Ama şunu da not etmek gerek, bir dövmeyi yaptırdıktan sonra o dövmeyle yaşamaya başlıyorsunuz.
Hayatınızın her anında uyurken bile sizinle birlikte oluyor. Sizin bir parçanız oluyor, ve zamanla sevmemek değil, ona alışmaya başlıyorsunuz. Alışkanlık güzel bir bağımlılık olabiliyor, ondan sıkılmaktansa onu benimsemek dövme yaptırdıktan sonraki en büyük mutluluk.
Bir not daha düşeyim; lütfen dövmelerinizi temiz ve hijyenik ortamda ve iyice araştırarak yaptırın. Hijyenik olup da kasapçılığa maruz gitmeyin. Ve her dövme sonrası ve esnasında acı çekecek ve bir daha yaptırmak isteyeceksiniz. Buna emin olarak başlayın derim (;

Ayrıca, kalıcı dövmedeki abdestle ilgili olarak, inançlı bir insanım, ailem de inançlı, ve ilk dövmemi 20 yaşında yaptırmaya gittiğimde dövmecimi annem bulmuştu. :-) Dövmenin günahlığı iki şekilde açıklanabilir, birincisi abdest almanın önemlerinden birisi insanın kendisini temiz tutması. Siz kendinizi temiz tuttuğunuza inanıyorsanız geri kalanı tamamen dine olan bağlılığınızdır. İkincisi ise, abdest kabul olmaz diyemeyiz, eğer böyle düşünüyorsanız zaten henüz yaptırmayın, çünkü dövmelerimin altından hala tüyler ve kıllar çıkıyor ve basketbol maçlarında dikkat ederseniz oyuncuların dövmeyle kaplı olan kolları terliyor. Nefes almayan deri ölür, ölen deri dökülür, terlemez... Dolayısıyla kalıcı dövmede abdest kabul olur, abdest inandığınız zaman kabul olur.

dövme seviyorum ben aslında....
eşimle parmaklarımızda alyans yerine birbirimizin ismini yazdırdık..
valla pişman oluyorm ara ara...
ama diğer dövmeler güzel...

Ya arkadaslar renkli dovme kalıcı olmaz mı? Yaptıran var mı?

Dövme yaptırdıktan sonra gerek güneş gerekse temizlemekten solan dövmenin birkaç yıl sonra üzerinden geçmek gerekebilir. Renkli dövmelerde farklı bir segment kullanıldığı için siyaha oranla dış faktörlerden daha çabuk etkilenirler. ama kalıcılık kalıcılıktır. Boyayı doğru kullanan ve renkli dövmede iyi olan bir dövmeciye renkli dövme yaptırmak gerekir ^^

ben yılda bir kez üzerinden geçirtiyorum malesef dövme zamanla soluyor , solmuş dövmeyide hiç sevmiyorummm :KK36:

en az nereye yapılan dövme acır, bi de en çok acı nerelerde olur????

en az nereye yapılan dövme acır, bi de en çok acı nerelerde olur????

benim göbeğimde var,tribal desen,yaklaşık 20 cm genişliğinde..elle yapıldı,makine değil,tabii usta biri yaptı 12 yıl oldu,siyah renkli ve rengi hiç solmadı desem...
soruna gelince,göbekte bi sürü sinir var,10 tane iğne batırıp çıkardı his yok,1 tane iğnede,sinir gelince saç dibinden ayak ucuna elektrik verilmiş gibi oldu.
ama en çok acıyan yerler,kaburga üstü ve üst kol içleri...
en az acı neresi bilemiyorum ama..

Benim de sol kasığımda 3 tane yıldız var. :) 2 sene önce yaptırmıştım. Şimdi de belime bir dövme istiyorum ama ne yapsam diye bilmiyorum. :)

Dövme yaptırdıktan sonra gerek güneş gerekse temizlemekten solan dövmenin birkaç yıl sonra üzerinden geçmek gerekebilir. Renkli dövmelerde farklı bir segment kullanıldığı için siyaha oranla dış faktörlerden daha çabuk etkilenirler. ama kalıcılık kalıcılıktır. Boyayı doğru kullanan ve renkli dövmede iyi olan bir dövmeciye renkli dövme yaptırmak gerekir ^^

kullanılan boyalar kaliteli ise renkli dövmenizi güneş kremi sürerek 5-6 yıl kdr solmadan kullanabilirsiniz

$DSC00083.jpg

buda benim bilegimdeki dövme sarmaşık olarak bilegimi doluyor..Sarmaşık doğayı sembol ederken bilegim icinde de gizli bir barış işareti var...1 yıl oldu yaptıralım henüz sıkılmadım seviyorumm...:KK16:

$220px-Pacyfa.svg.png

Sırf sonrasında sıkılmaktan korktuğum için büyük desenler yaptıramıyorum.
Cesaret lazım bana :KK53:
Hep kanıma girip caydırıyolar.
2 küçük dövmem var biri göbeğimde diğeri bileğimde.

Göbeğimdeki bu ama daha silik.
$t039.jpg

Bielğimde K. Atatürk dövmesi var. En Büyük TÜRKİYE

Bu arada istediğim desenler şunlarrr;

İlk tercihim bu Şebnem Ferah dövmesi.:KK16:

$sebnem_ferah_omurga_dovmesi.jpg

$t049.jpg

$t043.jpg

Sırtıma yaptırmak istiyorum. Elbiselerle nasıl olur bilemem ama sırt dekoltesi için harikalar :KK9:

$t040.jpg

Bunuda sevgili sözlüme yaptırıcam. :KK53:

arkadaslar, dovme yaptirmak gunah ya :KK43: etmeyin eylemeyin :KK43:

çok merak ediyorum,günah olduğunu düşündüğün bir konu başlığına neden girip,böyle bişi yazma gereği duydunuz?
o yüce bilginizle bizleri aydınlatmak için mi,tartışma yapmak için,bizleri doğru yola döndürmek için mi?sonuçta konu başlığı dövme YAPTIRANLARIN öneri yorumları,yaptıralım mı falan diye sorulmuyo ki...

Son düzenleme:
X