ben de uzun süredir kolumdaki dövmeden kurtulmak istiyordum ve internette araştırma yapıyordum. lazer pahalı ve iz kaldığını söylüyorlar hep. bir süredir kadınlar kulübünden bu konuyu araştırıyordum ve tca peelingi burdan öğrendim. gittigidiyor'dan yüzde 30 tca kimyasal peeling (başlığa yanlış yazmışım 50 değil 30) aldım (69 tl). bugün dövmemi sabunlar yıkadım, havlu kağıtla kuruladım. tca peelingin içinden çıkan eldivenleri takıp, yine içinden çıkan pamukla hızlıca dövmemin üzerine sürdüm. 5 dakika tuttum ve sadece bol su ile yıkadım. kagıt havlu ile kuruladım ve bepanten krem sürdüm. sürünce ve sonrasında bi on dakika baya yandı kolum. uygulamanın üzerinden yaklaşık on saat geçti ama hala ara ara yanıyor. görünüşünde bir değişiklik yok gibi ama sanki çok hafif kızarmış. bepanten kremi gerekli gördükçe sürdüm (yani şu ana kadar 2 kere), yani dövmenin üzerindeki krem emilince yenisini sürmek yeterli geldi. dövmenin üzerine tca sürmeden son kez resmini çektim ki, daha sonra oluşucak farkı karşılaştırabiliyim. resmi koyamıyorum şimdi, sanırım yeni üyeyim diye, bu ilk mesajım =)
Arkadaşlar selam aranıza yeni katıldım..Dövme silme hakkında uzun zamandır araştırma yaptım.Lazerin maaliyeti çok fazla olduğundan dün TCA Kimyasal Peeling aldım %50 30sn kadar uyguladım pamukla dövmenin üzerine yanmaya başladı hemen yıkadım bol suyla daha sonra bepanten sürdüm emdi cildim.Sabah tekrar sürdüm baloncuk olmaya başladı.yanlışlıkla biraz önce patlattım ve dövmenin mürekkebi aktı deride soyuluyor..Yani bir kaç seansa dövmenin silineceğine kanaat getirdim.Tca zaten izleri yok eden bişey 1 ay sonra tekrar yapmayı planlıyorum.bilginize
Kızlar gercekten dövme konusunda cok iyi düşünmek gerekiyor. Kürek kemiğimde bir kedi dövmesi var. Bir de sırtıma kocaman girdaplar ve yıldızlar yaptırdım bi anlık bir kararla ve su an kedinin yanında cok cirkin duruyorlar. Daha yaptıralı ay bile olmadı ama cok pişmanım =( dövmem 30x5 gibi bir büyüklükte ensemden sırtımın yarısına kadar iniyor. Lazerle sildirmek cok pahalı ve cok acılı olur sanırım fikirlerinize ihtiyacım var =(
arkadasım tca yı dene ıstersen bnde denemeyı dusunuyorum.
Tca ile başlayacagım fakat tamamen silinmezse, bu sefer de yarım dövme daha kötü görünecek soluk olacak diye korkuyorum =( Tca ile baslayıp devam edenler haber verseler keşke.
1. seansta daha bu kadar solduysa 4. veya 5. seansta baya bi cıkmıs olur.Merhaba arkadaşlar ben 20 eylül de lazerle dövmemi sildirdim doktorum 6-7 seansta iz kalmadan cıkabiliceğini söyledi. Burada sizinle fotograflarını paylaşıp sizi aydınlatmak istedim.Sonuç bana göre mükemmel çünkü ilk seansta dövmemin bu kadar solucağını tahmin etmiyordum.
Dövmeyi sildirmeden önce
Uploaded with ImageShack.us
1.ci seans lazerle sildirdikten 3 gün sonra
1.ci seanstan 20 gün sonra