Arkadaşlar;
Amerika'da med-lite lazer ile dövme sildirmeye başlamadan önce yüzde 30luk ve üzeri derecelerdeki- özellikle yüzde 50 lik TCA-kimyasal TCA peeling ile dövmenin rengi açılıp ondan sonra lazerle tedaviye başlanıyor. Aklınızda olsun, yurtdışında deli gibi kullanılıyor ve inanılmaz sonuç alınıyor. Ben de kullanıyorum dövme silmek için şu anda ciddi ciddi rengi açıldı, lazer masrafım 1-2 seanslık masrafa inecek..
Doktorun bana anlattığı şu; lazer tedavisinde uyuşturabiliyorlar ama çok az derin bir katmanı.. yani çatır çatır lazeri hissediyorsunuz. Yağ sıçraması gibi bir hismiş. Arada soğuk kompres yapıyorlarmış. Ve 8 haftada 1 yapılabiliyor.
med-lite en kalitelisi, amma gelin görün ki; beyaz kesinlikle silinmiyor; yeşil çok çok çok zor siliniyor, en kolayı siyah ve lacivert gibi koyu tonlar.
Ha, doktor adam gibi Hanım doktor dermatolog olduğu için boş hayallere kapılmaya izin vermiyor, evet tamamen silinmeyebilir ve evet iz de olabilir ama izler geçiyor zamanla dedi.ız olayına takılmayın yani.
Doktoruma söyledim ben yüzde 50 TCA yapıyorum diye, zaten o gün de hala soyuluyordu, çok düzgün uygulamışsın, bizde çok yayılmadı bu yöntem türkçe makale çok az çünkü hastaların haberi yok olsa onlar da kendi malzemelerini alacaklar kendileri TCA yapacaklar ama ben genelde hastalarıma tavsiye ediyorum dedi.. Uygulama talimatlarına uydukça ve soyulan yeri yolup kaşımadıkça TCA süper, yara mara da yapmıyor. Resmen mükemmel bişey, artı lazerin hem işini kolaylaştırıyor hem maliyetini düşürüyor..Çok mutluyum aldığım sonuçlar bakımından..
Küçük diyebileceğim siyah beyaz bir dövmenin silme maliyeti seans başı yüz dolar, renkli orta boydan az iri bir dövmeninki ise 700..Dolar evet.. Öhööee..
Lazer hem zor hem pahalı ama napalım..TCA aslanmış kaplanmış ben bunu derim arkadaşlar.. Maliyeti yarılıyorum ooh :)