Doğumda orgazm!
Doğum sırasında orgazm kadın cinselliği üzerine yeni bir iddia... Bazı kadınlar doğumun tıpkı sevişmeye benzediğini itiraf ederken, diğerlerine göre ise bu tamamen bir saçmalık!
Doğum ve orgazm, kulağa aynı cümle içerisinde pek bir arada kullanılabilecek kelimeler gibi gelmiyor! Bir kadının bebeğini dünyaya getirirken ameliyathanede doktorların önünde orgazm olabileceği fikri her ne kadar çoğu kişi için gerçek dışı, tuhaf ya da rahatsız edici olsa da böyle bir deneyimi yaşadığını iddia eden kadınların sayısı gün geçtikçe artıyor...
Doğumun sadece korku ve acıyla özdeşleştirilmemesi gerektiği; aynı zamanda zevk ve heyecan veren cinsel bir serüven olduğu konusunda bazı kadınlar hemfikir! Bu konu üzerine çekilen belgesellerde ve çeşitli internet sitelerinde yer alan itiraflar ise hafife alınmayacak kadar fazla...
Peki, doğum sırasında orgazm olmak tıbbi açıklaması olan bir gerçek mi? Orgazm hissini yaşadığını söyleyen kadınların açıklamalarına karşı tepkiler nasıl?
DORUK NOKTASINA DAİR İTİRAFLAR...
Doğum ve orgazmın birbirinden çok da uzak olmadığı iddialarını gündeme getiren gelişme, geçtiğimiz aylarda İngiliz gazetesi The Guardian'da yayınlanan bir haber... Tartışmalara yol açan bu haberin ele aldığı konu ise Orgasmic Birth isimli belgesele açıklama yapan bir kadının doğum anında orgazm yaşaması... Hem de birden çok!
Haberde bahsi geçen, Hawaii'de yaşayan 29 yaşındaki Amber Hartnell; "Doğum sırasında çok zevk aldığım bir noktaya ulaştım ve peş peşe orgazm oldum. Sanki içimde bir şeyler dalga dalga yayılıyordu. O sırada hem gülüyor hem ağlıyordum. Kasılma hissetmiyordum. Tam olarak acı da çekmiyordum, tarif etmesi zor; sadece yoğun duygular içerisindeydim" diyor.
Kendi evinde on ilâ onbeş saat süren ve suda gerçekleşen bir doğum tecrübesi yaşayan Hartnell'in eşi doğum anını kameraya almış. Bu görüntülerin Debra Pascali Bonaro'nun yönettiği Orgasmic Birth belgeselinde kullanılmasına izin veren Hartnell, tecrübelerini anlatmaya şöyle devam ediyor; "Doğumdan önce vücuduma esneklik kazandırmak için yoga yaptım. Aynı zamanda değişik meditasyon teknikleri de uyguladım. Kafamı bilgilerle doldurmamak için sadece tek bir kitap okudum; çünkü bu deneyime psikolojik olarak tamamen açık olmak istedim. Doğum sırasında şu ana kadar hissettiğim en zevk verici duyguyu yaşadım. Bu özel anları bütün dünyaya anlatmam için cesaretimi toplamam gerekiyordu. Kendi hikâyemi diğer kadınlarla paylaşarak onların korkularını yenmelerine ve doğum sırasında böylesine güzel bir duyguyu yaşamalarına yardımcı olabileceğimi düşündüm".
az önce bu konuyu kadınlara ait bir internet sitesinde okudum ve şok oldum
doğum yapmış arkadaşlar buu doğru mu??